ASAYİŞ - 11 Ekim 2024 Cuma 13:34

Antalya’da kaçak sigara operasyonu: 3 tutuklama

A
A
A
Antalya’da kaçak sigara operasyonu: 3 tutuklama

Antalya’nın üç ilçesinde kaçakçılığa yönelik yapılan operasyonlarda çok sayıda kaçak tütün ve sigara ele geçirilirken, 15 kişiye adli işlem yapıldı, 3 kişi ise tutuklandı.


Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince Muratpaşa, Kepez ve Alanya ilçelerinde operasyonlar gerçekleştirildi. Operasyonlarda 667 bin 420 adet dolu/boş makaron, 19 bin 500 sigara sarma kağıdı, 2 bin 900 paket gümrük kaçağı sigara, 910 adet puro, 670 elektronik sigara ve 665 adet cinsel içerikli hap/jel, 135 kilogram kıyılmış tütün, 110 kilogram nargile tütünü, 3 adet sigara basım makinesi ve 3 kompresör ele geçirildi.


Operasyonlar kapsamında 15 şahsa “5607 sayılı Kaçakçılık Kanununa Muhalefet” suçundan adli işlem yapılırken, 3 şahıs ise tutuklandı.



Antalya’da kaçak sigara operasyonu: 3 tutuklama

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da korkutan yangın: 5 katlı eğlence merkezi alev alev yandı Isparta’da 5 katlı bir kafenin en üst katında yangın çıktı. Onlarca müşterinin bulunduğu sırada başlayan yangın sırasında büyük panik yaşanırken, işletmenin görevlileri ve komşu esnaflar müşterileri tahliye etti. Olayda kimse yaralanmazken binada büyük çaplı hasar meydana geldi. Yangın, dün gece saat 23.00 sıralarında Kutlubey Mahallesi 1001 Sokak üzerinde bulunan 5 katlı bir kafenin en üst katında çıktı. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında işletme sahipleri müşterileri hızla tahliye etmeye çalıştı. Alevlerin arasında işletmeyi terk eden müşteriler büyük panik yaşarken, itfaiye ekipleri gelene kadar vatandaşlar yangın tüpleriyle alevleri söndürmeye çalıştı. İhbarla birlikte bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Polis ekipleri tarafından cadde güvenlik şeridi ile yaya ve araç trafiğine kapatıldı. İtfaiye ekiplerin uzun süren çalışmalarının ardından yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışması yapıldı. Meydana gelen olayda şans eseri yaralının olmadığı öğrenildi. İşletmeden alevlerin yükseldiğini gören ve yangın tüpünü alarak anında müdahale eden Murat isimli esnaf, “Komşumun dükkanı yandı. İlk olarak ben koştum ama tam söndüremedik. Yangın söndürme tüpü ile koştum, içeride olan müşterilerin hepsini dışarı çıkardık. Diğer esnaf arkadaşlarımda koştu. En azından kurtulmuş oldular” dedi. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.