ÇEVRE - 23 Mayıs 2024 Perşembe 10:41

Ahşap mimarisi ile ünlü Yanıklı Köyü Yaylasının muhteşem bahar manzarası

A
A
A
Ahşap mimarisi ile ünlü Yanıklı Köyü Yaylasının muhteşem bahar manzarası

Ahşap mimarisi ile ünlü Karçal Dağları eteklerinde yer alan Yanıklı Köyü Yaylası muhteşem manzarasıyla havadan görüntülendi.


Artvin merkeze bağlı 2 bin 100 rakımlı Yanıklı Köyü Yaylası farklı mimarisiyle dikkat çekiyor.


Bahar ayının gelmesiyle yaylardaki karların erimesiyle doğa yeşerirken, karla kaplı 3 bin 500 rakımlı Karçal Dağları zirveleri ile ahşap mimarisiyle dikkat çeken yayla evleri havadan tek karede görüntülendi.


Arazi sorunu bulunan yaylada çığ ve rüzgar riski taşımayan tek yamaca inşa edilen ahşap ve tek katlı 170 ahşap ev yıllara meydan okurken, köy sakinleri yaz aylarında büyükbaş hayvanları ile yaylaya göç etmeye hazırlanıyor.


Dron pilotu Mert Yılmaz ise karlı zirveler ve yeşeren doğanın oluşturduğu muhteşem manzarayı yayla sakinlerinden önce yaylaya çıkarak havadan görüntüledi.



Ahşap mimarisi ile ünlü Yanıklı Köyü Yaylasının muhteşem bahar manzarası

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Kütahya’da ’Türkiye Yüzlü Maarif Modeli’ni tanıttı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Taşpınar, çeşitli etkinliklere katılmak üzere Kütahya’ya ziyarette bulundu. Prof. Dr. Cihad Demirli, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde (DPÜ) ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde düzenlenen konferanslarda konuşmacı olarak yer aldı. Bu etkinliklerde, Türkiye Yüzlü Maarif Modeli’ni tanıtan Demirli, modelin sunduğu yenilikleri ve eğitime getirdiği dönüşümleri katılımcılarla paylaştı. DPÜ Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansta, Türkiye Yüzlü Maarif Modeli detaylı bir şekilde ele alındı. Programa, Talim ve Terbiye Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Taşpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Demir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Prof. Dr. Demirli, konuşmasında Türkiye Yüzlü Maarif Modeli’nin, öğrencilerin akademik başarılarını artırırken onları çağın gerektirdiği becerilerle donatmayı amaçladığını belirtti. Modelin, fiziksel altyapının geliştirilmesi, teknolojik imkanların artırılması ve insan kaynağının niteliklerinin yükseltilmesi gibi temel hedeflere odaklandığını vurguladı. Eğitimde yeni ufuklar Demirli, modelin bireyleri akademik bilgiyle donatmanın yanı sıra milli ve manevi değerleri ön planda tutarak geleceğe hazırlamayı amaçladığını söyledi. Öğretmenlerin, öğrencilerin ilgisini çeken ve yeteneklerini geliştiren eğitim ortamları tasarlamalarının önemine dikkat çekti. Konferansın sonunda, Türkiye Yüzlü Maarif Modeli’nin eğitim sistemine getireceği köklü değişiklikler detaylı şekilde anlatıldı. Prof. Dr. Demirli, Kütahya’da olmaktan ve modelin tanıtımını gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.