EĞİTİM - 04 Ekim 2024 Cuma 13:02

Tatvan’da anaokulu öğrencilerine boyama kitabı hediye edildi

A
A
A
Tatvan’da anaokulu öğrencilerine boyama kitabı hediye edildi

BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü, Cumhuriyet Anaokulundaki 120 öğrenciye boyama kitabı hediye ederek güvenlik ve polislik mesleği hakkında bilgilendirmede bulundu.


Tatvan İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, Trafik Denetleme Büro Amirliği ve Motosikletli Polis Timleri Büro Amirliği personeli tarafından gerçekleştirilen etkinlikte, öğrencilere genel güvenlik tedbirleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Ayrıca polislik mesleği ile ilgili de tanıtıcı bilgiler paylaşıldı.


Bitlis Emniyet Müdürlüğünün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Tatvan Cumhuriyet Anaokulu ziyaret edilerek, 120 öğrencimize boyama kitabı hediye edilmiş, genel güvenlik tedbirleri ve polislik mesleği hakkında bilgilendirmeler yapılmıştır” denildi.



Tatvan’da anaokulu öğrencilerine boyama kitabı hediye edildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Belediye sokak hayvanlarını unutmadı Düzce(İHA) –Düzce’de düzenlenen etkinlikte vatandaşlar, barınakta bulunan sahipsiz yavru hayvanlarla bir araya geldi. Düzce Belediyesi tarafından başlatılan sokak hayvanları sahiplendirme projesi için barınakta bulunan yavru köpekleri gören çocuklar, uzun süre hayvanların başından ayrılamadı. Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Türkiye’ye örnek olacak sahipsiz hayvanlar projesine imza attıklarını belirterek, Düzcelilerin bu hayvanları sahiplenmesi için yoğun çalışma içinde olduklarını söyledi. Hayvanları koruma günü dolayısıyla Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü öncülüğünde etkinlik düzenlendi. Millet Bahçesi’ndeki etkinliğe Düzce Valisi Selçuk Aslan, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Tarım ve Orman İl Müdürü Esra Uzun, Düzce Veteriner Hekimler Odası Başkanı Şerif Ali Karanfil ile çok sayıda vatandaş katıldı. Barınakta bulunan yavru sahipsiz hayvanlarında sahiplendirilmek amacıyla yer aldığı etkinlikte Köpek Eğitmeni Taner Kurt, köpek eğitimleri hakkında protokol üyelerine ve vatandaşlara bilgiler verdi. Okul öncesi eğitim, özel eğitim ve ilkokul öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte kurulan stantlarda katılımcılara hayvan sevgisi, hayvan bakımı hakkında çeşitli bilgiler verildi. Etkinlik ve Düzce’de sahipsiz hayvanlarla ilgili olarak yapılan çalışmalarla ilgili olarak bilgiler veren Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, "Özellikle sokak hayvanları konusunda bizlerin hassasiyetlerini biliyorsunuz. Bu konuda göreve geldiğimiz günden beri çok önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Bugün Türkiye’de il merkezinde ve bütün ilçelerinde sahipsiz hayvanlar için koruma barınakları olan tek il Düzce’dir. Sahipsiz hayvanlar konusunda yapılması gereken 2 önemli şey var. Birincisi kısırlaştırma diğeri sahiplendirme. Bugünkü faaliyetlerimizin ana ekseni sahiplendirmek konusunda farkındalık oluşturmak ve sokak hayvanlarını sahiplendirmek. Geçen dönemlerde de sokak hayvanları konusunda çok sayıda çalışmalar oldu, görüşmeler oldu ama Düzce bu konuda çok önemli mesafeleri kattetti. Düzce olarak bugünlerde sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi konusunda 1 kampanya yürütüyoruz. Bugün Sokak Hayvanları Koruma Günü münasebetiyle bu kampanyanın kapsamında farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Güzel bir ortamda sahiplenenler oldu. Sokak hayvanlarını sahiplendirme konusundaki çalışmalarımız artarak devam edecek” diye konuştu. Gün boyu devam edecek olan etkinlikler çerçevesinde millet bahçesinde vatandaşlara sokak hayvanları anlatılacak. Düzce İl Jandarma İz Takip Köpeği çeşitli gösteriler yaparak özellikle çocuklara hayvan sevgisini aşılamaya çalışacak.
Denizli Merkezefendi Halk Et hizmet vermeye başladı Merkezefendi Belediyesi, ilçedeki vatandaşlara uygun fiyatlı ve kaliteli et ürünleri sunan Merkezefendi Halk Et Mağazası’nı hizmete açtı. Başkan Doğan, “Yerel üreticilerimizden aldığımız et ürünlerini hemşehrilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Merkezefendi Belediyesi sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmalarına devam ediyor. Denizlili vatandaşlara hizmet veren ‘Merkezefendi Halk Et’ yerli üreticilerden temin edilen sağlıklı ve hijyenik et ürünlerini tüketiciyle buluşturuyor. Denizli’de bir ilk olan ve Merkezefendi Belediyesi’nin hayata geçirdiği bu hizmet ile vatandaşların kaliteli ete uygun fiyatlarla ulaşması sağlanıyor. Hizmet vermeye başlayan Merkezefendi Halk Et Mağazası’nı ziyaret eden Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, alışveriş yapan vatandaşlarla yakından ilgilendi. “Tüm hemşehrilerimizi şubemize bekliyoruz” Sosyal belediyecilik anlayışı ile çalışmaya devam edeceklerini söyleyen Doğan, “Merkezefendi Halk Et Mağazamızın ilk şubesini hizmete aldık. Hemşehrilerimiz, bu mağazamızda kaliteli ve uygun fiyatlı ete kolayca ulaşacak. Yerel üreticilerimizden aldığımız uygun, kaliteli ve ekonomik et ürünlerini hemşerilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İçerisinde doğal kooperatif ürünlerinin de yer aldığı mağazamızın ilçemize hayırlı olmasını diliyor, tüm hemşehrilerimizi mağazamıza bekliyoruz” diye konuştu. Merkezefendi Halk Et’te fiyat listesi ‘Merkezefendi Halk Et’te pirzolanın kilosu 650 lira, kaburganın kilosu 500 liraya, külbastının kilosu 600 liraya, kuşbaşının kilosu 480 liraya, dana kıymanın kilosu 350 liraya, dana kuşbaşının kilosu 450 liraya, antrikot-bonfilenin kilosu 700 liraya, ızgara köftenin kilosu 350 liraya ve haşlama kemiğin kilosu ise 350 liraya satılacak.
Manisa Kızılay Manisa’da sağlıklı yaşam için yürüdü Türk Kızılay Manisa İl Merkezi Başkanlığı ekipleri tarafından kızılay gönüllüleri, öğrenci ve sporcuların katılımıyla "Dünya Yürüyüş Günü" etkinliği düzenlendi. Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Manisa İl Gençlik ve Spor Müdürlüğünün desteğiyle düzenlenen etkinlikte, Şehzadeler Park’tan, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyen yaklaşık 800 öğrenci ve sporcu sağlıklı yaşama dikkat çekti. Etkinlik sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan öğrenci ve sporcular çeşitli yarışmalarla eğlenirken, Kızılay ekipleri de katılımcılara su, süt, meyve suyu, bisküvi ve bulgur pilavı dağıttı. Türk Kızılay Manisa İl Merkezi Başkanı Öner Gürsel, burada yaptığı konuşmada, Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle düzenlenen etkinliğin, sağlıklı yaşam ve hareket etmenin önemine vurgu yapmak istediklerini söyledi. Etkinlikte öğrenci ve sporculara, Kızılay gönüllüleri tarafından çeşitli ikramlıklar dağıtıldığını belirten Gürsel, "Türk Kızılay Manisa İl Merkezi Başkanlığı olarak, ’Dünya Yürüyüş Günü’ dolayısıyla, Manisa İl Milli Eğitim ile Manisa Gençlik ve Spor Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlediğimiz yürüyüş, Şehzadeler Park’tan Cumhuriyet Meydanında son buldu. Yaklaşık olarak 800 öğrenci ve sporcumuzun katıldığı bu yürüyüşte amacımız sağlıklı yaşam ve hareket etmenin önemine vurgu yapıp, farkındalık oluşturmak. Etkinliğimizin sonunda öğrenci ve sporcularımıza, Kızılay gönüllülerimiz tarafından çeşitli ikramlıklar dağıtıldı. Etkinlikte emeği geçen Kızılay gönüllülerimize, Gençlik liderlerimize ve tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum" dedi.
Ankara CHP Genel Merkezi önünde Ekrem İmamoğlu protestosu İstanbul’dan Ankara’ya gelen bir vatandaş, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun emeklilere yıllık 10 bin lira “pazar desteği” vaadini yerine getirmediğini belirterek, CHP Genel Merkezi önünde pankartlı protesto düzenledi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi önünde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik eylem düzenlendi. İstanbul’dan Ankara’ya gelen Birol Durmuş adlı vatandaş, İmamoğlu’nun 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri öncesi emeklilere yıllık 10 bin lira "pazar desteği" vaadini hayata geçirmediğini belirterek, pankartlı protesto düzeledi. "Seni oraya getirmesini bildiysek, indirmesini de biliriz" Birol Durmuş, “7 ay oldu seçim bitti ve hiçbir şey görmedik. Ağızlarına dahi almıyorlar. Emekli maaşımız yetmiyordu ama en azından pazar desteğimiz olacaktı. Oyumuzu verdik ama karşılığını göremedik. Beraber çalıştığı herkesi bir yerlere yerleştirdi. Herkesin gönlünü yaptı. DEM Parti’nin bile yaptı ama emeklilerin yapamadı. Buradan soruyorum; neden emeklilere 10 bin lira pazar vaadi verdiniz? ‘Bir ekmek vereceğim’ dediniz Halk Ekmek’ten. Neden vermiyorsunuz? Bunu engelleyen bir şeyler mi var? Bunu öğrenmek için İstanbul’dan Ankara’ya geldim. İki gündür buradayım ve bilgilerimi alıyorlar. Hala iki gündür bakan yok. ‘Biz böyle vaat etmedik’ diyen yok. Biz emekliler seni oraya getirmesini bildiysek, indirmesini de biliriz” dedi. Durmuş, CHP’li yetkililerden bir dönüş almadan hiçbir yere gitmeyeceğini ifade etti.
Gaziantep GTO B2B Networkıng’e rekor katılım “Yeni ticari bağlantılar kurmaya hazır mısınız?” sloganıyla Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve yeni nesil etkinlik çözümleri sunan Oniki iş birliğinde düzenlenen “GTO B2B Networking E-Ticaret & E-İhracat” organizasyonuna rekor düzeyde katılım gerçekleşti. Hem geleneksel hem de elektronik ticaret alanındaki üreticilerin, satıcıların ve ekosisteme çeşitli çözümler sunan hizmet ve servis sağlayıcıların buluştuğu etkinliğe 800’e yakın firma katılırken 3 bin 587 adet ikili iş görüşmesi gerçekleştirildi ve 640 milyon TL’lik de ticari potansiyel değer ortaya çıktı. “Amacımıza ulaştık” GTO B2B Networking ile Gaziantep’te bir ilki gerçekleştirdiklerini ve rekor katılımla çok önemli bir potansiyelin açığa çıktığını belirterek etkinliği değerlendiren GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, “Oda olarak her zaman üyelerimizin işlerini büyütmelerine, yeni pazarlara açılmalarına ve sektördeki gelişmeleri yakından takip etmelerine imkan sağlayacak projeler ve etkinlikler düzenliyoruz. 36 bin aktif üyemiz var. Bu çok büyük bir potansiyel ‘Üyelerimiz neden kendi aralarında iş birliği kurmasın?’ sorusundan yola çıkarak Oniki ile kolları sıvadık. Şunu net olarak belirtmeliyim ki amacımıza ulaştık! Müthiş bir potansiyel çıktı ortaya. Etkinliğe katılan firmalarımızın ikili görüşmeleri neticesinde 640 milyon TL’lik ticari potansiyel değere ulaştık” dedi. “Bu etkinliği geleneksel hale getireceğiz” Etkinlikle ilgili üyelerinden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını söyleyen ve GTO B2B Networking’i geleneksel hale getirerek her yıl düzenleyeceklerini ifade eden Başkan Yıldırım, “Etkinliğimizin hiçbir anı sıkıcı değildi. Katılımcılarımızın tamamı yüksek verim elde etti. Bu etkinlikte tüm taraflar kazançlı çıktı. Yeni iş bağlantıları kuruldu, işletmelerimize çok önemli katkılar sağlandı. Böylesine verim elde edince de bu işi geleneksel hale getirmek bize düşüyor. GTO B2B Networking’i her yıl ekim ayında düzenleyeceğiz. Bu organizasyon için tüm ekip arkadaşlarıma, Oniki firmasına ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı. “Dijitalin imkânlarını sonuna kadar kullanmalıyız” Açılış konuşmacılarından Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Fikret Kileci, “Dijital çağda, Dijitalin önemini iş hayatımıza taşıyan bu gibi etkinlikler çok önemli. Gelecekte bölgemizin ve ülkemizin iyi bir konumda olmasını istiyorsak dijitalin imkanlarını sonuna kadar kullanmalıyız. E-ticaret ve e-ihracatı dijitalin imkânlarını kullanarak gerçekleştirdiğimizde herkesten bir adım öne çıkacağız. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi. “Teknoloji bugün her alanda en belirleyici unsur haline geldi” Etkinliği değerlendiren Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ise, "Teknoloji bugün her alanda en belirleyici unsur haline gelmiştir ve büyük bir değişim ve dönüşüm içerisindedir. Bizler de üretimde, sanayide, ticarette, ihracatta ve her alanda yenilikçi olmak; sanayi 4.0, yeşil üretim, dijitalleşme, yapay zeka, insan verimliliği, üretimde verimlilik ve yüksek teknolojiyle katma değerli üretim gibi alanlarda başarılı olmak zorundayız. E-ticaret ve E-ihracat her türlü yeniliğe, gelişime ve farklı pazarlara ulaşmak için sınırsız bir alan sunduğu günümüzde, sanayisiyle, ticaretiyle, üretimleriyle öne çıkan kentimizin de bu pastadan çok daha fazla pay alabileceğine inanıyoruz. Bu anlamda günümüz teknoloji çağında, dijital teknolojilerin kullanımını artırarak ülkemize ve şehrimize değer katan bu önemli organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ şeklinde konuştu. "Bugün Gaziantep’te tarihi bir gün yaşadık" Oniki Kurucu Ortağı ve CEO’su Ziya Kızıltan da, “Gaziantep Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde düzenlediğimiz GTO B2B Networking e-ticaret e-ihracat etkinliğimizde binin üzerinde başvuru alarak 800’e yakın misafirimizi fiziksel etkinliğimizde ağırladık. Etkinliğimizde toplam 3587 B2B görüşme gerçekleştirilmiş ve bu görüşmelerden 640 milyon TL’lik ticari potansiyel değer ortaya çıkarttık. Gaziantep’in ticaretine ve ihracatına katkı sağlayan bu faydalı etkinlikte emeği geçen, katılan ve destek olan herkese, başta Gaziantep Ticaret Odası olmak üzere, çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
Samsun ’Pati Şenliği’nde can dostlar ilgi odağı oldu Samsun Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde "Pati Şenliği" düzenledi. Şenlikte minik kedi ve köpekler, öğrencilerin ilgi odağı oldu. Atakum ilçesinde bulunan Kent Park’ta düzenlenen ‘Pati Şenliği’ne ilgi yoğun oldu. Alanda bulunan minik kedi ve köpekleri seven öğrenciler eğlenceli vakit geçirdi. Yüz boyama, palyaço gibi etkinlikler programa renk kattı. Tüm hayvanseverlerin eğlenceye doyduğu etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi tarafından misafirlere çeşitlik ikramlar yapıldı. “Biz onları en güzel şekilde yaşatmak ve onlara yardımcı olmak zorundayız” Etkinlikle ilgili konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Necmi Çamaş, “Samsun Büyükşehir Belediye Hayvan Bakımevi çalışanlarımız bu konuda emek sarf eden emekçilerimiz. Çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılamak, farkındalık oluşturmak için güzel bir etkinlik planlamışlar. Yeryüzünde Allah’ın yarattığı bütün varlıkların yaşama hakkı vardır. Biz onları en güzel şekilde yaşatmak ve onlara yardımcı olmak zorundayız. Büyükşehir Belediyesi geçmişinden bugüne kadar Türkiye’ye örnek uygulamalara onlara hep ev sahipliği yapmıştır” dedi. “Çocukların hayvan sevgisi ile büyümesi çok değerlidir” Samsun Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Savaş Kasap ise, “4 Ekim Dünya Hayvanları Korumu Günü, dünyada yaşayan bütün hayvanlar için farkındalık oluşturma, onlarla sevgi, bağlılık, şefkat ve iyilik bağı kurmak için planlanan bir gündür. Çocukların hayvan sevgisi ile büyümesi çok değerlidir. Getirdiğimiz kedilerimiz, köpeklerimizle onlar vakit geçiriyorlar. Onlara dokunmanın, onları sevmenin duygusunu yaşıyorlar. Katılım fazla. Bizim için güzel bir etkinlik oldu” diye konuştu. Çocuklar ise ortamı çok eğlenceli bulduklarını, kedi ve köpeklerle çok güzel zaman geçirdiklerini söylediler. Etkinliğe ayrıca Samsun Emniyet Müdürlüğü Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) polisleri, Doğa Koruma ve Milli Parklar 11. Bölge Müdürlüğü personeli, Samsun Veteriner Hekimler Odası üyeleri ve öğrencileri katıldı.