SPOR - 07 Eylül 2024 Cumartesi 10:54

Avrupa Şampiyonu Akkuş Dünya Şampiyonası’ndan gümüş madalyayla döndü

A
A
A
Avrupa Şampiyonu Akkuş Dünya Şampiyonası’ndan gümüş madalyayla döndü

İspanya’nın Pontevedra kentinde düzenlenen U20 Dünya Şampiyonası’na katılan Bayburtlu milli sporcu Beyzanur Akkuş, final maçında rakibine yenildi, gümüş madalyanın sahibi oldu. Dünya şampiyonu olmayı son anda, final maçında kaçıran Akkuş, Haziran ayında katıldığı U17 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda, 65 kilo kadınlar kategorisinde Avrupa Şampiyonu olmuştu.


Dünya şampiyonluğu yolunda emin adımlarla ilerleyen Akkuş, yarı finalde 65 kilogramda Bağımsız Sporcu Margarita Salnazarian’la karşılaştı. Salnazarian’ı 10-0 teknik üstünlükle yenen Akkuş finale yükseldi. Finalde Japon rakibi Nana Ikehata ile karşı karşıya gelen, Pontevedra kentindeki organizasyonun beşinci gününde, 65 kilo finalinde mindere çıkan Beyzanur Akkuş, Japon Nana Ikehata’ya yenilerek gümüş madalya aldı.


Dünya şampiyonu olmak için gece gündüz demeden çok çalışan, Bayburt’un milli gururu Akkuş, kazandığı gümüş madalyayla tüm Türkiye’yi sevindirdi.



Avrupa Şampiyonu Akkuş Dünya Şampiyonası’ndan gümüş madalyayla döndü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Ersan Parlatan: "Zemin gerçekten iyi değil" Trendyol 1. Lig’de Adanaspor deplasmanından 1 puanla ayrılan Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Ersan Parlatan, "Zemin gerçekten iyi değil, toprak diyebiliriz. Bu, oyuncuları zorladı" dedi. Trendyol 1 .Lig’in 5. haftasında Ankara Keçiörengücü, deplasmanda Adanaspor’la 1-1 berabere kaldı. Maç sonunda açıklamalarda bulunan Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Ersan Parlatan, "5. haftanın kapanış maçıydı. Maça gelirsek ilk devre çok keyifli bir oyun yoktu bana göre. İki takım da birbirini ceza sahası arasında ekarte etti, zorlandı. İki takım da fazla pozisyon bulamadı. İkinci devre bana göre bizim biraz üstünlüğümüz vardı. Penaltı sonrası da öne geçtik. Bence maçın kırılma anı Camara’nın kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyon. Orada 2-0 yapmamız gerekiyordu. Sonra Adanaspor beraberlik golü için yüklendi, iyi defans yaptık. Karambolde beraberlik golünü yedik. Daha sonra belli başlı girişimlerimiz oldu ama yine öne geçtiğimiz bir maçı kazanamadık" dedi. "Çim adına fazla bir şey yoktu" Yeni Adana Stadyumu’nun çiminin kötü olduğuna değinen Parlatan, "Zemin gerçekten iyi değil, ben şaşırdım. Bundan 2-3 yıl önce yine teknik adam olarak maça geldiğimde genel olarak iyi bir zemin vardı. Ama bugün zemin sadece çimden ötürü değil sırf toprak diyebiliriz. Çim adına fazla bir şey yoktu. Bu, oyuncuları da biraz zorladı. Stat adına hoş bir şey değil. Oyuncular çok kaydı, ayakta durmakta zorlandılar, bundan dolayı top kayıpları oldu" diye konuştu.