POLİTİKA - 13 Nisan 2024 Cumartesi 18:50

YSK, 7 siyasi partinin 1 il ve 21 ilçe için yaptığı itirazları karara bağladı

A
A
A
YSK, 7 siyasi partinin 1 il ve 21 ilçe için yaptığı itirazları karara bağladı

Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde 7 siyasi partinin 1 il 21 ilçe olmak üzere toplamda 22 seçim bölgesinde yaptığı itirazları karara bağladı.


Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri çerçevesinde siyasi partilerin yaptığı itirazları değerlendirmeye devam ediyor. Bugün saat 15.00’da toplanan kurul, yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından siyasi partilerin yapmış olduğu itirazlarda nihai kararları verdi. Toplantı çerçevesinde kurul, 7 siyasi partinin 1 il 21 ilçe olmak üzere toplamda 22 seçim bölgesi için yaptığı itirazları sonuçlandırarak, verilen kararları açıkladı.


Buna göre AK Parti’nin; Isparta Senirkent ilçesinde, belediye başkanlığı seçimlerinin iptali ve yeniden seçime gidilmesi, Erzincan Refahiye ilçesinde, il genel meclisi seçimlerinin iptali ve yeniden seçime gidilmesi, Balıkesir’in Manyas ve İrvindi ilçelerinde oyların yeniden sayılması, Diyarbakır Kayapınar ilçesi için mazbatanın iptali ve seçimlerde ikinci olana mazbatanın verilmesi talepleri reddedildi.


Ayrıca yine AK Parti’nin Yozgat Kadışehri ve Kütahya Emet ilçeleri için yaptığı olağanüstü itirazlar da kurul tarafından reddedildi.


CHP’nin; Karaman’ın Ayrancı İçesinde oyların yeniden sayılması ve Adıyaman’ın Besni ilçesinde belediye başkanlığı için seçimlerin iptali taleplerini reddedildi.


Kurul, yine CHP tarafından, Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde yapılan seçimlerde CHP’li adayın mazbatasının iptal edilmesi ve seçimlerde ikinci olan adaya mazbatanın verilmesi kararına ilişkin tam kanunsuzluk nedeniyle yaptığı olağanüstü itiraz da reddedildi.


MHP’nin Kütahya seçimlerinde seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi üzerine yaptığı olağanüstü itirazın yanı sıra, Yozgat Yerköy ilçesinde, belediye başkanlığı için seçimlerin iptali ve Bayburt Aydıntepe ilçesinde il genel meclisi oyların yeniden sayımı talepleri reddedildi.


Ordu’nun Akkuş ve Kabadüz ilçelerinde belediye başkanlığı seçimlerinin iptalini talep eden İYİ Parti’nin itirazları da kurul tarafından reddedildi.


Yeniden Refah Partisi’nin Mardin Ömerli’de oyların yeniden sayımı, Kahramanmaraş Onikişubat ve Bitlis Güroymak ilçelerinde belediye başkanlığı seçimlerinin iptali ve yeniden seçime gidilmesi talepleri reddedildi.


DEM Parti’nin Hakkari Şemdinli ve Mardin Midyat seçimlerin iptali ve yeniden seçime gidilmesi, Batman Gercüş’te ise oyların yeniden sayımı üzerine yaptığı itirazlar reddedildi.


Ayrıca Batman’ın Sason ilçesinde Saadet Partisi’nin seçimlerin iptali üzerine yaptığı itiraz da reddedildi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bayburt Bayburt’un yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu, göçerlerin yaylalardan köylere göçü başladı Meteorolojinin ani sıcaklık düşüşüyle birlikte kar uyarısında bulunduğu Bayburt’ta, yüksek kesimler yağan karla beyaz örtüye büründü. Hava sıcaklığının sıfır derecenin altına düştüğü yaylalarda göçerlerin koyun ve keçi sürüleriyle köylere geri göçü başladı. Bayburt’un yüksek kesimlerindeki yaylalar, etkili olan kar yağışıyla beyaza büründü. Kentin yüksek rakımlı yaylaları, etkili olan kar yağışıyla birlikte kış mevsimini karşıladı. Özellikle Bayburt’un Aydıntepe ilçesi ile Trabzon’un Çaykara ilçesi arasında bulunan 2 bin 400 rakımlı Soğanlı Dağı eteklerindeki Dumlu, Kavlatan ve Günbuldu köyleri, yaylalar ve Bayburt-Erzurum arasındaki Kop Dağı beyaz örtüyle kaplandı. Yüksek kesimlerde kış adeta geri döndü. Yüksek kesimlere yağan karla birlikte il genelinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin altına düştü. Soğuk havanın etkisine giren kentin yüksek kesimlerindeki kar yağışının aralıklarla birkaç gün daha etkili olacağı tahmin ediliyor. Bayburt’un yüksek kesimlerindeki yaylalar serin havası, soğuk su kaynakları ve verimli otlaklarıyla her yıl çok sayıda göçer aileyi misafir ediyor. Yaz aylarında hayvanlarını otlatmak için yaylalara çıkan göçerler, yılın yaklaşık 5 ayını 2 bin rakımlı yaylalarda geçiriyor. Genellikle bitki çeşitliliğinin zengin olduğu alanları tercih eden göçerler, doğayla iç içe bir yaşam sürerek hayvanlarının besin ihtiyaçlarını karşılıyor. Koyunlarını dağlarda otlatan göçerler, karın yağmasıyla birlikte köylere doğru geri dönüş göçüne başladılar.
Muğla Muğla’yı orman yangınları esir aldı Muğla’da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan orman yangınları üç bölgede devam ederken, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor. Muğla’ da dün Ortaca ve Dalaman ilçelerinde başlayan orman yangınlarına bu sabah, Gökova Körfezi ve Milas yangınları da eklendi. Ortaca yangını kontrol altına alınırken, diğer ü bölgede yangınlar devam ediyor. “Dalaman yangınına 6 uçak müdahale ediyor” Dalaman Taşbaşı köyünde akşam saatlerinde başlayan yangın söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangına 49 arazöz 15 su ikmal aracı 5 dozer ve 288 orman personeli kararan müdahale ediyor. Sabah gün doğumuyla birlikte 6 uçak ve 1 helikopter havadan söndürme çalışmalarına başladı. Bölgede şiddetli rüzgarın etkisi söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor. “Gökova Körfezi yanıyor” Muğla Gökova Körfezi Turnalı mevkiinde çıkan orman yangını söndürme çalışmaları da devam ediyor. Sarp arazinin de bulunduğu yangın bölgesinde 23 arazöz 6 su ikmal aracı 2 dozer ve 131 orman personeli karadan müdahale ederken, 5 helikopter ve 1 uçak havadan söndürme çalışmalarına katılıyor. Burada da şiddetli rüzgar etkili oluyor. “Milas’ta orman yangını çıktı” Muğla Milas Dibekdere Mahallesi yakınlarında saat 05.40 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle ormanlık alanda yangını çıktı. Yangına 7 arazöz 2 su tankeri ve 45 personel karadan müdahale ediyor. 1 helikopterde havadan söndürme çalışmalarına destek veriyor.
Erzincan Erzincan’ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu Meteorolojinin ani sıcaklık düşüşüyle birlikte kar uyarısında bulunduğu Doğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan illerden Erzincan’ın yüksek kesimlerinde gece saatlerinde aralıklı kar yağışı görüldü. Hava sıcaklığı sıfır derecenin altına düştü, sis ve pus görüş mesafesini düşürdü. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek. Hava sıcaklığı mevsim normalleri altında seyredecek. Rüzgar, kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Kar yağışının görüldüğü Erzincan - Sivas karayolu Sakaltutan ve Kızıldağ geçitleri ile Erzincan - Gümüşhane karayolu Ahmediye geçidinde Karayolları ekipleri görev aldı. Karayolları ekipleri güzergahlarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Ağır tonajlı araçlar yapılan karla mücadele çalışmasının ardından seyirlerine devam etti. Yollarda herhangi bir ulaşıma kapanma meydana gelmedi. Zirai don uyarısı Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre; Karadeniz üzerinden gelen soğuk havayla birlikte bugün ve yarın gecenin ilk saatlerinde Erzincan, Erzurum, Bayburt ve Ardahan çevrelerinde zirai don beklenmekte. Meteorolojiden yapılan açıklamada, “Zirai don tehlikesinin gelecek hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin edildiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın kendi bölgelerindeki tahmin ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.