GÜNDEM - 23 Eylül 2024 Pazartesi 10:20

Bilecik’te vatandaşlar sürü halindeki köpeklerden tedirgin

A
A
A
Bilecik’te vatandaşlar sürü halindeki köpeklerden tedirgin

Bilecik’te sürüler halinde gezen başıboş köpekler vatandaşları tedirgin ediyor.


Bilecik merkez Bahçelievler Mahallesi’nde başıboş köpeklerin getirilip bırakılmasından şikâyetçi olan vatandaşlar, sürü halinde dolaşan kontrolsüz köpeklerin özellikle savunmasız çocuklar için tehlike oluşturduğunu kaydettiler. Köpeklerin Valilik konutu, Kapalı Yüzme Havuzu ve Açı Koleji civarında 10’arlı gruplar halinde gezdiği görüldü. Kendilerinin de bu konuda çaresiz kaldığını ileten vatandaşlar, üzücü bir olay yaşanmadan derhal önlem alınması için yetkililerin bir an önce önlem alması gerektiğini söylediler.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından NÖHÜ’ye ’Üstün Başarı Belgesi’ verildi Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışması’nda (ÜNVER-2) 208 üniversite arasında birincilik başarısına imza atan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’ne (NÖHÜ); şimdi de sürdürdüğü başarılı enerji verimliği çalışmaları sayesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ’Üstün Başarı Belgesi’ verildi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 2019/18 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında aldığı enerji verimliliğine ilişkin tedbirler sayesinde 2019-2023 döneminde yüzde 16 ve üzeri enerji tasarrufu sağlayarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından ’Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesi’ne layık görüldü. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi özellikle son iki yıldır yaptığı çalışmalarla altyapı eksikliklerini giderme ve yenileme bakımından ısıtma ve soğutma sistemlerine ait boru ve kanallarını ısı kaybını en aza indirecek şekilde geliştirirken, birçok binada ise kazanları yoğuşmalı kazanlarla değiştirdi. Kampüs alanındaki sokak armatürleri yerine led armatürlerinin kullanıldığı üniversitede ayrıca lambalara sensörler de takılarak gereksiz kullanımın önüne geçildi. Yine enerji tasarrufunu optimum düzeye çıkarmak amacıyla üniversitenin Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı binasındaki koridor aydınlatmaları ve çeşitli alanlar için darbe anahtarı ve zamanlayıcı otomasyon uygulanarak gruplama yapıldı. Böylece Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bu ve benzeri uygulamalarla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından verilen ’Binalarda Enerji Verimliliği Üstün Başarı Belgesini’ almaya hak kazandı. “Üstün Başarı Belgesi, Birincilik Başarımızı Taçlandırdı” Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu; üniversitenin yaklaşık üç yıldır ulusal enerji politikaları doğrultusunda fiziksel ortamlarında uyguladığı ’Enerji Verimliliği’ projelerinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) iş birliğinde düzenlenen Üniversiteler Arası Enerji Verimliliği Yarışması’nda (ÜNVER-2) birinci olduğunu hatırlatarak; “Yine bakanlığımız tarafından verilen bu Üstün Başarı Belgesi, birincilik başarımızı taçlandırdı" dedi. Üniversitenin sürdürülebilir ve doğa dostu yeşil kampüs çalışmalarının kararlılıkla süreceğinin altını çizen Rektör Uslu; "2024-2028 Stratejik Planı’mız çerçevesinde enerji tasarrufu ve verimliliği alanında belirlediğimiz hedeflerde şimdiden çok öndeyiz ve bu hususta hedeflerimize ulaşarak hem ulusal hem de uluslararası ölçekte daha da fazla ses getiren başarılara imza atacağımızdan eminim. Bu başarıda emeği geçen tüm personelimizi tebrik ediyor, her bir mesai arkadaşımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Sivas Sivas’ta heyecanlandıran sondaj: Bu köy termal turizm merkezi olmaya aday Sivas’ta yaklaşık 1 yıl önce yapılan sondaj çalışmaları sonuç verdi. Yerin 700 metre derinliğinden çıkan termal su, kentin turizmine kazandırılmayı bekliyor. Dünyaca ünlü Balıklı Kaplıcası, şifa kaynağı soğuk ve sıcak çermiği ile termal su turizminde önemli bir yere sahip olan Sivas’ta yeni bir termal su keşfedildi. Yaklaşık 1 yıl önce merkeze uzaklığı 39 kilometre olan Gaziköy sınırları içerisinde termal su çıktı. Çıktığı kaynaktan Yıldız Irmağı’na akan termal su, içerisinde barındırdığı kükürt nedeniyle traverten oluşturdu. Köy sakinleri tarafından şifalı olduğu düşünülen termal su, MTA Orta Anadolu 1. Bölge Müdürlüğü tarafından incelenerek sondaj çalışması başlatıldı. 700 metre derinliğinde sondaj yapan ekipler, çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte alanı ihaleye açtı. 700 metreden 45 derecelik sıcaklığa sahip su çıkarıldı Çalışmalar ile ilgili bilgiler veren köy muhtarı Murat Köse, suyun 45 derece sıcaklıkta olduğunu ifade ederek, “Bölgemizde geçen sene bu zamanlarda bir sondaj çalışması yapıldı. Termal bölge olması adına 700 metre derinliğe inildi. Yetkililer suyun 45 derce sıcaklığında olduğunu belirttiler. Su istenilen düzeye çıktığı zaman çalışmayı durdurdular ve ihale aşamasına geçtiler. En son bilgi edindiğimizde de geçen hafta bir firma ihalesini almış. Bölgemiz şu anda termal bölge olmaya aday. Ama sularımız şu anda boşa akıp gidiyor. Bunları değerlendirirsek köyümüz cazibe bir yer haline gelecek. Bununla sera yapılabilir veya turist çekme amacıyla bir tesis yapılabilir. Sıcak çermik ile eşdeğer suya sahip olduğunu biliyoruz. Yetkililerden bir an önce bu çalışmaların başlatılmasını ve köyümüzün güzel günlere kavuşturulmasını bekliyoruz” dedi.
İzmir Karşıyaka, kazanmaya devam ediyor Karşıyaka, TFF 3. Lig 1. Grup’taki 3. hafta mücadelesinde 23 Elazığ FK’yı 2-0 mağlup ederek üst üste ikinci galibiyetini elde etti. TFF 3. Lig 1. Grup’ta yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan Karşıyaka, şu ana kadar oynanan 3 karşılaşmada da yoluna yenilgisiz bir şekilde devam ediyor. Lige istediği gibi bir giriş yapamayan ve Kırşehir FSK ile golsüz berabere kalan yeşil-kırmızılılar, daha sonra oynadığı Bulvarspor ve 23 Elazığ FK karşılaşmalarını kazanarak üst üste iki galibiyet elde etti. Böylece Karşıyaka, topladığı 7 puanla zirvede yer alan Bursaspor’u takip etmeye devam ediyor. İzmir ekibi, bu süreçte rakip fileleri 5 kez havalandırırken, kalesinde ise gol görmedi. Karşıyaka, gelecek hafta oynayacağı Artvin Hopa maçını da kayıpsız geçmek için 1 günlük iznin ardından çalışmalarına tüm hızıyla devam edeceği ifade edildi. Kaf-Kaf’ın golcüsü açılışı yaptı Karşıyaka’nın yaz transfer döneminde büyük umutlarla kadrosuna kattığı İshak Kurt, ilk iki maçını boş geçmesinin ardından üçüncü hafta mücadelesinde açılışını yaptı. Yeşil-kırmızılıların, 23 Elazığ FK’yı konuk ettiği müsabakanın 20. dakikasında sahneye çıkan 31 yaşındaki oyuncu, rakip fileleri sarsarak bu sezonki ilk golünü attı. Böylece Karşıyaka’nın forveti, taraftarının önünde ilk gol sevincini yaşamış oldu. Tecrübeli oyuncunun, takıma daha fazla katkı vermek için antrenmanlarda çok çalıştığı ve çok istekli olduğu öğrenildi.
İzmir Ege Üniversitesinin inovatif projeleri TEKNOFEST’te ödülleri toplamaya devam ediyor Dünyanın en büyük teknoloji festivalinde Ege Üniversitesinin bilim ve teknoloji öncelikli inovatif projeleri ödülleri toplamaya devam ediyor. Türkiye’de milli teknolojinin geliştirilmesi konusunda kritik rol oynayan birçok kuruluşun yanı sıra Ege Üniversitesinin de paydaşı olduğu TEKNOFEST’e Egeli gençlerin yenilikçi projeleri damga vurdu. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Ulusal ve uluslararası platformlarda düzenlenen yarışmalarda önemli ödüller alan Üniversitemiz öğrencileri, bu başarılarını TEKNOFEST 2024’te de sürdürüyor. Milli Teknoloji Hamlesi vizyonuyla milyonları bir araya getiren TEKNOFEST 2024 takım yarışmalarında, tam kurumsal akreditasyona sahip, öğrenci odaklı, öncü araştırma üniversitemizin bilim ve teknoloji ekipleri inovatif ve yenilikçi projeleri ile yine ödülleri topladılar. Önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de oluşturduğumuz ekosistem içerisinde çalışarak, üreterek, yenilikçi projeler hazırlayarak bizleri gururlandıran üniversitemizi başarıyla temsil eden takımlarımızı can-ı gönülden tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin projelerini hem maddi hem de manevi olarak desteklemeye devam edeceğiz” dedi. “EÜ yarışmalarda ödülleri topladı” Tam bağımsız Türkiye vizyonuyla, Antalya’da gerçekleştirilen TEKNOFEST 2024 İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nda, Ege Üniversitesinin EGESAM-BİYOİZLEM Takımı yenilikçi yöntemlerle geliştirdikleri projeleriyle “Sağlık ve İlk Yardım” kategorisinde birincilik ödülünü kazandı. Ege Skyblue Takımı, Jet Motor Tasarım Yarışması’nda ikincilik ödülünü kazanırken, aynı zamanda ’En İyi Sunum Ödülü’ne layık görüldü. Ege Telsiz Takımı, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nın ’Afet Yönetimi’ kategorisinde üçüncü oldu ve aynı zamanda ’En İyi Ticarileştirme Potansiyeli’ ödülünü elde etti. Ege ROV Takımı, İnsansız Sualtı Sistemleri Yarışmasında üçüncülük ödülü kazanırken, "En İyi Tasarım" ödülüyle de başarısını taçlandırdı.