ASAYİŞ - 12 Ekim 2024 Cumartesi 12:58

Evde ürettikleri kaçak alkolleri satan şüpheliler yakalandı

A
A
A
Evde ürettikleri kaçak alkolleri satan şüpheliler yakalandı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen kaçak alkol operasyonunda, evde ürettikleri alkollerin satışını yaptıkları tespit edilen 2 şüpheli gözaltına alındı.


Aydın İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü kaçak ve sahte alkol ile mücadele kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Edinilen bilgiye göre, Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri iş birliği ile kaçak ve sahte alkol imalatı ile satışına yönelik koordineli çalışmada Nazilli’de evinde kaçak olarak ürettiği alkolleri sattığı tespit edilen M.O. ve B.O. isimli şüpheli şahıslara yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda; 100 litre hazırlanmış şarap, alkollü içki yapımında kullanılan 143 aroma/anason, 16 şişe bandrolsüz gümrük kaçağı viski ele geçirildi. Şüpheliler jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.


Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Bakan Yardımcısı Gürcan: "Otomotiv sektörü, 2024 Ocak-Eylül döneminde yüzde 5,3’lük büyüme oranı ile 26,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi" Ticaret Bakan Yardımcısı Mehmet Gürcan, otomotiv sektörünün tarihi başarılar elde ettiğini ifade ederek, "Otomotiv sektörü, 2024 Ocak-Eylül döneminde yüzde 5,3’lük büyüme oranı ile 26,9 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirdi" dedi. Ticaret Bakan Yardımcısı Mehmet Gürcan, Konya’da MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu ile Otomotiv ve Ulaşım Araçları Sektör Kurulu’nun organize ettiği “Türkiye Yüzyılı’nda Otomotiv ve Enerji Vizyonu" ana temalı Türkiye İstişare Toplantısı’na katıldı. Selçuklu Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda sektör temsilcileri ile buluşan Bakan Yardımcısı Gürcan yaptığı konuşmada, 2020 yılından sonra küresel anlamda durgunlukların yaşandığını belirtti. Gürcan, "Özelikle 2020 yılında pandemi sürecinden sonra yaşanan küresel olaylardan dolayı bölgemiz çok ciddi riskler ve tedarik zincirindeki aksaklıkları yaşamakta. Bunun da neticesinde özellikle 2021 yılından sonra dünyada ciddi bir küresel durgunluk yaşandı. Türkiye de bu durumdan haklı olarak maalesef payını aldı. Ancak küresel çaptaki durgunluğa rağmen ekonomimiz üretmeye, istihdam oluşturmaya ve ihracatı artırmaya yönelik adımlarına hızla devam etti. Türkiye son 16 çeyrektir kesintisiz büyümesini sürdürüyor. 2023 yılında yüzde 5,1’lik büyümeyi gerçekleştirdi" şeklinde konuştu. "Otomotiv sektörü, 2024 Ocak-Eylül döneminde yüzde 5,3’lük büyüme oranı ile 26,9 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirdi" İhracatın lokomotif sektörlerinden birinin de otomotiv sektörü olduğunu ifade eden Bakan Yardımcısı Gürcan, "Otomotiv ihracatımız 2023’te 19.4 milyar dolar olarak gerçekleştirildi. Yan sanayi ile baktığımız zaman bu rakam 35 milyar doları aşmış oldu. Otomotiv sektörü, 2024 Ocak-Eylül döneminde ise yüzde 5,3’lük büyüme oranı ile 26,9 milyar dolarlık ihracatı gerçekleştirdi. Bu durumda da bir tarihi rekordur. Bu vesileyle bir arada bulunduğumuz sektör temsilcilerimizi özellikle tebrik ediyorum. Otomotiv üretiminde dünya sıralamasında 5 yılda 15. sıradan 13. sıraya yükseldik. Bu da doğru bir yolda olduğumuzu, yatırımları doğru yönlendirdiğimizi, otomotiv sektöründeki büyüme ve ilerlememizi göstermektedir" diye konuştu.
Manisa Sağlık Müdürü Uzm Dr. Karaca "Gebe Okulu"nu anlattı Manisa’da kamu hastanelerinde hizmete açılan "Gebe Okulu" ve "Gebe Bilgilendirme Sınıfı" uygulamaları hakkında bilgiler paylaşan Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, aillerin sağlık bireyler yetiştirmelerini hedeflediklerini söyledi. Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, Manisa’da bazı kamu hastanelerinde sundukları "Gebe Okulu" ve "Gebe Bilgilendirme Sınıfı" uygulamaları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Gebelerin ve ailelerinin sağlıklı bir hamilelik süreci geçirmelerine yardımcı olmak amacıyla hayata geçirilen Gebe Okulları Manisa’da; Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi, Alaşehir Devlet Hastanesi, Manisa Şehir Hastanesi, Soma Devlet Hastanesi ve Turgutlu Devlet Hastanelerinde hizmet verdiğini açıkladı. Ayrıca Merkezefendi ve Ruh Sağlığı Hastanesi haricinde tüm kamu hastanelerinde gebe sınıflarının eğitim hizmeti verdiğini belirtti. İl Sağlık Müdürü Karaca, gebelere yönelik eğitimlerin kapsamlı bir şekilde hazırlandığını belirterek, eğitimlerde "gebelik oluşumu ve fetal gelişim", "gebelik kontrolleri", "gebelikte ve lohusalıkta beslenme", "doğum ağrısı ile baş etme yöntemleri" gibi önemli konuların ele alındığını ifade etti. Ayrıca, ebeveynlerin doğum öncesi ve sonrası süreçte ihtiyaç duyabilecekleri bilgilerle donatıldıklarını vurguladı. Eğitimlerin teorik kısmının yanı sıra, katılımcılara uygulamalı gebelik egzersizleri, beslenme planlaması, psikolojik destek ve bebeğin sağlıklı gelişimi için gerekli bilgiler de sunulacağını belirten Uzm Dr. Karaca, fiziksel aktivite ve psikolojik destekle birlikte, gebelik dönemi boyunca annelerin sağlığının korunmasının ve bilinçli bir doğum sürecinin teşvik edilmesinin hedeflendiğini söyledi. 2024 yılının ilk üç çeyreğinde bin 580 gebeye bu konularda eğitim verildiğini belirten Uzm. Dr. Karaca, "Gebe Okulu" uygulamalarının Manisa’da başarıyla devam ettiğini ve ailelerin sağlıklı bireyler yetiştirmelerinde önemli bir aşama olduğunu sözlerine ekledi. Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Karaca, sağlıklı bir toplum için gebelik sürecinin halkımızın en önemli dönemlerinden biri olduğunu hatırlatarak, Manisa’daki tüm gebeleri bu eğitimlerden faydalanmaya davet ederek eğitim hizmetlerinde aktif rol alan ve emeği geçen tüm ebelere teşekkür etti.
Düzce Düzce’de gıda denetimleri sürüyor DÜZCE(İHA) –Düzce’de 2024 yılı içerisinde yapılan gıda denetimlerinde usulsüzlük görülen 63 firmaya 3 milyon 381 bin 569 TL idari para cezası uygulandı. Düzce’de Tarım ve Orman Müdürlüğünü bağlı ekipler gıda denetimlerine ara vermeden devam ediyor. Güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla; gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, satış, toplu tüketim, dağıtım gibi aşamalarında tüm resmi kontroller 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanununa göre yıl boyunca sürdürülmekte. Düzce’de 441 adet üretim, bin 981 adet satış ve 2 bin 221 adet toplu tüketim yeri olmak üzere toplam 4 bin 643 adet işletme mevcut olup 2024 yılı içinde toplam 5 bin 992 adet denetim gerçekleştirildi. İl genelinde usulsüzlük tespit edilen toplam 63 işletmeye 3 milyon 381 bin 569 TL idari para cezası uygulanırken bazı işletmelere de faaliyeti durdurma, ürün toplatma, imha gibi idari yaptırımlar uygulandığı bildirildi. Müdürlükten yapılan açıklamada “En iyi denetici tüketicinin kendisidir düşüncesi ile hareket ettiğimiz ve bu konuda ALO174 ihbar hattı oluşturarak tüketicinin hizmetine sunduğumuz sistem, yapılan denetimlerde çalışan ekiplere büyük katkı sağlamaktadır. Son günlerde farklı mecralarda halka servis edilen ve tüketicilerde kurumlara karşı farklı algı oluşturmaya dönük hazırlanan haberlere itibar edilmemesi, tüketicinin gıda ile ilgi şikayetlerini ALO174 üzerinden bildirmesi durumunda konunun hızlı ve büyük bir hassasiyet ile ele alınıp değerlendirilmesini sağlamakta olup yapılan işlemlerin sonucunda da ALO 174 kullanıcısı bilgilendirilmektedir” denildi.