GENEL - 27 Nisan 2021 Salı 16:28

Eti Maden ve Gazi Üniversitesinden iş birliği protokolü

A
A
A
Eti Maden ve Gazi Üniversitesinden iş birliği protokolü

Eti Maden Genel Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı.

Eti Maden Genel Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı.


Eti Maden Genel Müdürlüğü ile Gazi Üniversitesi arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı. Anlaşma kapsamında 10 yıl boyunca karşılıklı olarak iş birliği sağlanacak.


Eti Maden Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen imza töreninde Eti Maden’in büyük bir kuruluş olduğunu söyleyen Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Keleşler, “Ben her gittiğim yerde söylüyorum, böyle bir kuruluş yok. Üretim yapıyoruz, lojistik yapıyoruz, pazarlama yapıyoruz ve satış yapıyoruz. Bunların tamamını kamu refleksi ile yapıyoruz. Yılda 1 milyar dolara yakın bir girdi sağlıyoruz. Yaptığımız faaliyetlerin yüzde 98’inden fazlası ihracat. Yüz ülkeye 380 destinasyona, 10 binden fazla müşteriye zaman ayarlı ürün gönderiyoruz. O ürünün birçok ülkede olmasını sağlıyoruz. Yaklaşık 2 milyon tondan fazla ürünün dünyada sirkülasyonunu sağlıyoruz. Bu işleri yaparken birçok sıkıntı yaşıyoruz. Madenciliğin Türkiye’de algısı çok kötü. Halbuki madencilik konusunda gerekli şartları sağlıyoruz. Ama toplumda madencilik algısı maalesef negatif. Buna yönelik çalışmalar da yapıyoruz. Vizyonumuz var inovasyon, kalite ve sürdürülebilirlik. Bu üç madde bizim için olmazsa olmaz ne yapıyorsak bunu sürdürebilir hale getirmemiz lazım. 3 madde olmazsa olmaz, kalitemizi insan kaynağımızı satışımızı sürdürebilir hale getirmemiz gerekiyor. Burada en iyi paydaşımız üniversiteler. Şimdiye kadar bu konuda destek yeterli alamadık. En son biz kendimizi anlatmak için biz gittik. Nasıl yardımcı olurlar nasıl derdimize çare buluruz diye bizzat ben gidiyorum anlatıyorum. Gazi Üniversitesi ile biz komşuyuz, biz her türlü konuda maddi manevi, destek vermeye hazırız. Bedeli ne olursa olsun biz yardım etmeye hazırız yeter ki sonuçları güzel olsun” ifadelerini kullandı.



“Beraber güzel şeyler yaparız”


Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ise, “Bugün bir adım atıyoruz. Bizim üniversitemizin Fen Bilimleri Enstitüsü ve sizin kurumunuz arasında bir lisansüstü eğitim protokolü ile bir adım atıyoruz. Herkese çok teşekkür ediyorum. Bu anlaşma iki kurum arasındaki ilk anlaşma. İnşallah bundan sonra proje bazında çalışmalar yaparız. Eti Maden ülkemizde önemli bir kurumumuz. Önemli getiriler de getiren bir kurumumuz. Beraber güzel şeyler yaparız. Katma değer ile ilgili ürünlerde de yardımcı olmak isteriz. Madenlerdeki atık maddelerin dönüştürülmesi ile ilgili de belli projeler yaparak karşınıza gelmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kocasinan, Türkiye genelinde 7 belediyeden biri oldu Kocasinan Belediyesi, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından düzenlenen 23. Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda, Arabidin Mescidi restorasyon çalışması ile ‘Uygulama’ ödülüne layık görüldü. Muğla’da düzenlenen ödül törenine katılıp, ödülünü alan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, TKB tarafından verilen ödüllerde geleneğin değişmediğine belirterek, tarihi ve kültürel eserleri gelecek nesillere aktarmaya devam edeceklerini ifade etti. Ulusal düzeyde yenilikçi projelerle bir ödül daha kazandıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar; Türkiye genelinde yalnızca yedi belediyeden biri olmanın ayrı bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Kocasinan’ın yaşam kalitesini artırmak amacıyla kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirirken, tarihi yapılara da sahip çıkarak geleceğe aktardıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, “Tarihi değerlere değer kattık, bu yıl da Tarihi Kentler Birliği tarafından verilen ödüllerde geleneği bozmadık. Kocasinan Belediyesi olarak geçen yıl ‘Başarı’ ödülüyle başladığımız, ‘Proje’ ödülüyle devam ettiğimiz süreçte, son olarak ‘Uygulama’ ödülünü aldık. Bu ödül, Kocasinan Belediyesi’nin tarihi ve kültürel mirasına sahip çıkmasının taçlandırılmasıdır. Yapmış olduğumuz çalışmalarda kültürel mirasımızı gün yüzüne çıkarmak, gelecek nesillere aktarmak, aynı zamanda bu yapıları fonksiyonel hale getirerek yeniden hayata kazandırmak ve vatandaşların hizmetine sunmak temel amacımızdır. Arabidin Mescidi, bu yıl ‘Uygulama’ ödülü kazandığımız projelerden biri oldu. Aslına uygun şekilde restore ederek yeniden günümüze kazandırdık. Erkilet Arabidin Mescidi, projemizin bir parçası olarak ayağa kalktı ve hizmete girdi. Bu bölgenin eski yaşanmışlığıyla, taş evleriyle, sokaklarıyla, kuru yapı sistemiyle bir mahalle olarak yeniden inşa edilmesi için çalışıyoruz. Elbette eski evlerin aynısı olması için uzun bir süreç ve titiz bir projelendirme gerekmektedir. İnşallah, aşama aşama Kadim Erkilet dokusunu yeniden şehrin kültür hazinesi olarak kazandırmış olacağız. Kültür mirasımıza sahip çıkmaya, tarihi eserlerimizi korumaya devam edeceğiz ve bizden sonraki kuşaklara aktaracağız. İnşallah yeni ödülleri, Kayseri’mize getirme noktasındaki çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı. Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak ilçede tarihi ve kültürel mirası aslına uygun şekilde restore ettiklerini ve son teknolojiyle donatarak vatandaşların hizmetine sunduklarını sözlerine ekledi.