GÜNDEM - 24 Ekim 2024 Perşembe 08:13

ABD İstanbul Başkonsolosu Eadeh’ten Başkan Akın’a ziyaret

A
A
A
ABD İstanbul Başkonsolosu Eadeh’ten Başkan Akın’a ziyaret

Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ı makamında ziyaret etti.


Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Balıkesir’e gelen Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Başkonsolosu Julie A. Eadeh’i makamında ağırladı. Ziyarette Başkan Akın, şehir için hayata geçirilen projeler hakkında bilgi verirken ziyaretleri için Eadeh’e teşekkür dileklerini iletti. Makamdaki görüşmenin ardından ikili, Çamlık Ahmet Edip Uğur Gençlik Kültür ve Aktivite Merkezi’nde bulunan kentin bir çok tarihi yapısının minyatürünü içeren bir açık hava müzesi olan Mini10, çevre ve iklim üzerine çeşitli deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi ile kadın el işçiliğiyle ürünlerin üretildiği ve sergilendiği BALMEK Kurs ve atölyeleri ile dijital gençlik çalışmalarının yer aldığı Tech10 Merkezini ziyaret etti. Balıkesir’de sürdürülebilir bir kent hedefiyle önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Başkan Akın, ABD İstanbul Başkonsolusu Julie A. Eadeh ile yaptığı görüşmede iş birliği ve ortak çalışmaları önemsediğini dile getirdi. BALMEK atölyelerinde katılımcıların tasarladığı ürünleri inceleyen Eadeh’e Başkan Akın tarafından Balıkesir Pullusundan yapılan ve üzerinde domates gülü bulunan bir broş ve Balıkesir Pullusu işlemeli çanta hediye edildi. Balıkesir’i çok beğendiğini ifade eden Eadeh, başarılı çalışmalarından dolayı Başkan Akın’ı tebrik etti.



ABD İstanbul Başkonsolosu Eadeh’ten Başkan Akın’a ziyaret

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Tarımsal üretim için en uygun bitkiyi belirleyen yazılım geliştiren lise öğrencisi Türkiye birincisi oldu Samsun’da bir lise öğrencisi, çiftçilerin üretimde bilinçli kararlar alabilmeleri için tarım arazilerindeki verileri ve uydu sistemi üzerinden elde edilen harita bilgilerini analiz ederek, tarımsal üretim için en uygun bitkiyi belirleyecek bir yazılım geliştirdi. Öğrenci bu projesi ile katıldığı bir yarışmada Türkiye birincisi oldu. Vezirköprü Hatice Kemal Kayalıoğlu Fen Lisesi öğrencisi 15 yaşındaki Fahrettin Altun, Erzurum’da gerçekleşen Türkiye’nin farklı şehirlerinden 100 takımın katıldığı Gelecek Tarımda Yarışması’nda ’NETQ AI’ projesi ile lise kategorisinde Türkiye birincisi oldu. 30 bin TL ödül kazanan Altun, yapmış olduğu proje ile çiftçilere bilinçli kararlar alabilmeleri için güçlü bir rehber sunuyor. Projesi hakkında bilgi veren Altun, "NETQ AI, BEFO Yazılım tarafından geliştirilen ileri teknolojiye sahip bir tarım çözümüdür. Proje, tarım arazilerindeki verileri ve uydu sistemi üzerinden elde edilen harita bilgilerini analiz ederek, tarımsal üretim için en uygun bitkiyi belirler. Yapay zeka algoritmalarıyla işlenen bu veriler sonucunda, çiftçilere maksimum verim sağlayacak ürünler önerilir. NETQ AI’nın amacı, tarımsal üretimde verimliliği artırmak ve çiftçilere bilinçli kararlar alabilmeleri için güçlü bir rehber sunmaktır. Bu sayede, tarım alanlarının potansiyelini en üst düzeye çıkararak sürdürülebilir ve karlı bir tarım yapılmasını sağlar. NETQ AI, tarımda verimliliği artırarak çiftçilerin karşılaştığı belirsizlikleri minimize etmek için önemli bir çözüm sunar" dedi. "Tarımın teknolojik yeniliklerle desteklenmesi gerektiğine inanıyorum" Altun şunları söyledi: "Gelecek Tarımda Yarışması’na katılma amacım, tarımda verimliliği artıracak yenilikçi çözümler geliştirerek sürdürülebilir bir geleceğe katkı sağlamak oldu. Tarımın geleceğin en önemli alanlarından biri olduğuna ve teknolojik yeniliklerle desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Yarışmaya katılarak hem bu vizyonumu ortaya koymak hem de tarıma yönelik sorunlara çözüm sunmak istedim. Türkiye’nin dört bir yanından gelen ekiplerle bilgi paylaşımında bulunarak, tarımsal üretimi daha verimli ve sürdürülebilir hale getirme hedefimi gerçekleştirmeyi amaçladım. BEFO Yazılım, çeşitli sektörlerdeki yenilikçi projelerini geliştirmek ve seri üretime geçebilmek için sponsor arayışındadır. Hedefimiz, sürdürülebilir çözümler sunarak Türkiye’nin öncü firması olmaktır. Sponsor desteğiyle projelerimizi hayata geçirerek, daha geniş kitlelere ulaşmayı ve etkili çözümler sunmayı amaçlıyoruz."
İstanbul Emniyet şeridini ihlal eden sürücüden polise ve gazetecilere tepki İstanbul Avcılar TEM Otoyolu’nda bu sabah trafik polisleri tarafından dron ile usulsüz çakar kullanımı ve emniyet şeridi ihlali denetim yapıldı. Emniyet şeridi ihlali yapıp duruma tepki gösteren bir sürücü gazetecilere, “ Sorun değil, paraya ihtiyaç var. Sen bunu yayınlayamazsın. Sizde öyle bir cesaret yok” dedi. Sürücü, habercilerin görüntü almasını engellemediği için polise de tepki gösterdi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik polisi ekipleri, İHA Büro ekiplerinin desteğiyle TEM Otoyolu’nda emniyet şeridini ihlal eden ve usulsüz çakar kullanan sürücülere yönelik bu sabah denetim gerçekleştirdi. Denetimde emniyet şeridini ihlal eden, tahsisli olmadığı halde çakar siren tertibatı kullanan sürücülere 6 bin lira ve üstünde cezalar yazıldı. Denetim sırasında adliyeye personel taşıyan, plakaları kapalı, tahsisli olmadığı halde çakar kullanan bir araç da durduruldu. Araç sürücüsünün ehliyetinin servisi kullanmaya yeterli olmadığı tespit edildi. Sürücü, çekim yapan gazetecilere de tepki gösterdi. “Yayınlayamazsınız, sizde öyle bir cesaret yok” Dron ile emniyet şeridini ihlal ettiği tespit edilen bir sürücü de ilk önce duruma tepki gösterdi ardından görüntülerin kendisine izletilmesiyle ihlal ettiğini kabul etti. Sürücü görevini yapan haber ekibine de tepki gösterirken kendisine soru yönelten muhabire, “ Tek problem bu mu sence. Giriyoruz ceza yiyoruz ödüyoruz bunu da. Sorun değil, paraya ihtiyaç var. Bu yüzde değil tabii hatalıyız. Burada 50 tane polis var trafiği açmayla ilgili bir çalışma yok. Bende işe gideceğim 1 buçuk saat. 20 tane çalışanım var ne iş yapacaklarını bilmiyorlar. Problem emin ol kişilerde değil. Sen bunu yayınlayamazsın. Sizde öyle bir cesaret yok” dedi. Sürücüye, 6 bin lira ceza kesildiği öğrenildi.
Manisa Sevilen doktor 18 ay için geldi 28 yıldır görev yapıyor Manisa’nın Kırkağaç Devlet Hastanesi’ne 1996 yılında 18 aylık zorunlu görev için gelen Uzman Doktor Orhan Emin Müezzinoğlu, hem Kırkağaçlılardan ilgi görmesi hem de ilçeyi sevmesi nedeniyle 28 yıldır ilçeden ayrılmadı. 1961 yılında İzmir’in Bornova ilçesine doğan ve Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitim gören Uzman Doktor Orhan Emin Müezzinoğlu, Zonguldak’ın Devrek ilçesine bağlı Dirgine Sağlık Ocağı, Akhisar-Akselendi Sağlık Ocağı ve Turgutlu-Urganlı Sağlık Ocağında görev yaptıktan sonra İzmir Atatürk Eğitim Hastanesi Dahiliye Bölümünde 5 yıl çalışarak ihtisasını tamamladı. Dr. Müezzinoğlu, oğup büyüdüğü İzmir’e yakınlığı sebebiyle 1996 yılında Manisa’nın Kırkağaç ilçesine atanmayı tercih etti. Buradaki 18 aylık zorunlu görevini tamamlaması sonrası İzmir’e dönmeyi planlayan Müezzinoğlu, Kırkağaç ve ilçe halkını çok sevmesi sebebiyle 18 ay kalmak için geldiği ilçede tam 28 yıldır görev yapıyor. Müezzinoğlu 28 yıldır görev yaptığı Kırkağaç Devlet Hastanesinde en uzun süre çalışan hekim olmanın da gururunu yaşıyor. 28 yılda binlerce hastayı tedavi eden Müezzinoğlu, Kırkağaç Devlet Hastanesinde 2 kez vekaleten başhekimlik görevinde de bulundu. Aynı zamanda Kırkağaçlı olan eşi Ayşe Atak ile evli olan ve 2 çocuk babası Uzman Doktor Orhan Emin Müezzinoğlu, “18 ay kalmak için geldiğim Kırkağaç’ta bu kadar uzun süre görev yapacağımı hiç düşünmemiştim. Kırkağaçlıların bana gösterdikleri ilgi ve sevgi burada kalmamda çok önemli rol oynadı. Burada acısıyla tatlısıyla tam 28 yıl görev yaptım ve yapmaya da devam edeceğim. Kırkağaç’ımızı o kadar çok benimsedim ki buradan bir türlü gidemedim. İyi kötü dile kolay tam 28 yıl geçti. Ben tüm Kırkağaçlılara sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum. Elimden geldiğince onlara hizmet etmeye devam edeceğim” diye konuştu.