ASAYİŞ - 02 Temmuz 2024 Salı 10:30

Motosikletliye çarpıp ölümüne sebep olan sürücü: "Köpeğe çarptığımı sandım"

A
A
A
Motosikletliye çarpıp ölümüne sebep olan sürücü: "Köpeğe çarptığımı sandım"

Manavgat ilçesinde motosiklet sürücüsüne çarparak ölümüne neden olan ve olay yerinden kaçan sürücü Jandarma tarafından yakalandı. İlk ifadesinde köpeğe çarptığını sanarak olay yerinden uzaklaştığını belirten sürücü çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.


Antalya’nın Manavgat ilçesi Ilıca Mahallesi’nde önceki gece meydana gelen trafik kazasında Antalya istikametine seyir halindeki 07 BDA 507 plakalı motosiklete çarparak motosiklet sürücüsü Sebahattin Saygın’ın ölümüne neden olan plakası belirlenemeyen araç olay yerinden kaçmıştı. Kaza anına ait ortaya çıkan güvenlik kamerası kayıtlarında kaza sonrası motosikletliye çarpan aracın bir süre sonra geri dönerek tali yoldan olay yerine bakan sürücünün yakalanması için çalışma başlatıldı.



Kaçan sürücü alkollü çıktı


Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Kumköy Jandarma Karakolu ve JASAT ekipleri bölgedeki güvenlik kameralarını saniye saniye izleyerek Saygın’ın ölümüne neden olan aracın plakasının 07 AOH 336 olduğunu belirledi. Aracı kullanan sürücünün Mehmet K. olduğunu belirleyen ekipler şahsın yakalanması için çalışma başlattı. Kazaya karışan otomobil Manavgat Sanayi Sitesi’nde bir tamirhanede, aracı kullanan Mehmet K. ise Çolaklı Mahallesinde bir ikamette Jandarma ekipleri tarafından yakalandı. Mehmet K.’nın 0.98 promil alkollü olduğu, jandarmadaki ilk ifadesinde aracıyla köpeğe çarptığını zannettiğini söylediği öğrenildi. İşlemlerinin ardından Mehmet K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Ilıca Cezaevine teslim edildi.



Motosikletliye çarpıp ölümüne sebep olan sürücü: "Köpeğe çarptığımı sandım"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Su akışı durdu, Tunca Nehri yeşile döndü Edirne’de mevsim sıcaklıkların üzerinde seyreden hava sıcaklıklarıyla beraber yeteri kadar yağış alamayan Tunca Nehri’ndeki su akışı durdu ve nehrin rengi yeşile büründü. Bulgaristan’dan kaynağını alan ve Edirne’den geçen Tunca Nehri’nde su akışı kuraklıktan dolayı durdu. Nehrin yüzeyi tamamen yeşile dönerken, çöpler ise gün yüzüne çıktı. Kurumak üzere olan nehirde sokak köpeklerinin balık tutmak için kalan su üstünde avlandıkları görüldü. Tunca Nehri’nden akan su ile ürünlerini sulayan üreticiler ise yaşanan kuraklık nedeniyle büyük tedirginlik yaşıyor. Nehrin kenarında piknik yapan vatandaşlar, insanların çevre temizliği açısından daha duyarlı olmaya davet etti. “Her yerde şişeler ve atıklar buluyor” Tunca Nehri’nin yeşile büründüğünü belirten Edirneli vatandaşlardan Çiğdem Tezel, yaşanan kuraklıkla birlikte su yüzeyinde çok sayıda atık olduğunu ifade ederek, “Tunca Nehri’nde yaşayan canlılar kötü durumda. Tarlalarına su alacak çiftçilerde suyu kullanamıyorlar. Biz ailece gelip oturduğumuzda güzel bir manzara yok ve sürekli çöplük gibi görünüyor. Her yerde şişeler ve atıklar buluyor. Nehrin temizlenmesi ve temiz tutulması gerekiyor” dedi. Vatandaşlardan Asım Tezel de Tunca Nehri’nin kuraklık nedeniyle renginin değiştiği ve nehrin için araç lastiği gibi attıkların bulunduğunu belirtti.
İstanbul Tatlıpınar Enerji’nin 3 aylık kârı yüzde 75 arttı Yenilenebilir enerji sektörünün önde gelen şirketlerinden Tatlıpınar Enerji, 2024 yılının ilk üç ayında kârını yüzde 75 oranında artırarak 132 milyon TL’ye çıkardı. 2024’e iyi bir giriş yaptıklarını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su ve Tatlıpınar Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kutluğ, “2023 yılını başarılı bir şekilde kapattıktan sonra bu yılda hedeflerimiz doğrultusunda büyümemizi sürdürüyor, kârlılığımızı artırıyoruz. Geçen yıldan beri gerçekleştirdiğimiz satın almalar ve yeni yatırımlarımızın bilançomuza yaptığı olumlu katkıları görmeye başladık” dedi. Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Tatlıpınar Enerji, 2024 yılının ilk üç aylık bilançosunu açıkladı. Şirketten KAP’a yapılan açıklamaya göre, Tatlıpınar Enerji’nin üç aylık kârı, yüzde 75 oranında artarak 132 milyon TL’ye çıktı. 31 Mart 2024 tarihi itibarıyla şirket hasılatı ise yüzde 30,04 oranında artışla 446 milyon 566 bin TL olarak gerçekleşti. Faaliyet kârını da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,17 oranında artırarak 168 milyon 756 bin TL’ye çıkaran şirketin aktif büyüklüğü de bu rakamlar sonrasında yüzde 10 büyüyerek 9 milyar 714 milyon TL’ye ulaştı. 2023 yılını oldukça başarılı bir performansla geride bıraktıklarını, bu yıla da aynı tempoyla giriş yaptıklarını belirten Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su ve Tatlıpınar Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kutluğ, “2024 yılının ilk üç aylık bilançosu hem şirketimizin hem de ülkemizdeki yenilenebilir enerji sektörünün sahip olduğu potansiyeli net bir şekilde ortaya koyuyor. Bilançomuzun tüm kalemlerinde önemli artışlara imza attık. Üç aylık kârımızı yüzde 75 oranında artırarak 132 milyon TL’ye çıkardık” dedi. Şirketin 2023 yılı sonunda ve bu yılın ilk aylarında önemli satın almalar gerçekleştirdiğini anımsatan Kutluğ, “Hem yeni satın almaların hem de planlı olarak yürüttüğümüz kapasite artışlarının meyvelerini yıl içinde toplamaya devam edeceğiz” dedi. Kutluğ, açıklamalarına şöyle devam etti. “Halihazırda yönetiminde söz sahibi olduğumuz, 51 rüzgâr türbininden ve 3 adet HES türbininden oluşan toplam 263,85 MW’lık yenilenebilir enerji santrallerimize ek olarak Tatlıpınar projesinde 54,15 MW GES, Kürekdağı projesinde 13,50 MW RES, Esenköy projesinde 12,60 MW RES, Umutlu projesinde 5 MW GES olacak şekilde toplamda 85,25 MW kapasite artışı yapacağız. Yeni RES ve GES kapasite artışları sonucunda işletmedeki kurulu gücümüzü; 26,10 MW RES, 59,15 MW GES kapasite artışı olmak üzere yaklaşık 85,25 MW kapasite artışı ile 349,10 MW’a kademeli şekilde çıkartmayı hedefliyoruz.”
Aydın Muhtardan serinleten hizmet Aydın’ın Germencik ilçesinde yeni seçilen Neşetiye Muhtarı Muhat Halitoğlu, çocukları serinleten bir hizmet hayata geçirdi. Halitoğlu, evinin bahçesindeki havuzu doldurup çocukların yüzmesini sağlıyor. Germencik ilçesine bağlı Neşetiye Mahallesinin Muhtarı Murat Halitoğlu, yerel seçimlerde mahalle sakinlerinin desteği ile muhtar seçildi. Halitoğlu, sıcaklığın 40 dereceyi bulduğu Aydın’da yaz tatiline gidemeyen çocuklar için evinin bahçesindeki havuzu su doldurdu. Mahalledeki çocuklar öğlen saatlerinde muhtarın evine gidip havuzda yüzerek serinliyor. Bazı çocukların babaları da havuza girerek onlara eşlik ediyor. Muhtar Murat Halitoğlu, çocukları yüzerken yalnız bırakmıyor, onların yanında durup çocukların başına olumsuz bir şey gelmemesi için bekliyor. Muhtar Halitoğlu, “Aydın’da havaların 40 derece sıcak olması nedeniyle evimin önündeki havuzu suyla doldurdum. Çocuklar öğlen saatlerinde gelip yüzüyorlar. Çocuklar havuzda serinlerken ben de sürekli onları kontrol ediyorum. Havuzumuz herkese açıktır” dedi. Havuza giren çocuklardan Reyhan Aydın, “Bizim Aydın çok sıcak. Evde bile duramıyoruz. Denize de her zaman gidemiyoruz. Muhtarımız bize havuzu açtı. Biz de gelip burada yüzüp serinliyoruz. Muhtarımıza teşekkür ederiz” diye konuştu. Çocuklarıyla birlikte yüzen Ahmet Sedat, denize gidemediğini ve çocuklarla birlikte havuzda yüzüp serinlediğini söyledi. Sedat, çocuklarla yüzmenin daha eğlenceli olduğunu ve bu hizmeti veren muhtarı tebrik etti. Aydın’ın çok sıcak olduğunu ifade eden bir Reyhan’ın annesi Seda Aydın, “Öğlen saatleri gelince çocuklar sıcaktan şikayetçi oluyor. Evde de durmuyorlar. Tatil olduğu için gezip oynamak istiyorlar. Biz de çocukları muhtarın havuzuna getirdik. Burada yüzüyorlar onlar da biz de rahat ediyoruz” dedi.
Tokat Yerli tohum ’Taner’ Pazar’da çiftçilerin umudu oldu Tokat’ın Pazar ilçesinde yerli ve milli tohumların ekiminde bir ilk gerçekleşti. Tokat’ın Pazar ilçesinde yerli ve milli tohumların ekiminde önemli bir adım atıldı. İlçede ilk kez ekilen ’Taner’ isimli buğday çeşidi, çiftçilerin yüzünü güldürdü. Tarım ve Orman Bakanlığı Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından sağlanan ’Taner’ buğdayının demonstrasyon çalışmaları sonrasında gerçekleştirilen hasat işlemi büyük bir başarıyla tamamlandı. “İlçe tarımında yaygınlaştırmak istiyoruz” Hasatta konuşan Tarım ve Orman Müdürlüğü Pazar İlçe Müdürü Emre Kapar, “Yerli ve milli buğday tohumlarımızdan olan ‘Taner’in ekiminden dolayı memnunuz. Fenolojik gözlemlerini takip ediyoruz. Bugün de hasat işlemi gerçekleşti. Yerli ve milli tohumlarımızın ekimini ilçemiz tarımında yaygınlaştırmak istiyoruz. İlçemizde ekimi yapılan buğday çeşitleri içerisinde Taner buğday çeşidinde ortalamanın üstünde yüksek verim potansiyeli taşıyor” dedi. “Bu sayede tarımda dışa bağımlılık kalkacak” Üretici Seyfi Yatkın ise, “Yerli ve milli olan bu buğday çeşidinin ekiminden çok memnunum. Mevsimsel yağışların az olması ve kurak geçmesine rağmen şükürler olsun verimde büyük bir artış sağladık. Bu Taner çeşidini hububat ekimi yapacak olan Pazarlı üreticilerimiz için de tohumluk olarak kullanılması yönünde vermek istiyorum. İlçemizde bu çeşidin ekiminin yaygınlaşacağını düşünüyorum. Yerli ve milli tohumlarla bu sayede tarımda dışa bağımlılığın azalarak yerli üretim olması gerekiyor” diye konuştu. Teknik personelin yaptığı biçerdöver kontrolü ile dane kayıplarının önlenmesi sağlanarak gerçekleştirilen hasat işleminde, dekara 650 kilogram verim elde edildi.