ASAYİŞ - 18 Haziran 2024 Salı 13:52

Sahillerde güvenlik “Martı”lara emanet

A
A
A
Sahillerde güvenlik “Martı”lara emanet

Balıkesir’in Edremit ilçesinde Emniyet Müdürlüğüne bağlı elektrikli bisikletli polis ekibi "Martı Timleri", plaj ve sahillerin güvenliği ile asayişinin sağlanması amacıyla görev yapıyor.


Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü, Edremit İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Timi Amirliği bünyesinde hizmet vermeye başlayan Martı Timleri olarak adlandırılan Bisikletli Polis Ekipleri, eğitimlerinin ardından sahillerde göreve başladı.


"Martı" polis ekibi, 2 ekip olarak özellikle araç trafiğine kapalı Akçay kordonu ve Altınkum plaj bölgesi ile parklarda bisikletleriyle asayiş ve güvenlik için görev yapacak.


Yaz mevsimi boyunca görevlerine devam edecek Martı Timleri, plaj ve sahillerin güvenliğini sağlayacak.


Gökçe Şafak Sofuoğlu, “Türk Polis Teşkilatına bu yenilikçi güncellemesinden dolayı teşekkür ediyorum. Bence çok güzel bir güncelleme yenilik bu bizler için, Türk halkı için. Artık bir parkta, bahçede, sokakta sevdiklerimizle beraber dolaşırken vakit geçirmek daha huzurlu, daha kolay olacak. Mutluyuz teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Martı timlerini sahil bölgelerinden görmekten mutluluk duyduğunu ifade eden Nadir Hakan Ayar, “Bu uygulama bizler için daha güvenli hissettiriyor. Akşam özellikle yaptığımız yürüyüşlerde ya da geç saatlere kaldığımızda herhangi bir polisin burada bulunması bizi mutlu ediyor. Bisikletli polislerin daha hızlı bir şekilde olay yerine intikal edebileceğini düşünüyorum onları gördüğüm zaman. Çünkü insanlar buraya araç girişi yasak olduğu için özellikle sahil gibi yerlerde özellikle onların bu bölgelerde daha rahat hareket edip olaylara daha hızlı bir şekilde ulaşabileceği bizi güvende hissettiriyor” dedi.


Sahillerin artık daha güvenli olduğunu ifade eden Barış Karabudak, “Çok güzel çok süper. Artık sahile geldiğimiz zaman kumsala eşyalarımızı rahat bir şekilde bırakıp denize girebiliyoruz. Yani polis teşkilatının gün geçtikçe ilerlemesi, bu tür uygulamanın olması bizler için çok güzel. Yani sahil kenarlarına polis martı polisleri görmek hoş güzel güven hissettiriyor insanlara. Güvende olduğunu hissediyor insanlar” şeklinde konuştu.



Sahillerde güvenlik “Martı”lara emanet

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Küçük Muhammet, Başkan Aydın’ın desteğiyle şifa buldu Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın tarafından hastane randevusu alınan ve ameliyat olduktan sonra sağlığına kavuşan 7 yaşındaki Muhammet Emin, Başkan Aydın’ı ziyaret etti. Küçük Muhammet’i sağlığına kavuşmuş olarak karşısında gören Başkan Aydın, büyük mutluluk yaşadı. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, seçim döneminde gerçekleştirdiği mahalle ziyaretleri sırasında 7 yaşındaki Muhammet Emin ile tanıştı. Nefes alma konusunda sıkıntı yaşadığını ve yakın zamana randevu alamadığı için hastaneye gidemediğini anlatan Muhammet’in biran önce muayene olabilmesi için gerekli girişimlerde bulunan Başkan Aydın, küçük çocuk için hastaneden randevu aldı. Doktorlar tarafından yapılan muayene sonucunda acil olarak ameliyat olması gerektiğine karar verilen küçük Muhammet, başarılı geçen ameliyatının ardından sağlığına kavuştu. Tedavisi tamamlanan küçük Muhammet, hastaneden taburcu olmasının ardından iyileşmesine imkan sağlayan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a ailesiyle birlikte ziyarette bulundu. Sağlığına kavuşması için verdiği desteklerden dolayı Başkan Aydın’a teşekkür eden küçük Muhammet, iyileşmiş olmanın mutluluğunu Başkan Aydın’a sarılarak yaşadı. Muhammet Emin’i sağlığına kavuşmuş olarak karşısında görünce büyük mutluluk yaşayan Başkan Aydın, küçük çocuğa sağlıklı bir hayat diledi. Başkan Aydın, Muhammet’in tedavi sürecinde kendilerine destek olan Bursa Uludağ Üniversitesi KBB Bölümünden Prof. Dr. Fikret Kasapoğlu’na ve CHP Bursa Sağlık Politikalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Sabiha Adalı’ya da teşekkürlerini iletti.
Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Alzheimer hastalarının yanında Tepebaşı Belediyesi, Melih Savaş Yaşam Köyü’nde hizmet veren ve bugüne kadar 331 hastanın yararlandığı Alzheimer Konukevi ile alzheimer hastalığıyla mücadele eden vatandaşları ve ailelerini yalnız bırakmıyor. Tepebaşı Belediyesi’nin Alzheimer hastası vatandaşların ve ailelerinin yaşamını kolaylaştırmak, sosyal hayata katılımını desteklemek amacıyla hayata geçirdiği Alzheimer Konukevi, Aşağı Söğütönü Mahallesi’nde bulunan Melih Savaş Yaşam Köyü’nde hizmet vermeye devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi’nin Alzheimer Konukevi 5, Alzheimer Derneği de 2 olmak üzere Melih Savaş Yaşam Köyü’ndeki 7 ayrı binada toplam 140 hasta kapasitesi ile hizmet sunuyor. Merkeze başvuran hastaların kabulü danışman nöroloji uzmanı hekim tarafından gerçekleştiriliyor ve tedavi programları belirleniyor. Ardından düzenli olarak kurum doktoru tarafından kontrolleri yapılan hastaların sağlık durumları yakından takip ediliyor. Her gün düzenli olarak öz bakım ihtiyaçları karşılanıyor Günün 24 saati boyunca sağlık personeli, hasta bakım elemanı ve temizlik personeli mevcut olan merkezde, hastaların gerekli durumlarda hastaneye nakilleri de Tepebaşı Belediyesi’nin hasta nakil ambulansı ile sağlanıyor. Merkezde yatılı olarak kalan hastaların, görevli hasta bakım personelleri tarafından her gün düzenli olarak öz bakım ihtiyaçları karşılanırken; uzman psikolog ve hasta bakım elemanları tarafından hastalarla birlikte zihinsel ve bedensel faaliyetleri güçlendirecek, sağlık durumlarına uygun etkinlikler ve yürüyüşler yapılıyor ve daha etkili ve keyifli zaman geçirmeleri sağlanıyor. Ayrıca Alzheimer hastalarından ihtiyacı olanların Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde fizyoterapist eşliğinde tedavileri de gerçekleştiriliyor. Merkezden 331 Alzheimer hastası yararlandı Melih Savaş Yaşam Köyü içinde ilk olarak 2014’te 18 yatak kapasitesi ile hizmet vermeye başlayan merkez, şu anda 5 Alzheimer Konukevi 105 yatak kapasitesiyle yatan hastalara hizmet verirken 10 gündüzlü hasta da haftada 2 gün merkez hizmetlerinden yararlanabiliyor. Bugüne kadar 331 kişinin yararlandığı merkezde 1 doktor, 1 nöroloji uzmanı danışman doktor, 5 hemşire, 50 hasta bakım elemanı, 1 sosyal hizmet uzmanı, 1 diyetisyen, 1 psikolog, 1 fizyoterapist ve 15 temizlik çalışanı ile hizmet sunuyor.