GÜNDEM - 14 Nisan 2025 Pazartesi 16:36

Başkan Yetişkin’den özel çocuklara özel şenlik

A
A
A
Başkan Yetişkin’den özel çocuklara özel şenlik

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin öncülüğünde düzenlenen Otizm Farkındalık Şenliği, duygu dolu anlara ve renkli görüntülere sahne oldu.



Otizm Yaşam Merkezi’nde düzenlenen etkinliğin açılış konuşmalarında otizmin bir eksiklik değil, farklılık olduğuna vurgu yapılırken, toplumun her kesiminin bu farklılığa saygı duyması gerektiği mesajı verildi. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, "Otizmli çocuklarımızın hepsi hayatımızın bir parçası. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’nun bu konuda ne kadar hassas olduğunu biliyoruz. Biz de Efeler Belediyesi olarak gereken her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz aralık ayında Engelsiz Yaşam Merkezi ve Engelsiz Yaşam Parkı’mızı hizmete açmıştık. Oraya gelen başvuru sayılarının çok olmamasını dilerdim ama hizmetimizin talep görmesi sevindirici çünkü o çocuklarımıza ne kadar dokunabilirsek o kadar güzel olacak her şey" diye konuştu.



Otizmli bireylerin yaptığı sanatsal katkılara dikkat çeken Yetişkin, "O kadar güzel işler ortaya çıkarmışlar ki, biz hayata farklı bakıyoruz. Aslında yıllar önce bir yazarın söylediği gibi kimin normal olduğunu bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.



Özel bireylerin istihdamı konusunda da görüş belirten Başkan Yetişkin, "Özel bireylerimizin istihdam edilmesi gerektiğine inanıyorum; bu durum Engelsiz Yaşam Merkezi’mizin gündeminde. Oradaki uzman arkadaşlarımız özel çocuklarımızın İstihdam edilebilmeleri, el emeklerinin kendilerine maddi olarak geri dönebilmesi için neler yapabiliriz konusunda çalışılıyor. Bu sürecin kısa sürede tamamlanacağına ve projelerimizin hayata geçirileceğine inanıyorum. Velilerimizin de isteği bu yönde çünkü" diyerek etkinliğe katılanlara teşekkür etti.



"Erken tanı ve doğru eğitim çok önemli"


Aydın Otizm Derneği Başkanı Adnan Özdemir, "Oğlum doğduğundaki yaşadıklarımı hatırlıyorum. Bir de buradaki çocuklarımızın gözlerindeki mutluluğa bakıyorum. Nereden nereye demek istiyorum. Çocuğumun parkta oynaması için parktaki çocuklara çikolata dağıttığım günleri düşünüyorum. Bugün ise herkes iç içe. Buradaki herkes otizmin farkında. Bu çok büyük mutluluk. Ayrıca erken tanı almış bazı çocuklarımız bu tarz özel eğitim merkezlerinde aldığı eğitimler sayesinde otizm raporlarını hayatlarının gerisinde bırakabiliyor. Kentimizde de Efeler Belediyemiz tarafından açılan Otizm Yaşam Merkezi, birçok çocuğumuzun hayatına olumlu katkılar sağladı. Başkanımız Anıl Yetişkin’e çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.



Şenlikte, özel başarılarıyla gurur kaynağı olan öğrenciler de unutulmadı. Özel Sporcular Okullar Arası Masa Tenisi Otizm Genç Kızlar Türkiye Şampiyonu Ece Volkan ile Otizm Yıldız Erkekler Türkiye Şampiyonu Şükrü Mert Çelik’e, Başkan Yetişkin tarafından plaket takdim edildi. Otizm Yaşam Merkezi öğrencisi Metehan Kocabaş ise kendi yaptığı resmi Başkan Anıl Yetişkin’e armağan etti.



Etkinlik kapsamında öğretmen, öğrenci ve veliler sahne alarak şiir, müzik performansları ve çeşitli gösteriler sundu. Etkinlikte, otizmli öğrencilerin yaptığı resimler ve sanatsal etkinlikler ziyaretçilere yeteneklerini sergileme fırsatı sundu. Öğrencilerin becerilerinin ön plana çıktığı resim sergisi büyük beğeni toplarken, şişme oyun parkı da çocuklara eğlenceli anlar yaşattı. Efeler Belediyesi Kent Orkestrası’nın konseri ise şenliğe ayrı bir renk kattı.



Toplu fotoğraf çekimiyle sona eren programa Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in yanı sıra Aydın Otizm Derneği Başkanı Adnan Özdemir, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, özel bireyler, aileleri, öğretmenler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.



Başkan Yetişkin’den özel çocuklara özel şenlik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Böyle tiryakilik görülmedi: Şarampole uçan araçtan yaralı kurtarıldı, sedyede sigara yaktı Sakarya’nın Akyazı ilçesi D140 kara yolunda sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil şarampole uçtu. Ekipler, araç içerisinde yaralanan 2 kişiyi kurtarmak için seferber olurken, yaralı bir kişinin ise yaralı halde sedyede sigara yakmaya çalıştığı anlar dikkatlerden kaçmadı. Hayrete düşüren olay, D140 kara yolu Akbalık mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adapazarı yönünden Kuzuluk istikametine doğru seyir halinde olan M.K. kontrolündeki 34 MID 081 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak şarampole uçtu. Kazanın haber verilmesi üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine adrese ulaşan ekipler, kazada aralanan M.K. ile E.K.’yi kurtarmak için çalışma başlattı. Araçtan yaralı olarak çıkarılan ve sedye ile ambulansa taşınan kazazedelerden birinin ise sigara yakmaya çalıştığı anlar hayrete düşürdü. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar Akyazı Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, konu ile ilgili inceleme başlatıldı. Yaralı şahsın sedyede sigara yaktığı anlar kamerada Yaralı kazazedenin ekipler tarafından sedye ile ambulansa taşıdığı esnada sigara yakmaya çalıştığı anlar saniye saniye kaydedildi. Ekiplerin ise "Sigara yakma" diyerek şahsın yakmaya çalıştığı sigarayı elinden alarak yere attığı görüldü.
Burdur Ters yönde ilerleyen traktör ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı Burdur’un Bucak ilçesi Burdur-Antalya karayolu Kızılkaya Kavşağı mevkiinde ters yönde ilerleyen traktör ile otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı. Traktör sürücüsünün 2.75 promil alkollü olduğu öğrenildi. Kaza, saat 00.50 sıralarında Burdur’un Bucak ilçesi Burdur-Antalya karayolu Kızılkaya Kavşağı yakınlarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Burdur’dan Antalya istikametine seyir halinde olan Murat E. (53) idaresindeki 34 KZ 8062 plakalı Citroen marka otomobil ile Kızılkaya Kavşağı’ndan ters şeride girerek ilerleyen Süleyman D. (56) idaresindeki 34 TB 5343 plakalı traktör çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Murat E. ve aynı araçta yolcu olarak bulunan Aslıhan E. (49) yaralandı. Çevredekilerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar ambulanslar ile Bucak Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yapılan alkol ölçümünde 2.75 promil alkollü olduğu tespit edilen traktör sürücüsü Süleyman D. ise jandarma ekipleri tarafından ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Kazaya karışan araçlar çekici yardımıyla yoldan kaldırılırken hastanede tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi. Kaza ile ilgili incelemeler sürüyor.