ASAYİŞ - 18 Ekim 2024 Cuma 14:02

İncirliova’da aranan 7 kişi yakalandı

A
A
A
İncirliova’da aranan 7 kişi yakalandı

Aydın’ın İncirliova ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 24 saat içerisinde çeşitli suçlardan aranan 7 şüpheliyi yakaladı.



İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aranan şahıslara yönelik kapsamlı bir çalışmaya imza attı. Çeşitli suçlardan aranan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar sonucunda adresler tespit edildi. Yapılan operasyonlarla yakalanan şahıslar gözaltına alındı.



Kasten yaralama suçundan 28 adet suç kaydı bulunan 17 yaşındaki E.Ş, hırsızlık suçundan 4 adet suç kaydı bulunan N.B., hakaret suçundan 17 adet suç kaydı bulunan 17 yaşındaki M.B., hırsızlık suçundan 10 adet suç kaydı bulunan A.T., FETÖ suçundan aranan Ö.Ö., cinsel istismar suçundan aranan O.T., kadına karşı basit yaralama suçundan aranan ve 15 adet suç kaydı bulunan Ş.A yakalandı. Şahıslar işlemlerinin ardından önce Aydın Adliyesi’ne ardından cezaevine gönderildi.



İncirliova’da aranan 7 kişi yakalandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beylikdüzü Belediyesi, yeni yetenekler arıyor Beylikdüzü Belediyesi Çok Sesli Gençlik Korosu’ndan Sufi Meşk Topluluğu’na, Türk Halk Müziği Topluluğu’ndan Belediye Tiyatrosu’na kadar 9 farklı toplulukla hizmet verirken, yetenekleri olan isimleri de bünyesine kazandırıyor. Beylikdüzü Belediyesi’nin bünyesinde hizmet veren sanat toplulukları, sanatın farklı dallarına ilgi ve yeteneği olan yeni isimlerini arıyor. Sufi Meşk Topluluğu, Çok Sesli Çocuk Korosu, Beylikdüzü Belediye Tiyatrosu, Halk Oyunları Topluluğu, Türk Halk Müziği Topluluğu, Çok Sesli Gençlik Korosu, Beylikdüzü Big Band, Beylikdüzü Gençlik ve Senfoni Orkestrası’na katılacak kişiler performansa dayalı seçmelerle belirleniyor. Şimdiye kadar müzik türlerinin birçok farklı formunu otantik bir şekilde icra etmek üzere kurulan Sufi Meşk Topluluğu, 7-12 yaş aralığındaki çocuklardan oluşan Çok Sesli Çocuk Korosu ve ilçeye tiyatro sevgisini aşılamak için 2016 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Beylikdüzü Belediye Tiyatrosu’nun seçmeleri yapıldı. Yeni yetenekler kendilerini geliştirme fırsatı bulacak Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen seçmelerin devamında ise 19 Ekim’de Halk Oyunları Topluluğu, 20 Ekim’de Türk Halk Müziği Topluluğu, 26 Ekim’de Beylikdüzü Çok Sesli Gençlik Korosu, 2 Kasım’da Beylikdüzü Gençlik ve Senfoni Orkestrası, 3 Kasım’da Beylikdüzü Big Band için yeni yetenekler belirlenecek. Seçmeleri başarıyla geçen kişiler, alanlarında uzman isimlerden alacakları eğitimlerle kendilerini geliştirme imkanı yakalayacak.
Uşak Vali Aktaş’tan Muhtarlar Günü mesajı Uşak Valisi Naci Aktaş, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Uşak Valisi Naci Aktaş, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Muhtarların devletin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki ilk kapısı olduğunu vurgulayan Vali Aktaş, “Geçmişten günümüze yenilenerek aktarılmış, köklü geçmişiyle demokrasinin ilk halkasını oluşturan, vatandaşın çaldığı ilk kapı olan muhtarlarımız; yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir parçasıdır. Muhtarlık görevi, sadece bir devlet görevi değil aynı zamanda gönüllülük esasıyla yürütülen kutsal bir vazifedir. Muhtarlarımız, zaman mefhumu gözetmeksizin devletimizin sahadaki eli, gözü ve sesi olarak seçilmiş oldukları mahallerinde, köylerinde kimin bir şeye ihtiyacı var, kim darda en iyi bilen çalışma arkadaşlarımızdır. Devletimizin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki ilk kapısı olan muhtarlarımız, yaptıkları fedakâr çalışmalarla her türlü takdiri hak etmektedir. Yerel yönetimlerin en önemli temsilcileri olarak yerine getirdikleri bu önemli görevde devletimiz, sunduğu tüm imkanlarla bu önemli vazifenin icrasında muhtarlarımızın destekçisidir. Bizlerin kapısı da kıymetli muhtarlarımıza her zaman açıktır.” dedi. Kurumlar arasında önemli köprü olduğunu vurgulayan ve muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayan Vali Aktaş, “Vatandaşlarımızın kamu kurum ve kuruluşlarımızca yürütülen hizmetlerden yararlanabilmesi için kurumlarımız arasında önemli bir köprü vazifesi gören, başta ilimizde görev yapan muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum.” ifadelerini kullandı.
Aydın Yıllar sonra yeniden koro ve saz ekibine şeflik yaptı Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu kurucu şefi Lütfi Selek yıllar sonra yeniden koro ve saz ekibine şeflik yaptı. Cumhuriyet Konseri için son hazırlıklarını yapan Nazilli Belediyesi Türk Sanat Müziği Topluluğu Selek’in yönetimiyle unutulmaz bir performansa imza atmaya hazırlanıyor. 28 Ekimde sahne alacak Cumhuriyet konserine hazırlanan Nazilli Belediyesi Lütfi Selek Türk Sanat Müziği Korosunun, Lütfi Selek Kültür Merkezindeki provalarını izlemeye gelen Şef Lütfi Selek büyük bir heyecanla eskiden olduğu gibi koroyu yönetti. Prova esnasında oldukça heyecanlı olduğu gözlenen deneyimli şef, adeta yıllar öncesine döndü. Koro üyeleriyle kurduğu sıcak ve samimi diyaloglar, Selek’in bu sanata olan tutkusunun hiç kaybolmadığını bir kez daha ortaya koydu. Unutulmaz bir konser olması için korist solist ve saz ekibine tüyolar veren Selek topluluk üyelerinin isteklerini geri çevirmeyerek 28 Ekim’deki Konserin şefliğini yapmaya söz verdi. Büyük bir coşkuyla yıllar sonra yeniden koro ile buluşmanın heyecanını yaşayan topluluğun kurucusu ve Nazilli’de Türk Sanat Müziği’nin adeta simgesi haline gelen Lütfi Selek, “Ben bu koroyu 1984 yılında kurdum. 2020 yılına kadarda kurucu şefliğini yaptım. Koroda görev yapan tüm koro üyesi ve saz heyetinde görev yapan arkadaşlarımı çok seviyorum. Tek dileğim ve isteğim, ben öldükten sonra da bu koro devam etsin. Çünkü müzik ruhun gıdasıdır. Ben bu yaşıma geldiysem müzik sayesinde geldim. TSM topluluğumuz aynı benim çocuğum gibi. Ben müzik olmadan yaşayamam. Ben müzik sayesinde bu yaşıma kadar geldim. Müzik bir yaşam iksiridir. Ben sağ olduğum müddetçe sizlerin aranızda olmaya devam edeceğim” dedi. Yılların deneyimiyle, Nazilli’nin müzik tarihinde iz bırakan Selek’in, bu özel konserde hem geçmişe bir saygı duruşu niteliğinde hem de geleceğe dair umut dolu notalarla sanatını bir kez daha taçlandıracağını belirten Nazilli Belediye Başkanı Dr. Ertuğrul Tetik, “Nazilli Belediyesi’nin köklü kurumlarından biri olan Türk Sanat Müziği Topluluğu’na yıllar sonra eski şefi Lütfi Selek’in geri dönmesi büyük sevinçle karşılandı. Nazilli halkı ve sanatseverleri 28 Ekim’de yapılacak Cumhuriyet Konseri’ni büyük bir heyecanla bekliyor. Lütfi Selek’in yönetiminde, köklü geleneklerle harmanlanan Türk Sanat Müziği, bir kez daha Nazilli’de yankılanacak” ifadelerini kullandı.
Uşak Filistinli tıp öğrencileri Rektör Savaş’ı ziyaret etti Filistin Politeknik Üniversitesi ile yapılan ikili işbirliği ve Erasmus+ ICM KA171 Projesi anlaşmaları kapsamında hastane stajlarını yapmak üzere Uşak Üniversitesine gelen Filistin Politeknik Üniversitesi Tıp Fakültesi 5. sınıf 2. Grup öğrencileri, Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş’ı ziyaret etti. Ziyarette Rektör Prof. Dr. Savaş, İsrail’in Gazze’ye yaptığı insan haklarına ve uluslararası hukuka aykırı saldırılar sonucunda yaşanan can kayıplarından duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek, üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizin her zaman yanında olduklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, Uşak Üniversitesi ile Filistin Politeknik Üniversitesi arasında yapılan işbirliğinin 3 yıldır sürdüğünü, bu kapsamda Filistinli tıp öğrencilerinin her yıl stajlarını Uşak’ta gerçekleştirdiklerini söyledi. Bu yıl da Eylül ve Ekim aylarında toplam 30 öğrencinin hastane stajlarını Uşak Üniversitesi aracılığıyla tamamlayacaklarını vurguladı. Uşak Üniversitesinin uluslararası ikili işbirliklerine önem verdiğini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş, “Tıp eğitimi alan bu pırıl pırıl öğrencilerimiz yaptığımız anlaşmalar sayesinde 3 yıldır üniversitemizde staj yapmaya geliyorlar. Öğrencilerimiz, Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde farklı bölümlerde staj yapıyorlar. İlk yıl 9 öğrencimiz geldi ve Acil Tıp Anabilim Dalı, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ile Üroloji Anabilim Dalında staj yaptı. Geçtiğimiz yıl öğrenci sayısı 10’a çıktı ve Genel Cerrahi Anabilim Dalı, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Acil Tıp Anabilim Dalı ve İç Hastalıkları Anabilim Dalında staj yaptılar. Bu yıl ise Eylül ayında 16 öğrencimiz geldi ve Nöroloji ve Acil Tıp Anabilim Dalında stajlarını tamamladılar. Şu an Ekim ayında gelen 14 öğrencimiz ikinci grup olarak bizlerle. Kendileri Kasım ayına kadar Nöroloji, Acil Tıp ve Üroloji Anabilim Dalında staj yapacaklar. Toplamda bu sene 30 öğrencimiz Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde stajlarını tamamlamış olacaklar.’’ şeklinde bilgi verdi. Filistinli öğrenciler, Uşak Üniversitesi’nde ve Türkiye’de bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, kendilerine sunulan imkânlar için başta Rektör Prof. Dr. Ekrem Savaş olmak üzere Uşak Üniversitesi Tıp Fakültesine, Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörlüğüne, tüm Uşak Üniversitesi ailesine ve Uşak’taki kurum ve kuruluşlara teşekkür ettiler.