ASAYİŞ - 08 Ekim 2024 Salı 11:41

Tünelde kontrolden çıkan motosiklet hafifi ticari araca çarptı

A
A
A
Tünelde kontrolden çıkan motosiklet hafifi ticari araca çarptı

Bilecik’te seyir halinde kontrolden çıkan motosiklet hafif ticari araca çarpması sonucu 1 kişi yaralandı.


Kaza; Eskişehir-Bilecik-Adapazarı karayolu Osmangazi Tüneli’nde meydana geldi. Bilecik istikametinden Osmaneli istikametine seyir halindeki 11 ABY 137 plakalı motosiklet sürücüsü E.G. bir anda aracın direksiyon hakimiyeti kaybetti. Kontrolden çıkan motosiklet E.Ö. idaresindeki 34 EH 0614 plakalı hafi ticari araca arkadan çarptı. Kazada yere düşen motosiklet sürücüsü 11 ABY 137 plakalı motosiklet sürücüsü E.G. yaralandı. Yaralı olay yerine gelen 112 Acil Servis ekiplerince yapılan ilk müdahalenin ardından Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilmiştir.


Trafik polisi kazayla ilgili inceleme başlattı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli Büyükşehir mastit hastalığıyla mücadele başlattı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun söz verdiği üreticilerin kalkınmasına destek olmak için çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi, Kale ilçesi Gökçeören Mahallesinde büyükbaş hayvanlarda görülen mastit hastalığına karşı hayata geçirdiği aşılama projesinde 600 büyükbaş hayvanın ilk doz aşı uygulamasına başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, büyükbaş hayvanlarda görülen mastit hastalığına karşı başlattığı aşılama projesinde Kale ilçesi Gökçeören Mahallesi’nde yer alan 600 büyükbaş hayvanın ilk doz aşı uygulamasına başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi, Kale ilçesi Gökçeören Mahallesi’ndeki büyükbaş hayvanlarda görülen mastit hastalığına karşı hayata geçirdiği “Mastit Hastalığı Enfeksiyonuna Karşı Koruma Amaçlı İnaktif Aşılama Projesi” kapsamında Kale ilçesi Gökçeören Mahallesi’nde toplam 600 büyükbaş hayvanın ilk doz aşılarına başladı. Görevli ziraat mühendisleri ve veterinerlerin yerinde gerçekleştirdiği aşılama uygulamasından besiciler büyük bir memnuniyet duyarken, ikinci doz aşının 2 hafta sonra gerçekleştirileceği ifade edildi. Besiciler memnun Besici Raşit Bütün yapılan aşı uygulamasından çok memnun kaldıklarını ifade ederek, bu desteğin verilmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını kaydetti. Besici Süleyman Meydan, yapılan aşının çok iyi bir destek olduğunu ve aşının yapılmasını sağlayan Büyükşehir Belediyesine teşekkürlerini iletti. Besici Fatıma Hilal Eser ise, hayvanların sağlığı açısından yapılan çalışmayı güzel bulduğunu belirterek, kendilerine bu desteği sunan Denizli Büyükşehir Belediyesine sonsuz teşekkürlerini iletti. “Besicilerimizin her zaman yanındayız” Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Denizli’nin dört bir tarafında üreticilerin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda gayret ettiklerini, Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalara aralıksız devam edeceklerini belirtti. Başkan Çavuşoğlu, “Üreticimizin derdine derman olmak için çalışıyoruz. 600 büyükbaş hayvanın ilk doz aşıları yapıldı. Üretime katkımız olsun, insanlarımız mutlu olsun istiyoruz. Üreticimize destek olmaya devam edeceğiz. Besicilerimizin her zaman yanındayız” dedi.
Ankara Geliştirdiği rubik küplerle engelli çocukların sosyal hayata katılımına destek sağlıyor Bazı şekil ve Braille alfabesi sayesinde rubik küplere yeni algoritmalar kazandıran İranlı Klinik Psikilog Zohre Nazari, engelli alan çocukların sosyal hayata yeniden kazanımına yönelik eğitimler veriyor. İran’da üniversite eğitimini tamamlayan ve 20 yılı aşkın süredir klinik psikolog olarak çalışan Zohre Nazari, yıllar önce Türkiye’ye göç etti. Üniversite eğitimi döneminde rubik küp yarışmaları izleyen nazari, yarışmacıların rubik küpü yaparken gözlerini kapattığını fark etti. Görme engellilerin sosyal zekasını ve becerisini geliştirmenin yanı sıra hafızalarını ve görselleştirme gücünü güçlendirmek adına bazı şekiller ve Braille alfabesi ile yeni rubik küp tasarlayan Nazari, oluşturduğu algoritma ile eğitim vermeye başladı. Nazari, eğitimin sonunda ise görme engellilerin rubik küpü tamamlayarak hissettiği başarı duygusundan dolayı topluma daha rahat ve güvenli bir şekilde karışabildiğini ifade etti. Engelli çocukların zeka ve becerilerini geliştirmeye yönelik eğitim verdiklerini dile getiren Nazari, “Görme engellilerle çok çalışmak istiyorum. Normal çocuklar rubik küp yarışmalarında gözlerini kapatıyorlar. Ben bunu gördüğümde görme engelli çocuklarla çalışmak istedim ve kendim bir rubik küp tasarladım ve eğitim vermeye başladım. Görme engelliler başarıyı yakalayınca kendilerine güvenmeye başlıyorlar. O zaman da iyi çalışıyorlar, kendilerini ifade edebiliyorlar ve ben onlarla çok çalıştım” dedi. Otizm hastası çocukların kendi yaşıtlarıyla çok az iletişim kurabildiğini ifade eden Nazari, rubik küple çalışan otizmli çocukların sorun çözme ve mantıklı düşünme yeteneğini geliştirdiğini bu sayede normal hayatlarındaki yaşadıkları stres ve kaygı yönetiminin başarı hissi dolayısıyla arttığını belirtti. İran’da üniversiteye gittim, orada üniversite eğitimimi tasarladım. İstisnai gruptakiler toplumda nasıl yaşayacaklar diye çok merak ediyordum. Bir toplumun geleceği bu nesil ve bu çocukların iyi olmaları benim için çok değerliydi. Bu çocuk bazı şeyleri başarsın ve becerebilsin. EQ’nun öğrenilmesi gerekiyor ve bu gruptakiler de bunu öğreniyorlar. Ben ilk başta çocuklarla başlamayı çok istedim. İran’da 20 sene anaokulum vardı. Hem kendi okulumda hem de diğer okullarda ailelerle konuştum ve onlara yardımcı oldum” açıklamasında bulundu. İran’da çok fazla istisnai grupta yer alan çocuklarla çalıştığını ve geri dönüşlerin çok iyi olduğunu ifade eden Nazari, “Çocuklar çok mutluydu. Çocuk mutlu olursa derse gidebilir, iyi yaşayabilir. Mutlu olmazsa her şey sıkıntı da olur. Keysan ile ilk olarak robotik çalıştık. Robotiği çok iyi anlıyordu ve çok çalışıyordu. Daha sonra rubik küp eğitimine başladık. Zeka ve becerisini geliştirmek adına yaptığımız çalışmalardan biri rubik ve her birinin bir adı var" dedi.
Konya Bebek dostu hastanede Emzirme Haftası etkinliği Bebek dostu tescilli Konya’nın Beyşehir İlçe Devlet Hastanesinde Emzirme Haftası düzenlenen farklı etkinliklerle kutlandı. Hastanede Emzirme Haftası çerçevesinde Emzirme Polikliniği Sorumlu Hemşiresi Müyesser Başer öncülüğünde, Beyşehir İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan stantta hastaneye başvuran anne, gebe ve diğer hastalara anne sütünün önemi anlatılırken, broşürler ve magnetler verildi. Başhekim Yardımcısı Dr. Kutay Güven, Sağlık Bakım Müdürü Gülşen Parlakkaya ve Müdür Yardımcısı İlknur Gülol da standı ziyaret ederek düzenlenen etkinliğe eşlik etti. Anne ve bebek için vazgeçilmez olan anne sütünün öneminin vurgulandığı, toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan etkinlikte Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanları Dr. Deniz Bütün Özdamar, Dr. Gülüzar Gürhan, Dr. Zahide Tur Taşdemir ve Dr. Celal Özdamar da sağlık çalışanlarıyla bir araya geldi. 2002 tarihinden bu yana “bebek dostu hastane” tescili bulunan Beyşehir Devlet Hastanesinin Emzirme Polikliniğinde bebeklere ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi ile iki yaş ve ötesine kadar sürdürme oranlarının artırılması hedefleniyor. Bu süreçte sağlıklı ailelerle birlikte sağlıklı bir toplum oluşması adına her açıdan, özellikle annelerin desteklenmesi amacıyla “etkin ve doğru emzirme” yöntemleri, anne sütünün önemi, süt artırma yöntemleri, relaktasyon (yeniden süt getirme) emzirme sorunları vb. konularda ücretsiz danışmanlık hizmeti veriliyor.
İzmir Defalarca yumruklanan genç kız, yine de suç makinesinin peşinden gitti İzmir’in Karabağlar ilçesinde, sokak ortasında erkek arkadaşı tarafından defalarca yumruklanan genç kız, yine de suç makinesinin peşinden gitmeye devam etti. O anlar cep telefonu kamerasına yansırken, genç kızın saldırgandan şikayetçi olmadığı fakat yakalanan şüphelinin çok sayıdan suçtan hakkında yakalama kararı olduğu öğrenildi. Olay, gece saatlerinde Karabağlar ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, ismi öğrenilemeyen genç bir kız, erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen Şeyhmus K. (27), tarafından sokak ortasında defalarca yumruklu saldırıya uğradı. Mahalle sakinlerine aldırış etmeyen ikili, bir süre sokak ortasında kavgalarına devam etti. Dehşet anları cep telefonu kamerasına yansıdı Gürültü seslerini duyan mahalle sakinlerinden birisi ise o anları cep telefonu ile kayda aldı. Görüntülerde; Şeyhmus K.’nin kendisine tekme ve tokat atan genç kıza defalarca yumruk attığı ve araya girmek isteyen bir mahalleli ile aralarında kısa süreli itiş kakışın ardından arka cebinden bir cisim çıkardığı, yere düşen cismi alırken vatandaşın kaçtığı, bu esnada motosiklet ile kendilerine yaklaşan kişinin ise olaya hiçbir şekilde müdahale etmediği, bir başka vatandaşın ise saldırganın omuzuna dokunarak gitmelerine yol verdiği görülüyor. Defalarca yumruklanmasına rağmen saldırgandan şikayetçi olmadı İhbar üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, saldırgan Şeyhmus K.’yi kısa sürede yakaladı. Çok sayıda suçtan dosyası bulunan ve hakkında yakalama kararı olduğu belirlenen Şeyhmus K., gözaltına alınırken, darp olayıyla ilgili ise genç kızın karakola giderek suç makinesinden şikayetçi olmadığı öğrenildi.