EĞİTİM - 08 Mayıs 2024 Çarşamba 12:53

Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmene yönelik şiddetin ceza yaptırımları konusunda daha farklı değerlendirilmesine yönelik hukuki tedbirlerimizi aldık"

A
A
A
Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmene yönelik şiddetin ceza yaptırımları konusunda daha farklı değerlendirilmesine yönelik hukuki tedbirlerimizi aldık"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili olarak yaptığımız hazırlık çalışmaların içerisinde öğretmene yönelik şiddetin ceza yaptırımları konusunda daha farklı değerlendirilmesine yönelik hukuki tedbirlerimizi aldık, yasal düzenlememiz de metnin içerisinde var" dedi.



Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından TOBB İkiz Kulelerde düzenlenen Türkiye Eğitim Meclisi Toplantısına katıldı. İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde özel bir lisede okul müdürü olan İbrahim Oktugan’ın bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin baş sağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Bakan Tekin, "Eğitime yönelen şiddeti, engellemek üzere toplumun tamamının bir seferberlik haliyle mücadele etmesi gerektiğini yönelik inancımı bir kez daha tekrarlamak istiyorum. Başta okullardaki öğretmenlerimiz olmak üzere, velilerimiz, sivil toplum örgütlerimiz, güvenlik güçlerimiz hep beraber bu anlamda şiddet ve şiddete yönelimle ilgili hususları engellemek için hem fikir olup beraber çalışmak durumundayız. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili olarak yaptığımız hazırlık çalışmaların içerisinde öğretmene yönelik şiddetin ceza yaptırımları konusunda daha farklı değerlendirilmesine yönelik hukuki tedbirlerimizi aldık, yasal düzenlememiz de metnin içerisinde var. Dolayısıyla Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili yasal süreç başladığında bu konuda da tedbirimizi almış olacağız" diye konuştu.



"Değişiklik yapmamız gerektiği çok açık"


"Bilgiye erişmenin zor olduğu dönemlerde çocuklarımıza bütün bilgilerin okulda verilmesi gerektiği dönemlerin artık geride kaldığını fark etmemiz gerekiyor" diye konuşan Bakan Tekin, "Dünya örnekleri bunu fark etmiş ve müfredatı bilgiyi edinmekten ziyade edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilme kapasiteleri üzerine kurgulamış. Bizim burada bir değişiklik yapmamız gerektiği çok açık" ifadesini kullandı.



"Ara sınıflarla ilgili olarak eski süreç, eski müfredat, eski materyaller aynen devam edecekler"


Geçtiğimiz günlerde yeni müfredat taslağına ilişkin konuşan Milli Eğitim Bakanı Tekin, şunları aktardı:


"Askı süreci ile ilgili bir hafta süre vermiştik. Nitelikli katkılar devam ederse süreci uzatacağımızı söylemiştik. Askı sürecine katkı verme eğilimi Talim ve Terbiye Kurulu her gün takip ediyor, analiz ediyor. Grafiklere baktığımızda katkı verme oranları aşağıya doğru artık inmeye başladı. Cuma günü itibariyle süreci tamamlayıp ilgili eğitim öğretim daireleri ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığımızın gelen öneriler doğrultusunda çalışmalarından sonra onaylayıp yürürlüğe koyacağız. Kademeli bir geçiş öngörüyoruz. Her eğitim öğretim kademesinin başlangıç sınıflarının yeni müfredatın uygulanmaya başlayacağı sınıflar olarak belirledik. Ara sınıflarla ilgili olarak eski süreç, eski müfredat, eski materyaller aynen devam edecekler. Onlarla ilgili bir kararımız ve tasarrufumuz yok."




Milli Eğitim Bakanı Tekin: "Öğretmene yönelik şiddetin ceza yaptırımları konusunda daha farklı değerlendirilmesine yönelik hukuki tedbirlerimizi aldık"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Kahramankazan’da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde, Çelenk Sunma Töreni ve Doğu Demirkol’un stand-up gösterisi eşliğinde coşkuyla kutlandı. Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, şölen havasında kutlandı. Milli Egemenlik Parkı’nda Çelenk Sunma Töreni’yle başlayan kutlama, saygı duruşu ve akabinde istiklal marşının okunmasının ardından, Akıncı Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilerin hazırladığı folklor, tiyatro, geleneksel gösteriler, bando gösterileriyle devam etti. Ayrıca, komedyen ve oyuncu Doğu Demirkol da kutlamalar çerçevesinde bir gösteride bulundu. Kahramankazan Belediyesi’nin özverili çalışmalarıyla düzenlenen Demirkol’un ’Mizah Dozu’ adlı stand-up gösterisi, Kahramankazan Aile Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Başkan Çırpanoğlu yaptığı konuşmada, "Kahramankazan’ın gençliği her şeyin en iyisine layık. Bunu da göstermek istiyoruz. Türkiye’nin mizah açısından bana göre en kaliteli üç isminden biri olan Doğu Demirkol’u Kahramankazan’ımızda ağırlamakla, bu güzel 19 Mayıs akşamında kendisini gençliğimizle, Kahramankazan’la buluşturmakla güzel bir organizasyon yaptığımızı düşünüyoruz’’ dedi. Gençlere verdiği önemi de konuşmalarına yansıtan Başkan Çırpanoğlu, "Göreceksiniz, beş yıl boyunca gençlerimize karşı yapacaklarımız hiçbir zaman bitmeyecek. Her zaman, 30 Ağustoslarda, 19 Mayıslarda, 23 Nisanlarda, 15 Temmuzlarda, devletimizin milli bayramlarında gençlerimizle beraber her zaman bir program yapmak için elimizden geleni yapacağız’’ diyerek gençlere söz verdi. Doğu Demirkol ise, gençlerin yoğun katılımına karşı, "Burada büyük bir özveri var. Selim Başkan’a teşekkür ediyorum" diyerek memnuniyetini dile getirdi. Gösteri sonunda Başkan Çırpanoğlu, Doğu Demirkol’a çiçek ile beraber Atatürk’ün Nutuk kitabını ve köstekli saat hediye etti. Kutlamalara Kahramankazan Kaymakamı Abdullah Selim Parlar, Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Albayrak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Yıldırım ve ilçe protokolü katılım sağladı.