EĞİTİM - 24 Ekim 2024 Perşembe 14:31

Eğitim-Bir-Sen Tunceli Şube Başkanı Kar’dan Erasmus ödenekleri ile ev eşyası alındığı iddiası

A
A
A
Eğitim-Bir-Sen Tunceli Şube Başkanı Kar’dan Erasmus ödenekleri ile ev eşyası alındığı iddiası

Eğitim-Bir-Sen Tunceli Şube Başkanı Bülent Kar, Munzur Üniversitesi’nde Erasmus+ Programı kapsamında öğrencilere kullanması için ayrılan ödenekle mobilya ve beyaz eşya alındığını iddia etti.


Eğitim-Bir-Sen Tunceli Şube Başkanı Kar, Munzur Üniversitesi’nde Erasmus+ Programı kapsamında öğrencilere verilen hibenin ‘Kurumsal Destek Hibesinin Kullanımı’ adı altında tanımlanan ilke ve kurallara uygunsuz şekilde amacı dışında kullanıldığını öne sürdü. Kar yaptığı yazılı açıklamada, hibe ücretleriyle 300 bin liranın üzerinde harcama yapıldığını iddia ederek, “Bu malzemelerin Rektörlük konutunun altındaki dairede kullanıldığı, Erasmus koordinatörü S.G’nin ’özel’ misafirini burada ağırladığı doğru mudur? Üniversitedeki bu keyfiliğin Sayıştay Başkanlığı tarafından son bulacağına inanıyor ve Sayıştay’ı göreve davet ediyoruz” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Denizli Denizli ler 29 Ekim’de fener alayında buluşacak Denizli Demokrasi Platformu, Cumhuriyet’in 101. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesince 29 Ekim Salı günü Fener Alayı Cumhuriyet Yürüyüşü etkinliği gerçekleştirecek. Platform Sözcüsü ve Denizli Barosu Başkanı Av. Ufuk Kök, tüm Denizli halkını Cumhuriyet Yürüyüşü’ne davet etti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Denizli Demokrasi Platformu, Cumhuriyet’in 101. Yılında Fener Alayı Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirecek. Platform üyesi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Fener Alayı Cumhuriyet Yürüyüşü öncesinde Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklamasında bulundu. Geleneksel hale getirdikleri Fener Alayı Cumhuriyet Yürüyüşü’nü bu yıl da Cumhuriyet’e yakışır bir şekilde gerçekleştireceklerini ifade eden Denizli Platform Sözcüsü ve Denizli Barosu Başkanı Av. Ufuk Kök, “Cumhuriyet, tarih boyunca devletler medeniyetler kurmuş, hak ve adaleti insanlığa öğretmiş büyük bir milletin son kalesidir. Cumhuriyet bizlere korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için bırakılmış bir emanettir. Aynı zamanda Cumhuriyet, yeni bir mücadelenin de başlangıcıdır. Bu yeni mücadelede düşman artık asker değildir. Düşman yoksulluktur, cehalettir, geri kalmışlıktır. Cumhuriyet, yurdun her yerine yayılacak olan aydınlığın ilk adımıdır. Cumhuriyet alın teridir, gözyaşıdır, emektir” dedi. Bu yılda Cumhuriyete yakışır bir şekilde etkinlik gerçekleştireceklerini ve Denizli halkını davet eden Denizli Demokrasi Platformu Sözcüsü Av. Ufuk Kök, “29 Ekim 2024 Salı günü saat 19.00’da Atatürk Stadyumu önünde saygı duruşu, İstiklal Marşı ve günün anlam ve önemi ile başlayacak olan yürüyüşümüz Lise Caddesi yönünden Kıbrıs Şehitleri Caddesi, İnönü Caddesi, İstiklal Caddesi güzergahından Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’na geçilerek Çınar Meydanı’nda son bulacaktır. Tüm Denizli halkını geleneksel hale getirdiğimiz Fener Alayı Cumhuriyet Yürüyüşümüze davet ediyoruz” şeklinde konuştu.
Denizli Denizlispor’dan Denizli OSB yönetimine tebrik ziyareti Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım ve Yönetimi, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı ve Yönetim Kurulu’na tebrik ziyaretinde bulundu. Denizli OSB Müdürlüğü’nde gerçekleşen ziyarette Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım ve Yönetimine, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Selim Yaymanoğlu ve Osman Uğurlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Cemalcan Sirkeci, Mehmet Çalışkan ve İsmail Aslan ile Bölge Müdürü Ahmet Taş ağırladı. Denizli OSB yönetimine devraldıkları görevde başarılar dileyen Denizlispor Başkanı Ahmet Yalın Yıldırım, “Değerli Başkanımız Derya Baltalı ve Denizli OSB Yönetim Kurulu’na, sanayicilerimize Denizlispor Kulübümüze verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ederiz. Spor ve sanayi arasındaki bağın daha da güçlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda yapacağımız işbirliğinin Denizli’nin gelişimine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Kulübümüzle bu sezona çok iyi hazırlandık. Altyapıdan gelen yetenekli oyuncularımızla mücadelemizi sürdürüyoruz ve başarılı olacağımıza kalpten inanıyoruz” dedi. “Spor sadece bir oyun değil, toplumsal bir değerdir” Nazik ziyaretlerinden dolayı Başkan Ahmet Yalın Yıldırım’a ve yönetimine teşekkür eden Başkan Derya Baltalı, “Denizlispor kentimizin vazgeçilmez bir değeridir. Denizlispor şehrimizin bir markasıdır. Sporun sadece bir oyun değil, aynı zamanda toplumsal bir değer olduğunu düşünüyoruz. Bizler, yönetimin ve sporcularımızın her zaman destekçisiyiz. TFF 3’ncü Lig 4’ncü Grup’ta mücadele eden Denizlisporumuza, yönetimine ve sporcularımıza yeni sezonda başarılar dileriz” dedi. “Turnuvalarımızla, bölgemizde sporu yaygınlaştırıyoruz” Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü olarak sporu çok önemsediklerini ve bu kapsamda önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Derya Baltalı, “Bölgemize kazandırdığımız Spor Tesislerimizde birçok alanda düzenlenen aktivitelere ev sahipliği yapmaktayız. Bölge Müdürlüğümüzce sanayicilerimizin yoğun ilgisiyle bu yıl 20’ncisini düzenlediğimiz DOSB Futbol Ligimiz tüm hızıyla sürüyor. Aynı zamanda geleneksel olarak düzenlediğimiz Masa Tenisi Turnuvamıza da firmalarımız ciddi bir katılım gösteriyor. DOSTEK Koleji öğrencilerimiz spor alanında farklı branşlarda önemli başarılara ve derecelere imza atıyor. Bu başarılar bizler için birer gurur kaynağıdır. Biz sporun birlik, beraberlik ve dayanışmanın artmasındaki, ekip ruhuyla başarılara imza atabilmekteki gücüne inanıyoruz. Bu inançla düzenlediğimiz turnuvalarımızla Bölgemizde sporu yaygınlaştırmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Ordu Ordu bilimle şenlendi: 99 atölyede 693 etkinlik yapılacak Ordu’nun Ünye ilçesinde bilim şenlikleri çerçevesinde düzenlenen “Bizim Yunus’un İzinde Yürüyoruz Bilimle” etkinliklerinin açılışı gerçekleştirildi. Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliklerde Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlarda 99 atölyede 693 bilimsel etkinlik düzenlenecek. Öğrencilerin de ziyaret ettiği stantlarda robotik kodlamaların yanı sıra, TEKNOFEST’te birinci olan çalışmalar ilgi odağı oldu. İlk, orta ve lise düzeyi ile genel yaş gruplarına hitap eden atölyeler üç gün boyunca eğlenceli ve eğitici deneyimler sunacak. Programda konuşan Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, bilim ve teknolojik çalışmaların gelecek hedefleri için önemli olduğunu söyledi. Kaymakam Işık, “Gelecekteki hedeflerimize ulaşabilmemiz için bilime daha fazla önem vermemiz, günlük hayatın içine daha fazla dahil etmemiz gerekmektedir. Öğrencilerimize bilime ve bilim insanına yönelik olumlu bakış açısı kazandıran, aynı zamanda onların bilimsel düşünme becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan bu gibi uygulamaların sayının artması öncelikli hedeflerimizdir” dedi. “TUSAŞ’a yapılan saldırı bilime ve teknolojimize yapılan saldırıdır” TUSAŞ’ın Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik yapılan terör saldırısına değinerek bilimin önemine vurgu yapan Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Çünkü hain saldırının yapıldığı yer bilim ve teknolojik çalışmalarının güçlü bir temsilcisi olan TUSAŞ’tır yani bilime ve teknolojimize yapılan saldırıdır. O açıdan baktığımızda bu gün paydaşlarımızla beraber Ünye’de bilim şenliklerinin düzenlenmesi ve bu paydaşlar içerisinde yerel yönetim olarak bizleri mutlu etmektedir” diye konuştu. Ünye İlçe Milli Eğitim Müdür Özgür Tokgöz ise 3 sürecek olan etkinliğin okul öncesi dönemden lise öğrencilerine kadar tüm öğrencilere hitap eden 99 atölyede 693 etkinlik gerçekleştirileceğini kaydetti. Yapılan konuşmaların ardından bilim şenliklerinin açılışı gerçekleştirildi. Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı ve Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih Vargeloğlu, Ünye İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz tek tek bütün stantları ziyaret ederek sergilenen projeler hakkında bilgi aldılar.
Kayseri ERÜ’de ’Rektör-Öğrenci Buluşması’ etkinliği devam ediyor Erciyes Üniversitesi (ERÜ) tarafından düzenlenen ’Rektör-Öğrenci Buluşması’ etkinliği devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, etkinlik çerçevesinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, öğrenciler ile bir araya gelmeye devam ediyor. Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, bugünkü ziyaretlerini Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne gerçekleştirerek, öğrenciler ile bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Altun ilk ziyaretini Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi’ne gerçekleştirdi. Konferans Salonu’nda öğrenciler ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, burada yaptığı konuşmasında TUSAŞ’ın Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik düzenlenen hain terör saldırısını kınayarak, şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi. Her zaman öğrencileri ile birlikte olmak istediklerini belirten Rektör Prof. Dr. Altun, “Bizler sizlerin sorularına taleplerine isteklerine cevap vermek istiyoruz. Sizlerden gelen şikâyetleri not alarak, bu sorunların takipçisi olacağız” dedi. Konuşmasında Ar-Ge süreçlerinde öğrencilerin yer almasının önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Altun, bizler sizi teorik olarak donanımlı şekilde geliştirmeye gayret ediyoruz ama artı uygulama süreçlerinde yer almanız sizlere önemli katkılar sunacaktır” diye konuştu. Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nafiz Kahraman ise konuşmasında fakülteyi ziyaretlerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’a teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Altun bir diğer ziyaretini ise İlahiyat Fakültesi’ne gerçekleştirdi. Fakülte Konferans Salonu’nda öğrenciler ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Altun, öğrenciler ile sohbet etti. Rektör Prof. Dr. Altun, burada yaptığı konuşmada ise “Bir projeyi fikir olarak ortaya koymak ve onu geliştirmek onunla ilgili argümanları yöntem ve metotları ortaya koyup bir sonuca gitmek çok kolay değildir. Ama bunu yaptığınızda da meslek hayatınızda farklı bir boyuta geçmiş oluyorsunuz. Onun için lütfen bu süreçlerde kendinizi hiçbir zaman geride görmeyin tam tersine çok güzel çalışmalar yapacak bir meslek sahibi olarak değerlendirin” şeklinde konuştu. İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kamil Cihan ise Rektör Prof. Dr. Fatih Altun’a teşekkür ederek, fakülte hakkında bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Fatih Altun, bugünkü son ziyaretini ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne gerçekleştirdi. Burada öğrencilere nasihatlerde bulunan Rektör Prof. Dr. Altun, şunları kaydetti; "Kariyer planlamanızı yaparken lütfen tek başınıza yapmayın. İleriye dönük kariyer planlamanız için lütfen danışman hocanızdan öğretim üyelerinden meslektaşlarınızla görüşerek bilgiler almaya çalışın. Kendi kariyer planlamanızı gerçekleştirin.” İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Cingöz de fakülteleri hakkında bilgi verdi. Ziyaretlerinde öğrenciler ile sohbet eden Rektör Prof. Dr. Altun, öğrencilerin talep ve isteklerini tek tek dinledi. Rektör Prof. Dr. Altun’un öğrenci buluşmalarına; Genel Sekreter Prof. Dr. İbrahim Narin ve Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Emre Toprak da eşlik etti.