EĞİTİM - 17 Ekim 2024 Perşembe 10:28

KEÇMEK, ’Eğitime Merhaba’ şenliğiyle başladı

A
A
A
KEÇMEK, ’Eğitime Merhaba’ şenliğiyle başladı

Keçiören Belediyesi bünyesinde ücretsiz hizmet veren Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (KEÇMEK), yeni döneme “Eğitime Merhaba” şenliğiyle başladı.


Kalaba Kent Meydanı’nda gerçekleşen programda bir araya gelen kursiyerler, halay çekip dans ederek doyasıya eğlendi. Keçiören Belediyesi Konservatuvarı korosu ve halk dansları topluğunun sahne aldığı şenlikte, şarkılara eşlik eden kursiyerler ve hocalar yeni eğitim öğretim yılına keyifli bir başlangıç yaptı.



60 farklı branşta eğitim


KEÇMEK’lerde, kadınları yeni bilgi ve becerilerle donatarak meslek sahibi yapmak ve aile ekonomilerini güçlendirmek amacıyla 60 farklı branşta eğitim verilecek. Kursiyerler boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmenin yanı sıra pek çok farklı alanda kendini yetiştirip yeni mesleki beceriler de kazanmış olacak. Usta öğreticiler tarafından örgüden takıya, güzellik ve saç bakımından ahşap boyamaya, tel kırmadan giyim ve çiniye kadar onlarca farklı branşta verilen eğitimlerin sonunda kursiyerlere sertifika verilecek. İlçedeki 12 farklı merkezde eğitim imkanı sağlayacak KEÇMEK’lerde kursiyerler, eğitim boyunca ürettiği el emeği göz nuru eserleri, düzenlenecek yıl sonu sergisinde tanıtarak sanatseverlerin beğenisine sunabilecekler.



İstihdama katkı sunuyor


Kültürel ve sosyal etkinliklerle ilçedeki kadınları bir araya getirerek onların hayatına değer katmaya devam edeceklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Dr. Başkanı Özarslan, “Keçiören Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarımız, meslek sahibi olmak isteyen kadınlarımıza umut olup istihdam imkanı da sunuyor. KEÇMEK eğitmenlerimiz, kurslarımızda verdikleri eğitimlerle kadınlarımızın hayatına dokunuyor ve onları geleceğe hazırlıyor. Yeni eğitim döneminin hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.



KEÇMEK, ’Eğitime Merhaba’ şenliğiyle başladı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Reşitköy Barajı’nda İnşaat Çalışmaları Hızla Devam Ediyor Devlet Su İşleri (DSİ) 25. Bölge Müdürü Olcay Çubukcu, Bölge Müdür Yardımcısı Abdülkadir Yılmaz ve ilgili şube müdürleriyle birlikte, Burhaniye’de inşaatı süren Reşitköy Barajı’nda çalışmaları yerinde inceledi. Çubukcu ve ekibi, barajın yapımından sorumlu firma yetkililerinden detaylı bilgi alarak, projedeki ilerlemeyi değerlendirdi. Reşitköy Barajı’nın tamamlanmasıyla birlikte, 63 bin 416 dekar tarım arazisinin sulama suyu ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. Bu proje, bölgedeki tarımsal üretkenliğin artırılması ve çiftçilerin su ihtiyacının karşılanması açısından büyük önem taşıyor. Barajın inşaatı, tarım alanlarında sulama imkanlarını genişletirken, aynı zamanda bölgenin ekonomisine de olumlu katkılar sağlaması bekleniyor. DSİ 25. Bölge Müdürü Olcay Çubukcu, barajın tamamlanmasının ardından çiftçilerin daha verimli tarım yapabilmesine olanak tanıyacağını ifade ederek, “Bu tür projeler, hem tarımsal üretimi destekleyecek hem de su kaynaklarının daha etkin bir şekilde kullanılmasını sağlayacaktır” dedi. Çalışmaların hızla ilerlediğini belirten Çubukcu, barajın tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki tarımsal sulama sorunlarının büyük ölçüde çözüme kavuşacağını ve yerel çiftçilerin gelir düzeyinin artacağına dikkat çekti. Ayrıca, barajın inşaat sürecinin devamında çevre ve doğa koruma önlemlerine de azami özen gösterileceğini vurguladı.
Kayseri Başkan Yalçın: “2025 yılında Kayseri OSB’de 10 tane fuar yapılacak” Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın; Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’ni (KGC) ziyaret etti. Başkan Yalçın burada yaptığı konuşmasında, “2025 yılında Kayseri OSB’de 10 tane fuar yapılacak” dedi. KGC’de yapılan ziyarete Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın; Kayseri OSB Yönetimi, KGC Başkanı Metin Kösedağ, cemiyet yönetimi ve basın mensupları katıldı. Organize sanayi bölgesinde yapılan fuar alanında 2025 yılında 10 tane fuar yapılacağını söyleyen Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yalçın; “Öncelikle yeniden seçilen cemiyet yönetimine hayırlı olsun. Biz inanıyoruz ki basın mensupları bir ülkenin, bir şehrin gözü ve kulağıdır. Bir millete haber veren, olan bütün olayları derleyip toplayıp sunan güzide insanlarımızdır. Basın; bir ülkenin demokratik anlamda gözü kulağı, olmazsa olmazı, insanlarımızı aydınlatan, yön veren, haber veren, bilgilendiren güzide kurumumuzdur. Bizler basın mensuplarımızı seviyoruz. Saygı duyuyoruz ki basın mensuplarımızın da bu ülkede olan, dünyada olan her olayı anlatması, derlemesi, sunması, bunu tarafsız, adil, vicdanı ve hakkaniyetli olarak sunacağına can-ı gönülden inanıyoruz. Kayseri Organize Sanayi Bölgemizde biliyorsunuz çok güzel bir fuar merkezimiz var. Ön tarafı cam, ısıtması-soğutması olan, 11 metre yüksekliği olan bir alan. Bu yapı yapılmış biz de bu yapıyı dolduralım dedik. Her sene 1 defa fuara yapılıyordu Organize Sanayi Bölgemizde. 2022’de göreve geldik yine bir fuar. 2023’te 4 fuar anlaşması yaptık. 2024 yani içinde bulunduğumuz yılda 8 fuarın anlaşmasını yaptık. Bunların 6’sını da yaptık Kasım ayında diğer ikisini de yapacağız ve 8’e tamamlamış olacağız. 2025’te de 10 fuarın anlaşmasını yaptık. TOBB’un fuarlar takviminde de bu yayınlandı. 2025 yılında Organize Sanayi Bölgemizde 10 tane fuar yapacağız” dedi. KGC Başkanı Metin Kösedağ da Başkan Yalçın’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.