ÇEVRE - 31 Ocak 2025 Cuma 18:05

Alanya’da kaçak portakal büfeleri kaldırılıyor

A
A
A
Alanya’da kaçak portakal büfeleri kaldırılıyor

Alanya Belediyesi, kentin muhtelif yerlerindeki kaçak "portakal büfeleri"ni kaldırmaya başladı.


Alanya Belediyesi, kaçak yapıları tespit ederek, müdahale ediyor. Alanya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince Hükümet Caddesi’ndeki bir portakal büfenin kaçak olduğu tespit edildi. Büfe belediye birimlerine bağlı ekiplerce zabıta kontrolünde kaldırıldı. Kaldırılma işlemi esnasında Belediye Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal da alanda hazır bulundu.



"Kaçak yapılarla mücadeleye devam edeceğiz"


Yapılan araştırmalar neticesinde birden fazla kaçak büfe tespit ettiklerini ve bugünden itibaren bunları kaldırma işlemine başladıklarını ifade eden Belediye Zabıta Müdürü Naci Uzunsakal, "Sayın Başkanımız Osman Tarık Özçelik’in büyük özen gösterdiği, bizlerin de üzerinde dikkatle durduğu kaçak yapılarla mücadelemiz aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda ekiplerimizce kaçak olduğu tespit edilen portakal büfeleri kaldırmaya başladık. Bugünden itibaren tespit ettiğimiz büfeleri ivedilikle kaldıracağız. Kentimizin hiçbir noktasında kaçak yapıya müsaade etmeyeceğiz" dedi.



Alanya’da kaçak portakal büfeleri kaldırılıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde Niğde’nin gastronomi turizmi geliştirilecek Sürdürülebilir Gastronomi Turizm ve Kalkınma Derneği; Niğde’nin gastronomi turizmini geliştirmek ve sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmak amacıyla faaliyetlerine başladı. Gastro Nığde 2024 Derneği yönetim kurulu ve üyeleri düzenledikleri basın toplantısında derneğin amacını anlattı. Akademisyenler, turizmciler, işletmeler ve şeflerin yer aldığı dernek, yerel lezzetleri ve yöresel mutfağı ön plana çıkararak kentin gastronomi turizminde önde gelen bir destinasyon haline gelmesi için çaba gösterecek. Genel kurul sonrası başkan seçilen Rıdvan Toprak, Niğde’yi gastronomi alanında layık olduğu yere taşımak için faaliyetlerini gerçekleştireceklerini söyledi. Toprak; "Güneş Aladağlar’dan doğuyor, kadim lezzetler turizmle buluyor" sloganı ile yola çıktık. Niğde’de bu amaçla 2 kez dernek kuruldu yani çıraklık ve kalfalık denendi şimdi ustalık dönemindeyiz. Sizlerin de desteği ile Niğde’nin gastronomisini geliştirmek için faaliyetlerimizi sürdüreceğiz" dedi. Derneğin 76 üyesi ile faaliyetlerine başladığını söyleyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi İsa Serhan Cihangir, Niğde’nin değerlerini ortaya koymak için çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Cihangir; "Niğde 10 bin yıllık geçmişe, çok önemli turizm kapasitesine ve gastronomi değerlere sahip olmasına rağmen ancak biliyorsunuz ki, istenilen düzeyde hak ettiği yerde değil. Bu nedenle, yerel yönetimlerimizin ve siz basın mensuplarının da desteği ile Niğde’nin hem turizm, hem kültür, hem de gastronomi noktasında hak ettiği yere adım adım ilerleyebilmesi noktasında bizler bir araya geldik. 76 üyeyle, bir aile bütünlüğüyle bu yolda hem Türkiye’nin gastronomi değerini hem de bize Selçuklu’dan Osmanlı’ya, Osmanlı’dan da günümüze kadar miras kalan kentin gastronomi değerlerini ortaya koymak için adımlar atacağız" diye konuştu. "Coğrafi işaretli ürünlerin sayısını arttıracağız" Niğde’nin 5 yerel lezzetinin coğrafi işaretle tescillendiğini söyleyen Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Aşçılık Bölümü Öğretim Görevlisi, Gastro Niğde Derneği Üyesi Şinasi Özmen ise kente özel ürünlerin coğrafi işaretle tescillenmesi için dernek olarak gerekli çalışmaları yapacaklarını aktardı. Niğde Turizm Otelcilik Lisesi Yiyecek İçecek ve Mutfak Bölümü Öğretmeni Mustafa Salman ise amaçlarının öğrencilerine temel eğitimleri verdikten sonra küçük yaştan itibaren staj çalışmaları ile sektöre hazırlamak ardından ise dernek bünyesinde kurulacak akademide daha kapsamlı eğitimler alması olduğunu ifade etti.