ASAYİŞ - 15 Ekim 2024 Salı 10:42

Batman’da ellerinde bulunan tarihi sikkeleri satmaya çalışan 2 kişi yakalandı

A
A
A
Batman’da ellerinde bulunan tarihi sikkeleri satmaya çalışan 2 kişi yakalandı

Batman’da ellerinde bulunan 640 adet tarihi değere sahip sikkeleri satmaya çalışan 2 kişi jandarma ekiplerince yakalandı.


Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Batman İl Jandarma Komutanlığı, KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalarda Batman Merkez’de ellerindeki tarihi eserleri satmak için müşteri arayışında olan iki şahsa karşı yapılan operasyonda 640 adet sikke ele geçirildiği belirtildi. Operasyonda göz altına alınan ilgili 2 şüpheli şahıs hakkında adli işlem yapıldı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Gönen’de katı atık aktarma istasyonu hizmete girdi Gönen Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen Katı Atık Aktarma İstasyonu, ilk dökümünü gerçekleştirerek resmen hizmete girdi. Proje, Gönen’deki katı atıkların daha çevreci ve ekonomik bir şekilde yönetilmesini hedefliyor. Açılış töreninde Gönen Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Cemil Aygün, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Volkan Karateke ve Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz önemli açıklamalarda bulundu. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Volkan Karateke yaptığı konuşmada, "Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak sürdürülebilir atık yönetimi sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu projeyle hem ekonomik hem de çevresel anlamda önemli faydalar elde edeceğiz" dedi. Gönen Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Cemil Aygün ise, "Her gün yaklaşık 80 ton katı atık Bandırma’ya taşınıyordu. Yeni istasyonumuz sayesinde zaman ve enerji kaybını önleyerek ilçemize daha fazla hizmet sunacağız" diyerek projenin Gönen’e sağlayacağı faydalara dikkat çekti. Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz da konuşmasında projenin Gönen için önemini vurguladı: "Bandırma’ya her gün 5 tır dolusu katı atığı taşımak hem maliyet hem de zaman kaybına neden oluyordu. Yeni aktarma istasyonumuzla bu süreç artık geride kaldı. Gönen, çevreye duyarlı, sürdürülebilir bir atık yönetim modeliyle geleceğe daha sağlam adımlarla ilerleyecek. Tasarruf edeceğimiz kaynakları halkımıza daha iyi hizmet sunmak için kullanacağız. Bu projede emeği geçen herkese ve özellikle Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Akın’a teşekkür ederim." Yeni Katı Atık Aktarma İstasyonu ile Gönen, hem ekonomik kazanç sağlayacak hem de çevre dostu bir hizmet anlayışını benimseyerek çalışmalarını sürdürecek.
Balıkesir Burhaniye’de Amatör Spor Haftası kutlandı Burhaniye ilçesinde, Ülkemizde Ekim ayının 2. Haftası’nda kutlanan Amatör Spor Haftası etkinlikleri, Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen tören ile kutlandı. Düzenlenen törene, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Aslan Alparsan, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Ünal Bayhan, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende ilk olarak günün anlam ve önemini belirten konuşmaları, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler ile Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Aslan Alparslan gerçekleştirdi. Amatör Spor’un profesyonelliğe geçiş noktasında en önemli köprü olduğunu belirten Başkan Deveciler, “ Burhaniye Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcularımızın yanındayız, Belediyemizce elimizden geldiğince her yaştan vatandaşımıza sporu sevdirmek ve bir yaşam tarzı haline getirebilmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençlerimizin, çocuklarımızın spor dolu, başarı dolu hayatları olsun. Burhaniye’mizin her alanda olduğu gibi sporda da gösterdiği son dönemdeki gelişimlerin artarak geleceğin şampiyonlarını yetiştirmesini diliyorum.” dedi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Aslan Alparslan da, sporun gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutacağını söyledi. Müdür Alparslan, çalışmaların basketbol, masa tenisi, voleybol, cimmastik, tekvando ve karate dallarında devam ettiğini kaydederken, çocuklarını salona gönderen velilere ve çalışmalara katılan gençlere teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından, 7-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Basketbol, Voleybol, Cimnastik, Karate, Tekvando ve Masa Tenisi branşlarında dereceye giren öğrencilere de ödülleri Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Aslan Alparslan ve İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Ünal Bayhan tarafından verildi.
Kocaeli Kadın muhtarların teleferik heyecanı Kocaeli’de kadın muhtarlara yönelik teleferik gezisi düzenlendi. Teleferiğe binen muhtarlar, aynı anda hem İzmit Körfezi’ni hem de Sapanca Gölü’nü izleme imkanı buldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda bir araya gelen kadın muhtarlar, kentin 50 yıllık rüyası olan Kartepe teleferiğiyle Derbent’ten Kuzuyayla’ya uzanan zirve yolculuğunda eşsiz bir deneyim yaşadı. Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı Muhtarlık İşleri Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen programda muhtarlar, teleferikle zirveye çıkarak Kartepe’nin doğal güzelliklerini görme fırsatı yakaladı. Teleferik gezisiyle güzel bir gün geçiren kadın muhtarlar, Kuzuyayla Tabiat Parkı’nda gezerek yorgunluk attı. "Çok güzel bir hizmet" Gölcük Muhtarlar Derneği Başkanı Bilge Saral, 35 yıldır bu camianın içinde olduğunu belirterek, Kocaeli’nin 50 yıllık özleminin nihayet sona erdiğini söyledi. Saral, "50 yıllık hayalin gerçekleşmesi Tahir Büyükakın başkanımıza nasip oldu. Gerçekten çok güzel bir hizmet. Buradan Uludağ’a gitmek yerine, yakın olması nedeniyle İstanbul başta olmak üzere çevre illerden Kartepe’ye geliyorlar. Teleferik herkes için çok güzel ve keyifli bir hizmet oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" dedi. "Güzel bir deneyim oldu" İzmit Muhtarlar Derneği Başkanı ve İzmit Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Sevgi Koyun, bu güzel projeyi hayata geçirdiği için Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. Koyun, "Bize böyle bir imkanı sunmaları gerçekten güzel bir jest oldu. Herkesin teleferiğe gelip binmesini, bu güzelliği görmesini arzu ediyorum. Yeşilliği aşağıdan görmek güzel ama yukarıdan çok daha güzel görünüyor. Gerçekten güzel bir deneyim oldu" diye konuştu. "Korkumu yendim" İzmit Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarı Zuhal Tırka ise yüksekten korktuğu için ilk başta teleferiğe binemediğini ifade ederek, "Korkumu yenerek teleferiğe bindim. Hoşuma gitti. Manzara gerçekten harika. Yeşillik ve göl manzarası nefes kesici. Herkesin binmesini tavsiye ederim" şeklinde konuştu.