GENEL - 24 Haziran 2022 Cuma 14:35

ADÜ Gıda Mühendisliği Bölümü iki farklı alanda üçüncülük elde etti

A
A
A
ADÜ Gıda Mühendisliği Bölümü iki farklı alanda üçüncülük elde etti

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden 2 grup, Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından Mühendislik Fakültesi’nden mezun öğrenci Öyküsu Atılgan adına düzenlenen 2’nci Lisans Bitirme Tezi Poster Yarışması’nda 3’üncü oldu.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nden 2 grup, Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tarafından Mühendislik Fakültesi’nden mezun öğrenci Öyküsu Atılgan adına düzenlenen 2’nci Lisans Bitirme Tezi Poster Yarışması’nda 3’üncü oldu.



‘Probiyotikli Deve Sütlü Fonksiyonel Dondurma Üretimi’ konusu üzerine Dr. Öğr. Üyesi Selda Bulca danışmanlığında çalışan Monica Bayrakçıoğlu ve Oğuzhan Yıldırım deneysel çalışma alanında 3’üncülük ödülünü almaya hak kazandı. ‘Clean Label on Meat and Meat Products’ konusu üzerine Ar. Gör. Aslı Zungur Bastıoğlu danışmanlığında çalışan Ezgi İşeri ve Özgül Gerçeker derleme alanında 3’üncülük ödülünü almaya hak kazandı.



ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, "Öğretim elemanlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik eder başarılarının devamını dilerim" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Sağlık Bakanı Memişoğlu: “Kahramanmaraş’ta sağlık hizmetleri 2024 yılı sonunda sürdürülebilir hale gelecek” Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Modern yapılarla artık Kahramanmaraş’ta sağlık hizmetleri 2024 yılı sonunda sürdürülebilir hale gelecek” dedi. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bir dizi ziyaretler ve incelemeler için geldiği Kahramanmaraş’ta Necip Fazıl Şehir Hastanesi’nde sağlık çalışanları ve yöneticileri ile bir araya geldi. Burada İl Sağlık Müdürü, başhekimler ve hastane müdürleri ile toplantı gerçekleştiren Bakan Memişoğlu, Kahramanmaraş’ın deprem sonrası sağlık yatırımları ve durumu hakkında bilgiler aldı. Hastanede gerçekleştirilen toplantı sonrası basın açıklaması gerçekleştiren Bakan Memişoğlu, "53’üncü Sağlık Bakanı olduktan sonra ilk saha ziyaretimizi 6 Şubat depreminin merkez üssü olan Kahramanmaraş ilimize yaptık. Sabahtan başlayan değerlendirme toplantıları, en son olarak sağlıkçılarla olan toplantı ile bugün Kahramanmaraş ilimizin sağlık hizmeti ile ilgili geldiği süreci ve gelecekteki gelişimini hep beraber değerlendirdik. Kahramanmaraş’ta özellikle deprem öncesindeki sağlık sunumundaki yatak kapasitesine 2024 sonu itibari ile ulaşacağız. Aktif olarak inşaat süreçleri devam eden 5 hastanemiz var, bu hastanelerimizin inşaatlarını 2024 sonu itibari ile insanlarımızın hizmetine sunmak için sürdürüyoruz. Özellikle sağlık çalışanlarımız, yöneticilerimiz ve fiziki altyapısı çok da mümkün olmadığı yerlerde şu anda sağlık hizmetini eksiksiz yürütüyorlar. Çok daha iyi fiziki şartlarda, modern yapılarla artık Kahramanmaraş’ta sağlık hizmetleri 2024 yılı sonunda sürdürülebilir hale gelecek” dedi. Türkiye genelinde son 20 yılda hayata geçirilen sağlık sisteminin ileri noktalara geldiğini ifade eden Memişoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın hayalimiz dediği şehit hastaneleri ile ilgili süreç, ihale aşamasına gelmiş ve bundan sonraki süreçte de yapım aşamasına başlayacağız. Yatırım programından çıkıp, projesi bitirilmiş artık ihale aşamasına gelen bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederim. Covid ve yaşadığımız deprem süreci göstermiştir ki, son 20 senede yapılan sağlıkta yatırımlar ve sistemlerin ne kadar başarılı olduğunu gördük. Çok gelişmiş diye gördüğümüz ülkelerdeki sağlık sistemlerin çöktüğünü hepiniz gördünüz. Cumhurbaşkanımızın liderlik ettiği sağlıkta dönüşüm ile beraber, özellikle sağlık çalışanlarının ve sağlık altyapısının 20 senelik hazırlık sonucundaki Covid’deki testindeki başarıyı gösterir. Bu başarı dünya tarafından da taktir ve imrenerek izlenildi” ifadelerini kullandı.
Edirne 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin resmi açılış töreni yapıldı Edirne’de bu yıl 663’üncüsü gerçekleştirilen Tarih Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin resmi açılış töreni Sarayiçi Er Meydanı’nda yapıldı. 663. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin bugün ikinci gün müsabakalarının başlamasının ardından saat 17.00’de Sarayiçi Er Meydanı’nda resmi açılış töreni gerçekleştirildi. Saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz ve bestesi merhum Beyazıt Sansı’ya ait Kırkpınar Marşı söylendi. Törende Türk bayrağını göndere 2023 yılının 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı Yusuf Can Zeybek çekti. Daha sonra başpehlivan Zeybek’in Türk bayrağını taşıyarak öncülük ettiği kortej, protokolü ve seyircileri selamladı. Er Meydanı’nda seyirciye coşku pehlivanlara cesaret veren 40 kişilik davul zurna ekibinin de yer aldığı kortejde, cazgırların, hakemlerin ve saha görevlilerinin geçidini tamamlamasının ardından güreşlere devam edildi. 663’üncü Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın ve Edirne Valisi Yunus Sezer, açılış töreninde konuşmalar gerçekleştirdi. Ağa Seyfettin Selim, Peygamber sporu güreşlere 15 senedir ağalık yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Ne mutlu Türk’üm diyene, ne mutlu Türkiye’yi sevene ne mutlu Türkiye vatandaşı olmaktan mutluluk duyana" şeklinde konuştu. Federasyon Başkanı İbrahim Türkiş de konuşmasında son 40 yılın en güzel Kırkpınar’ının yaşanacağına dikkat çekti. Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Edirne olarak nice pehlivanlara ve hikayelere ev sahipliği yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi. Edirne Valisi Yunus Sezer, 663 yıllık geleneği sürdürmenin onurunu yaşadıklarını ve Kırkpınar’ın Edirne’nin bayramı olduğunu ifade etti.