GÜNDEM - 01 Nisan 2025 Salı 11:59

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden şiddetli yağış ve fırtınaya karşı hızlı müdahale

A
A
A
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden şiddetli yağış ve fırtınaya karşı hızlı müdahale

Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dün geceden bu yana Aydın’ı etkisi altına alan şiddetli yağış ve fırtınaya karşı kent genelinde müdahalelerine devam ediyor.



Şiddetli yağış ve fırtına Aydın’da etkili oldu. Batı bölgesi ilçeleri başta olmak üzere kent genelinde etkisini gösteren şiddetli yağış ve fırtınaya karşı teyakkuza geçen Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ ekipleri meydana gelen olaylara hızla müdahale etti. Hummalı bir şekilde çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Fen İşleri Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ve ASKİ ekipleri, Aydınlıların ve bayram tatili için kente gelen vatandaşların can ve mal güvenliğini güvence altına aldı.


Gece saatlerinde yoğun yağış ve fırtına nedeniyle çok sayıda ağacın devrilmesi sonucu trafiğe kapanan Aydın-Denizli Karayolu, ekiplerin yoğun mesaisi sonucu kısa sürede trafiğe açıldı. 20 noktada ağaç devrilmesi ve 15 noktada çatı uçması vakasına müdahale eden ekipler, Büyükşehir Belediyesi Hızlı Çözüm Merkezi ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşan 35 olaya müdahale etti. Ekipler, kent genelinde müdahalelere ve mazgal temizleme çalışmalarına devam ediyor.



Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, şiddetli yağış ve fırtınadan etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Ekiplerin çalışmalarının 24 saat devam edeceğini belirten Başkan Çerçioğlu, 444 40 09 numaralı Büyükşehir Belediyesi Hızlı Çözüm Merkezi’nin de vatandaşların hizmetinde olduğunu belirtti.



Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden şiddetli yağış ve fırtınaya karşı hızlı müdahale

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "koku" faciası: 23 küçükbaş hayvan telef oldu, 77’si son anda kurtarıldı Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesinde menfezdeki dereden yayılan keskin koku küçükbaş hayvanları zehirledi, 23 hayvan telef oldu. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle 77 hayvan da son anda kurtarıldı. Olay, Ankara-Kırıkkale karayolunun 16’ncı kilometresindeki menfezde meydana geldi. Yahşihan ilçesine bağlı Hacıbalı köyünde hayvancılıkla uğraşan 2 çocuk babası Sakin Ulusoy (49), her gün olduğu gibi 100 küçükbaş hayvanını otlattıktan sonra menfezden geçirdiği sırada yoğun bir kokuyla karşılaştı. Dere yatağından akan atık suyun yaydığı keskin koku hayvanları etkiledi. Zehirlendiği iddia edilen hayvanlardan 23’ü olay yerinde telef olurken, 76’sı köylülerin ve itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesiyle kurtarıldı. Telef oldu sanılan bir hayvan da ekiplerin müdahalesiyle menfezden çıkarıldı. AFAD, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ekipleri, Kırıkkale Valisi Mehmet Makas’ın talimatıyla bölgede inceleme başlattı. Uzman ekipler, menfezden akan sudan numune alırken, telef olan hayvanlar üzerinde de inceleme başlattı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürü Uğur Atar, olay yerinde bulunan vatandaşlara yaptığı açıklamada, hayvanların ölüm nedeninin yapılacak laboratuvar analizlerinin ardından netlik kazanacağını bildirdi. "Acayip bir koku vardı" Dereden yayılan kokudan dolayı hayvanlarının telef olduğunu ifade eden yetiştirici Sakin Ulusoy, "Hayvanların arkasından geliyordum, acayip bir koku vardı. Hayvanlar etkilendi. Hayvanları ben çıkartayım dedim ama baktım, zehirleneceğim. Mecburen bıraktık, muhtarı aradım. Komutanlar geldi, Allah razı olsun, onlar da yardımcı oldu. Daha sonra itfaiye ekipleri geldi, gaz maskesiyle içeri girdiler. Normalde girilmiyor. Sayın Valimiz de sağ olsun, bütün ekipleri gönderdi. Yardımcı oldu. Allah işini gücünü rast getirsin" şeklinde konuştu. "Hayvanları kurtarmak istedim ama müdahale edemedik" Hacıbalı köyü muhtarı İbrahim Sağkol, olayın akşam saatlerinde meydana geldiğini belirterek, "Bugün akşam saatlerinde köylümüz Sakin Ulusoy beni aradı. ’Muhtarım yetiş, hayvanlarım telef oluyor’ dedi. Olay yerine geldiğimizde menfezin altında hayvanların içeri girdiğini ve ağır bir koku olduğunu fark ettik. Kendisi de biraz içeride durmuş, yarı baygın durumdaydı. Ben de hayvanları kurtarmak için müdahale etmek istedim ama giremedik. Daha sonra jandarma ekiplerine haber verdik. Allah razı olsun, onlar müdahale etti. İtfaiye ekipleri ise içeride kalan hayvanları dışarı çıkardı. Özellikle Sayın Valimize çok teşekkür etmek istiyorum. Gecenin bu saatinde tüm ekipleri yönlendirdi, sağ olsun" dedi. Köy sakinlerinden çiftçi Dursun Doğan ise, "Telefon ettiğimizde jandarma ekiplerimiz geldi gerekeni yaptı. İtfaiye geldi maskeyle bir kısmını kurtardı. Herkes geldi, yoksa biz giremiyorduk kokudan. Çoban bayılıyordu, neredeyse ambulansı arıyorduk, temiz havaya çıkınca geri ayıldı" ifadesini kullandı.