POLİTİKA - 11 Eylül 2024 Çarşamba 17:36

Hürriyet Mahallesine yeni bir kanalizasyon hattı

A
A
A
Hürriyet Mahallesine yeni bir kanalizasyon hattı

Bartın’ın Hürriyet Mahallesi’nde yeni bir kanalizasyon hattı yapımına başlandı


Bartın Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, Hürriyet Mahallesi’nde yeni bir kanalizasyon hattı yapım çalışmaları yürütüyor. Mahallenin altyapı ihtiyacını karşılamak ve kanalizasyon sistemini güçlendirmek amacıyla başlatılan çalışma kapsamında, 200’lük beton borular kullanılarak toplamda 260 metre uzunluğunda yeni bir hat döşeniyor. Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ekipleri, çalışmaların en kısa sürede bitirilmesi için yoğun bir mesai harcadıklarını belirtirken, bu süreçte mahalle sakinlerinden sabır ve anlayış beklediklerini ifade ettiler.


Yeni kanalizasyon hattı çalışması, bölgedeki altyapı ihtiyacını karşılamak ve mahalle sakinlerinin sağlıklı bir çevrede yaşamlarını sürdürmelerini sağlaması amaçlanıyor.



Hürriyet Mahallesine yeni bir kanalizasyon hattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balık tezgahlarında palamut yerini hamsi, istavrit ve çinekopa bırakıyor Balıkesir’in Bandırma ilçesinde balık tezgahlarında palamut yerini çinekop, istavrit ve hamsiye bırakmaya başladı. Bolluk döneminde 60 liraya düşen palamutun azalmasıyla birlikte fiyatı da 250 liraya kadar yükseldi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Balıkesir Tarım Ürünleri A.Ş. Bandırma Su Ürünleri Hali’nde balık çeşitliliğinin artması hem esnafı hem de vatandaşları sevindirdi. Sezon başında yaşanan bolluk nedeniyle fiyatı 60 liraya kadar düşen palamutun azalmasıyla birlikte fiyatı da yükselişe geçti. Fiyatı 175-250 lira arasında değişen palamut, tezgahlarda yerini çinekop, istavrit ve hamsiye bırakmaya başladı. Balık fiyatlarının makul seviyelerde olduğunu belirten Bandırma Balık Hali esnafı, halkı taze balık yemeye davet etti. Tezgahlarda palamut balığının azaldığını ifade eden balıkçı Okan Balıbek, "Palamut balığının artık sonlarına geldik. Yerine tekir, barbun, çinekop, hamsi ve mezgit geliyor. Fiyatlar oldukça uygun. Çinekopun kilosu 350 lira, tekir ve barbunun kilosu 250-300 lira, mezgit 200-250 lira, Marmara yerlisi ise 250 liradan alıcılarını bekliyor. Halkımızı hem fiyatları hem de çeşitliliği değerlendirmeye davet ediyorum" dedi. Bandırmalı balıkçılar, hamsi ve çinekop bolluğunun vatandaşların talebini karşılayacağını dile getirdi. Balıkçılar, Marmara Denizi’nden çıkan balıkların hem fiyat hem de lezzet açısından dikkat çektiğini belirtti.
Balıkesir Ayvalık’ta 10 yunus tekneyle yarıştı Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, tekne turuna çıkan Birlik Ortopedik Engelliler Derneği (BOED) Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş’e 10 yunus balığı eşlik etti. Son aylarda sıkça yunus balıklarının ziyaret ettiği Ayvalık Körfezi’nde denizlerin sevimli hayvanları objektiflere takılmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıl bir yunus balığının sahil bandındaki gezi teknelerinin şamandırasıyla oyunlar oynamasının dron kameralarına yansıması, bir kano sporcusunun yunuslarla yarışması gibi ilginç görüntülerin çekildiği Ayvalık’ta geçtiğimiz aylarda kendilerine ait sürat teknesiyle yarışan sevimli 5 yunusun görüntülerini çeken Özlemiş çifti bu kez 10 yunus balığıyla ilginç görüntüler kaydetti. Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş ve kendisi gibi deniz tutkunu olan eşi Burhan Özlemiş,bu kez ilçenin 22 Adası’ndan biri olan Kara Ada açıklarında teknelerinin etrafında suyun üzerine çıkıp, atlayan ve tekne ile yarışan 10 yunus ile neşeli dakikalar yaşadı. Teknenin etrafında turlar atan ve sık sık su yüzüne sıçrayıp, yeniden denize atlayarak Özlemiş çifti ve teknede bulunan aile dostlarını adeta selamlayan yunus balıklarının sevimli halleri ise cep telefonuyla görüntülendi. Denizde yaşadıkları anların görüntülerini kendisine ait sosyal medya sayfasında paylaşan BOED Genel Başkanı Güler Çapraz Özlemiş, hareket halindeki teknelerinin etrafında su üstüne sıçrayan, tekne ile yarış yapan sevimli 10 deniz canlısının hareketlerinin kendilerine adeta yaşam enerjisi saçtığını söyledi.
Aydın Küçükbaş Hayvan Islahı projesi toplantısı Aydın’da yapıldı Tarım ve Orman Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilen ’Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi’nin yürütme kurulu toplantısı Aydın’ın ev sahipliğinde yapıldı. Aydın, Denizli ve Uşak illerinin dahil olduğu ’Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi’nin Proje Yürütme Kurulu Toplantısı, Aydın’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen ve Aydın’ın da 3 proje, 100 işletme ve 17 bin 158 küçükbaş hayvan ile dahil olduğu proje ile küçükbaş hayvanların ıslah edilerek, genetik olarak et ve süt verimi yüksek ırklar elde edilmesi, doğru verim kayıtlarının tutulması hedefleniyor. Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda yapılacak çalışmalar, hazırlanan projeler anlatılırken aynı zamanda görüş ve önerilere de yer verildi. Konu ile ilgili Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada "Bakanlığımız Koordinatörlüğünde yürütülmekte olan ve ilimizin de Karya Koyunu, Kıvırcık Koyunu, Kıl Keçisi kapsamındaki 3 proje, 100 işletme ve 17 bin 158 küçükbaş hayvan ile yer aldığı ’Halk Elinde Küçükbaş Hayvan Islahı Ülkesel Projesi’nin 2024 yılı Proje Yürütme Kurulu Toplantısı, Denizli ve Uşak illerinin de katılımı ile ilimizde gerçekleştirildi. İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantı İl Müdür Yardımcımız Hamit Eray Yeşilçayır’ın açılış konuşması ile başladı. Hayvancılık ve Su Ürünleri Araştırmaları Daire Başkanlığı Küçükbaş Hayvancılık Araştırmaları Çalışma Grubu Sorumlusu Nejla Güloğlu başkanlığında devam eden toplantı, projeye dahil olan Aydın, Denizli ve Uşak illeri proje teknik elemanlarının sunumları ile devam etti. Aydın ve Denizli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanlarının görüş ve önerilerinin ardından, ’Proje Lideri’ Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Orhan Karaca, Prof. Dr. İbrahim Cemal ile Doç. Dr. Onur Yılmaz’ın değerlendirmeleri ile toplantı gerçekleştirildi" ifadeleri yer aldı.
Sakarya SUBÜ’lü öğrenciler Sakarya’yı keşif yolculuğuna çıktı Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir tanıtım gezileri çerçevesinde Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile birlikte şehrin tarihine ve doğal güzelliklerine doğru yolculuğa çıktı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi şehir tanıtım gezilerine devam ediyor. Gezilerin son konuğu Sapanca Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencileri oldu. Öğrenciler Sakarya’nın doğal güzellikleri başta olmak üzere tarihi ve kültürel birçok destinasyonda keşfe çıktı. Gezinin ilk durağı Sapanca İl Ormanı Tabiat Parkı oldu. Burada doğal güzelliklerin keyfini çıkaran öğrenciler daha sonra Geyve ilçesinde bulunan Ali Fuat Paşa Kuvayı Milliye Müzesi ve II. Bayezid Köprüsü’nü ziyaret etti. Şehrin tarihi dokusuna dair birçok eseri yerinde inceleyen öğrenciler, uzman rehberlerden bilgi aldı. Öğrenciler daha sonra Pamukova ve Taraklı’yı gezdi. Esentepe Seyir Terasında Pamukova Ovası’nın eşsiz manzarasını deneyimleyen öğrenciler, akabinde Taraklı ilçesini ziyaret etti. Tarihi Taraklı evlerinin yanı sıra Anıt Ağaç, Yunus Paşa Cami ve tarihi hamamları ziyaret eden öğrenciler, ilçedeki Osmanlı Dönemi ile Helenistik döneme ait eserleri inceledi. Gezide tarihi ve kültürel bölgelerin yanı sıra, doğası ve yeşilin her tonuyla ayrı güzellikler sunan Poyrazlar Gölü, Acarlar Longozu, Karasu Yeni Mahalle ve Karasu Sahili gezildi. Keşif gezisi Adapazarı Ticaret Müzesi, Ofis Sanat Merkezi, Orhan Cami ile Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile son buldu.