ÇEVRE - 22 Eylül 2024 Pazar 19:01

Kuyucak’ta doğa yürüyüşü gerçekleşti

A
A
A
Kuyucak’ta doğa yürüyüşü gerçekleşti

Kuyucak’ta Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında doğa yürüyüşü gerçekleştirildi.



Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında sürdürülebilir kentsel hareketlilik “Paylaşımlı Kamusal Alanlarda” Şehri Birlikte Yaşayalım” temasıyla Kuyucak’ta doğa yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleşti. Kuyucak’a bağlı Belenova Mahallesi’nden başlayan yürüyüş Belenova Sosyal Tesisleri’nde sona erdi. Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, “Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Kuyucak Belediyemizin düzenlemiş olduğu doğa yürüyüşüne katılan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Doğal güzellik içerisinde temiz bir havada yaklaşık 1 buçuk kilometrelik bir alanda yürüyeceğiz. Yorucu olmayan ama çam ağaçlarının arasında geçecek olan keyifli bir yürüyüş parkuru belirledik” dedi.



Yürüyüşün ardından Belenova Sosyal Tesisleri’nde Kuyucak Belediyesi tarafından gözleme ve ayran ikram edildi. Belenova Sosyal Tesisleri’nde güzel havanın tadını çıkaran vatandaşlar, bu etkinlik için Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca’ya teşekkür etti.



Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında doğa yürüyüşünün yanı sıra sürdürülebilir ulaşımı teşvik etmek ve bisiklet kültürünün oluşmasına katkı sağlamak amacıyla bisiklet park yerleri, aktif hareketlilik ve yayalaştırma çalışmaları kapsamında yaya yolları genişletilerek yürüyüş yolları, ulaşılabilirliği arttırmak amacıyla yaya geçitleri, kaldırımlar alçaltılarak tekerlekli sandalyeler için rampalar, yaya köprüleri vatandaşların hizmetine sunuldu. Ayrıca 22 Eylül Pazar Günü Fatih Mahallesi Yediveren Sokak, taşıt trafiğinden arınarak ’Otomobilsiz Yaşam Günü’ uygulaması gerçekleştirildi.



Kuyucak’ta doğa yürüyüşü gerçekleşti

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Trendyol Süper Lig: Adana Demirspor: 0 - Alanyaspor: 2 (İlk yarı) 0 üstünlüğüyle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 4. dakikada sağ kanatta Augusto’nun ceza sahasına yerden ortasında topla buluşan Ui-jo Hwang’ın vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 0-1 7. dakikada Alanyaspor’da sol kanattan ceza sahasına giren Janvier’ın vuruşunda kaleci Vedat Karakuş meşin yuvarlağı kurtardı. 17. dakikada Ui-jo Hwang’ın ceza sahası dışından vuruşunda kaleci Vedat Karakuş’un müdahalesine rağmen top ağlara gitti. 0-2 28. dakikada Adana Demirspor’un sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda kale sahası içinde yükselen Manev’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü. 30. dakikada Yusuf Sarı’nın ceza sahası dışından vuruşunda meşin yuvarlak az farkla auta gitti. Hakemler: Emre Kargın, Salih Mazlum, Emrah Ünal Adana Demirspor: Vedat, Semih, Manev, Gravillon, Abdulsamet, Maestro, Bünyamin, Yusuf Sarı, Alioui, Ali Yavuz, Yusuf Barası, Yedekler: Deniz Eren Dönmezer, Tayfun Aydoğan, İzzet Çelik, Aksel Aktaş, Burhan Ersoy, Salih Kavrazlı, Shehu, Ozan Demirbağ, Nourani, Arda Kurtulan Teknik Direktör: Michael Valkanis Alanyaspor: Ertuğrul, Hadergjonaj, Lima, Aliti, Balkovec, Richard, Makouta, Janvier, Augusto, Cordova, Ui-jo Hwang Yedekler: Mert Furkan Bayram, Yusuf Karagöz, Efecan Karaca, Serdar Dursun, Rony Lopes, Fatih Aksoy, Buluthan Bulut, Bera Çeken, Juan, Yusuf Özdemir Teknik Direktör: Fatih Tekke Goller: Ui-jo Hwang (dk. 4, dk. 17) Sarı kartlar: Augusto, Ui-jo (Alanyaspor)
Bolu Bolu’da çalışanın elinden düşen soda şişesi patlayıp işletme sahibinin kafasına isabet etti Bolu’da bir işletmede çalışan işçinin elinden düşünce patlayarak fırlayan maden suyu şişesi, dükkân sahibi kadının başına isabet etti. Olay anbean güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, Sağlık Mahallesi Belde Sokak üzerinde bulunan bir işletmede meydana geldi. Pelin Fidandalar (28) isimli işletme sahibi, sipariş almaya gittiği esnada dükkânda bulunan bilgisayarı tamir eden işçinin elinin çarpması sonucu soda şişesi yere düştü. Patlayan şişe, fırlayarak işletme sahibi Fidandalar’ın başına isabet etti. Hafif yaralanan Pelin Fidandalar ambulansla hastaneye kaldırılırken, olay yerine gelen sağlık ekipleri bile olaya inanamadı. "Allah’ın sevdiği kuluymuşum ki ucuz atlattım" Pelin Fidandalar, panik atak geçirdiğini söyleyerek, “Akşam saat 20.30, 21.00 civarı falandı, bizim bilgisayarda sıkıntı vardı. Bilgisayar hocamız bilgisayarı kurmaya geldiler. Ben de o esnada dışarıda misafirlerim vardı. Mutfakta çay demliyordum. Bir şey içer misiniz diye dışarıya çıkarken soda şişesi düşüyor. Sonra ben de patlama sesine kafamı çevirince kafama denk geldi. O anlık bir panik atak geçirdim. Hani o darbenin etkisiyle. Sonra ambulans falan geldi, inanmadılar başta hemşireler falan, hani başka bir olay olduğuna yönelik. Sonra kamera kayıtlarını gösterince onlar bile şaşırdı. Hastaneye gittim, ağrı kesici falan vurdular. Röntgen temiz çıktı çok şükür. Gözetim altında durdum. İyiyim, kırık, çizik yok. Sağlam kurtuldum. Çok kötü bir olaydı. Sonrasında gülerek izlemeye başladım. Artık trajikomik olmuş gerçekten. Bir yandan da kötü oldu ama çok şükür kazasız belasız atlattım, sıkıntısız atlattım. Çoğu kişi yazıyor işte bedduamı falan aldın. Vallahi bedduadan değil. Zaten beddua olsa daha kötü durumda olurdum. Allah’ın sevdiği kuluymuşum ki ucuz atlattım. Çok iyiyim yani çok şükür. Bayağı tuhaf bir olay oldu bizim için” dedi.