GÜNDEM - 28 Eylül 2024 Cumartesi 11:57

Aydın’da jandarmadan kaçak av denetimi

A
A
A
Aydın’da jandarmadan kaçak av denetimi

Aydın’da jandarma ekipleri tarafından kaçak av denetimi gerçekleştirildi.



Aydın İl Jandarma Komutanlığı Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Tim Komutanlığınca kara avcılığı sezonun başlaması nedeniyle 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu, 2873 sayılı Milli Parklar kanunu kapsamında Didim-Söke Devlet avlağında yasa dışı ve kanuna aykırı avlanan şahısların yakalanmasına yönelik faaliyet gerçekleştirildi. Devlet avlağında avlanan şahısların evrakları ve tüfekleri kontrol edilirken, muhtemel tuzaklama yapılabilecek bölgelerin kontrolü yapıldı.



Aydın’da jandarmadan kaçak av denetimi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya AK Partili Usta: “ Deprem bölgelerini ayağa kaldırmak için büyük bir gayret içerisindeyiz” AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, 6 Şubat 2023 depremlerinde etkilenen 11 ilin biran önce ayağa kaldırılması için büyük bir gayret gösterildiğini söyledi. Malatya’da, “Türkiye Buluşmaları” programı kapsamında Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, 6 Şubat 2023 depremlerinde etkilenen 11 ilin biran önce ayağa kaldırılması için büyük bir gayret gösterildiğini belirtti. Kent merkezinde bir otelde düzenlenen AK Parti Malatya Milletvekilleri, Bülent Tüfenkci, İhsan Koca, İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, bazı MKYK üyeleri, AK Parti Malatya il Başkanı Namık Gören ile partililerinde de katıldığı programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, “ Deprem bölgelerinde yapılan tüm çalışmaların ve hizmetlerin takipçisi en başta Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bundan güç alarak bakanlığımızın, milletvekilleri ve teşkilatlarımızın yaptığı çalışmaların sayesinde hızlı bir toparlanma beraber daha yapmamız gereken çok iş olduğunun da farkındayız “ dedi. “Malatya eski güçlü günlerine dönecek” Zor bir süreçte geçildiğini kaydeden Usta,” İktidara geldiğimiz her günden bugüne işimiz hep zorluklarla mücadele etmek ,sorunları çözmek , hizmet ve eser üretmek oldu. Başarımızın altında da aslında bu temel prensip yatmakta. Bu zorlu süreçte sizlerin de destekleri ile hızlı bir şekilde toplanacağız ve Malatya o eski güçlü günlerine dönecek. Dün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum’da burada idi. Sayın Bakanımızın yaptığı çalışmaların üzerine bizlerin yapacağı teşkilat ve saha çalışmaları ile sizlerden gelen önerileri de değerlendirerek Ankara’ya raporlayacağız ve bu raporlama sonucunda da tekrar çalışmalar değerlendirilecek” diye konuştu.
Çankırı Çankırı’nın meşhur tuzu, astım ve KOAH hastalarına nefes oluyor Türkiye’nin dört bir yanından Çankırı’ya gelen KOAH ve astım hastaları Hititler’den kalan tuz mağarasında ve tuzla dolu odalarda terapi görerek şifa arıyor. Çankırı’da, Çankırı Valiliği, Çankırı Belediyesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Çankırı İl Sağlık Müdürlüğü, Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çankırı Özel Karatekin Hastanesi, Tuz Rehabilitasyon ve Sağlık Turizmi Derneği ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Çankırı Şubesinin iş birliği ile hayata geçirilen ’Daha Güçlü Bir Nefes Projesi’, KOAH ve astım hastalarına umut oluyor. Hititler döneminden kalan ve "Yer Altı Tuz Şehri" olarak adlandırılan tuz mağarasında, KOAH hastalarına yönelik farklı sosyal, kültürel ve sağlık etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Yerin 150 metre altındaki mağara içerisinde, hastaların 4 ila 6 saat tuz ortamındaki havaya maruz kalmaları ve etkin zaman geçirmeleri sağlanıyor. Tuz mağarasında hastalara yönelik, seramik atölyesi, ebru sanatları atölyesi, müzikal, drama, sinema ve şiir, sağlıklı spor, fiziksel egzersiz etkinlikleri gerçekleştiriliyor. Daha sonra özel bir hastanede hastalar tuz terapisi ile tedaviye devam ediyor. 15 gün boyunca devam edecek projenin beşinci gününde Türkiye’nin dört bir yanından gelen hastalar, sağlık problemlerinde olumlu sonuçlar görmeye başladığını söyledi. “Hastalardan herhangi olumsuz bir yanıt almazken olumlu geri dönüşler almaya başladık” Hastaların tedavisinin olumlu yönde ilerlediğini belirten Dr. Tuba Öztürk Haliloğlu, “Hastalardan herhangi olumsuz bir yanıt almazken olumlu geri dönüşler almaya başladık. Tuz terapisinin bronş salgısını, mukus salgısını inceltici ve hareketlendirici etkisi olduğu için aynı zamanda farklı maddelerin mukusla birlikte atılması nedeniyle bronşlarda gevşeme ve akciğer damarlarında genişleme sağlıyor. Başlangıçta mukus salgısını attırıcı etkisi nedeniyle öksürüğe sebep olabiliyor ama bu tolere edilemeyecek bir durum değil, sadece mukusun çıkışı kolaylaşıyor. Hastalarımızda gördüğümüz kötü bir yan etki olmadı. Özellikle daha ağır seyreden KOAH ve astım hastalarında daha iyi yanıt aldığımızı gördük” dedi. “Koyu balgamlar çıkarttığımı gördüm” Tedavi olmak için Bilecik’ten Çankırı’ya gelen Yaşar Yılmaz ise olumlu yöndeki değişiklikleri hissetmeye başladığını belirterek, “Tedavimiz güzel gidiyor. Koyu balgamlar çıkarttığımı gördüm, hala da devam ediyor. İlaçlarımı da düzenli olarak kullanıyorum. Her şeyden memnunum” diye konuştu. “Bu uygulamanın faydasını görüyorum” Tedavisinin olumlu ilerlediğini söyleyen Nevzat Doğrusöz de, “Sabah uyandığımda boğazımda hırıltı olurdu. O hırıltı şu an kayboldu. Acayip bir koyu renkte balgam çıkarışı oluyor. Bu uygulamanın faydasını görüyorum. Çok memnun ve mutluyum” şeklinde konuştu.
Tokat “Gazozuna Maç” turnuvasıyla çocuklar dijital dünyadan uzaklaştı Tokat’ta “Gazozuna Maç” turnuvası, 11-13 yaş arası çocukları dijitalden uzaklaştırarak futbol ve dostlukla bir araya getirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başlatılan “Gazozuna Maç” turnuvası, Tokat’ın Altıyüzevler Mahallesi’nde renkli görüntülerle başladı. 11 ile 13 yaş arasındaki çocuklar, okul çıkışında mahalle arasındaki halı sahada buluşarak kıyasıya bir futbol mücadelesi verdi. Dostluk ve eğlencenin ön planda olduğu turnuvada kaybeden olmadı. Çocuklar arkadaşlarıyla vakit geçirerek enerjilerini attı. Maç sonunda Gençlik Spor İl Müdürlüğü personeli tarafından çocuklara gazoz ikram edildi. Turnuvaya katılan tüm çocuklara madalya verildi. Projeyle çocukları dijital platformlardan uzaklaştırıp sosyal hayatla tanıştırarak, spor aracılığıyla bir araya gelmeleri hedefleniyor. “Galip ve mağlup beraber gazoz içti” Projeyle çocukların dijital bağımlılıktan uzaklaştırılmasının ve mahalledeki gençlerin birbirleriyle iletişiminin güçlendirilmesinin hedeflediklerini ifade eden Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Ömer Özbey, “Galip gelen ve mağlup olan her iki takımın da beraber gazoz içebileceği bir etkinliğe tanıklık ediyoruz. Projeden dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. “Çocuklar dijitalden uzaklaşarak sosyalleşiyor” Altıyüzevler Mahallesi Muhtarı Mücahit Duran ise projenin amacının sadece maç yapmak olmadığını, aynı zamanda çocukların okul sonrası dijital platformlardan uzaklaşıp sosyalleşmeleri ve enerjilerini atmaları olduğunu vurguladı. Duran, “Çocuklarımız burada hem sosyalleşiyor hem de enerjilerini atıyor. Bakanlığımıza bu güzel proje için teşekkür ediyorum” dedi. Turnuva, çocukların birbirleriyle iletişim kurup spor yaparak keyifli zaman geçirmelerine katkı sağlarken, mahalledeki birlik ve beraberlik duygusunu da pekiştirdi.
İstanbul Kadıköy’de dairede çıkan yangında 1 kişi hayatını kaybetti Kadıköy’de 8 katlı bir apartmanın 6’ıncı katındaki dairede bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında apartmanda yaşayan vatandaşlar tahliye edilirken, dumandan etkilenen Can Bayraktar (57) isimli bir kişinin de hayatını kaybettiği öğrenildi. Hayatını kaybeden oğlunu son defa görmek için olay yerine tekerlekli sandalyeyle gelen baba ise hüngür hüngür ağladı. Olay, İstanbul Kadıköy İlçesi, Suadiye Yazanlar Sokak üzerinde saat 08.00 sıralarında yaşandı. İddiaya göre, sekiz katlı bir apartmanın altıncı katında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden bir apartman sakini itfaiye ekiplerine haber verdi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri altıncı kattaki daireye camdan girerek yangına müdahale etti. Polis ekipleri apartmanda yaşayan tüm vatandaşları tahliye ederken, yangının çıktığı dairede yaşayan Can Bayraktar (57) isimli bir vatandaş dumandan etkilenerek hayatını kaybetti. Hayatını keybeden şahısın naaşı ambulans ekipleri tarafından morga kaldırıldı. Olay yerine gelen babası hüngür hüngür ağladı Yaşanılan yangının ardından dairede yaşayan Can Bayraktar isimli kişi hayatını kaybetti. Durumun babasına bildirilmesi üzerine tekerlekli sandalye ile babası olay yerine geldi. Apartmanda hayatını kaybeden oğlunu son defa görmek isteyen baba ise hüngür hüngür ağladı. (MG-CGK
İstanbul ABD’de hayatını kaybeden Ahu Tuğba için Beyoğlu Atlas Sineması’nda tören düzenlendi ABD’de 1 Eylül’de hayatını kaybeden sinema oyuncusu Ahu Tuğba için ilk tören Beyoğlu Atlas Sineması’nda düzenlendi. Tuğba, Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek. Oyuncu Ahu Tuğba, ABD’de birlikte yaşadığı kızı Anjelik Calvin’in evinde 1 Eylül’de hayatını kaybetmişti. KOAH hastalığı nedeniyle hayatını kaybettiği öğrenilen Tuğba’nın cenazesi, ABD’nin Miami eyaletinden kalkan uçakla dün saat 16.00 sıralarında İstanbul Havalimanı’na getirilmişti. Oyuncu Tuğba için Beyoğlu’nda bulunan Atlas Sineması’nda tören düzenlendi. Törene Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, Tuğba’nın kızı Anjelik Calvin, sinema oyuncusu Nuri Alço, Serpil Çakmaklı ve sanat camiasından çok sayıda isim katıldı. “Annemi kendi canımdan çok seviyorum” Törende konuşan Ahu Tuğba’nın kızı Anjelik Calvin, “Allah katında görevimizi yerine getirmek için buradayız. Sinemaya 40 yılın üzerinde emek veren kız çocuğu düşünün. Koşulsuzca sinemayı seven, ülkesini seven bir kız çocuğu. Onun için buradayız. Annemi çok seviyorum” dedi. “Çok kuvvetli, yüreği kuvvetli, hiç korkmayan, yılmayan ve dini inançlarına bağlı bir arkadaşımdı” Oyuncu Nuri Alço ise, “Ne yazık ki böyle bir acı günde bir araya geldik. En son telefonda konuşmuştuk. Ev problemi vardı, kiracısını çıkarmıştı. Oranın düzeni için aradı. Onu konuşuyorduk gene üç defa aradı. Maalesef üçüncüsünde açtım ama çok değişik bir sesle bir ağlama sesi. Acı bir haber geldi, duydum. Tabii ki kendimizi o anda kaybettik. Ahu gerçekten çok kuvvetli, yüreği kuvvetli, hiç korkmayan, yılmayan ve dini inançlarına bağlı bir kız arkadaşımdı” diye konuştu. “Kendisine son görevimizi hep bir arada yapıyoruz” Törende Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ise yaptığı konuşmasında, “Kıymetli dostlarım ben 77 doğumluyum. Çok filmlerini izledik. Bir Belediye Başkanı olarak onu son yolculuğuna uğurlarken konuşma yapacağım aklıma gelmezdi. İlk yolculuğuna başladığı aslında, sanatını ilk icra ettiği Yeşilçam Beyoğlu. Dolayısıyla başladığı yerde bugün uğurlamak için bir aradayız. Dostlarını dinledim, birebir tanışamadım maalesef o da bizim eksikliğimiz. Türk toplumunu yıllarca sadece nezaketiyle ya da güzelliğiyle değil, bu karakteriyle de etkilemiş olduğunu dostlarından, siz kıymetli sanatçılardan bir kez daha dinlemiş oldum. Bugün zor bir andayız. Kendisine son görevimizi hep bir arada yapıyoruz. Bedenini toprağa sığdıracağız ancak sanatı, anıları, nezaketi gönlünde, yüreğinde yaşayacak diyorum. Başta kızı kıymetli Anjelik için ailesinin, sevenlerinin, Türk sinemamızın, Yeşilçam’ımızın ve Beyoğlu’muzun başı sağ olsun” ifadelerini kullandı. Törenin ardından Ahu Tuğba, Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.