YEREL HABERLER - 24 Nisan 2012 Salı 16:07

AK PARTİ DİDİM İLÇE TEŞKİLATI 5 MAYIS`TA KONGREYE GİDİYOR

A
A
A
AK PARTİ DİDİM İLÇE TEŞKİLATI 5 MAYIS`TA KONGREYE GİDİYOR

AK Parti Didim İlçe Teşkilatı`nda kongre sürprizi yaşandı. AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Yıldırım yaptığı açıklamada 5 Mayıs 2012 Cumartesi günü 4. olağan kongresini yapacaklarını duyurdu.
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi Didim İlçe Başkanı Hilmi Yıldırım şunları kaydetti: ``Değerli Hemşerilerim; 16 Nisan Pazartesi günü yönetim kurulumuz, 5 Mayıs Cumartesi günü belediye düğün salonunda saat 13.00`da 4. olağan kongresini yapma kararı alınmıştır. 5 Mayıs tarihi gerek Didim için gerekse partimiz için yeni bir milat olacaktır. Birlik ve beraberliğimizin yeniden temellerinin arttıracağına inancımız tamdır. Gelişim ve değişimin öncüsü olan Adalet ve Kalkınma Partisi mensupları olarak inanıyoruz ki hepimiz geçmişten ders almışızdır. 10 yıllık iktidarmızda ülkemiz büyük bir değişim yaşamış ve hepimiz bunun gururunu yaşamaktayız. Türkiye, dünyada söz sahibi; Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bütün dünyada tanınan saygı duyulan sözlerine itibar edilen bir lider olarak gurur kaynağımız olmuştur. AK Parti`nin bu güzel hizmetlerinin önüne geçmeye hiç birimizin hakkı yoktur. Taşın altına elimizi koymamız gerekiyorsa bunu tereddüt etmeden yapmak zorundayız. Benlik duygusundan uzak, bir ve beraberiz anlayışıyla bir kongre yaşayacağımıza inancım tamdır. 5 Mayıs Cumartesi günü şölen havasında geçecek olan kongremizi başta saygıdeğer delegelerimizin olmak üzere; AK Parti ailesini ve bütün halkımızı bekliyoruz. 5 Mayıs`ın Didim de yeni bir dönem noktası olması dileğiyle saygılar sunuyorum``
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Gaziler gençlerle buluştu Erzurum’da vatan ve kahramanlık buluşmaları çerçevesinde gaziler ile öğrenciler bir araya geldi. Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları’nda geçmişin kahramanlarıyla geleceğin mimarları olan gençleri bir araya getiren “Vatan ve Kahramanlık Buluşması” programında duygu dolu anlar yaşandı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen buluşmaya Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci, gaziler, askerler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. “Türkiye’nin geleceğini inşa edeceksiniz” Erzurum Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, gazilerin, milletimizin kahramanlık destanlarını yazan kıymetli büyükleri olduğunu dile getirerek, “Bugün onların fedakârlıkları sayesinde özgür ve güvenli bir ülkede yaşıyoruz. Siz sevgili gençler, bu destanın yeni sayfalarını yazmaya devam edeceksiniz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin bize emanet ettiği bu kutsal mirası korumak ve yüceltmek en büyük görevimizdir. Sizler de bu mirası devralarak Türkiye’nin geleceğini inşa edeceksiniz. Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu önemli dönemde, gazilerimizin fedakârlıklarını daha derin bir sorumlulukla taşıyoruz. Vatanımızın birliğine ve bütünlüğüne kasteden her türlü tehdide karşı kararlılıkla mücadele edeceğiz. Bildiğiniz üzere, dün Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’ne hain bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Bu saldırıyı en şiddetli şekilde kınıyorum. Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik bu alçakça girişimler asla amacına ulaşamayacaktır. Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarılarının hedef alınması, bu başarıların ulusal ve uluslararası düzeyde ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir. Sevgili gençler, sizlerin iradesi ve kararlılığı, bu tehditleri aşmamızda en büyük gücümüz olacaktır” dedi. “Gazilik gençler tarafından iyi anlaşılmalı” Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzurum Şube Başkanı Salih Mesci de gaziler adına bir konuşma yaptı. Gazi Jandarma Uzman Çavuş Murat Karaman da vatan için hayatlarını feda etmeyi göze alarak gazilik onuruna ulaşan kahramanların gençler tarafından iyi anlaşılması gerektiğini dile getirdi. “Vatan ve Kahramanlık Buluşması” kapsamında Atatürk Üniversitesi Özel Vakıf Okulları’nda yapılan programda öğrenciler gazilere sorular sordu. Programın sonunda gazilere çiçek verildi ve toplu fotoğraf çekimi yapıldı.
Aydın Eldivenleri giydi, çöp topladı, çevre temizliğine dikkat çekti Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin’in katılımıyla yürüyüş yolunda çevre temizliği yapıldı. Başkan Yetişkin ve beraberindekiler yerlere atılan çöpleri tek tek toplayıp poşete koydu, çevre bilincine ve iklim değişikliğine dikkat çekti. Efeler Belediyesi ekipleri ilçede temizlik çalışmalarına devam ederken, düzenlen etkinlik ve programlar ile de çevreye olan duyarlılığı artırıyor. “Şehri temiz tut, iklimi koru, geleceğe yön ver” sloganıyla işe koyulan Başkan Yetişkin, Kemer Mahallesi Ayko 1. Cadde Yürüyüş Parkuru üzerinde düzenlenen çevre temizliği etkinliğine katıldı. Çevre bilinci oluşturmak ve iklim değişikliğiyle mücadeleye dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlikte Başkan Yetişkin ve beraberindekiler, yürüyüş yolundaki parkur boyunca çöp topladı. Toplanan çöpler poşetlere konularak etkinlik sonunda temizlik işlerine teslim edildi. “Daha temiz bir Efeler için çalışmaya devam edeceğiz” Etkinlik sonunda bir açıklama yapan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin, “Bir şeyi temizlemek için önce kirletmek gerekiyor. Biz de önce kirletmeyelim üzerine kuruyoruz, sloganlarımızı. Öncelikle çevremizi, yaşadığımız alanı, temiz tutmakla mükellefiz. Bu bizim hem çevremize, kendimize, çocuklarımıza hem de doğaya karşı bir yükümlülüğümüz. Bundan dolayı biz “Şehrimizi temiz tut, iklimi koru, geleceğe yön ver” sloganıyla hareket ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu farkındalık çalışmalarımızı devam ettireceğiz. En azından elimizde bulunan imkanları sadece temizliğe değil başka yönlere de hizmet amacıyla kaydırmamız ve onu da gerçekleştirmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Bunun da ilk etabı kirletmemekten geçiyor. Mümkün mertebe tüm vatandaşlarımızı hemşehrilerimizi arkadaşlarımızı çevreyi kirletmeme konusunda uyarmamız gerekiyor. Biz de daha temiz bir Efeler için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Diyarbakır Diyarbakır’da 100 kız çocuğu farkındalık için yürüyüş yapıp gökyüzüne balon bıraktı Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü nezdinde Dünya Kız Çocukları Günü kapsamında 100 kız çocuğu yürüyüş yapıp gökyüzüne balonlar bıraktı. Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Hakları İl Komitesi Birimi Koordinesinde Dünya Kız Çocukları Günü’ne özel komite üye çocuklarla bir araya geldi. çocukların yapmış oldukları resimler sergilendi. Eğitmenler İl Müdürü Aydın Polat, Avukat Mehmet Emin Gün, Sosyal Hizmet Uzmanı Pelin Aydeniz Bülbül ve Psikolog Avni Okay, tarafından “Çocuk Haklarının Önemi ve Hukuki Süreçler", ‘’Akran Zorbalığı" ve "Kız Çocuklarının Karşılaştığı Sorunlar" başlıkları altında bilgilendirmeler yapıldı. Eğitim sonrası, 100 kız çocuğu ile Yenişehir ilçesinde bulunan Diyarbakır Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden Millet Bahçesine kadar yürüyüş yapıldı, ardından çocuklar ellerindeki balonları gökyüzüne bıraktı. Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, 2012 yılında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ilan edilen Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutladıklarını söyledi. Dünya Kız Çocukları Günü’nün temel amacı farkındalığı artırmak olduğunu belirten Polat, “Kız çocuklarımızın eğitim, sağlık gibi var olan imkanlardan fırsat eşitsizliğinin önüne geçmek. Kızlarında diğer çocuklarımız gibi bu eşitlikten yararlanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda kız çocuklarımıza sürekli farkındalık eğitimlerini veriyoruz. Küresel anlamda ilan edilen günü de bir proje kapsamında Diyarbakır Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Hizmetleri Birimi tarafından yürütmeye çalışıyoruz. Bu anlamda bakanlığımızın ve valiliğimizin büyük katkıları oldu” dedi. Bugün çocuklara hem hukuksal anlamda, hem de çocuk hakları konusunda avukatlar tarafından bir eğitim düzenlediklerini ifade eden Polat, “Programın içeriği çok zengin, çocuklarımıza hem kendi haklarını anlatırken aynı zamanda var olan fırsatları da değerlendirmelerini istiyoruz. Bu anlamda toplumda bir farkındalık oluşturuyoruz. Bugünün kız çocukları yarının büyük insanları, anneleri, bilim adamları oluşacak. Yürüyüş düzenleyerek toplumunda farkındalığını oluşturmaya çalışıyoruz. Bu projemiz bütün kız çocuklarını kapsıyor. Biraz daha sınırlandırmak için yaklaşık 100 kız çocuğumuzla etkinliği yürütüyoruz” şeklinde konuştu.