ASAYİŞ - 02 Ekim 2024 Çarşamba 15:16

23 yaşındaki genç kadının şüpheli ölümü

A
A
A
23 yaşındaki genç kadının şüpheli ölümü

Antalya’nın Manavgat ilçesinde bulunan butiğin ikamet olarak kullanılan 2’nci katında yaşayan genç kadın, yatağında ölü bulundu.


Olay, İbrahim Sözen Caddesi üzerinde bulunan bir butikte yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Antalya merkezde yaşayan 23 yaşındaki Zehra Gün isimli genç kadın, dün akşam geç saatlere kadar butiğin üst katında erkek arkadaşıyla alkol aldı. Sabah iş yerini açmak için kalkan erkek arkadaşı genç kadını uyandıramayınca sağlık ekiplerine haber verildi. Olay yerine gelen sağlık ekibinin yaptığı kontrolde genç kadının yaşamını yitirdiği belirlendi.


Genç kadının cansız bedeni Olay Yeri İnceleme ekibi, Cumhuriyet savcısı ve Adli Tabibin incelemesinin ardından otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumuna gönderildi


Zehra Gün’ün Antalya’da bir güzellik merkezinde çalıştığı, sık sık Manavgat’taki erkek arkadaşının yanına geldiği bildirildi.



23 yaşındaki genç kadının şüpheli ölümü

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Ablasını dövdüğünü iddia ettiği eniştesini öldüren sanığa 12 yıl hapis Kocaeli’nin İzmit ilçesinde defalarca ablasını darp ettiğini ve çıkan kavgada kendisine bıçakla saldırdığını öne sürdüğü eniştesini tabancayla ateş ederek öldüren sanık kasten öldürme suçundan 12 yıl hapis cezası aldı. Olay, 2 Eylül 2023 tarihinde Yenişehir Mahallesi Ahmet Ziya Sokak’ta bulunan 3 katlı binanın 2. katında meydana geldi. İddiaya göre, Recep A. ile eniştesi Hüseyin Yaşar arasında ablasına şiddet uyguladığı gerekçesiyle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle Recep A. silahla, Hüseyin Yaşar’a ateş açtı. Hüseyin Yaşar kanlar içinde yere düşerken, Recep A. ise kaçtı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırılan Yaşar kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis ekipleri tarafından yakalanan Recep A. gözaltına alındı. İfadesi alınan Recep A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. "Keşke o gün oraya gitmeseydim ve olay yaşanmasaydı" Olaya ilişkin açılan davanın duruşması Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Duruşmaya tutuklu sanık ve taraf avukatları katıldı. Kendini korumak için hareket ettiğini söyleyen tutuklu sanık Recep A., "Keşke o gün oraya gitmeseydim ve olay yaşanmasaydı. Kendi hayatımı kurmaya çalışan bir insandım. Malulen emekli olma ihtimalim vardı iş bulmuştum. Ablam da yanıma gelecekti" diye konuştu. Müşteki avukatı ise sanığın indirim almak için bıçak kurgusunu ortaya attığını söyleyerek en ağır cezayı almasını talep etti. Toplam 14 yıl hapis Mahkeme heyeti, "Kasten öldürme" suçundan indirim yapılarak sanığın 12 yıl hapis cezası almasına karar verdi. Ayrıca silah bulundurma suçundan sanık 2 yıl hapis cezası aldı. "Bıçakla üzerime yürüdü" Recep A. ilk duruşmadaki savunmasında, "Sanık ablamı darp ediyordu. Bu sebeple son günlerde ablam gelip bende kalmaya başladı. Olay günü ablamın eşyalarını almak için eve gittik. Eniştem sürekli emir vererek konuşuyordu. Hangi eşyaları alacağımızı söylüyordu. Eniştem ablama ’Sen benim evime bu kıyafetlerle mi geldin, bunlar benim paramla alındı’ diye yere atıyordu. Sesler yükselince yanlarına gittim. Elinde bıçak vardı ve bana ’Sen benim evime karışamazsın’ dedi. Üzerime yürüdü. Balkona, daha sonra salona ve çıkış kapısına kaçtım. Eniştem tekrar bıçakla peşimden gelince kendimi korumak amacıyla ateş ettim. Kaç kez ateş ettiğimi korku ve panik halinde olmam nedeniyle hatırlamıyorum" ifadelerini kullanmıştı.
Ordu Başkan Tavlı: “İlçemizin tarihi mirasını turizme kazandırıyoruz” Ordu’nun Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, yapım tarihi 16’ncı yüzyılı kadar uzanan Tarihi Meydan Hamamı’nda yapılacak olan restorasyon sonrası ilçeye yeni bir tarihi mirası daha kazandıracaklarını söyledi. Ünye Belediyesi, tarihi miraslarına sahip çıkmaya devam ediyor. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı’nın girişimleri ile Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan tarihi hamam, Hat Sanatları ve Kent Müzesi olarak hizmet verecek. 2022 yılında kamulaştırması yapılarak Ünye Belediyesi’ne kazandırılan tarihi yapı, ardından yapılan röleve çalışmaları sonrası, restorasyon yapımı için ihaleye çıktı. İhaleyi alan firma, 10 milyon 791 milyon lira bedel ve 360 gün iş teslimi süresi ile restorasyon çalışmalarına başlayacak. “Ünye’mizin tarihi bir mirasını daha turizme kazandırıyoruz” Yapım tarihi 16’ncı yüzyılı kadar uzanan Tarihi Meydan Hamamı’nın restorasyon yapım sözleşme töreninde konuşan Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Ünye’yi yeniden inşa ederken, tarihine de sahip çıktıklarını söyledi. Başkan Tavlı, “360 gün teslim süresi bulunan projemiz tamamlandığında şehrimiz Hat Sanatları ve Kent Müzesi olarak hizmete verecek önemli bir esere kavuşmuş olacak. Buradan Ordu Valimiz Muammer Erol’a da teşekkür etmek istiyorum. Ünye Belediyesi olarak YİKOB’a verdiğimiz kültür paylarından bizlere yeniden dönüş sağlandı ve projenin 6 milyon liralık kısmı buradan sağlanacak. Ünye Belediyesi olarak bizlere de yüzde 40’lık kısmı bütçemizden karşılayacağız” dedi. “Tarihi miraslarımızla ilgili çalışmalarımız eş zamanlı yürüyor” İlçenin tarihi miraslarını ayağa kaldırmak ve turizme kazandırmak adına gayret içerisinde olduklarını belirten Başkan Tavlı, Ünye Kalesi’nde restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini ve 2025 yılı içerisinde ziyaret açılacağını belirtti. Öte yandan Çocuk Dostu Şehir projesi kapsamında gelecek nesillerimize yönelik çalışmaların da sürdüğünü belirten Başkan Tavlı, bu kapsamda Tarihi Kefeli Han’da restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini ve buranın tamamlandığında Bebek ve Çocuk Kütüphanesi olarak hizmet vereceğini söyledi. Başkan Tavlı, Tarihi Meydan Hamamı restorasyon çalışmalarının hayırlı olmasını diledi.
Elazığ Vali Hatipoğlu ve Başkan Şerifoğulları, müzelerde incelemelerde bulundu Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ve Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Elazığ Belediyesi tarafından Harput’a kazandırılan Hoca Hasan Hamam Müzesi ve Basın Müzesini ziyaret etti. Vali Hatipoğlu ve Başkan Şerifoğulları, açılışa hazırlanan Kent Müzesinde de incelemelerde bulundu. Vali Numan Hatipoğlu ve Başkan Şahin Şerifoğulları, Harput Mahallesi’nde ilk olarak Elazığ Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Koruma Uygulama ve Denetim Bürosunu (KUDEB) ziyaret etti. Ardından, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları tarafından Müzeler Şehri Elazığ Projesi kapsamında medeniyetler merkezi Harput’un, tarihi ve kültürel birikimi ile yaşam merkezi olması hedefi doğrultusunda hayata geçirilen Hoca Hasan Hamam Müzesini ziyaret eden Vali Hatipoğlu, incelemelerde bulundu. Vali Hatipoğlu, kısa sürede vatandaşların vazgeçilmezleri arasına giren ve görkemli yapısı ile tarihi atmosferi yansıtan, her bölümünde ağırlıklı olarak Osmanlı dönemine ait örnekleri barındıran, Harput mimarisi ve süsleme kültürünün sergilendiği Hoca Hasan Hamam Müzesi hakkında Başkan Şerifoğulları’ndan bilgi aldı. Vali Hatipoğlu, Başkan Şerifoğulları ve beraberindeki heyet daha sonra Elazığ’ın basın tarihine ışık tutan, basın tarihinin hafızasının yeniden hayat bulduğu Elazığ Belediyesi Basın Müzesini ziyaret etti. Vali Hatipoğlu ve Başkan Şerifoğulları baskı kalıplarından matbaaya, haberleşme araçlarından gazete ve dergilere kadar birçok basın yayın materyalinin sergilendiği müzede de incelemelerde bulundu. Kent Müzesini de gezdiler Elazığ Valisi Hatipoğlu ve Elazığ Belediye Başkanı Şerifoğulları son olarak, açılışa hazırlanan Kent Müzesini gezdi. Şehrin değerlerini geleceğe taşıyarak sonraki kuşaklara aktarma hedefi doğrultusunda kent belleğinin kayıt altına alınması hedefi ile Elazığ Belediyesinin kente kazandırmaya hazırlandığı Kent Müzesinde incelemelerde bulunan Vali Hatipoğlu ve Başkan Şerifoğulları, temaslarını tamamladı. Ziyaretlerinin ardından açıklamada bulunan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ’’Kadim mahallemiz Harput’ta, Valimiz Numan Hatipoğlu ile birlikte ecdadımızın bizlere miras bıraktığı Harput’umuza kazandırdığımız eserlerimizi ziyaret ettik. Daha sonra şehrimizin kadim tarihi ile aramızdaki bağları güçlendirmek, bizlere emanet edilen mirasın değerini daha iyi anlamak, anlatmak ve geleceğe taşımak amacıyla, açılışını gerçekleştirerek şehrimize kazandıracağımız Kent Müzemizde incelemelerde bulunduk’’ dedi.