ASAYİŞ - 25 Eylül 2024 Çarşamba 11:44

Jandarma 29 aranan şahsı yakaladı

A
A
A
Jandarma 29 aranan şahsı yakaladı

Aydın il jandarma komutanlığı iki günlük faaliyette çeşitli suçlardan aranan 29 aranan şahsı yakaladı.


Aydın İl Jandarma Komutanlığı JASAT Timleri ve İlçe Jandarma Komutanları tarafından hakkında yakalama kararı bulunan şahıslara yönelik iki gün icra edilen operasyonlarında 29 şahıs yakalandı. Bunlardan 0-5 yıl arası hapis cezası ile aranmakta olan 11 şahıs, 10-20 yıl arası hapis cezası ile aranmakta olan 1 şahıs, 20 yıl üzeri hapis cezası ile aranmakta olan 1 şahıs, 16 şüpheli şahıs ise ifadeye yönelik olarak yakalandı. Yakalanan 29 şahıs arasında, narkotik suçlardan 2 şahıs, hırsızlık suçundan 1 şahıs, yaralama suçundan 1 şahıs, diğer suçlardan 25 şahıs bulunduğu öğrenildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Başkan Altay: "Konya’mız 2025 Avrupa Akıllı Turizm Başkenti Yarışması’nda finale kalan 7 Avrupa şehrinden biri oldu" Konya, 2025 Avrupa Akıllı Turizm Başkenti ödülü için listeye giren 7 şehir arasında yer aldı. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, “2025 Avrupa Akıllı Turizm Başkenti” ödülü için kısa listeye giren şehirlerin isimlerini açıkladı. Buna göre, 10 ülkeden toplam 21 aday şehir arasından Belçika’dan Brüksel, İtalya’dan Cenova ve Torino, Türkiye’den Konya, Finlandiya’dan Lahti, Ukrayna’dan Lviv ve Portekiz’den Porto, Avrupa Akıllı Turizm Başkenti için seçilen finalistler oldu. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın binlerce yıllık geçmişiyle tarih ve kültür açısından kadim değerlere sahip bir şehir olduğunu belirterek, Konya’nın bu değerlerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtarak turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için çalıştıklarını söyledi. Konya’nın turizm altyapısını daha da güçlendirmek için çalıştıklarının altını çizen Başkan Altay, “Büyükşehir Belediyesi olarak turizm alanında yaptığımız yeni yatırımlar büyük ilgi görüyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Çatalhöyük’ün tanıtımına katkı sağlayan Çatalhöyük Tanıtım ve Karşılama Merkezi, Darülmülk Sergi Sarayı, Taş Bina Ditital Tanıtım Merkezi, Depo No: 4, Konya Panorama Müzesi, Türbeönü Çarşıları gibi eserlerle şehrimize olan ilginin daha da arttığını görüyoruz. Bu noktada hayata geçirdiğimiz akıllı şehir teknolojileri, şehrimizi ziyaret eden misafirlerin ihtiyaçlarını daha iyi anlayarak turizmi daha sürdürülebilir kılmak adına önemli bir rol oyuyor. Konya olarak, 2025 Avrupa Akıllı Turizm Başkenti ödülü için listeye girmemiz, yaptığımız çalışmaların sonucunu görmek açısından önemli bir göstergedir. Bu adaylık Konya’mızın uluslararası alandaki bilinirliğini daha da artıracaktır. Hedefimiz, hem şehrimizin tanıtımını en iyi şekilde yapmak hem de turizmde öncü şehirler arasında yerimizi sağlamlaştırmak” diye konuştu. 2025 Avrupa Akıllı Turizm Başkenti finalistleri, 26-27 Kasım tarihlerinde hazırladıkları tekliflerini jüriye sunacak. Avrupa Akıllı Turizm Başkenti olarak belirlenecek şehir, detaylı tanıtım ve marka desteği alacak. 2018’den bu yana düzenlenen Avrupa Akıllı Turizm Başkenti Yarışması’nda bu ödülü geçtiğimiz yıl İrlanda’dan Dublin almıştı. Avrupa Akıllı Turizm Başkenti, şehirleri erişilebilirlik, dijitalleşme, sürdürülebilirlik, kültürel miras gibi alanlarda inovatif yaklaşımları için ödüllendiren bir AB girişimi konumunda bulunuyor.
Kocaeli Büyükakın: "Kahraman itfaiyecilerimizin alınlarından öpüyorum" İtfaiye Haftası kapsamında düzenlenen programda itfaiye personelleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, "Sadece Kocaeli’de değil, Türkiye’nin neresinde bir olay olsa ihtiyaç dahilinde itfaiye personelimiz yardıma koşuyor. Başkalarını kurtarmak için kendi canını hiçe sayan bu kahramanlarımızın alınlarından öpüyorum" dedi. Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tahir Büyükakın, itfaiye personeliyle bir araya geldi. Programda konuşan Başkan Büyükakın, "Sadece Kocaeli’de değil, Türkiye’nin neresinde bir olay olsa ihtiyaç dahilinde itfaiye personelimiz yardıma koşuyor. Başkalarını kurtarmak için kendi canını hiçe sayan bu kahramanlarımızın alınlarından öpüyorum. Sizlerle en yakın çalıştığımız yer Hatay’dı. Buraya da anısını bırakmışsınız. Bu başka bir şey tabi, insanların hayatını kurtarmak, onun için kendi hayatını tehlikeye atmak buradaki en önemli şeylerde biri. Hatay’da yabancı ülkelerden gelen ekiplerin tehlikeli diye girmediği Kocaeli İtfaiyesi olarak siz girdiniz, oradan depremzedeleri kurtardınız. Ruh başka bir şey, profesyonel olabilirsiniz, çok harika cihazlarınız olabilir ama o maneviyat olmadığı zaman, ruh olmadığı zaman, risk almadığınız zaman birçok şey yapılamaz hale geliyor" dedi. Programda Başkan Büyükakın ve Genel Sekreter Baraçlı, emekli olan Kocaeli İtfaiyesi personellerine plaket verdi. Programda Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Genel Sekreter Yardımcıları Gökmen Mengüç ve Ebubekir Ardıç, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Bayram Bayram ile İtfaiye Daire Başkanı Ömer İslamoğlu da hazır bulundu.