ÇEVRE - 27 Mart 2025 Perşembe 12:20

İncirliova’da sivrisinekle mücadele çalışmaları sürüyor

A
A
A
İncirliova’da sivrisinekle mücadele çalışmaları sürüyor

Aydın’ın İncirliova ilçesinde sivrisinek ve yabani ot mücadelesi kapsamında belediye ekiplerince ilaçlamalar aralıksız sürüyor.



Halk sağlığının korunması hedefiyle temizlik çalışmalarına devam eden İncirliova Belediyesi, sivrisinek ve yabani ot ile mücadele çalışmalarına devam ediyor. Bu çerçevede sahaya inen belediye ekipler, sabahın erken saatlerinde mahallelere gelerek, çocuk parkları, yol kenarları, mezarlıklar ve yeşil alanlarda ilaçlama çalışması gerçekleştirdi. Konforlu ve sağlıklı bir yaz sezonu için çalışmaların hız kesmeden ilçe genelinde süreceği öğrenildi.



Konu ile ilgili İncirliova Belediyesi’nden ’Mücadeleye devam’ başlığı ile yapılan paylaşımda "Bilinçli ilaçlama, sivrisinek ve zararlı haşerelerle mücadele çalışmalarımızı insana ve doğamıza zarar vermeyen bakteri kökenli biyolojik larvasitlerle gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Ekiplerimiz rögarlarda, yağmur suyu kanallarında, su birikintilerinde ve sineklerin larva yapabilecekleri yerlerde, gerekli ilaçlama çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Vatandaşlarımızın rahat bir yaz geçirmeleri için önceki yıllarda olduğu gibi titizlikle yürüttüğümüz çalışmalarımızı yaz boyunca da sürdürerek halkımızın sağlığını korumaya devam edeceğiz" ifadeleri yer aldı.



İncirliova’da sivrisinekle mücadele çalışmaları sürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Çanakkale Çanakkale’de bayramın 2’nci günü feci kaza... İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı Çanakkale’de iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı. Kaza, saat 01.00 sıralarında Ezine-Bayramiç Karayolu üzerinde meydana geldi. Orhan Arslan yönetimindeki 17 TG 215 plakalı otomobil ile Rıdvan Zeybekoğlu idaresindeki 17 FC 707 plakalı otomobil nedeni henüz belli olmayan bir şekilde kafa kafaya çarpıştı. Kaza sonrası ortalık savaş alanına döndü. Kazanın şiddetiyle her iki otomobilin ön tarafı tamamen parçalandı. Çarpışma sırasında otomobillerin parçaları yola savruldu. Kazayı gören sürücüler durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri 17 TG 215 plakalı otomobilde bulunan sürücü Orhan Arslan, yolcu Yasemin Arslan ve henüz kimliği belirlenmeyen bir kişinin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Kazaya karışan 17 FC 707 plakalı otomobilin sürücüsü Rıdvan Zeybekoğlu ise yaralandı. Zeybek, olay yerine gelen ambulansla ÇOMÜ Hastanesinde tedavi altına alındı. Savcılık ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin incelemesinin ardından cenazeler Ezine Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis kazayla ilgili inceleme başlatılırken, araçlar çekici yardımıyla kaldırıldı. Tek taraflı ulaşım sağlanan Ezine-Bayramiç Karayolu çift yönlü tekrar ulaşıma açıldı.