EĞİTİM - 07 Eylül 2024 Cumartesi 09:31

Türk Kızılay, eğitim yardımlarıyla 85 bin öğrenciye destek oluyor

A
A
A
Türk Kızılay, eğitim yardımlarıyla 85 bin öğrenciye destek oluyor

Yeni eğitim öğretim dönemi için yardımlarına başlayan Türk Kızılay, yaklaşık 77 milyon liralık yardımla 85 bin öğrenciye destek oluyor.


Yardım programlarıyla ihtiyaç sahiplerinin yanında olan Türk Kızılay, eğitim destekleri çerçevesinde yaptığı hazırlıklarla her yıl on binlerce öğrencinin eğitim hayatlarında güçlü adımlar atmasına katkı sağlıyor. Yeni eğitim öğretim dönemi için yardımlarına başlayan Kızılay, yaklaşık 77 milyon liralık yardımla 85 bin öğrenciye destek oluyor. Kızılay hazırladığı destek programıyla öğrencilerin eğitim yolculuğuna nakdi yardım, burs, kırtasiye malzemesi, eğitim materyali, çevrimiçi hazırlık ve merkezlerinde düzenleyeceği mesleki kurslar ile çeşitli eğitim çalışmalarıyla destek sağlıyor.


77 milyon liraya yakın eğitim desteği


Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen şehirlerde düzenli olarak öğrencilere destek olan Kızılay, yetim destek programıyla nakdi destek veriyor, uzman eğitmenleri, psikologları eşliğinde eğitim ve yönlendirme çalışmaları yapıyor, kırtasiye gibi gerekli olan malzemeleri ulaştırıyor, Kızılay 100. Yıl Kütüphaneleriyle kurs ve eğitim materyali desteği sağlarken teknoloji gereksinimleri karşılıyor. Deprem bölgesine uyguladığı özel yardım programının yanında ülke genelindeki ihtiyaç sahibi öğrencilere de destek veren Kızılay, afet bölgesi dışındaki eğitim yardımlarıyla yaklaşık 77 milyon lira tutarında sağlanan desteklerle 85 bin öğrencinin ihtiyacına çözüm sunuyor.


Deprem bölgesindeki yetimlere düzenli eğitim desteği


Deprem bölgesinde ilk andan bu yana yardım programlarını gerçekleştiren Kızılay, yetim ve öksüz çocuklar için hazırladığı Yetim Destek Programıyla düzenli eğitim desteği veriyor. İhtiyaç tespiti sonrası belirlenen 532 çocuğa her ay düzenli olarak 2 bin lira nakdi destek sağlayan Kızılay, programın başlangıcından bu yana 3 bin 200 yetim ve öksüz çocuğa 14.8 Milyon liralık destek gerçekleştirdi. Deprem bölgesindeki öğrenciler için 3 bin kırtasiye paketi hazırlayan Kızılay, çocukların eğitim seviyelerine uygun olarak düzenlenen öğrenim desteklerinin yanı sıra teknolojik gereksinimlere çözümler sunuyor ve mesleki kurslar düzenliyor.


Eğitim yardımları ihtiyaca göre belirleniyor


Yıl boyunca gerçekleştirdiği eğitim yardımlarını duyulan ihtiyaca göre belirleyen Kızılay, eğitim öğretim dönemi boyunca kendi belirledikleri ihtiyaçları karşılamaları adına öğrencilere burs ve nakdi yardım programları uyguluyor. Kızılay, kırtasiye ve eğitim materyali yardımlarını ise şubelerinin tespit ettiği ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıyor. Lise ve üniversitelere giriş sınavlarına hazırlanan öğrencilere ise çevrimiçi hazırlık platformlarıyla konu anlatımları, test ve deneme sınavları imkânı sunuluyor.


Özel öğrencilere uygun sınıflar yapılıyor


Türk Kızılay, doğumlarından itibaren yaşıtlarına göre pek çok konuda destek ve bakıma daha fazla ihtiyacı olan otizmli, Down sendromlu veya zihinsel engelli özel çocukların eğitimleri için ihtiyaç duyulan bölgelerde ’Özel Eğitim Sınıflarını’ tefriş ederek hizmete sunuyor.



Türk Kızılay, eğitim yardımlarıyla 85 bin öğrenciye destek oluyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun TMO Genel Müdürü Güldal: "Üreticilerimiz TMO’nun fiyatlarının altında ürün satmamalı" Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, "Üreticilerimizin önce TMO’nun fiyatlarını esas alarak değerlendirme yapmasını istiyoruz. Onun altındaki fiyatlara ürün satmasını istemiyoruz” dedi. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Samsun Başmüdürlüğüne bağlı Çarşamba Ajans Amirliğini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Samsun Başmüdürlüğüne bağlı Çarşamba Ajans Amirliğini ziyaret eden TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal; Çarşamba da 3 bin 680 fındık üreticisine 10 bin tonun üzerinde randevu verildiğini açıkladı. TMO’nun Çarşamba da 19 Ağustos’ta başladığı fındık alımında şu ana kadar 3 bin 680 fındık üreticisine 10 bin tonun üzerinde randevu verildiğini söyleyen Gürdal, hazırlıkların arz edilen tüm ürünü alabilecek seviyede olup, randevu ve alım süreçlerinde herhangi bir sıkıntı bulunmadığını belirtti Ödemelerin 45 gün içerisinde ödendiğini ifade eden Gürdal, "Fiyat açıklandıktan sonra bütün ürünlerde 2024 yılında biz 45 gün içerisinde ödemeleri yapacağımızı açıklamıştık ama hiçbir üründe 45 güne kalmadık. Genellikle 20-30 gün içerisinde ödeme imkanı oldu. Fındıkta da aynı açıklamayı yaptık ve ödemelerin 45 gün sonra değil, 45 gün içerisinde yapılacağını söyledik. Bu hafta TMO’ya ürün teslim eden fındık üreticilerimizin ürün bedellerini bu hafta içerisinde yatırdık. Dolayısıyla 11 ile 21 gün arasında ödeme yapmış olduk. Biz bu noktada üreticiyi hiçbir şekilde geciktirmeyiz” diye konuştu. Fındık üretiminde büyük tehdit oluşturan kahverengi kokarca zararlısına karşı mücadelenin önemine dikkat çeken Gürdal, “Son 2 yıldır Tarım ve Orman Bakanlığımız, il ve ilçe tarım müdürlüklerimiz yüksek bir hassasiyet ile bu problemin yaşanabileceğini, hep birlikte tedbir alınması gerektiğini toplantılar yaparak, açıklamalar yaparak ve çeşitli yollarla duyurmaya çalıştı. Ama geldiğimiz noktada fındık üretilen bölgelerin bir kısmında ve genellikle 300-400 rakımın altındaki yerlerde kokarca popülasyonunun yüksek olduğunu ve zarar verdiğini görüyoruz. Bu anlamda bu hassasiyetin gelecek sene çok daha yüksek tutulması gerektiğini düşünüyoruz. 2025 yılında böyle bir problemin yaşanmaması için topyekûn biyolojik, kimyasal, kültürel hangi mücadele yöntemi varsa ve sadece devlet, sivil toplum kuruluşları değil, üretici ile beraber bakanlık gerekli kaynakları ayırıp anlayış aynı olursa bu problemi siler atarız. Üreticilerimizin önce piyasa şartlarını zorlayarak, önce TMO’nun fiyatlarını esas alarak değerlendirme yapmasını istiyoruz, onun altındaki fiyatlara ürün satmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.