ASAYİŞ - 23 Eylül 2024 Pazartesi 14:53

Takla atan araçta sıkıştı, telefonları elinden bırakmadı

A
A
A
Takla atan araçta sıkıştı, telefonları elinden bırakmadı

Antalya’nın Serik ilçesinde yoldan çıkan otomobil bariyerlere çarpıp, refüjde ters döndü. Yaralanan sürücüyü sıkıştığı araçtan itfaiye ekipleri çıkarılırken, elindeki 3 telefonu bırakmaması dikkat çekti.


Kaza, Serik ilçesi Antalya, Alanya D-400 karayolu üzerinde meydana geldi. Abdulbaki Bayındır’ın kullandığı 06 CSH 73 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak bariyerlere çarptı ve çarpmanın etkisiyle araç ters döndü. Kaza sonrası ihbar üzerine olay yerine 112 itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ekipler yaralı sürücüyü sıkıştığı otomobilin içerisinden itfaiye ekipleri tarafından çıkartılırken, Bayındır, sakinliğini koruyarak telefonla araç içerinde vakit geçirdi. Ekipler, yapılan ilk müdahalenin ardından Abdulbaki Bayındır’ı ambulans ile hastaneye sevk etti. Kazayla ilgili inceleme devam ediyor.



Takla atan araçta sıkıştı, telefonları elinden bırakmadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Tokat videosunu kaydeden yönetici de tutuklandı Türkiye gündemine oturan Sakaryaspor eski Kulüp Başkanı Gökhan İn’in darbedildiği anlara ait görüntüyü kaydeden eski kulüp başkanvekili S.İ.’de tutuklandı. Sakaryaspor eski Kulüp Başkanı Gökhan İn’in, kulübün eski reklam ve sponsorluk sorumlusu C.Ş. tarafından darbedildiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışma neticesinde C.Ş., videonun yayıldığı gece İstanbul Beşiktaş’ta yakalandı. Sakarya’ya getirilen ve emniyetteki işlemleri tamamlanan C.Ş., 2 gün önce sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklu sayısı 2’e yükseldi Ülke gündemine oturan olayın görüntülerini kaydeden ve görevinden 29 Ağustos 2024 tarihinde istifa eden Kulüp Başkanvekili S.İ.’nin yakalanması için emniyet ekipleri çalışmalarını sürdürüyordu. S.İ.’nin dün akşam saatlerinde Asayiş Şube Müdürlüğü’ne giderek teslim olduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan S.İ., ters kelepçe yapılıp adliyeye sevk edildi. S.İ.’nin ifadesinde, “Yönetimle ilgili konuşuyorduk. Bir anda gaza geldik tartıştık. Nasıl oldu anlamadım. Tokat atacağını bilmiyordum” dediği belirtildi. Adliyedeki işlemleri tamamlanan S.İ. ‘yağmaya teşebbüs’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bununla birlikte Gökhan İn’e tokat atan ve o anları videoya alan kulübün eski iki yöneticisi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kayseri Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin’den ’Lübnan’da patlayan cihazlarla ilgili uyarı Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin; İsrail tarafından Lübnan’da patlatılan cihazlarla ilgili olarak; "Bu cihazlar hangi firmaların cihazları ise tüketicilerin bunu ücretsiz iade etme hakkı var. O markayı emsal gösterip “orada patladı, ben bunu iade etmek istiyorum” diyerek parasını alabilir. Bu bir emsaldir" dedi. Lübnan’da yapılan siber saldırı hakkında konuşan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin; vatandaşlara uyarılarda bulundu. Şahin; "Cebimizdeki telefonun patlatılabilme ihtimali kadar korkunç bir şey yok. Bu bir güvenlik zafiyetidir. Bunu yapan birileri var. Tüketicinin güvenliği olayı tüketici haklarından daha öncedir. Tüketicinin güvenliğinin sağlanması lazım. Güvenlik meselesi haklardan daha önemli. O güvenliği sağlamakta devletin görevidir. Bir cihazı alıyoruz ve içerisinde ne olduğunu bilmiyoruz. Bu bir zafiyettir. Bizim ülkemizde en ufak bir sürtüşmede her an bir takım saldırılara maruz kalabilir. Bu gücü gösterdiler. Biz bunun karşılığında ya kendi yazılımlarımızı yapmalıyız. Bu bir beka meselesidir. Başkasının yaptığı cihaz ile sürekli bir arada bulunmak tehlike. Burada o patlamalardan sonra şu ortaya çıktı ki, bu tür cihazların kesinlikle yabancı olmaması ve yerli menşeili olmasına dikkat edeceğiz. Yada üretimini yapacağız" ifadelerini kullandı. Bu cihazlar hangi firmaların cihazları ise tüketicilerin bunu ücretsiz iade etme hakkı var" diyen Şahin; "O markayı emsal gösterip “orada patladı, ben bunu iade etmek istiyorum” diyerek parasını alabilir. Bu bir emsaldir. Risk taşıyan bir ürünü ben kullanmak istiyorum. Tüketicinin şuurlu olması lazım. O markalar hangileriyse veya bütün markalarda tehlike var noktasında iade etme durumu var. Bu bir tüketici hakkıdır. Zaman içerisinde hakem heyetlerinde bu kararlar çıkacak. Bu cihazları sadece çağrı cihazı, telefon olarak sınırlandırmayalım. Bindiğimiz arabadan, evimizdeki buzdolabı ve televizyona kadar bütün yazılımları ve o mikro çipleri içlerinde gelen ürünler. Her an dışarından bir müdahale söz konusu olabilir. Tüketici hakları da her zaman geçerlidir. Tüketici güvenliği devletin sorumluluğundadır. Tüketici de şuurlu olup o markaları iade etme hakkına sahiptir" diye konuştu.
Bolu Vali Erkan Kılıç, Bolu’ya veda etti Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler kararnamesiyle Vali-Mülkiye Başmüfettişliği’ne atanan Vali Erkan Kılıç, törenle Bolu’ya veda etti. 18 Mayıs 2022 yılından bu yana Bolu Valisi olarak görev yapan Erkan Kılıç, Resmi Gazete’de yayımlanan Valiler kararnamesiyle Vali-Mülkiye Başmüfettişliği’ne atandı. Bolu’da görev süresi tamamlanan Vali Erkan Kılıç için valilik binası önünde veda töreni düzenlendi. Kurum çalışanları ve vatandaşlar Vali Kılıç’la vedalaştı. “Vatandaşımızın huzur ve refahı için çaba sarf ettik” Bolu’nun her alanda ileriye gitmesi için çalıştıklarını belirten Vali Erkan Kılıç, “Bugün, sizlere Bolu Valiliği görevimden ayrılırken veda etmenin burukluğu ve aynı zamanda bu güzel şehre hizmet etmiş olmanın gururuyla hitap ediyorum. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Vali-Mülkiye Başmüfettişi olarak atanmış bulunmaktayım. Görevim süresince, Bolu’da sizlerle birlikte çalışmak, şehrimizin gelişimine katkıda bulunmak benim için büyük bir onur ve sorumluluktu. Bolu; eşsiz doğal güzellikleri, köklü kültürü ve insanlarıyla Türkiye’mizin nadide şehirlerinden biri. Bu şehre hizmet etmek, projeler üretmek, sorunlara çözüm bulmak ve Bolu’yu her alanda daha ileriye taşımak için hep birlikte gayret gösterdik. Eğitimden tarıma, ticaretten sanayiye birçok alanda önemli adımlar atarken her zaman insan odaklı bir yönetim anlayışıyla hareket etmeye çalıştık. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ilkesini rehber edinerek her bir vatandaşımızın huzur ve refahı için çaba sarf ettik” dedi. “Bolulu hemşerilerime hakkımı helal ediyor” Bolu halkına teşekkür eden Vali Kılıç, “Yaklaşık iki buçuk yıl devam eden görevim boyunca karşılaştığımız zorluklarda Bolu halkının dayanışması ve dirayeti, bize her zaman güç verdi. Bolu’nun, Türkiye’nin büyüyen ve gelişen şehirlerinden biri olma yolundaki kararlı adımları hepimizin ortak başarısıdır. Bu başarıda emeği geçen herkese, özellikle mesai arkadaşlarıma, kurumlarımızın kıymetli çalışanlarına ve Bolu halkına teşekkürü bir borç bilirim. Bu ayrılık, başka bir görevde milletimize hizmet etmenin yeni bir kapısıdır. Fakat kalbimde Bolu’nun her zaman ayrı bir yeri olacak. Burada kurduğumuz dostluklar, paylaştığımız başarılar benim için daima kıymetli kalacaktır. Bolu’nun önümüzdeki yıllarda da büyük başarılara imza atacağından hiç şüphem yoktur. Sizlere, birlik ve beraberlik içinde çalışmaya devam etmenizi, şehrinizin değerlerini daha da ileriye taşımak için çalışmalarınızı azimle sürdürmenizi temenni ediyorum. Son olarak başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bana Bolu’da görev yapma fırsatı veren tüm devlet büyüklerine şükranlarımı sunuyorum. Bolu’ya veda ederken her birinize sağlıklı, mutlu ve başarılı bir gelecek diliyorum. Canı gönülden hizmet ettiğim Bolulu hemşerilerime hakkımı helal ediyor, sizlerden de hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Hoşça kalınız, Allah’a emanet olunuz” ifadelerini kullandı.
Yalova Yalova’da 37. Ahilik Haftası kutlandı Yalova’da, Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen törenlerle, geleneksel değerlerin ve esnaf dayanışmasının önemini bir kez daha vurgulandı. Yalova’da, Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler, Atatürk heykeline çelenk bırakılmasıyla başladı. Program Yalova Valiliği’nde devam etti. Ticaret İl Müdürü Alpaslan Tunalı, YESOB Başkanı Mustafa Bozkurt ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemil Demiryürek’in katıldığı etkinlikte, Yılın Ahisi Recep Aymaz, Yılın Kalfası Ahmet Oral ve Yılın Çırağı Beytullah Dağ olduğu açıklandı. 2024 Yılının Ahisi seçilen Recep Aymaz’a cübbesi, Vali Vekili Aziz Mercan tarafından giydirildi. Vali Vekili Aziz Mercan, Ahilik Teşkilatı’nın önemine vurgu yaparak Ahilik Haftası’nı kutladı. Mercan, “Ahilik Teşkilatı dediğimizde esnafımızın temel prensipleri ortaya çıkar. İlk önce güzel ahlak sahibi olmak, dayanışmayı, birlik ve beraberliği esas kılarak hizmet etmek, helalinden kazanmak, dürüstçe kazanmak ve toplumumuzun birlikte beraberliğini sağlamak konusunda kendileri temel felsefe edinmişlerdir. Bu da bizi birbirimize bağlayan önemli değerlerden birisi olmuştur. Onun için Ahilik Haftanızı bir kez daha gönülden kutluyorum. Daha iyice sağlıklı, güzel, hayırlı ve bol kazançlı günlere ulaşmayı temenni ediyorum” dedi. “Ahilik; ahlaki olmayan her türlü davranışa karşıdır” Valilikte biten programın ardından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’na geçildi. Mehteran takımının gösterisinin sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği (YESOB) Başkanı Mustafa Bozkurt yaptı. Bozkurt konuşmasında, şunları dile getirdi: “Birlik, beraberlik ve kardeşlik gibi önemli değerleri içerisinde barındıran, meslek etiğinin ve çalışma prensiplerinin temelini oluşturan Ahilik kavramı; dünyada eşi benzeri bulunmayan Türk kültürüne özgü önemli bir kültürel birikimdir. Ahilik, sanat ve meslek yönüyle toplumun ekonomik yapısını hazırlarken, ahlaki yönüyle de devlet yapısının temel özelliklerini belirlemiştir. Bugün modern çağdaki ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite standartları olarak ifade edilen birçok terimin temeli Ahilik Teşkilatı çatısı altında oluşturulmuş ve yüzyıllar öncesinde Anadolu topraklarında hayat bulmuştur. Ahilik Teşkilatı’nın yardımlaşma ve dayanışma gibi temel prensiplerini kendine şiar edinen esnaf ve sanatkârlarımız, ihtiyaç sahibi olanlara her zaman destek olmuştur. Yüzyıllar boyunca ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan gelişimimizi sağlayan Ahilik Teşkilatı’nın dünya kültürüne ve ticaret literatürüne büyük katkıları olduğu gibi, milli birlik ve beraberliğimizin de teminatlarından birisi olmuştur. Ahilik, üretmeden tüketmeye, haksız rekabete, güçlünün zayıfı sömürmesine, haksız kazanç sağlamaya, insanları kandırmaya, kısaca ahlaki olmayan her türlü davranışa karşıdır. Millet olarak Ahi Evran muhabbeti anlayışı ile birbirimizi kucaklamalı, sanayide ve ticarette doğruluktan ve dürüstlükten ödün vermeden dünya milletleriyle yarışmalıyız. Günümüzde, esnaf ve sanatkârların oluşturduğu kurumlar, ahiliğin insana değer veren, dayanışmayı özendiren ve adaleti amaçlayan temel ilkelerinden yararlanmakta, insanlığın ortak erdemleri olan sevgi, bilgi, dostluk ve dayanışma gibi değerlere önem vermektedir. Bu duygu ve düşüncelerle; 2024 yılı ilimiz Ahisi Recep Aymaz’ı örnek bir sanatkar olmasından dolayı kutluyorum. İlimiz Kalfası Ahmet Oral’ı ve ilimiz Çırağı Beytullah Dağ’ı üstün gayretlerinden ve geleceğin Ahi adayları olma yolunda ilerleyeceklerinden dolayı tebrik ediyorum.” Şed kuşanma töreni Konuşmanın ardından şed kuşatma törenine geçildi. Yılın Ahisi Recep Aymaz, Yılın Kalfası Ahmet Oral ve Yılın Çırağı Beytullah Dağ sahneye davet edilerek, Recep Aymaz’a yeniden cübbesi giydirildi. Törenin ardından Ahmet Oral ve Beytullah Dağ’a plaketleri takdim edildi. İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, dualar etti. Ayrıca, en fazla kadın istihdam eden esnaf Münevver Tosun ile en başarılı kadın girişimci olarak seçilen Ayşe Koç’a Ahilik Beratı verildi. Yalova Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen Ahilik programı, geleneksel ahilik pilavının ikramıyla sona erdi.