KÜLTÜR SANAT - 11 Ekim 2024 Cuma 11:08

Başkan Ahmet Akın’dan festival müjdesi

A
A
A
Başkan Ahmet Akın’dan festival müjdesi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, önümüzdeki yıldan itibaren 10.10 Dünya Balıkesirliler Günü’nün üç gün sürecek festivalle kutlanacağının müjdesini verdi.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 10.10 Dünya Balıkesir Günü vesilesiyle düzenlenen kortej yürüyüşüne katıldı. Balıkesir’de her yıl ekim ayının 10’unda kutlanan Dünya Balıkesirliler Günü dolayısıyla kortej yürüyüşü düzenlendi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önünden başlayan kortej yürüyüşü, Zağnos Paşa Camisi Meydanı’nda sona erdi. Kortejde 7’den 70’e tüm Balıkesirliler ile omuz omuza yürüyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, tüm hemşehrilerinin Balıkesirliler Günü’nü kutladı. Yürüyüşe Başkan Akın’ın yanı sıra; Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, meclis üyeleri, daire başkanları, şube müdürleri ve yurdun dört bir yanından gelen Balıkesirliler Dernekleri Başkan ile temsilcileri katıldı. Yürüyüşün sona ermesiyle Büyükşehir Belediyesi tarafından Zağnos Paşa Camisi Meydanı’nda düzenlenen konserde sanatçı Ali Çakar, sevilen şarkılarını Balıkesirliler için seslendirdi. Konserde kısa bir konuşma yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, önümüzdeki yıldan itibaren 10.10 Dünya Balıkesirliler Günü’nde üç gün sürecek festivalle kutlanmaya başlanacağını açıkladı. Konserde vatandaşların coşkusuna ortak olan Başkan Akın, şarkılara alkışla eşlik etti.


Festivalle kutlanacak


Balıkesir’in Kuva-yi Milliye’nin başşehri olduğunu söyleyen Akın “Milli birliğin ve milli beraberliğin merkezi. İlk kurşunun ve son kurşunun atıldığı bir yer. İşte onun için biz de ayrımcılık olmaz. Bizde partizanlık olmaz. Bizde ne olur? Bizde vatan aşkı olur. Memleket sevdası olur, insan sevdası olur. İşte bu düşüncelerle hepinizin Dünya Balıkesirliler Günü’nü kutluyorum. Balıkesirliler Günü zaten bizim için bir gün değil 365 gün. Bütün hayatımız, aşkımız, sevdamız hep Balıkesir. Yıllardır söylüyorum ‘Balıkesir benim ailem’ diye. Ve bunu yürekten söylüyorum. Balıkesir ailemi de sevgiyle, saygıyla kucaklıyorum. Bir sonraki yıl inşallah 10.10 Balıkesirliler Günümüz bir festivalle buluşacak. Önümüzdeki yıl 1. Balıkesir festivalimizi hep birlikte hayata geçireceğiz. Şimdiden hazırlıklarımızı yapacağız. Ve Balıkesir’in tüm değerlerini Balıkesir’de okumuş, Balıkesir’de doğmuş, Balıkesir’de büyümüş akademisyenleri, sanatçılarımızı, iş insanlarımızı konusunda uzman kişilerimizi tüm Balıkesirlilerle buluşturacağız. İnşallah çok daha güzel günlerde hep beraber olacağız” diye konuştu.



Başkan Ahmet Akın’dan festival müjdesi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir ESOGÜ Prof. Dr. Servet Bilir Onkoloji Merkezi’nde sosyal market hizmete açıldı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Prof. Dr. Servet Bilir Onkoloji Merkezi’nde hayırsever bir iş adamının girişimleriyle, hastaların temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği sosyal market açıldı. Eskişehirli hayırsever iş insanı Hakan Kıraç girişimleriyle, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Servet Bilir Onkoloji Merkezi’nde ihtiyaç sahiplerinin ücretsiz temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği sosyal market hizmete açıldı. Kurdele kesilmesi ile yapılan açılışa, Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Haluk Hüseyin Gürsoy ve Eskişehirli hayırsever iş insanı Hakan Kıraç katıldı. Açılış sonrasında etkinliğe katılanlar markette incelemelerde bulundu. “Hastaların acil ihtiyaçlarını insanların karşılamak için bir sosyal market açtık” Eskişehirli iş insanı Hakan Kıraç sosyal marketle ilgili, “Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi, Eskişehir haricinde Kütahya, Afyon ve Bilecik gibi yerlerden de en çok gelinen hastanelerden birisi. Özellikle acil olarak gelindiği yer olduğundan burası için daha faydalı olacağını düşündük. Buraya acil bir şekilde gelip o an imkanı olmayan insanların acil ihtiyaçlarını karşılamak için bir sosyal market açtık. Burada neler var? İç çamaşırı, çorap, terlik, diş fırçası, diş macunu, hastalar için yetişkin ve çocuk bezleri, tırnak makası, şampuan, havlu ve tuvalet kağıdı gibi şeyler var. İlk yardım ihtiyaçlarını karşılayacak şeyler bulunuyor. Amaç, insanların maddi imkanları olsun ya da olmasın, o anda hemen bir ihtiyacını gidersin. Bir kişinin bile ’Allah razı olsun’ demesi bizim için çok mutluluk verici olur. Demezlerse de sorun değil, bizim beklentimiz yok. Sadece insanlara fayda sağlamak istiyoruz" dedi. "Sosyal projeler başhekimliğimizin her zaman desteklediğimiz projeler" Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Haluk Hüseyin Gürsoy, "Sosyal projeler başhekimliğimizin her zaman desteklediğimiz projeler. İhtiyaç sahiplerini aslında şu anda da elimizden geldiğince desteklemeye çalışıyoruz ama bunun daha organize olması açısından bütün yardımların böyle bir yerde toplanması bizim için daha pratik olacak. Hastaların sorunlarını daha kolay çözebileceğiz. Her zaman bu tür projelerin arkasındayız. Hastanemiz için çok iyi olduğunu düşünüyorum. Onkoloji servisimiz her zaman yüzde 100 dolu olan bir servis. Her zaman 30’un üzerinde hastamız burada tedavi görüyor. Burada olması güzel bir şey ama tüm hastaneye dağıtmak da çok zor değil çünkü özellikle çocuk hastalarımız da var. Onlar açısından da iyi olacak. Aslında hastanenin yoğun bakımı, çocuk ve dahiliye servisi gibi tüm servislere bunu buradan yaymak çok kolay, zor değil. Yani konum olarak merkezi bir yerde" ifadelerini kullandı.
Eskişehir Eskişehirli kadın muhtarlar bir araya gelerek "Kadına ve çocuğa şiddete hayır" dedi Eskişehir’de bir araya gelen kadın muhtarlar, kadına ve çocuklara yönelik şiddet olaylarının her türlüsüne karşı olduklarını açıkladı. Son dönemlerde yurt genelinde yaşanan kadına ve çocuklara yönelik şiddet olayları tepki topluyor. Meydana gelen olaylar ulusal basına ve sosyal medyaya yansımaya devam ederken, Eskişehirli kadın muhtarlar "Kadına ve çocuğa şiddete hayır" demek için Valilik Meydanı önünde bir araya geldi. Şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını açıklayan kadın muhtarlar, artık bu tür olayların sonlanmasını ve tekrarlanmamasını temenni ettiklerini belirtti. "Kadına ve çocuğa yönelik şiddet haberleri hepimizi derinden yaralamıştır" Eskişehirli kadın muhtarlar adına açıklamada bulunan Işıklar Mahallesi Muhtarı Nurgül Laçin, "Kadına ve çocuğa şiddete hayır. Eskişehirli kadın muhtarlar olarak son zamanlarda akıl almaz bir hal alan kadına ve çocuğa yönelik şiddet haberleri hepimizi derinden yaralamıştır. Biz kadın muhtarlar şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, kadınlarımızın ve çocuklarımızın güven içinde yaşaması gerektiğini savunmaktayız. Şehrimizde ve mahallemizde yaşayan kadınlarımızın ve çocuklarımızın her daim yanında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Acınız acımız, kaybınız kaybımızdır. Kadın muhtarlar olarak üzerimize düşen neyse yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Tek temennimiz bundan sonra bu tür olayların sonlanması ve tekrarlanmamasıdır. Yaşam hakkı elinden alınmış kadınlarımızı ve çocuklarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz. Sesimizi duyurmamıza imkan veren herkese sonsuz teşekkür ederiz" dedi.