GÜNDEM - 27 Ekim 2024 Pazar 11:19

Hataylı engelli depremzedenin akülü araba hayali dolandırıcı ile son buldu

A
A
A
Hataylı engelli depremzedenin akülü araba hayali dolandırıcı ile son buldu

Hatay’dan Antalya’ya yerleşen engelli depremzede Cemil Güzelmansur, internet üzerinden akülü araba sipariş etti. Kısa süre içerisinde dolandırıldığını anlayan Güzelmansur’un imdadına, olayı şikayet etmek için gittiği karakolda polislerin yönlendirmesi üzerine Haşim İşcan Mahalle Muhtarı Halil Ay yetişti. Muhtar Ay, daha önce muhtarlığa bağışlanan akülü arabayı Cemil Güzelmansur’a hediye etti.


Kahramanmaraş merkezli 11 ilde milyonlarca kişiyi etkileyen 7.7 büyüklüğündeki 6 Şubat depreminin ardından memleketi Hatay’dan Antalya’ya göç eden engelli Cemil Güzelmansur, internet üzerinden akülü araba sipariş etmek isterken, satıcı tarafından dolandırıldı. Parayı gönderdikten sonra satıcıdan dönüş alamayan Güzelmansur, çareyi polis merkezinde buldu. Yaşadığı üzücü olaydan sonra Yenikapı Polis Karakolu’na giden Cemil Güzelmansur’a, polis ekipleri yardımcı oldu. Olayı daha önce kendisinde akülü araba olduğunu bildiren Haşim İşcan Mahalle Muhtarı Halil Ay’a ileten polisler, muhtar ile engelli depremzedeyi bir araya getirdi. Muhtar Ay, muhtarlığa ait akülü arabayı Güzelmansur’a teslim ederek, bir nebze de olsa üzüntüsünün giderilmesini sağladı.


“7 bin TL istediler doymadılar, bir daha göndermemi istediler”


Yaşadığı hayal kırıklığını anlatan Cemil Güzelmansur, “Depremden sonra kendi çabamla yaşamaya çalışıyorum. Akülü arabaya ihtiyacım vardı, internette gezinirken ihtiyacıma uygun bir araç gördüm, onu almak istedim, satıcıyla anlaştık. Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşıyormuş, bozuk arabam karşılığı 7 bin TL istedi. Bozuk arabamı yollayacaktım, ödeşmiş olacaktık. “Bu araba sana geldikten sonra kargoyla arabanı gönderirsin” dedi. Güvendim, inandım, kargoya verdiğine dair belgeler yolladı. Ben de parayı yolladım, parayı yolladıktan sonra muhasebecisi beni aradı. “İbanına yollarken açıklama yazmadığın için, banka parana bloke koydu” dedi. Böyle dediği zaman dolandırıcılık olduğunu anladım. “Bu parayı bana tekrar yollayacaksın ki, bloke kalksın ama ben sana gönderdiğin parayı geri yollayacağım” diye konuştu. 7 bin TL istediler doymadılar, bir daha göndermemi istediler. “Başka para yok ki göndereyim” dedim, “O zaman kargon durdurulur” dedi. Gönderi kodu ile kargonun durumuna baktım, meğer öyle bir kargo yokmuş, söyledikleri yalanmış. Bu şekilde paramı kaptırmış oldum” dedi.


“Amacım, bana yaptığını başkasına yapmasın”


17 Ekim Perşembe günü parayı gönderdikten sonra 19 Ekim tarihinde dolandırıldığını anlayan Cemil Güzelmansur, iki üç gün boyunca kendi çabasıyla satıcıya ulaşmaya çalıştığını fakat ulaşamayınca karakola gittiğini aktardı. Güzelmansur, “Beni engellemiş, hiçbir sonuç alamayacağımı anladım, Karakola gittim ve şikayette bulunmak istedim. Polis abiler beni Haşim İşcan Mahalle Muhtarı Halil Ay ile tanıştırdı, o da bana zararımın karşılığı bindiğim akülü arabayı armağan etti. Amacım, bana yaptığını başkasına yapmasın, o yüzden ismini olayı bir şekilde duyurmaya çalışıyorum” diye konuştu.


“Bana iş verecek biri olursa ömür boyu duacı olurum”


7.7 büyüklüğündeki depremden önce yürüyebildiğini, deprem sırasında 9 saat enkaz altında kalması nedeniyle yürüyemez hale geldiğini açıklayan Cemil Güzelmansur, iş arayışı içinde de olduğunu belirtti. İki yıllık muhasebe bölümü mezunu olan Güzelmansur, şöyle devam etti: “Depremden önce zincir marketlerde, AVM’lerde ve otellerde çalışıyordum, iki tekerlekli bisikletle işe gidip geliyordum. Çalışkan bir insanım, çalışmayı seviyorum, hiçbir zaman engelim nedeniyle evde oturayım istemedim. Deprem sırasında 9 saat enkaz altında kaldım, kaslarım zayıf olduğu için üzerimde dolap kalınca sinir hücrelerim tamamen ölmüş, artık ayakta desteksiz duramıyorum, ya değnekle ya da birinin yardımıyla yürüyebiliyorum. Daha önce yürüyebiliyordum, kimseye bağımlı değildim. Depremde bu hale geldim. İki yıllık üniversite mezunuyum, muhasebe bölümünü bitirdim. Bu hale geldim. Akülü araba çok güzel, istediğim yere gidip geliyorum. Engelli olarak 3 bin gün primim var, emekli olabilmek için 4 bin gün çalışmak gerekiyormuş. Bin gün daha çalışıp, primimi tamamlamak istiyorum. En azından emekli maaşım olsun, bana iş verecek biri olursa ömür boyu duacı olurum.”


“Üç çocuk sahibi gelinimiz vefat etti”


Cemil Güzelmansur’un annesi Bediha Güzelmansur ise yaşadıkları üzüntüyü şu şekilde dile getirdi: “Biz depremzedeyiz, Allah’ından bulsun. Böyle bir çocuğun hakkını yiyorlarsa, diyecek bir şey kalmamıştır. Depremde her şeyimizi kaybettik, “, evimiz arabamız eşyalarımız yok oldu.”


“Böyle bir kardeşimizi bu şekilde dolandırmak, insanlık dışı”


Haşim İşcan Mahalle Muhtarı Halil Ay ise Güzelmansur’un yaşadığı olayı kınayarak, şöyle konuştu: “Cemil, Yenikapı Karakolu’na gelince oradaki komiser beni aradı, durumu anlattı, üzüntüsünü bildirdi. Ben de buna sessiz kalmak istemedim, bizim de muhtarlığımıza ait akülü arabamız vardı. Cemil’in yanına gittim, ona hediye ettik. Böyle bir kardeşimizi bu şekilde dolandırmak, insanlık dışı.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Beylikdüzü’nde maskeli hırsızlar güpegündüz aracın hayalet ekranlarını çaldılar Sabah saatlerinde Beylikdüzü’nde otomobille gelen maskeli hırsızlar, iki otomobilin camını kırarak birinden hayalet ekran, diğerinden ise aracın içerisinde bulunan çanta ve ruhsatı çalarak kayıplara karıştı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri incelemelerin ardından hırsızları yakalamak için çalışma başlattı. Olay, bugün sabah 9.00 sularında Beylikdüzü ilçesi Adnan Kahveci Mahallesi Kuştepe Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sabah saatlerinde siyah bir otomobil ile caddeye gelen hırsızlar, iki otomobilin camını kırdı. İlk otomobilin ön panelini ve hayalet ekranını söken hırsızlar, diğer arabanın torpidosunda bulunan cüzdan ve ruhsatı çaldı. Olay sonrası hırsızların geldikleri otomobile binerek kayıplara karıştı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. “Park ettiğimiz yeri güvenli zannediyorduk. Mal güvenliğimiz yoksa orada bir soru işareti olması lazım” Oturduğu sitenin otoparkında yer bulamadığı için güvenli olduğunu düşündüğü cadde üzerinde otomobilini park eden Mehmet Zeki Savran, “Akşam bizim sitemizin otoparkı var normalde. Akşam biz yeğenimin çocuğunun nişanına gittik. Geldiğimizde otoparkta yer yoktu. Yer olmayınca arabalarımızı sitenin önünde park edebiliyoruz. Park ettiğimiz yeri de güvenli zannediyorduk. Normalde herkesin görebileceği bir yer. Ben her ihtimale karşı ruhsatımı da yanıma almıştım. Sabah saat 10.00’da komşularımızdan biri aradı. Arabanızın ön camı parçalanmış ön takımı sökmüşler dedi. Biz de geldik baktık ki şoför camını patlatmışlar. İçerideki olan bütün hayalet ekran diyorlar ona söküp götürmüşler. Daha sonra bir baktık başka bir komşumuzun da arabasını patlatmışlar. İçerisinden cüzdanını götürmüşler” dedi.
Erzurum Erzurum şehidini gözyaşlarıyla uğurladı Mardin’de görevi başında iken kalp krizi geçiren ve uzun süredir Erzurum’da yoğun bakımda tedavi sırasında vefat eden Üsteğmen Fatih Çelik (30) dua ve gözyaşlarıyla uğurlandı. Mardin Midyat’ta 14. Komando Tugayı’nda görev yapan İkmal Üsteğmen Fatih Çelik, 18 Aralık 2023 günü Mardin’de kalp krizi geçirdi. Mardin Midyat Devlet Hastanesi’nde tedavisi sürdüğü esnada, 6 Ocak 2024 günü Erzurum Şehir Hastanesi nakil edildi. Üsteğmen Fatih Çelik’in yoğun bakımda tedavisi devam ederken 26.10.2024 günü beyin kanaması sonucu vefat etti. Şehit Üsteğmen Fatih Çelik nişanlı idi. Üsteğmen Fatih Çelik için Narmanlı Cami’nde öğlen namazı sonrası bir tören düzenlendi ve kılınan cenaze namazı sonra Asri Mezarlık’ta bulunan aile kabristanında defnedildi. Şehit Üsteğmen Fatih Çelik’in cenaze namazına; Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Doç. Dr. Engin Avcı, Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, şehidin ailesi ve vatandaşlar katıldı. Erzurum Müftüsü Rüstem Can’ın kıldırdığı cenaze namazı sonrası Şehit Üsteğmen Fatih Çelik’in naaşı askerlerin omuzunda araca bindirildi ve tekbir sesleri eşliğinde Asri Mezarlığa uğurlandı.