SAĞLIK - 22 Eylül 2024 Pazar 12:57

Kepez’de Hasta Yakınları Konukevi’nin kapasite ve konforu arttı

A
A
A
Kepez’de Hasta Yakınları Konukevi’nin kapasite ve konforu arttı

Kepez Belediyesi’nin Hasta Yakınları Konukevi misafirlerine konforlu ve kaliteli bir hizmet sunuyor. Kapasitesini yüzde 115 arttırılan ve 2024 yılında konaklayan misafir sayısı geçen yıla göre iki katına çıkan Hasta Yakınları Konukevi’ni Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ziyaret etti.


Kepez Belediyesi bölge halkına daha modern, erişilebilir ve ihtiyaçlara cevap veren çözümler sunarken, ilçeye gelen vatandaşların konforuna yönelik hizmetleri de ayrıca önemsiyor. Heasta Yakınları Konukevi, misafirlerine her açıdan rahat ve konforlu bir konaklama imkânı sunarken, bölgedeki sağlık hizmetlerine erişen hasta ve yakınlarına büyük bir destek sağlıyor. Hasta Yakınları Konukevi’nde yapılan iyileştirmelerle, konukevi kapasitesini yüzde 115 artırarak, 2024 yılında konaklayan misafir sayısını geçen yıla göre iki katına çıktı. Mayıs ayından bu yana 731 misafir konukevinden faydalandı.



7 gün 24 saat hizmet veriyor


Daha önce 17.30’dan sonra yeni misafir kabul edilmeyen Hasta Yakınları Konukevi’nde bu uygulama kaldırılarak, 7 gün 24 saat kabul hizmetine başlandı. Gecenin herhangi bir saatinde gelen misafirlerin, hemen konaklama işlemleri yapılarak ertesi gün eksik belgelerini getirme imkânı sunuluyor. Bu sayede, acil durumlarda hastane çevresinde kalmak zorunda olan hasta yakınları, büyük bir rahatlıkla konukevi hizmetlerinden yararlanabiliyor. Konukevi ayrıca engelli misafirler için de özel olarak tasarlanmış 4 adet odaya sahip. Bu odalar sadece engelli bireylere tahsis edilirken, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği odalara servis ediliyor. Konukevinde sunulan ücretsiz çay ve kahve servisi ise 24 saat kesintisiz devam ediyor.



Yenilenen bahçe ve lobi alanı


Hasta Konukevi’nin kullanıma kapalı olan bahçesi 11 günlük yoğun bir peyzaj çalışması sonrası yeniden hizmete açıldı. Bahçeye banklar ve kamelyalar eklenerek, hasta yakınları için hastane stresinden uzak, yeşillikler içinde ferah bir alan oluşturuldu. Aynı şekilde, misafirlerin zaman geçirebileceği lobi alanında da yenilikler yapıldı. Artık misafirler, lobide çay ve kahvelerini yudumlayarak televizyon izleyebiliyor, masa tenisi oynayabiliyor. Ayrıca, lobi kütüphanesindeki 247 olan kitap sayısı 1863’e çıkarıldı. Hasta Yakınları Konukevi’nde kapalı olan çocuk oyun parkı yenilenerek, yeniden hizmete açıldı. Hasta Konukevi’ne gelen çocuklara, balon, oyuncak ve boyama kitapları hediye ediliyor



Şehit ve gazi ailelerine ücretsiz


Kepez Belediyesi meclisinden alınan karar doğrultusunda, şehit ve gazi ailelerine ücretsiz konaklama imkanı da sunuluyor. Ayrıca güvenlik tedbirleri de artırıldığı konuk evinde, vatandaşlara daha kaliteli ve konforlu bir hizmet sunabilmek amacıyla dilek, şikayet ve öneri ofisini hayata geçirildi. Antalya’ya tedavi amacıyla gelen hasta ve yakınlarına, sabah kahvaltısı ve akşam yemeği imkanı da sunuluyor. Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Antalya’ya tedavi için gelen hasta ve yakınlarının konakladığı Hasta Konuk Evini ziyaret etti. Konukevi’nin yenilenen alanlarını gezdi, hasta yakınları ile sohbet ederek, istek ve taleplerini dinleyen Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, "Antalya’ya tedavi için gelen hastalar ve yakınları için bu konukevimiz büyük bir anlam taşıyor. Misafirlerimize burada kaliteli ve en güzel hizmeti sunmak, bizim için bir önceliktir" dedi.



Kepez’de Hasta Yakınları Konukevi’nin kapasite ve konforu arttı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ünlü sanatçı Metin Arolat son yolculuğuna uğurlandı İstanbul Kozyatağı’nda sahnede şarkı söylerken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 52 yaşındaki Metin Arolat Teşvikiye Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Törene, ablası Fatoş Alkan, Ömer Barış Kılıç, Sevda Demirel, Bekir Aksoy, Esra Erol, Nilgün Belgün, Gülşen, Demet Sağıroğlu ve sanat dünyasından birçok isim katıldı. Ünlü sanatçı Metin Arolat, sevenlerinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Namazın ardından Arolat’ın cenazesi İzmir’e defnedilecek. “İyi bir insandı benim kardeşim” Metin Arolat’ın ablası Fatoş Alkan, “Cenazeyi ben aldım çünkü birinci dereceden akrabası olarak tek ben kaldım. Tabii çok seveni vardı. İyi bir insandı benim kardeşim. Herkes için iyilik düşünen bir insandı” diye konuştu. “Tiyatro oyuncularının keşke sahnede ölebilsek dediği bir şey vardır hayatlarında” Oyuncu Bekir Aksoy, “Gerçekten söyleyecek bir şey yok. Çok ani oldu. Bir sahne adamına nerede son nefesini vermek istersin deseler herhalde ‘sahne üzerinde’ der diye düşünürüm. Bütün tiyatro oyuncularının da keşke sahnede ölebilsek dediği bir şey vardır hayatlarında” şeklinde konuştu. “30 yıllık arkadaşımdı” Program sunucusu Arto, “Hiç beklediğimiz bir şeydi. Benim 30 yıllık arkadaşım. Hep kendi kendiyle yaşayan bir insandı. Hiç kimseye zararı olmayan bir insandı. Konuştuğu her şey pozitifti. Melek gibi bir çocuktu” ifadelerini kullandı. “Kol demek kalp demektir böyle bir riskle tekrar sahneye çıkılmaz” Şarkıcı Sevda Demirel, “Benim genç kızlığımdan beri hep bana güzel şeyler söylerdi. Canım Metinciğim nurlarda uyusun. Bir kahve içecektik olmadı. Bugün dedim kahvemle geleyim ama her şey yanlış anlaşılıyor. Bu yüzden elimde su ile geldim. Kahvemizi içemedik çok özür diliyorum. Sağ kolu uyuşmuş. Bu 5 yaşındaki çocuğun bile bileceği bir şey. Kol demek, kalp demektir. Böyle bir riskle tekrar sahneye çıkılmaz. Ben de onun yaptığı diyeti yapıyorum. Halsizim mesela bugün buraya nasıl geldim bilmiyorum. İyi bir şey değil ama maalesef diyet çok ciddi bir alışkanlık” dedi. “İlk duyduğumda inanmadım” Program sunucusu Esra Erol, “Dün sabah böyle bir haber duydum. İlk başta inanmadım uydurma haber sandım. Ama sonra bir bakıyorsun ki gerçek” diye konuştu.
İstanbul Ünlü sanatçı Metin Arolat son yolculuğuna uğurlandı İstanbul Kozyatağı’nda sahnede şarkı söylerken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 52 yaşındaki Metin Arolat Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul Kozyatağı’nda bir otelde sahne aldığı esnada kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden 52 yaşındaki ünlü şarkıcı Metin Arolat için Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze töreni düzenlendi. Törene, ablası Fatoş Alkan, Ömer Barış Kılıç, Sevda Demirel, Bekir Aksoy, Esra Erol, Nilgün Belgün, Gülşen, Gülben Ergen, Demet Sağıroğlu ve sanat dünyasından birçok isim katıldı. Ünlü sanatçı Metin Arolat, sevenlerinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı. Namazın ardından Arolat’ın cenazesi İzmir’e defnedilecek. “İyi bir insandı benim kardeşim” Metin Arolat’ın ablası Fatoş Alkan, “Cenazeyi mecburen ben aldım çünkü birinci dereceden akrabası olarak tek ben kaldım. Tabii çok seveni vardı. İyi bir insandı benim kardeşim. Herkes için iyilik düşünen bir insandı” diye konuştu. “Tiyatro oyuncularının keşke sahnede ölebilsek dediği bir şey vardır hayatlarında” Oyuncu Bekir Aksoy, “Gerçekten söyleyecek bir şey yok. Çok ani oldu. Bir sahne adamına nerede son nefesini vermek istersin deseler herhalde ‘sahne üzerinde’ der diye düşünürüm. Bütün tiyatro oyuncularının da keşke sahnede ölebilsek dediği bir şey vardır hayatlarında” şeklinde konuştu. “30 yıllık arkadaşımdı” Program sunucusu Arto, “Hiç beklediğimiz bir şeydi. Benim 30 yıllık arkadaşım. Hep kendi kendiyle yaşayan bir insandı. Hiç kimseye zararı olmayan bir insandı. Konuştuğu her şey pozitifti. Melek gibi bir çocuktu” ifadelerini kullandı. “Kol demek kalp demektir böyle bir riskle tekrar sahneye çıkılmaz” Şarkıcı Sevda Demirel, “Benim genç kızlığımdan beri hep bana güzel şeyler söylerdi. Canım Metinciğim nurlarda uyusun. Bir kahve içecektik olmadı. Bugün dedim kahvemle geleyim ama her şey yanlış anlaşılıyor. Bu yüzden elimde su ile geldim. Kahvemizi içemedik çok özür diliyorum. Sağ kolu uyuşmuş. Bu 5 yaşındaki çocuğun bile bileceği bir şey. Kol demek, kalp demektir. Böyle bir riskle tekrar sahneye çıkılmaz. Ben de onun yaptığı diyeti yapıyorum. Halsizim mesela bugün buraya nasıl geldim bilmiyorum. İyi bir şey değil ama maalesef diyet çok ciddi bir alışkanlık” dedi. “İlk duyduğumda inanmadım” Program sunucusu Esra Erol, “Dün sabah böyle bir haber duydum. İlk başta inanmadım uydurma haber sandım. Ama sonra bir bakıyorsun ki gerçek” diye konuştu.