SAĞLIK - 18 Ekim 2024 Cuma 16:07

Denizli OSB’de “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” gerçekleştirildi

A
A
A
Denizli OSB’de “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” gerçekleştirildi

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Pamukkale İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” gerçekleştirildi.



Denizli OSB Müdürlüğü, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında bölgede yer alan firmalardaki kadın personele yönelik bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Pamukkale İlçe Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” gerçekleştirildi. Denizli OSB Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde Pamukkale KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Tülay Alan, Ebe Emel Kayan ve Ebe Bircan Fırtına konuşmacı olarak yer aldı. Pamukkale KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Tülay Alan ve Ebe Emel Kayan katılımcılara “Meme Kanseri” tanı ve tedavi yöntemleri hakkında sunum gerçekleştirirken, Ebe Bircan Fırtına organ bağışı hakkında bilgilendirmelerde bulundu.


Etkinlikte katılımcıların yakalarına meme kanseri farkındalığını simgeleyen ‘pembe kurdeleler’ takılırken, erken teşhisin önemine de vurgu yapıldı.



Denizli OSB’de “Meme Kanseri Farkındalık Semineri” gerçekleştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya’da çocukların diş sağlığı için anlamlı anlaşma Kütahya Belediyesi tarafından çocukların ağız ve diş sağlığına yönelik olarak başlatılan “Dişe Dokunan İşler” projesi çerçevesinde, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ile Diş Sağlığı Polikliniği arasında iş birliği protokolü imzalandı. Belediye Başkanı Eyüp Kahveci ile Diş Sağlığı Polikliniği Kurucusu Gökhan Saygılı tarafından imza altına alan iş birliği protokolüyle, ihtiyaç sahibi ailelerin 6-12 yaş arası çocuklarının diş tedavileri konusunda destek sağlanacak. Protokol çerçevesinde, “Dişe Dokunan İşler” projesi kapsamında, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının diş tedavilerinin yapılacağını ve belirli bir kontenjanı olacağını belirten Başkan Kahveci, başvuruların kamuoyuyla paylaşılacağını ve seçim sürecinin şeffaf bir şekilde yürütüleceğini ifade etti. Haftalık periyotlarla çocukların tedavilerinin yapılacağını vurgulayan Kahveci, bu projenin önemli bir sosyal sorumluluk çalışması olduğunu belirtti. İmzalanan protokol kapsamında haftada 5 çocuk olmak üzere ayda 20 çocuğun diş çekimi, kanal tedavisi ve dolgu gibi diş tedavileri gerçekleştirilecek. Başkan Eyüp Kahveci, projeye verdiği destek için Klinik Kurucusu Gökhan Saygılı ve Klinik Müdürü Derya Kalay teşekkür ederek, “Bu iş birliği, çocuklarımızın sağlığına katkı sunacak” dedi ve projenin Kütahya’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.
Adana 8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin mangal ateşi yakıldı Adana’da bu sene 8’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin mangal ateşi yakıldı. Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, "Adana’nın lokomotif şehir olma deneyimi var. Küçük düşünmekten, şehir milliyetçiliğinden vazgeçmemiz lazım" dedi. Adana Valiliğinin ev sahipliğinde "Kökleriyle Adana" temasıyla düzenlenen "8. Uluslararası Adana Lezzet Festivali" dün Merkez Park’ta başladı. 1 milyonun üzerinde ziyaretçinin katılması hedeflenen festivalin ikinci gününde binlerce kişi Adana lezzetlerine akın etti. Kortej yürüyüşü gerçekleştirildi Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bazı milletvekilleri, şefler ve diğer davetliler ile Merkez Park’ta festivalin kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. “Adana sadece kebaptan ibaret değil” Kortejin ardından konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Uluslararası Adana Lezzet Festivali’ne her sene yeni etkinlikler kattıklarını belirterek, “Her yıl etkinliğimize bir şeyler daha katıp zenginleştirerek devam ediyoruz. Bir şeyi yapmak kıymetli ama sürekli olmasını sağlamak çok önemli. Bunun da yolu her yıl festivale yeni etkinlikler katmak. Hem Adana’mızı hem de Adana’nın güzelliklerini tanıtmak hem de esnafın para kazanmasını sağlamak asıl amacımız. 8-10 sene önce ‘Adana’da deniz var mı?’ diye soruyorlardı. Ancak şimdi Adana’da hem deniz olduğunu hem de lezzetli deniz ürünlerimiz olduğunu herkes öğrendi. Adana’nın sadece kebaptan ibaret olmadığını tanıtmaya başladık” dedi. “Şehir milliyetçiliğinden vazgeçmemiz lazım” Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ise festivalin kent ekonomisine ciddi bir katkı sunduğunu ifade ederek, “Adana, kendisine has lezzetleri sentezleyen ve geçmiş ile bugünü bünyesinde harmanlamayı başaran bir şehir. Adana’nın köklü mutfağını tanıtmak için düzenlediğimiz festivalin temasını ‘Kökleriyle Adana’ olarak belirledik. Eşsiz lezzetleri geleceğe taşımak için bu festival önemli bir köprü. Adana, geçmişten geleceğe lezzet köprüsü olmaya devam ediyor. Gastronomi, önemli bir turizm çekim gücü. Festivali her geçen yıl daha da zenginleştirmek istiyoruz. Ayrıca bu festivalin kent ekonomisine 3 milyar TL katkı sağlamasını bekliyoruz. 1.5 milyon ziyaretçi bekliyoruz. Küçük düşünmekten, şehir milliyetçiliğinden vazgeçmemiz lazım. Adana’nın lokomotif şehir olma deneyimi var ve Adana bölgenin ağabeyi olacağı Hatay, Gaziantep eksenli Kahramanmaraş, Nevşehir, Mersin ve Şanlıurfa’nın da eklenebileceği bir destinasyon oluşturulsun istiyoruz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Köşger ve Başkan Karalar protokol üyeleriyle mangal ateşini yaktı.