GÜNDEM - 14 Mart 2025 Cuma 11:27

Efeler Belediyesi’nden özel bireyler için bahar şenliği

A
A
A
Efeler Belediyesi’nden özel bireyler için bahar şenliği

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında, Efeler Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi ve Fahrettin Balyurt Engelsiz Parkı özel misafirleri için bahar şenliği gerçekleştirilecek.


Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in hizmete açtığı Kadıköy Mahallesi’ndeki Engelsiz Yaşam Merkezi ve Fahrettin Balyurt Engelsiz Parkı, kentte yaşayan özel bireylerinin yaşamına olumlu katkılar sunmayı sürdürüyor.


Engelsiz Yaşam Merkezi ve Fahrettin Balyurt Engelsiz Parkı, sunduğu imkânlarla kentte önemli bir ihtiyacı karşılıyor. 3 bin 595 metrekarelik bir alanda kurulan merkezde, zihinsel engeli, işitme engeli, görme engeli, ortopedik engeli, dil ve konuşma engeli, Disleksi, Otizm ve Down Sendromu gibi farklı özel gereksinimlere sahip vatandaşlar, kendilerine uygun oyun grupları, dinlenme alanları ve sosyal etkinliklerle yeni bir yaşam fırsatı buluyor. Ayrıca, merkezde yer alan 375 metrekarelik bir alanda, birebir eğitim ve terapi programlarının sunulacağı özel bir bina bulunuyor.


Merkez, 21 Mart Down Sendorumu Farkındalık Günü’nde düzenlenecek olan bahar şenliğine ev sahipliği yapacak. Saat 14.00’te başlayacak program kapsamında, yüz boyama ve balon katlama gibi keyifli etkinliklerin yanı sıra maskotlar ve palyaçolar eğlenceyi ikiye katlayacak. Ayrıca sanal ortamda gerçekleştirilecek Kapadokya turu ile katılımcılara eşsiz bir deneyim yaşatılacak.


Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, etkinliğe tüm vatandaşları davet etti.



Efeler Belediyesi’nden özel bireyler için bahar şenliği

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da askeri kışlada eğitim gören Somali uyruklu askerler arasında maç kavgası: 24 yaralı Isparta General İhsan Alper Kışlası’nda eğitim gören Somali uyruklu askerlerin kışla içinde kendi aralarında yaptığı futbol maçında kavga çıktı. Kavgada 24 Somali uyruklu asker yaralandı. Olay, saat 22.30 sıralarında Isparta General İhsan Alper Kışlası’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre kışlada eğitim gören Somali uyruklu askerlerin kendi aralarında yaptıkları futbol maçı sonrası tartışma çıktı. Tartışma bir anda büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavgada çok sayıda asker yaralanırken kışlaya çok sayıda ambulans sevk edildi. Kışla içerisinde ilk müdahaleleri yapılan yaralı askerler ambulanslarla Isparta’da bulunan hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Isparta Valiliği’nden açıklama geldi Konu hakkında sosyal medya hesapları üzerinde açıklama yapan Isparta Valiliği; "İlimiz merkezinde bulunan General İhsan Alper Kışlası’nda eğitim gören Somalili askerler arasında, futbol maçı sonrasında çıkan kavga sonucunda ilk belirlemelere göre 24 Somali uyruklu asker yaralanmıştır. Yaralılar, ilimizdeki hastanelerde tedavi altına alınmış olup, biri dışında diğerlerinin sağlık durumları iyidir. Kışlada şu an itibarıyla herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. İdari ve adli tahkikat ilgili kurumlar tarafından yürütülmektedir." denildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken yaralı askerlerin tedavileri sürüyor.
Ankara MHP Genel Başkanı Bahçeli: "110 yıl önce Çanakkale’yi geçemeyenler, ebediyete kadar Türkiye’yi geçemeyecekler" Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "110 yıl önce Çanakkale’yi geçemeyenler, ebediyete kadar Türkiye’yi geçemeyecekler. Kökeni, mezhebi, meşrebi ve memleketi ne olursa olsun aziz ecdadımız, Türk bayrağının altında toplanarak millet olmaktan kaynaklanan hak ve kazanımlarımızı tarihin derinliklerinde cesaret ve dirayetle nasıl muhafaza etmişse, bugün de aynısının yine tekrarlanabileceğine yürekten inanıyorum" dedi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110’uncu Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. MHP’nin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan mesajda, "110 yıl önce Çanakkale’yi geçemeyenler, ebediyete kadar Türkiye’yi geçemeyecekler. Kökeni, mezhebi, meşrebi ve memleketi ne olursa olsun aziz ecdadımız, Türk bayrağının altında toplanarak millet olmaktan kaynaklanan hak ve kazanımlarımızı tarihin derinliklerinde cesaret ve dirayetle nasıl muhafaza etmişse, bugün de aynısının yine tekrarlanabileceğine yürekten inanıyorum. Türk milleti, ayrışma, bölünme ve farklılaşma tuzaklarına düşmeden, oynanan oyunların farkına vararak dünün muhteşem mücadelelerine sahip çıkacak ve elbette feyzalacaktır. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü müftehir bir vicdanla kutluyor, bize bu zaferi emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve cephe komutanları olmak üzere, kahraman şehitlerimize, gözü pek neferlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyor, hepsini minnet ve şükran hislerimle yâd ediyorum" ifadeleri yer aldı.