ASAYİŞ - 07 Ekim 2024 Pazartesi 09:50

Karacasu’da okul servisleri denetlendi

A
A
A
Karacasu’da okul servisleri denetlendi

Aydın’ın Karacasu ilçesinde, jandarma ekipleri tarafından okul servis araçlarına yönelik kapsamlı denetim gerçekleştirildi.



Karacasu İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri, öğrenci taşımacılığının güvenli ve huzurlu bir şekilde sağlanabilmesi amacıyla denetim gerçekleştirdi. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte, öğrenci güvenliğini artırmak için önem taşıyan denetimlerde jandarma ekipleri, okul servis araçlarını, yönetmelikler çerçevesinde titizlikle kontrol etti. Denetimlerde, araçların teknik yeterlilikleri, sürücü belgeleri ve servis izinleri gibi kriterler gözden geçirildi. Ayrıca, ekipler, okul servis araçlarında uyulması gereken kurallar hakkında da bilgilendirmelerde bulundu. Emniyet kemerinin önemi ve genel trafik kuralları konularında bilgi veren jandarma personelleri, öğrencilere ve sürücülere güvenli yolculuk için dikkat etmeleri gereken hususları aktardı.



Jandarma ekipleri, okul servis araçlarının güvenli bir şekilde hizmet vermesi için bu tür denetimlerin düzenli olarak sürdürüleceğini belirtti.



Karacasu’da okul servisleri denetlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Keçiören Belediyesi Kadın Voleybol Takımı, galibiyetle başladı Keçiören Belediyesi Kadın Voleybol Takımı, Vodafone Sultanlar Ligi’ndeki ilk maçında Sarıyer Belediyesi’ni 3-2 mağlup ederek sezona galibiyetle başlangıç yaptı. Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, maçı tribünden izleyerek takıma destek oldu. Başkent Spor Salonu’ndaki karşılaşma öncesi gerçekleştirdikleri hazırlık maçları ve antrenmanlarla lige sıkı bir şekilde hazırlanan Keçiören Belediyesi, özellikle ikinci sette gösterdiği etkileyici hücum ve bloklarla geriye düştüğü müsabakada beraberliği yakaladı. Maç boyunca sergiledikleri üstün mücadeleyle oyuna ağırlığını koyan takım, Sarıyer Belediyesi karşısında son seti 15-13’lük skorla tamamlayarak 3-2 galibiyet elde etti. Sezona 2 puanla başladı Keçiören Belediyesi Kadın Voleybol Takımı, maçın son setinde hücum ve savunmada sergiledikleri performans ve arka arkaya gelen sayılarla izleyicilerden büyük alkış aldı. Ligin ilk maçında galip gelerek sezona 2 puanla başlayan ev sahibi takım salondan mutlu ayrıldı. Mesut Özarslan: "Her zaman takımımızın yanındayız" Maç boyunca seyircilerle birlikte takıma destek olan Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, karşılaşmanın sonunda oyuncuları tek tek tebrik ederek, “Almış olduğumuz bu galibiyetle lige güzel bir başlangıç yaptık. Antrenör ve oyuncularımıza başarılarının devamını diliyorum. Takımımızın her zaman yanındayız ve desteklemeye devam edeceğiz” dedi.
İstanbul ‘Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım’ programına 4’üncü dönem başvuruları açıldı Turkcell’in, Türkiye’nin nitelikli yazılımcı iş gücünü artırmayı hedeflediği "Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım" programının dördüncüsü bu yıl gerçekleştirilecek. Yeni yazılımcı adayları programa 13 Ekim 2024 tarihine kadar gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr adresinden başvuru yapabilecek. Turkcell, eğitim projeleriyle Türkiye’nin nitelikli iş gücüne katkı sağlamaya devam ediyor. Türkiye’nin teknoloji alanındaki geleceğini inşa etmeyi ve genç yazılımcıları desteklemeyi hedefleyen “Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım” programının dördüncü fazı için başvurular başladı. Gençler bu yıl da yazılım alanında yüksek yetkinlikler kazanarak kariyer yolculuklarını Turkcell ile şekillendirecek. Toplamda 15 bin öğrencinin online, 150 öğrencinin de sınıf içi eğitimlerle destekleneceği "Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım" programı 3 farklı teknoloji odağında düzenlenecek ve öğrenciler birebir mentorluk desteği de alacaklar. Süreci başarıyla tamamlayan katılımcılar, Turkcell Grup Şirketleri ve yazılım ekosistemindeki çeşitli firmalarda istihdam fırsatları elde edecek. Türkiye Yüzyılı hedefinde “Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım” Turkcell İnsan ve İş Destekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Erkan Durdu, “Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım” programı ile teknolojinin geleceğine yön verecek, hayallerinin peşinden koşacak gençleri Turkcell bünyesine katmak için eğitim ve gelişim imkânları sunmaya devam ettiklerini belirtti. Durdu, programla ilgili olarak şunları söyledi: “Türkiye’nin Turkcell’i olarak ana stratejilerimizden birisi de ‘Yarını teknolojiyle değiştiren’ yeteneklere odaklanmak. Yazılım alanında genç istihdamına katkıda bulunmayı hedefleyerek, Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışır faaliyetlerimizle Türkiye’nin geleceği için gençlere bu yolculukta rehberlik ediyor, onların vizyonu ve enerjisiyle güçlü adımlar atıyoruz. Bugüne kadar binlerce gencimize kariyer fırsatı sunduk. Turkcell olarak hem gençlerimize hem de ülkemizin gücüne ve geleceğine inanıyoruz.” Program ile katılımcıların yazılım ve kodlama alanlarında uzmanlaşması, teknoloji odaklı düşünme becerilerini geliştirmeleri ve iş dünyasında fark oluşturacak yetkinlikler kazanması hedefleniyor. 4 ay sürecek “Gençlere Yatırım, Geleceğe Yazılım” programı teknoloji dünyasına adım atmak ve geleceği yazmak isteyen gençleri bekliyor. 13 Ekim 2024 tarihine kadar başvuruları devam edecek olan programla ilgili detaylı bilgi ve başvuru için gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr/gelecegi-yazanlar açık adresi ziyaret edilebiliyor.
Aydın Kocagöl park olarak kalacak Kuşadası Belediyesi, Güzelçamlı Mahallesi’nde Kocagöl’ün bitişiğinde 23 bin 240 metrekarelik park alanının imara açılmak istenmesine karşı sürdürdüğü hukuki mücadeleden galip çıktı. İmar değişikliği ile alanın yapılaşmaya açılmasının ekolojik dengeye zarar vereceğine hükmeden Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, Kuşadası Belediyesi’nin itirazını yerinde bularak imar plan değişikliğini iptal etti. Kuşadası Belediyesi, Güzelçamlı Mahallesi 440 ada 4 parselde bulunan 23 bin 240 metrekarelik park alanının ticaret, turizm ve konut alanına dönüştürülmesine izin vermedi. Kuşadası sınırları içinde Kocagöl olarak bilinen alanın, imar durum değişikliği ile betonlaşması Kuşadası Belediyesi tarafından sürdürülen 3 yıllık hukuki mücadele sonucunda engellendi. Kuşadası Belediyesi tarafından yürütülen hukuki süreç, 2021 yılının Şubat ayında Kocagöl’ün bitişiğinde bulunan park alanının, yapılan imar planı değişikliği sonucunda turizm, ticaret ve konut alanına dönüştürülmesi ile başladı. İmar değişikliği kararının ardından kentin ekolojik değerlerini korumak amacıyla harekete geçen Kuşadası Belediyesi, plan değişikliği askı süresince yaptığı itirazların reddedilmesi üzerine konuyu yargıya taşıdı. Kuşadası Belediyesi tarafından söz konusu plan değişikliğinin iptal edilmesi amacıyla açılan davanın Danıştay 6. Dairesi tarafından da reddedilmesi üzerine konuyu bu kez temyize taşıyan Kuşadası Belediyesi, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunca incelenen dosyada haklı bulundu. Karar ile 03.02.2021 tarih ve 3496 sayılı karar ile onaylanan plan değişikliği reddedildi. Böylece 3 yıllık hukuki mücadele sonunda Kocagöl olarak bilinen park alanının betonlaşmasının önüne geçilmiş oldu.
Antalya Yerli propolis üreticisi kadın girişimciye Amerika’da ödül Arı ürünleri üreticisi kadın girişimci Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı’ya, ABD’de yayın yapan “Acquisition International” dergisi tarafından, Küresel Mükemmeliyet Ödülleri kategorisinde, 2024 yılının ‘En İyi Doğal ve Organik Arı Ürünleri’ üreticisi ödülü verildi. 2018 yılından bu yana çeşitli sektörlerde ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk ödülleri, İş Kadınları ödülleri gibi birçok kategoride yarışma düzenleyen Acquisition International dergisinin, 2024 yılı sonuçları 21 Eylül’de açıklandı. Uluslararası düzenlenen büyük çaplı yarışmanın kazananlarından biri de Dr. Aslı Elif Tanuğur Samancı oldu. Samancı’ya, Küresel Mükemmeliyet Ödülleri kategorisinde, 2024 yılının ‘En İyi Doğal ve Organik Arı Ürünleri’ üreticisi ödülü verildi. “Arı gibi çalışıyoruz” Ödül sonrası açıklama yapan BEE&YOU Genel Müdürü ve Kurucusu Dr. Aslı Samancı, “2013 yılından bugüne dek gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge ve İnovasyon çalışmaları ile Anadolu propolisinin şifasını en doğal hali ile kovandan sofralarınıza ulaştırıyor, tüm dünyaya tanıtmak üzere arı gibi çalışıyoruz. Büyük emek verdiğimiz bu yolda, daha çok başarılara imza atacağımıza inancım sonsuz. Başladığımız bu yolculukta elde ettiğimiz başarı ve kazandığımız güven hem iş birliklerini hem de ödülleri beraberinde getiriyor. Türkiye’de arı ürünlerinin üretiminde, arıcılarımızı da destekleyen bir prensiple bu işe başlamış olmamız ise başarımızın altında yatan en büyük etkenlerden bir tanesi. Bu yolculuğa çıktığımız ilk günden itibaren mottomuz, ‘Arı varsa, hayat var. İnanıyoruz ki, her geçen gün dünya çapında ödüller almaya devam edeceğiz” dedi.