ÇEVRE - 10 Kasım 2024 Pazar 13:14

Demre Beymelek’in içme suyu hatları yenileniyor

A
A
A
Demre Beymelek’in içme suyu hatları yenileniyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sık sık arıza yapan ve ekonomik ömrünü dolduran Demre ilçesi Beymelek Mahallesi’nde içme suyu hatlarını 32 milyon liralık yatırımla yeniliyor.


Antalya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde arızalar ve patlamalar yaşanan mahallerde içme suyu hatlarını yenileme çalışmalarına devam ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü bu kapsamda Demre ilçesi Beymelek Mahallesi’nde zamanla ekonomik ömrünü yitiren içme suyu borularını değiştirerek bölgedeki su altyapısını güçlendiriyor.



ASAT’tan Demre’ye 32 milyonluk yatırım


Beymelek Mahallesi’nde ASAT tarafından yürütülen projeyle, 5 kilometrelik alanda 225 mm çapında polietilen borular döşenerek, 32 milyon TL maliyetle önemli bir yatırım gerçekleştiriliyor. Demre ASAT Şube Müdürü Ümit Kolak, "Vatandaşlarımızdan sık sık arıza ihbarları alıyorduk. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatıyla içme suyu hatlarını yeniliyoruz. Çalışmaları tamamladıktan sonra yolları sıcak asfaltla kaplayarak kaliteli, kesintisiz ve sağlıklı su hizmeti sunmayı hedefliyoruz" dedi.



Kesintisiz ve temiz su


Mahalle Muhtarı Osman Gökçe de, “30 yıldır demir borular nedeniyle sürekli arızalar yaşıyorduk. Şimdi yeni döşenen borular sayesinde su sıkıntımız çözülüyor" dedi. Mahalle sakinlerinden Özgür Uzun ise, yıllardır sağlıklı suya ulaşmakta zorlandıklarını belirterek, “Yenilenen borularla kesintisiz ve temiz suya kavuştuğumuz için Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.



Demre Beymelek’in içme suyu hatları yenileniyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Kalkan-30 operasyonlarında bin 644 düzensiz göçmen yakalandı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Ülke genelinde düzenlenen ’Kalkan-30’ operasyonlarında 11’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 51 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve bin 644 düzensiz göçmen yakalandı" dedi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin huzur ve güvenliği için göç ile göçmen kaçakçılığıyla aralıksız mücadele edildiğini aktardı. Kalkan-30 operasyonlarında bin 644 düzensiz göçmen yakalandı Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığınca göç ve göçmen kaçakçılarıyla yapılan mücadele çalışmaları kapsamında metruk yerler, umuma açık eğlence mekanları, tır garajları, terminaller, limanlar, toplu taşıma durak ve istasyonlarında 442 bin 778 şahsa kimlik kontrolü yapıldığını ifade eden Bakan Yerlikaya, şunları kaydetti: "Ülke genelinde düzenlenen ’Kalkan-30’ operasyonlarında 11’i yabancı uyruklu olmak üzere toplam 51 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve bin 644 düzensiz göçmen yakalandı. Yapılan denetimlerde; 24 bin 400 personel, 7 bin 347 ekip ile 5 bin 94 noktada; 4 bin 241 metruk bina, 7 bin 161 umuma açık yer, 473 terminal ve 2 bin 882 diğer yerler olmak üzere toplam 14 bin 757 yer kontrol edildi. Operasyonlar sonucu 17 adet otomobil, 3 adet tekne/bot, 8 adet ruhsatsız tabanca ve Muhtelif miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi." Bakan Yerlikaya, tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemlerine de başlandığını belirtti.
Hatay Enkazın kaldırılmasıyla binaların altında ortaya çıkan yapı merak uyandırdı HATAY (İHA) – Depremin yıktığı Hatay’da enkazın kaldırılmasıyla yerin yaklaşık 5 metre altında ortaya çıkan ve ibadethane olarak bilinen ‘Şapel’ olduğu düşünülen yapı merak uyandırdı. Vatandaşlarda hayranlık uyandıran yapı sağlamlığını korumasıyla dikkat çekti. Tarih boyunca çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapan Hatay, tarihi ve kültürel özellikleriyle biliniyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde yerle bir olan Antakya ilçesinde enkazın kaldırılmasıyla tarih gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Antakya ilçesi Ulucami Mahallesi’nde 2 katlı ahşap evlerin bulunduğu bölgede enkazın altında eski dönemlere ait tarihi yapılar çıktı. Yerin yaklaşık 5 metre altında bulunan ve merdivenle inip çıkılan yapının eski dönemlere ait ‘Şapel’ olarak adlandırılan Hristiyanların ibadethanesi olduğu düşünülüyor. Bölgede yürütülecek çalışmaların geçmişe ışık tutması ve tarihi yapının turizme kazandırılması bekleniyor. “Hatay’ın her yerinde tarihi yapılar ve eserler var” Tarih meraklısı Kemal Korkmaz, kentin tarihi yapısına ve medeniyetler şehri olduğuna dikkat çekerek, “Ben gezmeyi severim. Ben böyle tarihi yapıları keşfetmeyi severim. Burayı internette gördüm. Araştırdım ve nerede olduğunu buldum. Bulduğum gibi geldim ve harika yapıyı gördüm. Tarihi yapı çok güzel bir yer. Bu tarihi yapı sanki yeni yapılmış gibi duruyor. Depremden önce burada binalar vardı. Depremde binalar yıkıldı. Binaların enkazı kaldırıldıktan sonra altında bu tarihi yapı çıktı. Hatay’ın her yerinde tarihi yapılar ve eserler var. Bu yapılar keşfedilmeyi bekliyor. Umarım korunmaya alındıktan sonra turizme kazandırılır. Bu tarihi yapı çok sağlam duruyor sanki yeni yapılmış gibi görünüyor. Bu yapı yerin 6 metre altında duruyor” dedi. “Bu yapının üstünde burada oturan insanlar ve evler vardı” Deprem öncesi bölgede 2 katlı evler bulunduğunu ifade eden Gül Çakan, “Bu yapının üstünde burada oturan insanlar ve evler vardı. Burası tarihi yapıya benziyor. Burada daha önceden çok depremler yaşandı. Bu tarihi yapıda görüldüğü gibi evlerin üzerine evler kurulmuş. Buranın altından eski evler ve taş yapılar çıkıyor. Tek burası değil, şehrin her tarafında tarihi yapılar vardır. Burada en fazla 2 katlı evler vardı ve büyük binalar yoktu. Özellikle tarihi yapılar sadece bu bölgelerde var. Büyük binaların altında çıkmazlar eski Antakya’nın olduğu yerlerde çıkar” ifadelerini kullandı.