POLİTİKA - 26 Ekim 2024 Cumartesi 15:01

MHP lideri Bahçeli: "(TUSAŞ saldırısı) Terör saldırısı, PKK,YPG,PYD’nin kimlerin maşası olduğunu açıklıkla gözler önüne sermiştir. PKK, Kürt’ün de Türk’ün de hatta yaşayan her canlının düşmanıdır"

A
A
A
MHP lideri Bahçeli: "(TUSAŞ saldırısı) Terör saldırısı, PKK,YPG,PYD’nin kimlerin maşası olduğunu açıklıkla gözler önüne sermiştir. PKK, Kürt’ün de Türk’ün de hatta yaşayan her canlının düşmanıdır"

MHP lideri Bahçeli: "(TUSAŞ saldırısı) Terör saldırısı, PKK,YPG,PYD’nin kimlerin maşası olduğunu açıklıkla gözler önüne sermiştir. PKK, Kürt’ün de Türk’ün de hatta yaşayan her canlının düşmanıdır"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’deki ilk: Ragbi Türkiye Şampiyonası Erciyes’te Ragbi Türkiye Şampiyonası, Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde başladı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi, Türkiye Ragbi Federasyonu tarafından Kayseri’de ilk defa yapılan ve 16 ilden 450 sporcunun katıldığı 7’li Ragbi U21 Kadınlar ve Erkekler Türkiye Şampiyonası başladı. Yeni bir şampiyonaya ev sahipliği yapan 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri’de, Türkiye Ragbi Federasyonu tarafından 26-27 Ekim 2024 tarihlerinde düzenlenen 2024 7’li Ragbi U21 Kadınlar ve Erkekler Türkiye Şampiyonası nefes kesti. Ankara, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Iğdır, İstanbul, İznik, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kastamonu, Konya, Ordu, Samsun, Trabzon ve Tokat olmak üzere 16 farklı şehirden sporcunun katıldığı şampiyonada, 400’ü şehir dışından toplam 450 sporcu yer aldı. Türkiye Ragbi Federasyonu çatısı altında 4 olimpik branş, 2 tane alt branşı olduklarını ifade eden ve bu branşlardan U21 Türkiye Şampiyonası yapmak üzere Kayseri Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’ne geldiklerini dile getiren Türkiye Ragbi Federasyon Asbaşkanı Engin Kömürcü, "Burası spor yapmak için, kamp yapmak için şartları olağanüstü elverişti bir alan. 1800 rakımın üzerindeyiz. Burası Türkiye’deki sporcuların kullanabileceği güzel yerlerden, ender yerlerden biri. Tabii yeni olması buranın tanıtımının yapılması bizim için de, bizim katkı sağlamamız da güzel bir şey. Böyle güzel bir tesisi Türk sporuna, Türk gençliğinin hizmetine sunan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanına da ben buradan tekrardan teşekkür ediyorum" ifadelerinde bulundu. İlklerin dağı Eciyes’te, Anadolu’da ilk defa ragbi turnuvası düzenlendiğini belirten Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Elcuman ise, vatandaşların yeni sporların Kayseri’de olmasını güzel bulduğunu vurguladı. Böylesine aktivitelerin artarak devam edeceğini dile getiren Elcuman, bu etkinliklere fırsat veren başta Başkan Büyükkılıç olmak üzere herkese teşekkürlerini iletti. Ragbi sporcuları ve kulüp yöneticileri ise olimpik bir branş olan ragbide sporcuların yüzünün güldüğünü ve tesislerin son derece profesyonel olduğunu dile getirerek, tesisten memnun kaldıklarını söylediler, emeği geçenlere teşekkür etti.
Malatya Pütürge’de tamamlanan konutlar teslim edilmeye başlanıldı Malatya’nın Pütürge ilçesinde kentsel dönüşüp projesi ile yapılan deprem evlerinin anahtarları düzenlenen tören ile hak sahiplerine teslim edilmeye başlanıldı. 2020 yılı Ocak ayında yaşanan Elazığ Sivrice depreminden etkilenen ilçelerden biri olan Malatya’nın Pütürge ilçesinde tamamlanan konutlar hak sahiplerine teslim edilirken, bugün de ilçe merkezi ile Ağalar, Hatip ve Köylü Mahallelerinde kentsel dönüşüm projesi ile yapılan 214 konut ve 38 işyerinin anahtarları hak sahiplerine teslim edildi. Pütürge Belediyesi ile Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından uygulanan kentsel dönüşüm projesi kapsamında belirlenen hak sahiplerine Pütürge Belediyesi konferans salonunda düzenlenen tören ile anahtarları teslim edildi. Programa Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, Malatya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer, hak sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük törende yaptığı konuşmada, zor zamanlar geçirdiklerini belirterek, “Ama hamd olsun devletimizin başı, Cumhurbaşkanımız bizi hiç yalnız bırakmadı” dedi. Emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Sülük, “İnşallah bütün hemşerilerimizin güle güle sağlıklı huzurlu günlerde konutlarında oturmasını diliyoruz. Çok güzel konutlar oldu. Tabi zor bir süreçten geçiyoruz. Allah devletimize zeval vermesin. Bugün biz mutluyduk, inşallah yarın da vatandaşlarımız evlerinde oturunca mutlu olacaklar. Evlerini işyerlerini alan tüm hemşerilerimize hayırlı uğurlu olsun diyorum” ifadelerine yer verdi. Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük ve Malatya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer daha sonra daha önce kura çekimi ile belirlenen hak sahiplerine tek tek anahtarlarını teslim ettiler.
Malatya 10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na yoğun ilgi Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Malatya Valiliği iş birliğinde düzenlenen 10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na kitapsever vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. 150 yayınevinin katıldığı fuarda, her yaş gurubuna uygun kitaplar yer alıyor. Bu yıl 10’uncusu hayata geçirilen fuarda yayınevleri eserlerini, okurlarla buluşturuyor. Fuar alanına binlerce vatandaşın akın ettiğini belirten yayınevi sorumluları bu durumdan memnun olduklarını belirtiyorlar. Ayrıca fuarda söyleşiler, paneller, imza etkinlikleri, yazar- öğrenci buluşmaları, yazar-okur buluşmalarının da aralarında bulunduğu birçok etkinlik gerçekleştiriliyor. “Tüm okurlarımızı standımıza bekliyoruz” Malatya’daki tüm okurları ve kitapseverleri fuara davet eden Vefa Yayın Grubu Koordinatörü ve Yazarı Nuran Taydaş, “10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nda bulunmaktan hem yayınevim adına hem de şahsım adına memnun olduğumu belirtmek istiyorum. Fuara pandemi ve yaşanan depremler nedeniyle ara verilmişti. Bu yıl tekrardan yapılacağını öğrendiğimde çok mutlu oldum ve fuara isteyerek katıldım. Yayınevimizin 7’den 70’e her kesime hitap eden kitapları var. Bilgi, manevi ve akademik kitapların hepsi mevcut. Tüm okurlarımızı standımıza bekliyoruz. Biz Malatyalı okurlarımızı çok özledik. İnşallah güzel bir fuarı daha tamamlamak nasip olur. Şunu da belirtmek istiyorum, çok büyük bir fuar alanı içeresindeyiz. Birçok yayınevinin katılması sağlanmış bu açıdan çok güzel” dedi. Fuara yoğun katılımın gerçekleştiğini söyleyen Timaş Yayın Evi Koordinatörü Osman Çakan, “Timaş Çocuk Gurubu ve Timaş Yetişkin Grubu olarak fuarımıza katıldık. Çok güzel bir fuar geçiriyoruz bundan dolayı Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ederim. Fuara katılım oldukça iyi. Gerek çocuklar gerekse de yetişkinler stantlarımızı ziyaret ediyorlar. Fuar ilk gün büyük bir coşku ile açıldı, ikinci günde de vatandaşlar yoğun katılım sağladı. Şu an itibariyle çok güzel gidiyor, inşallah 3 Kasım’a kadar böyle devam eder” şeklinde konuştu. Malatya’da yaşanan depremler sonrasında böylesine önemli sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılmasından dolayı memnuniyetini dile getiren Türkiye İş Bankası Yayınları Stant Sorumlusu Emre Akgül, “10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’nda kitap satışı yapmaktayız. Gerçekten fuarda güzel ve canlı bir ortam var. Deprem sonrası dönemde kitap fuarının yapılması hem vatandaşlar hem de bizler için güzel oldu. Şehrin sosyal ve kültürel aktivitelere ihtiyacı vardı. Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne de fuarı düzenlediği için hasetten teşekkür ediyorum. Bir de şu var, böyle fuarlarda indirimler oluyor, bu da ekonomik olarak vatandaşlara bir nebze de olsa katkı oluyor. Herkesi 10. Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı’na bekliyoruz” diye konuştu.
İzmir İZKİTAP - 4. İzmir Kitap Fuarı kapılarını açtı İZKİTAP-4. İzmir Kitap Fuarı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Gaziemir Fuar İzmir’de kapılarını açtı. Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği fuarın açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Ülkemizi değişik nedenlerle rahatsız eden, huzurunu kaçıran, insanlarımızı umutsuz hale getiren bir sürü şey yaşadığımız bir dönemdeyiz ama bilmek lazım; mücadele eden insanlar var. Söylemek lazım; herkesin bu mücadeleye katılması gerekiyor” dedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TACT Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen İZKİTAP - 4. İzmir Kitap Fuarı, Fuar İzmir’de açıldı. “Sinema ve Edebiyat” temasıyla 3 Kasım’a kadar devam edecek fuarın açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, fuarın onur konuğu yazarı Hakan Günday ve çok sayıda yazar katıldı. Açılış töreninde konuşan Başkan Tugay, “Ülkemizi değişik nedenlerle rahatsız eden, huzurunu kaçıran, insanlarımızı umutsuz hale getiren bir sürü şey yaşadığımız bir dönemdeyiz ama bilmek lazım; mücadele eden insanlar var. Söylemek lazım; herkesin bu mücadeleye katılması gerekiyor. Nazım’ı hatırlamak lazım; ‘Yok öyle umutları yitirip karanlıkta savrulmak. Unutma; aynı gökyüzü altında bir direniştir yaşamak’ ve Ahmed Arif’in ‘Dayan kitap ile dayan iş ile. Tırnak ile diş ile umut ile, sevda ile, düş ile. Dayan rüsva etme beni’ sözlerini hatırlamak lazım. Bunlar bizim bağrımızdan kopan sözler. Bir gencimizin alacağı kitap, okuyacağı bir hikâye, bir tarih bilgisi belki hayatını değiştirecek. Belki burada bir yazarımız ilk defa okurları ile buluşacak. Onlara kendini ifade etme fırsatı bulacak. Bu ihtimaller, burada verilen emeğin karşılığına değer. Dilerim fuarımız edebiyat, kültür sanat camiamıza, sanatseverlerimize, sektörün emekçilerine yeni ufuklar açar” diye konuştu. “Homeros’un şehri İzmir” Konuşmasında İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihine de değinen Başkan Tugay, “İzmir’imizin kent tarihi ve kent kimliği ile özdeşleşen, kendimizi ait hissettiğimiz etkinliklerinden birinde bir aradayız. Böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın onur ve keyfini yaşıyoruz. Ben küçük yaşlardan itibaren kitap okumaya yakın olmuş, daha sonra tıp alanını seçtikten sonra genel edebiyattan kopmak zorunda kalmış ama kitabın önemini her zaman bilen bir insan olarak kitabı kendimize en zengin, en güzel, en keyifli dostlardan biri olarak görüyorum. Yaşadığımız dönemde insanlar bireyselliğe itiliyor. Her insanın çevresinde duvarın örüldüğü bir dönemi yaşıyoruz. Böyle dönemde insanın çevresindeki duvarları görmeyeceği, kendini özgür hissedeceği, içine daldığında güzel bir dünyaya adım atacağı bir iştir kitap okumak. İzmir’in, Homeros’un şehri olduğunu biliyoruz. 8 bin 500 yıl önce İlyada ve Odysseia ile dünyada çığır açan o yazarın memleketlisi olmaktan ayrı bir onur duyuyoruz. İzmir, Cumhuriyet’in, aydınlanmanın şehridir. Atatürk’ün izinde giden, onu izlemekten onur duyan bir şehirdir. Hayatı boyunca 4 bine yakın kitap okuduğu, 9 kitabı yazdığı bilinen Atatürk’ümüzün de kitap dostu olarak bize örnek olduğunu ifade etmek isterim” sözlerine yer verdi. Onur konuğu Hakan Günday: Evinize hoş geldiniz İZKİTAP - 4. İzmir Kitap Fuarı’nın onur konuğu yazarı ise yurt içi ve yurt dışında pek çok prestijli ödülün sahibi yazar ve senarist Hakan Günday oldu. Fuarın açılış gününde saat 14.30’da okurları ile buluşan Günday, kitaplarının yanı sıra Şahsiyet, Müslüm, Daha gibi film ve dizi senaryoları hakkında kitapseverlerle sohbet etti. Fuarın açılışında konuşan Günday, “Önce okur olarak sonra yazar olarak burada olmak benim içim çok büyük bir keyif. Çünkü korkunun, baskının ve şiddetin sıradan bir iletişim aracına dönüştüğü, insanın etrafına ve arasına duvarlar örüldüğü, insanların ayrıştırılmasının çok daha kârlı göründüğü çağda, edebiyatın belki de en ihtiyacımız olan özelliği insanı tanımaya, anlamaya ve insanlar arasında ilham köprüsü kurmaya çalışıyor olmasıdır. Edebiyat, etrafında, içinde duvarları olmayan bir ev ve insan nesiller boyunca bu evi inşa etmeye çalışıyor. Böyle bir karşılaşmayı mümkün kılan herkese teşekkür ediyorum. Fuarı ziyaret edecek olan her okura ‘evinize hoş geldiniz’ demek istiyorum” dedi. “Dopdolu bir program hazırladık” TACT Fuarcılık Kurucusu Saruhan Simsaroğlu, “Bu yıl, Türkiye’nin ağır ekonomik şartlarına rağmen 220 yayınevi, sahaflar ve 400 yazar, çizer ve gazeteciyi burada bir araya getirdik. Bu şartlar altında fuarımıza katılan her bir yayınevi İzmir Kitap Fuarı’nın anlamını derinleştiren bir dayanışma örneği sergiliyor. Bu buluşmaya katkı sunan tüm dostlarımıza yürekten teşekkür ediyorum. Ülkemizin hızla değişen gündemi, hepimizi zaman zaman yoruyor ve anlam arayışına yöneltiyor. Kitaplar, bu karmaşık dünyada bizlere bir nefes alma, düşüncelerimizi yenileme ve anlam arayışımıza cevap bulma imkânı sunuyor. Kitapların bu özel gücüyle İzmir Kitap Fuarı’nda, bir yandan gündemin zorluklarına karşı bir soluk alırken bir yandan da bu hızlı akışı derinlemesine anlamlandırabilmenin yolunu buluyoruz. Fuar boyunca, her yaştan ziyaretçimize hitap eden dopdolu bir program hazırladık. Söyleşiler, imza günleri, atölyeler ve birçok kültürel etkinlik ile İzmir Kitap Fuarı’nı sadece bir kitap fuarı değil, kültürümüzü ve edebiyatı kucaklayan bir şölen olarak hep birlikte yaşayacağız. İzmir Kitap Fuarı, dayanışmanın ve kültüre olan bağlılığın en güzel örneklerinden biri” ifadelerini kullandı. Başkan Tugay’dan fuar gezisi Konuşmaların ardından Başkan Tugay tarafından onur konuğu yazar Hakan Günday’a plaket takdim edildi ve açılış kurdelesi kesildi. Başkan Tugay, fuarda bulunan kitap stantlarını da tek tek ziyaret ederek yazarlar ve yayınevi temsilcileri ile sohbet etti. Tugay, ziyaret sırasında çocuklar ve gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. İzmir Kent Kitaplığı’nın yeni yayınları da fuardaki yerini aldı. Stant ziyaretinde bulunan Başkan Tugay, yayınlanan kitapları inceledi. Başkan Tugay son olarak İZFAŞ personeli Yusuf Yıldız’ın oğlu 5 yaşındaki Duchenne Kas Distrofisi (DMD) hastası Berk Yıldız için kurulan İzmir Valiliği onaylı destek standını ziyaret ederek aile ile görüştü. Girişler ücretsiz Kitap kurtlarının sabırsızlıkla beklediği İZKİTAP - 4. İzmir Kitap Fuarı, 3 Kasım’a kadar “Sinema ve Edebiyat” temasıyla düzenlenecek. Fuar, 200’e yakın katılımcı yayınevi, sahaflar, müzayedeler, uluslararası konuk yazarlar ve sergilerle kitapseverlere kültür şöleni sunacak. Söyleşiler ve imza etkinliklerinin de yapılacağı fuarda, yüzlerce yazar, çizer, gazeteci ve akademisyen okurlarıyla buluşacak. Girişlerin ücretsiz olduğu İZKİTAP, 10.00 ile 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Sivil toplum kuruluşları ve bu kuruluşlar bünyesinde yer alan yazarlar da İZKİTAP’ta olacak. Bu kapsamda alanında uzman birçok ismin katılacağı edebiyat ve sinema söyleşileri, şiir okumaları, yazar ve okur buluşmaları, film gösterimleri gerçekleştirilecek. İZKİTAP - 4. İzmir Kitap Fuarı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle yazar ve yayıncıları da kitapseverlerle bir araya getirecek. Ünlü yazar Adam Fawer, okurlarıyla buluşacak ABD’li ünlü yazar Adam Fawer da İzmir Kitap Fuarı’nda yeni kitabı "Mobius" ile okurlarıyla buluşacak. “Olasılıksız” ve “Empati” gibi eserleriyle dünyada ve ülkemizde büyük bir hayran kitlesi edinen Adam Fawer, 27 Ekim günü saat 15.00’te Tarık Dursun K. Salonu’nda Algan Sezgintüredi moderatörlüğünde düzenlenecek söyleşi ve imza günü etkinliği ile okurlarıyla buluşacak. Usta isimler İZKİTAP’ta Ahmet Mümtaz Taylan, Ahmet Ümit, Akın Ersoy, Ali Mahir Başarır, Altan Öymen, Ayşe Kulin, Behçet Yalın Özkara, Canan Tan, Çağan Irmak, Ercan Kesal, Emrah Serbes, Erol Mütercimler, Ersin Doğer, Hidayet Karakuş, İlker Başbuğ, İnci Aral, Saygı Öztürk, Somer Sivrioğlu, Şermin Yaşar, Şükrü Erbaş, Töre Sivrioğlu, Tuğrul Keskin, Umut Sarıkaya, Varol Yaşaroğlu, Yılmaz Aslantürk (Otisabi), Yoshinori Moriwaki’nin de aralarında yer aldığı çok sayıda isim, İZKİTAP’ta söyleşi, imza etkinliği ve yeni kitap tanıtımları yaparak okuyucuları ile bir araya gelecek. İkinci fuar, nisanda Kültürpark’ta Yıl içerisinde 30’un üzerinde fuar ve etkinliğe, yerli yabancı binlerce katılımcı ile ziyaretçiye ev sahipliği yapan Fuar İzmir, açık ve kapalı alanları, seminer salonları, kafe alanları, 2 bin 500 araç kapasiteli ücretsiz otoparkı ve sahip olduğu pek çok imkân ile dokuz gün boyunca yayıncılık sektörünün tüm bileşenlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve kitapseverleri ağırlayacak. 10 binlerce kitapseverin ziyaret etmesi beklenen fuarla ilgili katılımcı yayınevleri, etkinlik, söyleşi, imza günü takvimi, ulaşım ve daha fazla bilgi, https://www.kitapizmir.com/ adresinde yer alıyor. İzmir Kitap Fuarı, ekim ayı sonunda Fuar İzmir’de, nisan ayı içinde ise Kültürpark’ta olmak üzere yılda iki kez düzenleniyor. İlkbaharda Kültürpark’ın eşsiz doğası içinde festival havasında geçen fuar, 26 Ekim-3 Kasım tarihleri arasında, Fuar İzmir’de, 28 bin metrekare kapalı alanıyla B Hol’de kitapseverleri kitaplarla buluşturmaya devam edecek. ESHOT’tan ilave seferler ESHOT Genel Müdürlüğü de her yıl ziyaretçi rekoru kıran fuar için özel ulaşım önlemleri aldı. Bu kapsamda 3 Kasım’a kadar Fuar İzmir’de düzenlenecek İZKİTAP için mevcut otobüs hatları ilave seferlerle besleniyor. Halen hizmet veren 92 numaralı Fuar İzmir - Üçyol Metro (Karabağlar ve Metro bağlantılı), 610 numaralı Fuar İzmir - Gaziemir Semt Garajı (İZBAN bağlantılı) ve 650 numaralı Fuar İzmir - Balçova (Üçkuyular İskelesi ve F.Altay Metro İstasyonu bağlantılı) otobüs hatları, ek seferlerle güçlendirilecek. Ek seferlerin yanı sıra fuar boyunca Bornova Metro ve Buca Şirinyer aktarma merkezlerinden geçici servisler hizmet verecek. Ulaşımda aksama yaşanmaması amacıyla fuar çevresindeki önemli noktalarda motorize ekipler görev yapacak; yolcu yoğunluğu olan hatlar ilave seferlerle beslenecek. Tüm hatlarda sefer saat bilgileri, eshot.gov.tr adresinden görülebiliyor.