GÜNDEM - 23 Ekim 2024 Çarşamba 10:37

Ptt’den 184. müşteriye kuruluş yıl dönümü hediyesi

A
A
A
Ptt’den 184. müşteriye kuruluş yıl dönümü hediyesi

Posta ve Telgraf Teşkilatı’nın (Ptt) 184. kuruluş yıl dönümü Balıkesir’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kızına burs hesabı açtırmak için Ptt’nin kuruluş yıl dönümüyle aynı rakamları taşıyan 184 gişe numarasını alan Ali Doğan’a Başmüdür Suat Öztürk tarafından Ptt anma pulu serisi olan bir albüm hediye edildi.


Ptt’nin 184. yıl dönümü Balıkesir’de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Balıkesir Ptt Başmüdürü Suat Öztürk Türk posta tarihine değindiği açıklamasında, “23 Ekim 1840 tarihinde Posta Nezareti olarak Osmanlı Devleti içerisinde iletişim ve haberleşmeyi sağlamak üzere kurulan Ptt AŞ, günümüzde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı olarak ülkemizin dört bir yanında, geniş hizmet ağı ile posta, kargo, lojistik, filateli ve e-ticaret gibi birçok sektörde vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak için hizmetlerini sunmayı sürdürüyor. Şirket hizmetlerine ek olarak; sportif faaliyetlere destek veriyor, sosyal ve kültürel hayatın gelişmesine de katkı sağlıyor. Ptt olarak Balıkesir İlimiz genelinde en gelişmiş mahallerle, en ücra köşelerde yaşayan vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. Müşterilerimizin ve çalışanlarımızın refahını esas alan bir anlayışla hizmet kalitemizi geliştirmek için çalışıyor, yaygın hizmet ağımızla faaliyetlerimizi sürdürüyor ve aynı zamanda global bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerleyen bir yaklaşımı benimsiyoruz. İl genelinde hizmetlerimizi yürüten ve Şirketimizin bu günlere gelmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Siz değerli basın mensuplarına da Ptt’nin 184. kuruluş yıldönümüne gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.


SGK prim ücretini yatırmak için merkez şubesine gelerek Ptt’nin kuruluş yıl dönümüyle aynı rakamları taşıyan 184 numaralı gişe numarasını alan Ali Doğan’a Başmüdür Suat Öztürk tarafından anma pulu serisi olan bir albüm hediye edildi. 184. müşteri sıra numarası alan Ali Doğan, üniversiteyi kazanan kızına bursluluk hesabı açtırmak için geldiğini belirterek, "Ptt’nin 184 yılı olduğunu bilmediğini ve bundan sonra unutmam mümkün değil. Müdürü Bey ve basın mensuplarının ilgisi karşısında hayretimi gizleyemedim. Verilen hediyeler için Suat Beye ve Ptt’ye teşekkür ederim. 184. yılınız kutlu olsun" dedi.



Ptt’den 184. müşteriye kuruluş yıl dönümü hediyesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Karatay Belediyesi geleceğe yatırım yapmayı sürdürüyor Konya’nın merkez Karatay İlçe Belediyesi, özellikle geleceğin söz sahibi çocuklara ve gençlere yönelik projeleriyle ilçenin çehresini değiştirdi. Eğitim çağındaki çocuklar ve gençler için büyük bir gayretin içinde olan Karatay Belediyesi, Çimenlik Mahallesi Alaaddin Kap Caddesi üzerinde 12 bin 930 metrekare arsa üzerinde konumlandırılan Karatay Hoşkubbe’nin yapımını da tamamlandı. Özel ve özgün mimari özellikleriyle tasarlanan söz konusu projede gençlerin hem ders çalışabilecekleri hem de kaynak kitaplara kolaylıkla erişebilecekleri Kubbealtı Kütüphanesi bulunuyor. Birçok sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabilecek şekilde alanlara sahip olan HOŞKUBBE’de iki kütüphane, bir de okuma salonu mevcut. Hoşkubbe çocuklar ve gençlerin yanı sıra tüm vatandaşlara hizmet verecek. Hoşkubbe’de 0-3, 3-6 ve 6-12 yaş çocuk kütüphaneleri, özel oyun alanları ve Çocuk Kafe de bulunuyor. Kafe Karatay’ın bir şubesinin de yer aldığı Hoşkubbe Konyalılarla buluşmak için gün sayıyor. Projenin resmi açılışının kısa bir süre içerisinde yapılarak hizmete girmesi hedefleniyor. “Okumayı ve araştırmayı seven bir neslin böyle güzel mekanlarda yetişmesini istiyoruz” Çocukların ve gençlerin en iyi imkanlarla yetişmeleri için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, şehri yeni ve özgün bir projeyle daha tanıştıracaklarını söyledi. Başkan Kılca, “Karatay Belediyesi olarak eğitime, kültüre ve spora; kısacası çocuklarımızın geleceğine yön veren her türlü projeye büyük önem veriyoruz. Bu kapsamda da bugüne kadar pek çok yatırımı şehrimize ve ilçemize kazandırdık. Bu gayretimizi her geçen gün bir üst seviyeye taşıyoruz. Geleceğimizin söz sahibi evlatlarımızın çok daha güzel ve nezih ortamlarda eğitim almaları ve kendilerini yetiştirmeleri amacıyla başladığımız Hoşkubbe projemizi de bu çerçevede tamamladık. Çocuklarımız ve gençlerimiz, artık çok kısa bir süre içerisinde oldukça güzel bir kütüphaneye kavuşmuş olacaklar. Hoşkubbe içerisinde sessiz ve sesli çalışma odaları, 0-3 ve 3-6 yaş çocuklarımız için öğrenme sınıflarımız, kreş ve anaokulu öğrencilerimizin sıkça kullanacağı tasarım atölyelerimiz yer alıyor. Yine projemize Kafe Karataylarımızın mini modelini de dahil ettik. Kısacası bu özel projede yok yok. Bu özgün ve özel yatırımımızın şimdiden tüm gençlerimize, çocuklarımıza ve Konya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Ankara Keçiören’de çocuklar eğlenerek öğreniyor Keçiören Belediyesi Çocuk Eğitim Merkezleri (ÇEM), yeni dönemde dramadan robotik kodlamaya, İngilizce’den resime, satrançtan hızlı okumaya kadar geniş bir yelpazeye sahip atölye programlarıyla eğitime devam ediyor. Keçiören Belediyesi, çocukları spor, kültür, sanat ve eğitim alanında desteklemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Çocuk Eğitim Merkezlerinde (ÇEM) dramadan robotik kodlamaya, İngilizce’den resime, satrançtan hızlı okumaya kadar geniş bir yelpazeye sahip kurslar, çocukların akademik başarısını artırmayı, keşfedip üreterek kendilerini geliştirmeyi amaçlıyor. İlgi alanlarına göre dilediği atölye faaliyetine katılan çocuklar, yıl içinde kültürel ve sosyal gezilere gidiyor, sanatsal etkinlikleri izleme olanağı buluyor. Alanında uzman öğretmenlerle eğitim Çocukların ilgi alanlarına göre tasarlanan atölye çalışmaları, eğitici materyaller ve oyunlar aracılığıyla çocuklara eğlenerek öğrenme imkanı tanıyor. Alanında uzman öğretmenler eşliğinde verilen eğitimler sayesinde çocukların kişisel gelişimine de katkı sağlanıyor. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak ve her çocuğun potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla hizmet veren Çocuk Eğitim Merkezlerine tüm çocukları davet eden Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, “Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Okula destek olan Çocuk Eğitim Merkezlerinde sunduğumuz atölye programları ve derslerle çocuklarımız hem eğlenceli vakit geçiriyor hem de eğlenirken öğreniyor” dedi.