GÜNDEM - 13 Nisan 2024 Cumartesi 19:58

Balıkesir Büyükşehi Belediye Başkanı Akın, “Kaybedecek bir dakikamız bile yok”

A
A
A
Balıkesir Büyükşehi Belediye Başkanı Akın, “Kaybedecek bir dakikamız bile yok”

31 Mart seçimlerinin ardından Ayvalık’a gelen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, kent merkezi ve 20 ilçesinde yapılacak çalışmalara bir an önce başlamak için start verdi. Ayvalık’ta CHP İlçe Başkanlığı ile Belediye Başkanı Mesut Ergin’e yönelik teşekkür ziyaretlerinde bulunan Başkan Akın, “Meselelerin çözümü için yapacağımız çalışmalara başlayabilmek için bir dakika bile vaktimiz yok” dedi.


Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’i makamında ziyaret ederek, yeniden belediye başkanlığı görevine seçildiği için kutlayan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, belediye meclis üyeleriyle de bir süre sohbet etti.


Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Akın, Türkiye’nin en önemli tatil merkezlerinden biri olan Ayvalık’ta, Belediye Başkanı Mesut Ergin ile tam bir mutabakat içerisinde çalışmalar yapacaklarını vurguladı.


Ayvalık’ın çok uzun zamandan bu yana süre gelen bütün sorunlarının çözümü için hazırlanacak projeleri bir an önce hayata geçirmek istediklerini belirten Ahmet Akın, “Bunun için de bir an evvel çalışmalara başlayacağız. Bugün; büyükşehir belediyesinin yetkililerini çağırdım. Onlardan brifing alarak, bir an önce işlerimize başlayacağız. Zaman kaybedecek bir dakikamız bile yok.” dedi.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Akın, Ayvalık’ın en büyük sorunlarından biri olan kanalizasyon, su ve yol gibi alt yapı sorunlarının ortadan kalkması için de bir an önce düğmeye basacaklarının mesajlarını verdi.



Balıkesir Büyükşehi Belediye Başkanı Akın, “Kaybedecek bir dakikamız bile yok”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir ’Hurda Teşviki’ beklentisi sonrası araç satışları düşerken fiyatlar arttı Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) ’Hurda Teşviki’ ile ilgili kanun teklifinin sunulmasının ardından alıcıların beklemeye geçmesiyle ikinci el araç satışlarının düştüğü ancak fiyatların yükseldiği belirtildi. TBMM’ye sunulan ’Hurda Teşviki’ ile ilgili kanun teklifinin ardından ikinci el araç almak isteyenler beklemeye geçerken fiyatlar ise yükseldi. Araç satışlarında yaşanan durgunluk esnafı olumsuz etkilerken fiyatların artış göstermesine de anlam verilemiyor. Pandeminin etkili olduğu 2020 yılından bu yana hem satışların hem de galerilerde bulunan araç sayılarının düştüğünü belirten Kalender Yaşasın, satışların istikrarsız olduğunu söyledi. Satışı yapılan araç sayısının sürekli değişkenlik gösterdiğini söyleyen galerici Kalender Yaşasın, “Bugün 1-2 tane satıyorsun, 1 hafta duruyorsun. Bir bakıyorsun, günde 3 tane satıyorsun” dedi. “Talep az, ama fiyatlar yukarıya gidiyor” İkinci el araçlara talep olmamasına rağmen fiyatların şaşırtıcı şekilde arttığını belirten Kalender Yaşasın, “Şu anda sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Durum uzun zamandır böyle. Ancak şu anda daha farklı. Talep az, fiyatlar yukarıya gidiyor. Böyle olmaması lazım. Bir mala talep olmadığı zaman fiyatın düşmesi lazım. Geçen yıla göre alım sayısı, kâr marjımız ve satış adetimiz düştü. Yani iyi miyiz, kötü müyüz sorusunu ben de bilmiyorum. Piyasada istikrar yok. Bugün 1-2 tane satıyorsun, 1 hafta duruyorsun. Bir bakıyorsun, günde 3 tane satıyorsun. Yani istikrar olmadığından 1 ayda kaç tane satıyorsun, hiç belli olmuyor. Yani önümüzü göremiyoruz. İnşallah 2025 daha iyi olur. Şu anda iyi gitmiyor” dedi. “Pandemiden bu yana iyi gitmiyoruz, daha önceki yıllarda gerçekten iyiydi” Tüm dünyada etkisini gösteren pandemiden bu yana ikinci el araç piyasasının sıkıntılı olduğunu, galerilerdeki araç ve personel sayılarının sürekli düşüşte olduğunu belirten Yaşasın, şu ifadeleri kullandı: “20 arabayla çalışan esnaf 15’e, 15 arabayla çalışan 10’a düştü. Para miktar olarak çoğaldı ama alım gücü olarak düştüğü için kârda mıyız, zararda mıyız? Ben hesabını yapıyorum, geçen sene 25 araba varsa ve 20’ye düştüyse o zaman zarar ettin. Pandemiden bu yana iyi gitmiyoruz, daha önceki yıllarda gerçekten iyiydi. Ticaret de iyiydi. Alıyorduk, satıyorduk, para kazanıyorduk ve yatırım yapıyorduk. Mesela bu dükkanda en az 2-3 kişi çalışıyordu, şu anda çalışan sayısı yok. Anca kendi işimizi kendimiz yapıyoruz, istihdam oluşturamıyoruz. Çünkü ayakta durmaya uğraşıyoruz.”