ASAYİŞ - 25 Eylül 2024 Çarşamba 12:25

Annesini öldürüp elbise dolabında saklayan oğlunun davasından karar çıkmadı

A
A
A
Annesini öldürüp elbise dolabında saklayan oğlunun davasından karar çıkmadı

Antalya’nın Alanya ilçesinde 70 yaşındaki annesini bıçaklayarak öldürdükten sonra cansız bedeni elbise dolabında saklayan Süleyman Sevinç (50) ’kasten öldürme’ suçundan hakim karşısına çıktı. Sanığın SEGBİS ile verdiği savunmasındaki talebi üzerine duruşma 22 Ekim’e ertelendi.


Geçen yıl 3 Mayıs’ta meydana gelen olayda Hacet Mahallesi Kaptanoğlu Sokak’taki bir apartman dairesinde yaşayan Fatma Sevinç (70) ile oğlu Süleyman Sevinç (50) arasında iddiaya göre henüz belirlenemeyen nedenle kavga çıktı. Kavgadan sonrası kadından 2 gün haber alamayan komşuları durumu polise bildirdi. İhbar üzerine kadının yaşadığı eve gelen polis ekipleri savcılıktan alınan iznin ardından çilingir yardımıyla kapıyı açarak içeri girdi. Polis ekipleri Fatma Sevinç’in cansız bedenini çarşafa sarılmış olarak gardıropta buldu. Yapılan incelemelerde kadının boğazından bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Polis ekiplerinin yaptıkları teknik ve fiziki takipte 2 gün önce Fatma Sevinç ve oğlunun tartışma seslerini duyduğunu tespit etti. Polis ekipleri olay sonrası kaçan cinayet şüphelisi Süleyman Sevinç’in yakalanması için çalışma başlattı.



4 gün sonra yakalandı


Cinayet şüphelisi 4 gün sonra Antalya Atatürk Caddesi üzerinde elinde poşetle yürürken, durumundan şüphelenen motosikletli polis timi tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde annesini öldürdüğünü itiraf eden Süleyman Sevinç buradaki işlemlerinin ardından soruşturmanın devam için Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi.



"Babamın vefatından sonra annem sürekli benim üzerime geliyordu”


Polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Süleyman Sevinç, ifadesinde suçunu kabul ederek, “Ölen Fatma Sevinç benim öz annem olur. Ü.S. ise öz kardeşim olur. Ben ailevi problemler nedeniyle üçüncü eşimden ayrı yaşamaktaydım. Bu nedenle annem Fatma ile yaklaşık 8 yıldır birlikte yaşamaktayız. Ben 3 evlilik yaptım, her evliliğimde annem sürekli olarak bana karşı çıktı ve eşlerim için uygunsuz kelimeler söylüyordu. Bu nedenle son eşimden de annemden dolayı ayrıldım. Babam 31 Aralık 2022’de vefat etti ve babamın vefatından beri annem sürekli olarak benim üzerime gelmekteydi. Babamı benim öldürdüğümü söylüyor, aynı zamanda son eşimin de başka insanlarla birlikte olduğu belirterek, uygunsuz ithamlarda bulunuyordu. Bu yüzden son 15 gündür tartışmalarımız şiddetlenmişti” dedi.



“Annemi bu şekilde öldürdüğüm için çok pişmanım”


Tartışmaların olay günü daha da arttığını öne süren Süleyman Sevinç, şunları söyledi: “En son 2 Mayıs günü gece 00.30-01:30 sıralarında annem Fatma Sevinç ile ikamette bulunduğumuz sırada yine bu sebeplerden ötürü tartışmaya başladık. Annem ayrıldığım eşime sürekli bel altı kelimeler söylemeye başladı. Bu sırada benim yüzüme birkaç tokat attı. Daha sonra mutfakta bulunan ekmek bıçağını alarak benim odamın kapısının girişine geldi ve bana hitaben ’ya sen ya ben’ diyerek bıçağı salladı. Ben tam bu sırada elinden bıçağı almak istediğimde elimi ısırdı. Bıçağı aldıktan sonra ben o an şuurumu kaybettim. Annemin boğazına doğru bıçak ile birkaç defa salladım. Kaç defa bıçağı vurduğumu hatırlamıyorum. Annem yere düştükten sonra onu odamdaki dolabın içerisine koyarak üzerini battaniye ile örttüm. Daha sonra yerleri temizledim. Olayda kullanılan bıçağı nereye bıraktığımı hatırlamıyorum. O gece evde kaldım. Sabah olduğunda telefon ile araç kiralama şirketini arayarak bir araç kiraladım. Kiralama şirketi aracı ikametimin önüne 2 Mayıs günü saat 19.00 sıralarında getirdi. Aracın anahtarını dışarı çıkarak aldım. Daha sonra bu araç ile Antalya’ya doğru yola çıktım. Annemi bu şekilde öldürdüğüm için çok pişmanım. Üzerime atılı suçlamayı bu haliyle kabul ediyorum.”


Cinayet şüphelisi ifadesinin ardından sulh ceza hakimliğince tutuklanarak cezaevine gönderildi.



“Sizin huzurunuza çıkmak istiyorum”


Müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Süleyman Sevinç, Alanya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, Alanya Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan sanık Süleyman Sevinç, SEGBİS aracılığıyla katıldı. Sanık Sevinç savunmasında, “Sizin huzurunuza çıkmak istiyorum, avukatım bir gün olsun hiç yanıma gelmedi” dedi.


Savunmanın ardından mahkeme heyeti, sanığın mahkeme salonunda hazır bulundurulmasına karar vererek duruşmayı 22 Ekim 2024 tarihine erteledi.



Annesini öldürüp elbise dolabında saklayan oğlunun davasından karar çıkmadı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Başkan Aydın, muhtarlar ile işbirliği içinde Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, ilçedeki 136 mahallede görev yapan muhtarların istek ve taleplerini dinleyerek, sorunları anında çözüme kavuşturuyor. Göreve seçildiği günden bugüne kadar geçen 6 ayda ilçeye daha güzel hizmetler kazandırmak için farklı projeleri hayata geçiren Başkan Aydın, vatandaşların istek ve taleplerine en hızlı şekilde çözüm üretebilmek adına ilçede görev yapan muhtarlarla buluşmaya devam ediyor. Osmangazi’nin 136 mahallesinde görev yapan muhtarlarla 4 grup halinde istişare toplantısı gerçekleştiren Aydın, ilçenin dört bir yanında en doğru hizmeti götürmeyi hedeflediklerini kaydetti. Toplantıda muhtarlar mahallelerinde çözüm bekleyen sorunları ve vatandaşların istek ve taleplerini Başkan Aydın’a iletiyor. Muhtarların taleplerini not alan Aydın, sorunların çözümü noktasında talimatlar vererek sorunların çözüme kavuşmasını sağlıyor. “Osmangazi’de yaşayan 1 milyona yakın yurttaşımızla birebir muhatabız” Osmangazi’de hizmetleri muhtarlar vasıtasıyla vatandaşla buluşturduklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Sözümüzü tutma adına direk muhtarlarımızla irtibatta bulunuyoruz. Bunu değerli buluyoruz. Bir araya gelip kahve içip sohbet ederken bile sorunların yüzde 50’sini çözebiliyoruz. Biz seçimden önce söylediğimiz gibi seçimden sonra da bu iletişim kanallarını açık tutmak istiyoruz. Göreve geleli 180 gün olacak, Osmangazi’de yaşayan 1 milyona yakın yurttaşımızla birebir muhatabız, çözüm üretmeye çalışıyoruz” dedi. “Çevreyi kirletenleri tespit edip ceza keseceğiz” Şehreküstü Meydanı’ndaki tuvaleti ücretsiz hale getirdiklerini belirten Başkan Aydın, “2 görevlimiz orada sürekli temizlik çalışması yapıyor. Bir zabıta arkadaşımız da ücretsiz olması konusunda sürekli denetim yapıyor. Tophane’de kapalı olan bir tuvaleti daha hizmete açacağız. Basit gibi görünse de tuvalet sürekli duyulan bir ihtiyaç, ücretsiz yapmamıza vatandaştan çok güzel tepkiler aldık. Bu arada çevreyi kasıtlı kirletenleri kameralarla tespit edip cezai işlem başlatacağız. Çöp kamyonu gidiyor, ardından gidip çöpü çıkartıyor, sonra Osmangazi Belediyesi çöpü almıyor oluyor. Bu şekilde çevreyi kasıtlı kirletenleri tespit edip 30-40 bin lira ceza keseceğiz” diye konuştu. “Muhtarlar Osmangazi’de en güzel 5 yılını geçirecek” Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Mandacı da, “Başkanımız Erkan Aydın, muhtarların taleplerine en iyi şekilde çözüm noktasında katkı koymaya çalışıyor. Başkanımız, seçilmiş muhtarların kendisi için çok kıymetli olduğunu her toplantıda dile getiriyor. Muhtarlardan sorumlu bir bürokrat sürekli bizimle iletişim halinde. Bizim ayağımıza kadar gelip istek ve taleplerini toplayıp başkanımıza iletiyor. Bu da çok güzel bir gelişme, Osmangazi’deki muhtarlar, Erkan Aydın Başkanımızla en güzel 5 yıllık görev sürelerini yaşayacak” dedi. Toplantının ardından tüm muhtarlar, mahallelerine yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Aydın’a teşekkür etti.
Karabük Karabük Teknokent’in başarı grafiği tırmanış gösteriyor Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren InnoVentures Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti., geliştirdiği "Drone Tabanlı Lojistik Platformu" projesiyle KOSGEB’in 2024 yılı Girişimci Destek Programı kapsamında İş Geliştirme Desteği almaya hak kazandı. Proje desteği ile özellikle zorlu arazilere kargo ve nakliyeler dron ile gerçekleştirilmesi için çalışmalar sürüyor. Karabük Teknokent bünyesinde faaliyet gösteren InnoVentures Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. tarafından 2024-01 çağrı döneminde sunulan proje, ileri teknoloji çözümleri ve lojistik alanındaki yenilikçi yaklaşımlarıyla dikkat çekiyor. Mitsubishi Electric US’in yürüttüğü, InnoVentures’in ise AR-GE faaliyetlerini yürüttüğü “AnyMile” adlı drone tabanlı lojistik ve operasyon yönetimi platformu; şirketlerin, operatörlerin ve hizmet sağlayıcıların karbon ayak izlerini azaltırken operasyonlarını kârlı bir şekilde hızlandırmalarını amaçlıyor. Nakliye, sevkiyat, filo ve hizmet yönetimi, UTM’leri, üreticileri ve dronları sorunsuz bir şekilde birbirine bağlayan ilk uçtan uca drone tabanlı lojistik platformu hedefiyle planlanan proje, özellikle zorlu coğrafi koşullarda ve acil teslimat gerektiren durumlarda önemli avantajlar sunacak. InnoVentures ekibi, aldıkları bu destekle projeyi bir üst seviyeye taşımayı, ürünün diğer alt uygulamalarına odaklanmayı ve uluslararası alanda rekabet edebilir bir drone platformu sunmayı hedefliyor. InnoVentures Yazılım ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. kurucusu Cahit Berkay Kazangirler, Karabük Teknokent’te iki buçuk yıldır faaliyet gösterdiklerini belirtti. Üç ofisleri bulunduğunu söyleyen Kazangirler, Karabük’ü tercih etmelerinin en büyük sebeplerinden birinin Teknokent’in sunduğu avantajlar ve üniversitede eğitim gören yetenekli gençlerle çalışma fırsatı olduğunu ifade etti. Şu anda 14 resmi personelleri olduğunu, outsource ve freelance çalışanlarla birlikte ekiplerinin 20 kişiye yaklaştığını belirtti. Ayrıca, Teknokent bünyesinde aktif olarak devam eden iki AR-GE projeleri olduğunu, yazmayı planladıkları dört yeni proje için de 1501 ve 1507 TÜBİTAK projelerine başvuruda bulunduklarını açıkladı. Kazangirler, "Teknokent’te yeni projelerle gelişmeye devam edeceğiz" dedi. Drone tabanlı lojistik platformu projeleriyle KOSGEB’den iş geliştirme desteği aldıklarını belirten Kazangirler, bu destekle işlerini büyütmeyi ve personel sayılarını artırmayı planladıklarını söyledi. Üniversite bünyesinde bulunmanın kendilerine büyük avantaj sağladığını vurgulayan Kazangirler, “Üniversitede çok yetenekli arkadaşlarımız var. Yüksek lisans ve doktoraya devam eden arkadaşlarımızda var” dedi. Kazangirler, üniversite hocalarının yetenekli öğrencileri kendilerine yönlendirdiğini, staj ve iş yeri eğitimi konusunda üniversiteden büyük destek gördüklerini belirtti. Drone tabanlı lojistik platformu projelerini Mitsubishi Electric US (MEUS) ile birlikte geliştirdiklerini ifade eden Kazangirler, “İnovasyon merkezi kapsamında AR-GE projelerinin başlangıçı, bu projelerin yapılabilirliğinin kanıtlanması gibi tüm süreçleri Türkiye’de bulunan inovasyon şirketimizle beraber yürütüyoruz. Bu projelerin yapılabilirliği kanıtlandıktan sonra Japonya ve Amerika’nın onayıyla birlikte artık MVP ve POC süreçlerine geçiyoruz. Kuzey Amerika’da drone ile kargo taşımacılığı biraz daha oturdu. Pilot bölgeler bulunuyor. Örnek verecek olursak, Amerika haricinde Singapur’da şu anda gemilerin artık limana yanaşmasına gerek kalmadan, seyahat halindeyken de drone ile kıyıdan yemek tedariki veya belge tedarikinde bulunabiliyorlar. Şirketlerinde bu konuda daha çok drone ile taşımacılığa önem verdiğini söyleyebilirim. Bu pazarın ise her 5 yılda bir yaklaşık olarak yüzde 20 büyüyeceği tahmin ediliyor. Biz de bu pazarda, henüz büyümekte olan bu pazarda bir yer almak istiyoruz. Tamamıyla Amerika ve Japonya ile çalışıyoruz. Olabildiğince daha çok proje almak istiyoruz. Projelerle birlikte bilgi birikimimiz artıyor” diye konuştu. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, “Karabük Teknokent’in başarı grafiği giderek yükselmektedir. Bu başarı ve kabul edilen çok önemli projeler Karabük şehri adına gurur verici bir tablodur. Karabük Üniversitesi Karabük Teknokent’e her alanda büyük destek vermektedir. Karabük Üniversitesi akademik personeli ve öğrencileri projelerini ve buluşlarını Karabük Teknokent’te hayata geçirmektedir. Ayrıca akademisyenlerimiz Teknokent’teki şirketlere danışmanlık yaparak teknoloji ihtiyaçlarını yenilikçi buluşlarla karşılamaktadır. Yapmış olduğumuz iş birliği protokolleri ile kurduğumuz çalışma takımları ile Teknokent’e yeni ufuklar açarak yolumuza devam ediyoruz” şeklinde konuştu.
Ankara Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Kur’an, ilkeler, ölçüler ve kurallar barındıran evrensel bir rehberdir” Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kur’an-ı Kerim, ilahi bir kelamdır; ilkeler, ölçüler ve kurallar barındıran evrensel bir rehberdir” dedi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından düzenlenen “Uluslararası Kur’an Ayetleri ve Bilimsel Veriler Işığında Arz-I Sempozyumu”na katıldı. Diyanet Akademisi Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan Erbaş, Müslümanların tarih boyunca Kur’an-ı Kerim’i anlamak için çok büyük emekler sarf ettiğini belirterek, şöyle konuştu: “Müslüman alimler anlamayı sadece tefsir ilmiyle yeterli görmediler. Farklı alanlarda yani bugün müspet ilimler dediğimiz alanlarda çok büyük mücadeleler verdiler, emekler sarf ettiler. 7’nci asır, 8’inci, 9’uncu, 10’uncu hele 11’inci asra gelince Müslümanlar tıpta, matematikte, fizikte, astronomide, jeolojide yani bugün üniversitelerde okutulan müspet bilimler olarak tasnif ettiğimiz o alanlarda çok büyük çalışmalar yaptılar. Hatta 16-17’nci yüzyıldan sonra Batılıların önünü açan o ilmi çalışmaları Müslümanlar yaptılar.” “Kur’an, ilkeler, ölçüler ve kurallar barındıran evrensel bir rehberdir” Erbaş, Kur’an’ın özellikle tabiatla ilgili konularda, fizik, tıp ve coğrafyaya dair hususlarda çeşitli bilgiler barındırdığına dikkati çekerek, “Söz konusu ayetlerin bilimsel keşifler vasıtasıyla her dönemde yeniden yorumlandığını görüyoruz. Bu noktada şunu ifade etmek gerekir ki merhum Elmalılı’nın ifadesiyle Kur’an bir fen, matematik veya fizik kitabı olmadığı gibi bir ayrıntılar kitabı da değildir. Kur’an-ı Kerim, ilahi bir kelamdır; ilkeler, ölçüler ve kurallar barındıran evrensel bir rehberdir” ifadelerini kullandı. “Allah, kainatta var oluşla ilgili bilimsel ayrıntıların tespit ve tetkikini insana yüklemiştir” Kur’an’da tefekküre, tezekküre, araştırmaya ve aklı kullanmaya teşvik eden pek çok ayetin olduğuna vurgu yapan Erbaş, şunları kaydetti: “Tüm bu ayetler, tecrübi bilgilerin önemine ve bilgiyi elde etme vasıtalarına dikkat çekmektedir. Nitekim Cenab-ı Hak; ’Gökte ve yerde olan şeylere bakın’, ‘(Resulüm!) De ki: Yeryüzünde gezip dolaşın ve Allah’ın ilk yaratılışı nasıl başlatıp devam ettirdiğini görün.’ buyurmaktadır. Bu ayetlerle Kur’an-ı Kerim, kainat ve tabiat üzerinde düşünmeye yöneltmektedir. Buradan hareketle diyebiliriz ki Cenab-ı Hak, kainatta var oluşla ilgili müspet bilimlere dair kanunların, bilimsel ayrıntıların tespit ve tetkikini bizzat insana yüklemiştir.” “Kadim ulemamız marazi düşüncelere ilmin vakarına yaraşır şekilde gereken cevabı vermişlerdir” Erbaş, “Din ve bilim arasındaki ilişkiyi, biri güçlenirken diğeri zayıflayan, biri ilerlerken diğeri yok olmaya mahkum olan iki şey arasındaki ilişki gibi görmek ve göstermek isteyen yaklaşımlar her zaman olacaktır. Kadim ulemamız, geçmişte tezahür eden bu tür marazi düşüncelere ilmin vakarına yaraşır şekilde gereken cevabı vermişlerdir. Bu alanda pek çok eser yazmış, büyük bir müktesebat oluşturmuştur. Allah cümlesinden razı olsun” diye konuştu. Hakikatin çağın idrakine bugünün diliyle yeniden sunulması gerektiğini dile getiren Başkan Erbaş, kavli ve kevni ayetler arasındaki tenasübün ortaya koyulmasına yönelik bir seri halinde gerçekleştirilen bu sempozyumları son derece önemsediklerini belirtti. 3 gün sürecek olan sempozyumun açılışında, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, akademisyenler ve Başkanlık uzmanları da hazır bulundu.