KÜLTÜR SANAT - 05 Kasım 2024 Salı 11:33

İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda sanat dolu bir sezon daha

A
A
A
İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda sanat dolu bir sezon daha

Antalya Büyükşehir Belediyesi İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda yetenek sınavını başarıyla geçen bin 841 öğrencinin 2024-2025 eğitim-öğretim sezonu başladı.


Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda, 2024-2025 eğitim-öğretim sezonu başladı. Sanata gönül vermiş öğrencilerin yetenek sınavları sonucunda kabul edildiği konservatuvarda 2024-2025 sezonunda bin 841 öğrenci eğitim alıyor. Geleceğin sanatçılarını profesyonel bir eğitimle yetiştirmek amacı güden İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda, 58 profesyonel eğitmen, öğrencilerin gelişimi için uğraşıyor. Her yaştan sanatseverin bir araya geldiği konservatuvarda, Türk sanat müziği, Türk halk müziği, tiyatro, halk oyunları, şan bölümü ve enstrüman eğitimi gibi çeşitli alanlarda akademik düzeyde eğitimler alan öğrenciler, konservatuvarın zengin eğitim imkanlarından yararlanma fırsatı buluyor.



Antalya sanatla buluşmaya devam edecek


İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Müdürü Okan Atila, öğrenci sayısında geçen yıla oranla yüzde 43’lük bir artış olduğunu belirterek, “Gençlik orkestrası, gitar orkestrası, bağlama orkestrası gibi yeni oluşumlarımız var. Konservatuvar olarak öğrencilerimizin iyi birer sanatçı olmasını ve gerçek sanatı halkımızla buluşturmayı amaçlıyoruz. Bu yıl, icra heyetleri, korolar, halk oyunları ekipleri ve tiyatro ekipleriyle birlikte 30’u aşkın etkinlik planlamaktayız. Antalya’yı sanatla buluşturmaya devam ediyoruz” diye konuştu.



"Yurt dışından burs aldım"


Piyano öğrencisi 13 yaşındaki Azra Erkış ise İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda 3 yıldır piyano öğrencisi olduğunu kaydederek şunları söyledi:


"Burası bana çok şey kattı, büyük aşamalar kaydettim. Bu süreçte Londra merkezli bir sınava girip kazandım. Bu sayede de yurt dışında burslu okuma şansı elde ettim."


Gençlik Korosu öğrencisi Elifnaz Sezer, ilkokuldan beri İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda eğitim aldığını, piyano, opera dersleri ve çocuk korosunun ardından şimdi de Gençlik Korosu’nda olduğunu söyledi. Sezer, "Aldığım tüm eğitimlerden çok memnunum. Daha uzun yıllar burada olmayı istiyorum" dedi.


Piyano öğrencisi Dilek Osmanlı da duygularını şu sözlerle dile getirdi:


"Burada aldığım piyano dersleri sayesinde yurt dışında birçok yarışmaya katıldım ve ödüller aldım. Piyanoyla olan bağım güçlendi. Piyano öğretmenliği yapmayı çok isterim. Uluslararası Antalya Piyano Festivali’nde çalmayı hayal ediyorum ve bunun için de hazırlıklarıma devam ediyorum."



Altı el piyano çalıyorlar


İsmail Aras Sağlam, Mehmet Deniz Sağlam ve Şerife Roza Sağlam kardeşler ise 3 yıldır İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı Piyano eğitmeni Rufina Bahadır’dan eğitim aldıklarını belirterek, "Piyano, okul derslerimizdeki başarımıza da olumlu katkı sağlıyor. Günlük ve düzenli çalışma yapıyoruz. Piyano, el-göz koordinasyonunun yanı sıra sayısal zekamızı da geliştiriyor. Derslerimize daha kolay odaklanabiliyoruz. Hayatımıza daha disiplinli ve düzenli devam ediyoruz. 3 kardeş olarak küçük yaşta başladığımız piyano eğitimini İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda bölüm öğrencisi olarak devam ediyoruz. Hem bireysel olarak piyano çalıyoruz. Hem de 3 kardeş birlikte, 6 el çalıyoruz" ifadelerini kullandı.



İsmail Baha Sürelsan Konservatuvarı’nda sanat dolu bir sezon daha

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sinop KUZKA’nın destek sağladığı Sinop’un un helvası, en yenilikçi yöresel ürün seçildi Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın Ar-Ge ve ürün geliştirme desteği verdiği Sinop’un yöresel ürünlerinden un helvası, en yenilikçi yöresel ürün seçildi. Yöresel Gıda Ürünlerinin İmalatı ve Ulusal Pazara Taşınması çalışmaları çerçevesinde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (KUZKA) Ar-Ge ve ürün geliştirme destekleri ile geliştirilerek inovatif bir ürüne dönüştürülen Sinop’un yöresel ürünlerinden un helvası, 2024 Gıda Plus Ödül Töreni’nde “En Yenilikçi Yöresel Ürün” kategorisinde finalist olma başarısı elde etti. Gıda, İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi (GIFT) tarafından düzenlenen 3. Gıda İnovasyon Zirvesi ve Gıda Plus Ödül Töreni geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleştirildi. Kamu, özel sektör, akademi ve diğer alanlarda yer alan sektör paydaşlarının bir araya geldiği zirvenin bu yılki teması “İnovasyon ile Artı Değer Katmak” oldu. GIFT tarafından düzenlenen Gıda Plus Ödül Töreni çerçevesinde 35 farklı kategorideki “En Yenilikçi” ürünler, jüri üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda ödüllendirildi. Zirvede KUZKA’nın Ar-Ge ve Ürün Geliştirme desteklerinden yararlanan kadın girişimci Esra Çakır’ın geliştirdiği Sinop’un yöresel ürünlerinden olan “Pratik Un Helvası”, 2024 Gıda Plus Ödülleri’nde “En Yenilikçi Yöresel Ürün” kategorisinde finale kalarak başarılı oldu. Kadın girişimci Esra Çakır’a ait “Sinop Mantısı” geçtiğimiz yıl “Carrefour” ve “Filiz” markalarına ait ürünler ile birlikte 2023 Gıda Plus Ödülleri’nde “En Yenilikçi Yöresel Ürün” kategorisinde finale kalmıştı. Bu yıl düzenlenen 2024 Gıda Plus Ödülleri’nde ise Çakır’ın “Pratik Un Helvası”, “Coffy - Geleneksel Lezzetler Serisi” ve “Fersan - Turşuluk Sirkeli Salamura” ile birlikte “En Yenilikçi Yöresel Ürün” kategorisinde finale kalma başarısı elde etti. Yöresel ürünler ulusal pazara taşınıyor “Sinop Mantısı” ve “Pratik Un Helvası” ürünleri ile 2023 ve 2024 yıllarında GIFT tarafından düzenlenen Gıda Plus Ödüllerinde “En Yenilikçi Yöresel Ürün” kategorisinde art arda finalist olma başarısı gösteren kadın girişimci Esra Çakır, ulusal zincir market yetkililerinin de dikkatini çekti. Zirvede zincir marketlerin üst düzey temsilcileriyle gerçekleştirilen görüşmelerde, ürünlerin ulusal pazara taşınması amacıyla Çakır’a ait yöresel ürünlerin tanıtımı yapıldı.
Zonguldak Doğuştan görme engelli genç; engelli insanlara umut oldu Zonguldak’ta iki koyun ile çobanlık yapmaya başlayan 25 yaşındaki görme engelli Selim Demirci, hayatını adeta koyunlarına adadı. Demirci, azmiyle engelli vatandaşlara da örnek oldu. Alaplı ilçesine bağlı Gümeli bledesinde dünyaya gelen 25 yaşındaki Selim Demirci, görme engeli sebebiyle 8 yılını İstanbul’da geçirdiğini söyledi. Veysel Vardal Görme Engelliler İlköğretim Okulu’ndan mezun olan Demirci, Türkan Sabancı Ortaokulu’nu tamamladı. İstanbul’daki eğitim hayatı sonrası ilçeye dönen Demirci, burada da Alaplı Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde lise eğitimini tamamladı. Çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu ifade eden Demirci, çobanlık yapmaya karar verdi. Bir koyun ile mesleğe başlayan Demirci, hayırsever bir vatandaşın hediyesi ile iki koyuna çobanlık yapmaya devam ediyor. Çobanlık mesleğine merakı sayesinde başladığını ifade eden Selim Demirci, azmiyle de engelli vatandaşlara örnek oldu. "Koyunlarım beni tanıyor" Koyunlar ile ilgilenmenin, uğraşmanın kendisi için güzel bir uğraşı olduğunu belirten Demirci, "Hayvanlar ne kadar uzağa giderse gitsin, çağırınca gelir. Fakat şöyle bir durum var. Karınları doyunca geliyorlar. Yine de gelirler. Ünlü bir çobanımız vardı. ’Bunlar beni tanıyorlar’ diyordu. Ben onun gibi olmasam da koyunlarım beni tanıyor. Beni biliyorlar. Bazen ben olmayınca babamlar koyunlarımı otlatmaya götürür. Ama genellikle beni daha çok benimsiyorlar. Alandan uzaklaşayım, kendileri rahat bir şekilde gelip beni bulurlar" dedi. "Kendimi adeta hayvanlarıma adadım" Yakınlarının tarlalarına giderek, yamaçlara inerek hayvanlarını otlattığını söyleyen Demirci, "Bu iş engel değildir. Bir işi sevdiğiniz zaman yapabilirsiniz. Gerçekten böyle. Ben iki koyuna da bakabilirim. Üç ve daha fazlasına da bakabilirim, otlatabilirim. Yamaçlara gidip gelebiliyorum. Ailem bana ’gitme’ diyor. Sağolsunlar beni düşünüyorlar. Ben de ’hayvanlarım iyi olsun. Güzel gelişsinler. Karınları doysun’ diye gidiyorum. Zor olmuyor. Bir işi gerçekten severek yaparsanız. Hakikaten o iş size kolay geliyor. Herkesin kendine ait özelliği vardır. Ben de bu işi seviyorum. Doğuştan görme engelliyim. Kendimi bunlara adadım desem yeridir" şeklinde konuştu. İkinci koyunu kendisine hediye eden hayırsevere de teşekkür eden Demirci, "Koyunu bana hediye eden değerli büyüğüm Muharrem ağabey. Onun da kendine ait koyunları var. Bana sağolsun o koyun hediye etti" şeklinde konuştu.
Sivas Sivas Valiliği sosyal medyada birinciliğini sürdürdü Türkiye’de valiliklerin sosyal medya performanslarına ilişkin ekim ayı raporu yayınlandı. Rapora göre Sivas Valiliği ekim ayında da birinciliğini koruyarak etkileşimleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Özel bir sosyal medya takibi firması, valiliklerin 2024 Ekim ayı sosyal medya performans raporu sonuçlarını paylaştı. Yapay zeka destekli hazırlanan raporda, valiliklerin X , Instagram ve Facebook etkileşimleri yer aldı. Firma, raporu hazırlarken gönderi ortalaması, etkileşim, retweet, yorum ve beğenilere göre çalışma gerçekleştirdi. Sosyal medya platformlarının genel sıralamasında Sivas Valiliği, Vali Yılmaz Şimşek liderliğinde güçlü bir etkileşim hacmi ile lider konumda bulunuyor. Sivas Valiliği 211 bin 470 etkileşim ilk sırada Tüm sosyal medya platformlarının verileri baz alındığında Sivas Valiliği toplam 211 bin 470 etkileşim ilk sırada, Afyonkarahisar Valiliği ikinci, Hakkari Valiliği ise üçüncü sırada yer aldı. Valiliğin sosyal medya kanallarında elde ettiği bu etkileşim rakamları, hem Sivas’ın tanıtımına katkıda bulunuyor hem de Sivas halkının sosyal medyada valiliğine gösterdiği ilgiyi gözler önüne seriyor. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek’in günlük programlarını ve etkinliklerini sosyal medya hesaplarından paylaşarak vatandaşlarla güçlü bir bağ kuran Sivas Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, ilin tanıtımına da büyük katkı sağlıyor. Valiliğin sosyal medya hesaplarından paylaşılan etkileyici videolar ve özenle seçilmiş fotoğraflar, Sivas’ın kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerini geniş kitlelere tanıtıyor.