ASAYİŞ - 02 Temmuz 2024 Salı 09:41

Ölümden saniyelerle kurtuldular

A
A
A
Ölümden saniyelerle kurtuldular

Bartın’da sürücüsünü kontrolünden çıkan araç, iş yerine çarparak durabildi. Kaza esnasında kaldırımda yürüyen 3 kişi ise saniyelerle ölümden kurtuldu


Bartın Kavaklı Caddesi Eski itfaiye önünde sürücüsünün kontrolünden çıkan bir araç, kaldırıma çıkarak iş yerine çarptı. Kaldırımda bulunan 2 kadın ve 1 erkek ise kazadan saniyelerle kurtuldu. Kaldırımda yürüyen kadınlar gösterdikleri anlık refleks ve manevra ile araçtan ve aracın çarparak fırlattığı kovadan son anda kurtuldu.


Aracın üzerine geldiğini son anda fark eden erkek şahıs ise büyük bir panikle kaçmaya çalıştı. Şahıs, aracın park halinde bir otomobile çarparak yavaşlaması ile kazadan kurtuldu.


Öte yandan henüz sebebi bilinmeyen kazada iş yerinde ve araçlarda maddi hasar meydana geldi



Ölümden saniyelerle kurtuldular

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Alo 153 İletişim Merkezi, ilk 6 ayda 599 bin 853 çağrıya cevap verdi Kayseri Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Alo 153 Çağrı Merkezi; 2024 yılının ilk 6 ayında 599 bin 853 çağrıya cevap vererek vatandaşların talep ve şikâyetlerini anında değerlendirip işleme aldı. Kayserililerin birçok konuda haftanın 7 günü 24 saat dilediği an kolaylıkla ulaşabildiği Büyükşehir Alo 153 İletişim Merkezi’nde, 2024 yılının ilk 6 ayında 599 bin 853 çağrı cevaplandı. Büyükşehir Alo 153 İletişim Merkezi personelince vatandaşlardan gelen talep, öneri ve şikâyetler, titizlikle incelenerek anlık olarak ilgili birimlere yönlendirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerince sorumluluk alanındaki her türlü konuda hassasiyetle hizmet veren Alo 153 İletişim Merkezi, ulaşımdan yaralı sokak hayvanlarına, KAYBİS’ten otoparka, zabıta hizmetlerinden park bahçe hizmetlerine kadar pek çok konuda vatandaşa anlık çözüm sunarak Büyükşehir ile vatandaşlar arasında iletişim köprüsü kurdu. İnsan odaklı yerel yönetim anlayışı ile merkez ve kırsal ilçeler de dâhil olmak üzere kent genelinde vatandaşlara etkin ve kaliteli bir hizmet sunmaya özen gösteren Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu çalışmalarla ilgili teşekkür çağrıları da İletişim Merkezi kayıtlarına geçti. 28 bin 896 talep işleme konuldu Büyükşehir Alo 153 İletişim Merkezi’nde yılın ilk altı ayında cevaplanan 599 bin 853 çağrı içerisinden 28 bin 896’sı incelenip sonuçlandırılmak üzere ilgili birimlere aktarılırken, diğer çağrılarda vatandaşa anlık olarak çözüm üretilerek hızlı bir hizmet sunuldu. Öte taraftan Büyükşehir Belediyesi, Beyaz Masa birimi ile de vatandaşların talep, öneri ve şikâyetlerini yüz yüze dinleyerek işleme alırken, vatandaş yoğunluğu bulunan alanların yanı sıra etkinlik ve faaliyetlerde de Mobil Beyaz Masa aracı ile hizmeti vatandaşların ayağına götürüyor. Mobil Beyaz Masa aracı hizmeti ile de her türlü talep, öneri ve şikâyetleri doğru, anlaşılır bir şekilde cevaplamak ve vatandaşlara yardımcı olmak adına birçok çalışma gerçekleştiriliyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Dr. Memduh Büyükkılıç yönetiminde hayata geçirdiği yatırım ve projeleriyle Kayserililerin konforunu arttırıp, etkin ve kaliteli yerel yönetim hizmetleri sunarken, diğer taraftan kamu kurumları ile vatandaş arasında iletişimin ve erişilebilirliğin önemli olduğu günümüzde Alo 153 İletişim Merkezi ile 7/24 vatandaşın yanında yer aldı.
Niğde Aladağlar’da Ultra Maraton Niğde’de ilk defa gerçekleştirilecek olan Uluslararası Scarpa Aladağlar Epic Trail’de 6 farklı ülkeden yaklaşık 250 sporcu koşacak. Niğde Valiliği himayesinde ve Niğde Belediyesi katkılarıyla gerçekleşecek olan Uluslararası Scarpa Aladağlar Epic Trail Niğde sınırları içindeki Aladağlar mevkisinde 04-07 Temmuz 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. İçerdiği özellikler bakımından daha önce benzeri yapılmamış olan Scarpa Aladağlar Epic Trail 13 km, 25 km, 45 km ve 125 km olmak üzere dört farklı parkurdan oluşacak. Bu parkurlar arasında en zorlu olanı, üç gün sürecek olan 125 kilometrelik parkurda sporcular, kendi yeterliliklerini sağlayarak koşacaklar ve Aladağları iki kez aşacaklar. Birinci gün 45 km, ikinci gün 55 km üçüncü gün 25 km koşulacak olan yarışta aynı zamanda sporcular çadırda konaklama yaparak bölgenin birçok rotasını da koşarak keşfedecekler. Niğde Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Önümüzdeki yıllarda da önemli hedef yarışlardan biri olarak gösterilecek olan ve Scarpa’nın destekleriyle gerçekleştirilen bu etkinlik, Aladağlar bölgesinin koşu sporunu ve ultra maraton kültürünü daha geniş kitlelere tanıtmayı hedefliyor. Aynı zamanda, dünyanın önde gelen trail serilerinden biri olan Europe Trail Cup Serisi’ne Türkiye’yi temsilen katılan Scarpa Aladağlar Epic Trail, uluslararası alanda da önemli bir konuma sahip olmaktadır" ifadelerine yer verildi. 5 Temmuz Cuma günü 1. gün startının verileceği maraton, 7 Temmuz Pazar günü düzenlenecek ödül töreni ile sona erecek.
Sivas Sivas’ta 4 bin yıllık ’apartman’ın yok olmadan turizme kazandırılması bekleniyor Sivas’taki Tödürge köyü sakinleri, köylerinde bulunan binlerce yıllık oyma kaya mağaralarında restorasyon çalışmalarının yapılmasını ve turizme kazandırılmasını istiyor. Sivas’ın Zara ilçesine bağlı Tödürge köyünde 4 bin yıllık geçmişi olduğu düşünülen oyma kaya mağaraları, apartman görünümü ile dikkat çekiyor. Kayaların oyulmasıyla yapılan ve 100’e yakın odanın bulunduğu tarih öncesi yerleşim yerinin barınma ve sığınma amacıyla yapıldığı tahmin ediliyor. 4 bin yıl öncesinden günümüze kalmayı başaran bu mağara çevresel etkilerle yok olma tehlikesi ile karşı karşıya. Sürekli koparak düşen parçalarla gün gün eriyor. Köy sakinleri dünyada eşine az rastlanılabilecek bu yapının korunarak turizme kazandırılmasını istiyor. “Köy halkı olarak mağaraların turizme kazandırılmasını istiyoruz” Mağara çevresinde ışıklandırma ve düzenleme yapılarak turizme kazandırılması gerektiğini vurgulayan köy sakinlerinden Osman Lafçı, “Bu mağaraların tarihinin dört bin yıla dayandığı ve daha öncesinden yerleşim yeri olduğu söyleniyor. Bazı vatandaşlarımızda gelip burada zaman geçiriyor. Bu alan turistler için de cazip hale geldi. Tarihi tam olarak nedir bilen yok. Köy halkı olarak bu alanın daha cazip hale getirilip mağaraların turizme kazandırılmasını istiyoruz. Mağaraların içi çok serin. Dışarısı kaç derece olursa olsun insan üşüyor. Kış aylarında ise durum tam tersi. Dışarısı ne kadar soğuk olursa olsun mağaranın içinde sıcak bir hava oluyor. Ters bir orantı var. Burada yıllar önce bir çalışma olmuştu merdiven ve korumalık yapılmıştı. Fakat zamanla düşen kayalıklar neticesinde zarar görmüş kullanılmaz hale gelmiş. Buraya tekrar bir restorasyon yapılır ve etrafına ışıklandırılmalar yapılırsa çok iyi olur” şeklinde konuştu.