POLİTİKA - 14 Eylül 2024 Cumartesi 16:34

Bakan Ersoy Antalya-Alanya Otoyolu için tarih verdi

A
A
A
Bakan Ersoy Antalya-Alanya Otoyolu için tarih verdi

AK Parti Antalya İl Başkanlığı İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Alanya otoyoluyla ilgili ihale süreci tamamlandı. Bu yıl içerisinde ve hatta mümkünse Kasım ayında, inşaat sürecinin başlayacağını söyleyebiliriz” dedi.


AK Parti Antalya İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı, EXPO Antalya Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bakanlık ve hükümet olarak, ülkenin ve Antalya’nın geleceği için çalışmaya devam ettiklerini belirterek, “Turizmin lokomotifi Antalya, dün olduğu gibi bugün de hedeflerimizin, yatırımlarımızın, proje ve başarılarımızın odağında yer alan çok önemli bir şehrimiz. Antalya’mızı layık olduğu daha iyi noktalara taşıyabilmek için bazı kesimlerin yaptığı gibi sadece başarıları değil, sorunları da sahipleniyoruz. Sektör temsilcilerimizin, vatandaşlarımızla iletişim halinde olan sizlerin ilettiği, bizim öngördüğümüz veya tespit ettiğimiz her türlü sorunu tek tek not ediyor ve çözüme ulaşıncaya dek gündemimizde tutuyoruz" dedi.



“Cumhurbaşkanımız da yakinen takip ediyor”


Antalya için öncelikli olarak trafik ve ulaşım konularını ele aldıklarını ifade eden Bakan Ersoy, Alanya otoyoluyla ilgili ihale sürecinin tamamlandığını dile getirdi. Ersoy, “Trafik sorununa ilişkin çalışmalar konusunda, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız ve ekibiyle yakın iş birliği yapıyoruz. Alanya otoyoluyla ilgili ihale süreci tamamlandı. Bununla birlikte Karayolları Genel Müdürlüğü, şehir içi trafiğin azaltılması ve ilgili kavşak düzenlemeleri konusunda projeler geliştirdi. Bu yıl içerisinde ve hatta mümkünse Kasım ayında, inşaat sürecinin başlayacağını söyleyebiliriz. Konuyu Sayın Cumhurbaşkanımız da yakinen takip ediyor” dedi.



“Yerel yönetimlerin yapamadıklarına da el atmak durumunda kalıyoruz”


Altyapıda ve hizmet alanlarında da çalışmalar sürdürdüklerini hatırlatan Bakan Ersoy, “Tabii sorunlarımız sadece trafikle sınırlı değil. Hem altyapıda hem de hizmet alanlarında yerel yönetimlerin yapamadıklarına da el atmak durumunda kalıyoruz. Hatırlayacağınız üzere; Serik’teki tesisten sonra, Kemer Atıksu Arıtma Tesisini de tamamlayıp seçim öncesinde açılışını yapmıştık; şu an hizmete girmiş durumda, faal olarak çalışıyor. Bunun dışında tüm ilçelerde, altyapı konusunda benzer şikayetler devam ediyor. Biz elbette bu sorunları da adım adım çözerek vatandaşımıza hizmet götürmenin yollarını üreteceğiz” diye konuştu.


Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, AK Parti Antalya Milletvekilleri Tuba Vural Çokal, Mustafa Köse, Atay Uslu, Kemal Çelik, AK Parti MKYK Üyesi Menderes Türel ve çok sayıda partili katıldı.



Bakan Ersoy Antalya-Alanya Otoyolu için tarih verdi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Artan servis fiyatlarına Kilisliler motosiklet ile çözüm buldu Okulların açılmasıyla öğrenci servisleri tekrar yollardaki yerini alırken, artan servis fiyatlarına Kilisliler motosiklet ile çözüm buldu. Kentte çok sayıda vatandaş servis ücreti ödememek için çocuklarını okula motosiklet ile götürüp getiriyor. Türkiye’de nüfus ortalamasına göre en fazla motosikletin bulunduğu Kilis’te, artan servis fiyatlarına motosiklet ile çözüm bulundu. Kentte, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminin başlamasının ardından dikkat çeken yüksek servis ücretleri sonrası vatandaşlar çocuklarını okula motosiklet ile götürüp getiriyor. Motosikletleri servis gibi kullanan vatandaşlar hem zamandan hem maliyetten tasarruf sağlıyor. "Kardeşimi motosiklet ile götürüyorum, yakıt ve zamandan tasarruf ediyorum" Kentin bir noktasından diğer noktasına motosiklet ile daha kısa zamanda gittiğini belirten Ali Savaş Bellitürk, "Hem yakıt hem de rahat ulaşım yönünden motosikleti tercih ediyorum. Aracım olmasına rağmen tüm işlerimi motosikletimle hallediyorum. Şehir merkezine arabamla gittiğim zaman park sorunu ile karşılaşıyorum. Okullar açıldı ve kardeşimi her gün okula motosiklet ile götürüyorum" dedi. "20 dakikalık yolu motosiklet ile 10 dakikada gidiyorum" Arabayla şehir merkezinde hareket etmenin daha zor olduğunu ifade eden üniversite öğrencisi Ökkeş Yılmaz ise, "Motosiklet her yerde kolayca park edilebiliyor. Hem yakıt masrafı düşüyor hem de ulaşım açısından çok daha hızlı oluyor. 20 dakikalık yolu motosiklet ile 10 dakikada gidiyorum. Bundan dolayı çoğu zaman motosikleti tercihi ediyorum" şeklinde konuştu. "Servis ücreti 2 bin TL’ye kadar çıkıyor, motosiklete 200 liralık yakıt yetiyor" Motosikletine aldığı 200 TL yakıt ile okula gittiğini dile getiren Gökhan Felek, "Okula gitmek için servis ücreti 2 bin TL’ye kadar çıkıyor ve bunun yerine haftalık olarak motosikletime 200 TL benzin alıyorum ve kardeşimle birlikte okula gidip geliyoruz" diye konuştu.
İstanbul Ortaokul öğrencilerinden TEKNOFEST’te birincilik Gökkuşağı Koleji, 2024 TEKNOFEST İnsanlık Yararı için Teknoloji Yarışması’nda başarıya imza attı. Öğrenciler, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması’nın Afet Yönetimi Kategorisi’nde birinci oldu. Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olan ve 788 bin 161 takım ve 1 miilyon630 bin yarışmacının katıldığı TEKNOFEST, yenilikçi projelerin ve genç yeteneklerin sergilendiği, teknoloji ve mühendislik alanında önemli bir platform. Bu yıl Afet Yönetimi Kategorisi’nde ortaokul öğrencileri arasında gerçekleşen kıyasıya rekabette; Gökkuşağı Koleji öğrencileri Fahri Demir Şentürk, Yusuf Ömer Demir ve Dora Doğan, öğretmenleri Yusuf Sezikli’nin koordinatörlüğünde birinci oldu. Proje, yapıların deprem direncini artırıp uzun ömürlülüğünü sağlamakla kalmayıp, hem yeni inşa edilen hem de mevcut binalarda uygulanabilir çözümler sunmasıyla öne çıktı. 2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana’da gerçekleştirilecek ödül töreninde başarılarını kutlayacak öğrenciler Fahri Demir Şentürk, Dora Doğan ve Yusuf Ömer Demir; inovasyon ve mühendislik alanındaki yeteneklerini sergileyen etkileyici bir çalışma gerçekleştirerek “Depreme Karşı Beş Aşamalı Çözüm” projesiyle sanat, spor ve bilim alanlarındaki başarılarına bir yenisini ekledi. Kolejde haftada iki saat CAP programı çerçevesinde yapılan çalışmalarda öğrenciler, beyin fırtınası yaparak yeni fikirler ve projeler geliştirdiğini belirten Takım Koordinatörü Yusuf Sezikli, “Kinect ile kontrol edilen akıllı tahta, sınıf içi yapay zekâlı robotlar ve Python ile C# programlama diliyle geliştirdiğimiz projelerimiz devam ediyor. Projemizin geliştirilmesi, uzmanlarla yapılan görüşmeler ve üniversitelerdeki testlerle yaklaşık altı ay sürdü. Öğrencilerimizin projeleri, milli ve yerli özellikler taşıyarak depreme karşı ilk defa inşaatlarda kullanılacak esnek ve dayanıklı D40 malzemesi ile özel karışımlı beton üretimi noktasında önemli bir fark oluşturmayı amaçlıyor” dedi.
Samsun Bu çamurda şifa var: Binlerce hastaya çare oldu Kamu hastanelerinde uygulanan tıbbi çamur tedavisi, kas-iskelet sistemi rahatsızlıklarına çare oluyor. Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Peloidoterapi (Tıbbi Çamur) Ünitesi’nde kas-iskelet sistemi rahatsızlıkları bulunan hastalar tıbbi çamur ile tedavi ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) karşıladığı, organik ve inorganik açıdan zengin olan tıbbi çamur ile şu ana kadar 3 bin 500 hasta şifa buldu. Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Polikliniği’nden randevu alan hastalar ilk olarak doktor muayenesinden geçiyor. Doktor tarafından tıbbi çamur tedavisine uygun görülen hastalara ortalama 40 ile 46 derece ısıtılmış, organik ve inorganik açıdan zengin tıbbi çamur sürülüyor. 20 ile 30 dakika süren uygulama sonrası, hastalar 10 ile 15 seans arası bu tedaviyi görüyor. "SGK karşılıyor" Tıbbi çamur ile ilgili bilgi veren Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Uzmanı Dr. Nur Gökçe Aydın, "Tıbbi çamur; dejeneratif eklem hastalıkları (kireçlenme), lomber diskopati (bel fıtığı) servikal diskopati (boyun fıtığı), fibromiyalji, bazı inflamatuar romatizmal hastalıklarda tendinit, bursit, karpal tünel sendromu, kronik bölgesel ağrılar gibi birçok kas eklem rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılmaktadır. En sık bel, boyun ve diz bölgelerine uygulama yapıyoruz. Bu tedaviyi almak için hastalarımızın Tıbbi Ekoloji ve Hidroklimatoloji Polikliniği’ne randevu alarak muayene olmaları gerekmektedir. Tedavi için uygun olan hastalara tedavi kartı hazırlanır ve randevu verilir. Randevu gününde gelen hastalara raporunu çıkarıp tedaviye başlıyoruz ve SGK bu tedaviyi karşılıyor” dedi. 10-15 seans Tedavide Afyon Sandıklı bölgesinden getirilen, Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılmış, organik ve inorganik açıdan zengin çamuru kullandıklarını anlatan Dr. Nur Gökçe Aydın, "Bu çamurun içeriğinde humik asit, humin, lignin, hemiselüloz gibi maddeler bulunmaktadır. Biz bu tıbbi çamuru ısıtarak ortalama 40-46 dereceye getirdikten sonra sıcak olarak bölgesel uygulama yapıyoruz. Uygulama yaklaşık 20 dakika sürüyor ve hastalara 10 veya 15 seans olarak veriyoruz. Peloid tedavisi ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalarda hastalarda ağrıda azalma, fiziksel fonksiyonlarda düzelme, yaşam kalitesinde artma, ağrı kesici ilaç kullanım miktarında azalma olduğu gösterilmiştir. Tedavi ünitemizde dört sedyemiz bulunmakta ve günlük 36 hastaya tedavi uygulayabiliyoruz. Karadeniz Bölgesi’nde romatizmal hastalıklar, kas ve eklem rahatsızlıkları sık görülmektedir. Bu sebeple çamur ünitemiz bölge halkı tarafından açıldığı günden bu yana yoğun ilgi görmektedir" diye konuştu. Farklı sorunlarla hastaneye gelerek çamur tedavisi alan hastalar ise kireçlenme, kol ve bacaklarındaki ağrıların çamur tedavisi ile geçtiğini ifade ederek, kamu hastanesinde böyle bir imkanın sunulmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdiler.