TEKNOLOJİ - 12 Kasım 2024 Salı 17:19

HÜRJET’in ikinci prototipi TUSAŞ şehitlerinin adıyla havalandı

A
A
A
HÜRJET’in ikinci prototipi TUSAŞ şehitlerinin adıyla havalandı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen HÜRJET’in ikinci prototipine, TUSAŞ saldırısında şehit olan 5 kişinin adı yazıldı. Prototip üstünde şehit isimleriyle uçuşunu gerçekleştirdi.


Türk Havacılık ve Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ) ürettiği HÜRJET’in ikinci prototipinin üzerine TUSAŞ şehitlerinin adı yazıldı. TUSAŞ’ın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda bu prototipin 10 bin feet irtifa kazandığı, 200 knot hıza ulaştığı ve 26 dakika boyunca uçuş gerçekleştirdiği açıklandı. TUSAŞ’ın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:


“HÜRJET ikinci prototip, şehitlerimizin isimleriyle hür semalarımızda ilk uçuşunu gerçekleştirdi. 10 bin feet irtifa, 200 knot hız, 26 dakika uçuş süresi. Milli teknolojimizin gurur ve heyecan veren hızıyla rotamız daima daha güçlü yarınlara.”


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Turistler Kapadokya’da mantı doldurdu, tandırda ekmek pişirdi Binlerce kilometre uzaktan gelen turistler Nevşehir’de önce mantı doldurdu, sonrasında yöresel ekmek yaptı. Fas’tan Kapadokya bölgesine gezmeye gelen Karouay ailesi, Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinde bulunan Hereni Kadın Kooperatifi’nde önce hamur yoğurarak mantı doldurdu, daha sonra da tandırda yöresel ekmek pişirdi. Türk kültürünü ve Türk mutfağını çok merak ettiğini söyleyen 31 yaşındaki Faslı turist Rabii Karouay, bu merakını gidermek için eşi Lamyae Karafay ile Kapadokya’da mutfağa girdi. Rabii Karouay yaptığı açıklamada, "Fas’tan geliyorum. Ailem ile birlikte bu yerel yemekleri tecrübe etmek istedik. Türk yemekleri çok zengin. Burada da bunu deneyimlemek istedik. Tandır ocağında ilk defa ekmek yapıyoruz. Hayatımız boyunca bunu bir daha deneyimleyebilir miyiz bilmiyorum. Buradaki yerel insanlardan bunu öğrenmek bizim için unutamayacağımız bir tecrübe oldu" şeklinde konuştu. Hereni Kadın Kooperatifi Başkanı Raşide Gök de yaptığı açıklamada, "Kooperatifimizde yöresel ürünler üretiyoruz. Belirli dönemlerde de yabancı misafirlerimizi ağırlıyoruz. Onlarla birlikte yemek yapıyoruz. Yaptığımız yemekleri de kendilerine tekrar ikram ediyoruz. Çoğunlukla Ortahisar’a özel ekmek yapıyoruz, dolma mantı yapıyoruz. Tatlı olarak da aside, dolaz, köftür kavurması gibi yöresel tatlılar yapıyoruz. Kendi yaptıkları yemekleri kendileri tekrar yiyince bundan çok memnun kalıyorlar. Gelen yabancı turistler Türk yemeklerini ve bizlerin neler yediğini çok merak ediyorlar” dedi.