POLİTİKA - 02 Ekim 2024 Çarşamba 15:47

DEM Parti Grup Toplantısı

A
A
A
DEM Parti Grup Toplantısı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Temel meseleleri konuşup çözüm yolları üretmek için Türkiye’de her zamankinden daha fazla diyalog ve müzakereye ihtiyaç var. Sayın Bahçeli’nin gelmesi de gayet normaldi, anormal bir durum yok. Türkiye’de toplumsal barışı savunan, ülkeyi refaha ve huzura kavuşturacak olan her adımı desteklemeye hazır olduğumuzu zaten söylemiştik" dedi.


DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, partisinin grup toplantısında konuştu. İsrail’in Filistin‘e yönelik saldırılarına değinen Bakırhan, “40 bin kişi yaşamını yitirdi, binlerce kişi kayıp ve 2,5 milyon insan İsrail ablukası altında zor şartlarda yaşamaya devam ediyor. Ortadoğu savaş, göç, yıkım ve soykırımla dolu bir hikaye yazıyor" ifadelerini kullandı.


Narin Güran cinayetine ilişkin Bakırhan, “Unutulacağını düşünenler yanılıyor, Narin’in ölümüne dair sorumluların peşini asla bırakmayacağız. Bu cinayeti tüm boyutlarıyla aydınlatmak için Meclise çağrıda bulunacağız. İnsan hakları örgütleri, demokratik kitle örgütleri ve çocuk kurumlarıyla birlikte bu alçakça işlenen cinayetin hesabını sormak için bir araya geleceğiz. Narin’in sesi adalet arayışımızla yankılanacak” şeklinde konuştu.



"Anayasanın her maddesinde 12 Eylül’ün ruhu ve kokusu hissedilmekte"


Yeni anayasa konusunda ise Bakırhan, “DEM Parti olarak hiçbir kesimin sembolleriyle ve değerleriyle sorunumuz olmadı, ancak biz herkesi tek bir etnik kimliğe indirgeyen bir anayasaya karşı çıkıyoruz ve yurttaşlık tanımının cesurca yeniden ele alınması gerektiğini söylüyoruz. Ülkemizin başkenti veya resmi dili ile bir sorunumuz olmadığını, ancak her halkın kendi ana dilinde konuşma ve eğitim alma hakkının temel bir hak olduğunu vurguluyoruz. Ayrıca tekçi ve inkarcı yaklaşımlarla bir yüzyıl daha yaşamamızı bekleyen bir Cumhuriyet anlayışına karşı çıkıyoruz ve gerçekten demokratik bir Cumhuriyet istiyoruz. Mevcut anayasanın sadece kötü bir kopyası olarak sunulan yeni taslaklar, ne yeni ne de demokratik bir anayasa yazmak anlamına gelir. Anayasanın her maddesinde 12 Eylül’ün ruhu ve kokusu hissedilmekte. Muhalefete açık bir çağrı yapıyoruz; değişim iddiasındaki bir muhalefet, tutucu olamaz ve ilk yüz yılın tekrarını yaşatma politikasını sürdüremez. Yeni ve demokratik bir anayasa konusunda herkese açık çağrımızdır; ön yargılarınızı bir kenara bırakın, gelin hep beraber demokratik ve özgürlükçü bir anayasa için çalışalım" dedi.



Bahçeli ve Bakırhan’ın tokalaşması


Bakırhan, grup toplantısından sonra gazetecilerin sorularını cevapladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin TBMM’nin açılışında kendisi ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile tokalaşması ve sonrasında “Dünyada barışı isterken, kendi ülkemizde barışı sağlamamız lazım” sözlerine değinen Bakırhan, “Meclis çatısı altında olması gereken bir tabloydu. Siz de haklısınız. Müzakere ve diyalog zemini olmadığı için herkes şaşırmış olabilir. Meclisin asıl görevlerinden birisi budur. Temel meseleleri konuşup çözüm yolları üretmek için Türkiye’de her zamankinden daha fazla diyalog ve müzakereye ihtiyaç var. Sayın Bahçeli’nin gelmesi de gayet normaldi, anormal bir durum yok. Türkiye’de toplumsal barışı savunan, ülkeyi refaha ve huzura kavuşturacak olan her adımı desteklemeye hazır olduğumuzu zaten söylemiştik" ifadelerini kullandı.


Bakırhan, Bahçeli’nin "Türkiye’de barışı sağlamamız lazım” sözlerine yönelik olarak, “Yani sadece tokalaşmaktan yeni bir süreç çıkar mı bilmiyorum ama Türkiye’nin bir toplumsal barışa ihtiyacı olduğu konusu doğru. Bizim de Mecliste iktidar başta olmak üzere bütün siyasi partilerle bu toplumsal barışı örecek söylem için adım atmamız gerektiğini belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.


DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık ise, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin DEM Parti grubu önünden geçerken yanında MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay’ın olduğunu belirtti. Sakık, “Erkan Bey önemli bir ameliyat geçirdi. Onunla sohbet ederken Sayın Bahçeli ‘Nasılsınız’ diyerek el uzatınca merhabalaştık. Bunu abartmaya gerek yok. Aslında parlamentoda olması gereken bu. Halk bizi buralara kavga etmeye göndermedi. Sayın Bahçeli çıkışta da, ‘Türkiye’nin barışa ihtiyacı var, dünyada da barışa ihtiyaç var’ dedi. Bunu önemsiyoruz” diye konuştu.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kastamonu Kastamonu Entegre firmasında 100 milyonluk vurgun: 8 gözaltı Kastamonu Entegre firmasını, belgede sahtecilik ve benzeri yöntemlerle 100 milyon liradan fazla zarara uğrattıkları iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı. Üst düzey yöneticilerin de aralarında bulunduğu şüphelilerin emniyetteki sorguları devam ediyor. Hayat Holding bünyesinde, orman ve ağaç ürünleri sektöründe faaliyet gösteren Kastamonu Entegre firması tarafından yapılan suç duyurusunun ardından, 8 kişi hakkında Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “suç işleme amacıyla örgüt kurma”, “hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma”, "belgede sahtecilik" ve "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarından soruşturma başlatıldı. Soruşturma çerçevesinde Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Kastamonu Entegre firmasının fabrika direktörü Enüs Koç’un da aralarında bulunduğu ve bir süre önce görevlerinden uzaklaştırılan birim müdürleri ve mühendislerle firmanın çalıştığı şirket yetkililerinden oluşan 8 kişi gözaltına alındı. Kastamonu merkezli düzenlenen operasyonda Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince İstanbul, Antalya, Afyonkarahisar ve Kocaeli’de düzenlenen operasyonda eski fabrikalar Direktörü Enüs Koç ile A.B., B.Ç., B.Ş., G.Ö.S., İ.Ö., M.K. ve M.U. gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ederken, operasyonda uyuşturucu madde, ruhsatsız silah ve çok sayıda dijital materyaller de ele geçirildi. Odalara gizli kamera ve ses dinleme cihazları yerleştirmiş İlk belirlemelere göre şahıslar tarafından şirketin 100 milyon liradan fazla zarara uğratıldığı öğrenildi. Öte yandan, suç işleme amacıyla kurduğu örgütün elebaşı olarak kabul edilen Enüs Koç’un, altında çalışan birim müdürleri ile bazı çalışanların odalarına ortam dinleme cihazı ve kamera yerleştirdiği tespit edildi. Şahısların şirketi uğrattığı zararın belirlenmesi için çalışmaların devam ettiği belirtildi. Gözaltına alınan şahısların emniyetteki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
Gaziantep GAÜN TEKNOFEST Adana’da İnovatif projeleriyle dikkat çekti Gaziantep Üniversitesi (GAÜN), bu yıl Adana’da düzenlenen TEKNOFEST’te stant açarak, öğrencilerinin projelerini sergiledi. Teknoloji ve inovasyon alanında Türkiye’nin en büyük etkinliklerinden biri olan TEKNOFEST, 2024 yılında Adana’da coşkuyla kapılarını açtı. GAÜN standında, öğrencilerin çeşitli mühendislik ve teknoloji alanlarında geliştirdikleri projeler sergilendi. Katılımcılar, öğrencilerin yenilikçi fikirler ile ortaya koyduğu projeleri ve geleceğe dair vizyonlarını yakından görme ve öğrenme fırsatı buldu. Sergilenen projeler arasında elektrikli araçlar, çevre teknolojileri, enerji verimliliği, hava savunma sistemleri, İHA, SİHA, yapay zekanın kullanıldığı birçok farklı proje bulunuyor. GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Yumrutaş, öğrencilerin gösterdiği başarıdan büyük gurur duyduğunu ifade ederek, öğrencileri tebrik etti. Prof. Dr. Yumrutaş, “Başta Elektrikli Araçlar kategorisi ivmelenme yarışmasında Türkiye 1.liği olmak üzere İHA, Hava Savunma Sistemleri kategorisinde ödül alan öğrencilerimizi kutluyorum. Bu ödüller öğrencilerimizin başarısını tescilleyerek motive etmektedir. Ancak bu ödüllerden daha önemlisi ise, onlarca öğrencimizin yenilikçi teknolojileri öğrenmesi ve uygulaması sonucunda özgüven kazanmasını çok kıymetli buluyorum. Bu öğrencilerimiz mezun olduklarında ülkemizin milli teknoloji hamlesine bir nefer gibi destek vererek katma değer sağlayacaklarına inanıyorum. Bu durum ise ülkemizin geleceği için çok değerli. Biz Gaziantep Üniversitesi olarak çalışan, gayret eden ve proje üreten her öğrencimize her zaman destek vermeye devam edeceğiz” dedi. GAÜN TEKNOFEST Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Hakan Tutumlu ise, “Gaziantep Üniversitesi olarak teknolojiye ve inovasyona olan inancımız tam. Öğrencilerimizin bu önemli platformda yer almaları, onların potansiyelini ve üniversitemizin vizyonunu bir kez daha ortaya koyuyor" diye konuştu.
Kayseri Başkan Özdoğan: "Omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz" AK Parti Hacılar İlçe Başkanlığı görevinde devir teslim töreni düzenlendi. Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, yeni ilçe başkanına başarılar dileyerek, “Milletimize, ülkemize, şehrimize ve güzel ilçemize hizmet için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz” dedi. AK Parti Hacılar İlçe Başkanlık binasında devir teslim töreni düzenlendi. Törene katılan, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, eski başkan Ahmet Övüç’e teşekkür ederken, göreve atanan, Yasin Mutlu’ya da başarı dileklerini iletti. Başkan Özdoğan, “7 yıldır birlikte önemli işlere imza attığımız Ahmet Övüç kardeşimiz bugün AK Parti Hacılar İlçe Başkanlığı görevini değerli kardeşim Yasin Mutlu’ya devrediyor. Ahmet başkanımıza gayretli çalışmaları için teşekkür ediyor, Yasin kardeşime ise bu yeni yolculuğunda başarılar diliyorum. İlçemiz ve ülkemiz için hep birlikte daha güzel işler yapmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Özdoğan, ayrıca Övüç’ün bu süreçte el birliğiyle Hacılar için önemli katkılarda bulunduğunu ve bundan sonraki yaşamında sağlık, huzur dolu bir hayat dilediğini belirtti. Ahmet Övüç ise devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, 2017’de göreve geldiklerini hatırlatarak, “Bu bir nöbet ve ben de bu nöbeti Yasin kardeşimize devrediyorum. Bu yolculukta elimizden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettik. Yasin kardeşimin de bu görevi layıkıyla sürdüreceğine inanıyorum. Bundan sonra da her zaman partimiz için çalışmaya hazırız” dedi. Yeni Başkan Yasin Mutlu da, “Öncelikle AK Parti Genel Merkez Teşkilatımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Ahmet Başkanımız bizim için her zaman bir önder oldu ve onun bıraktığı bayrağı devraldım. Hacılar’ın gençleri, büyükleri ve tüm halkıyla birlikte en güzel hizmetleri yapmak için yola çıktık. Bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz” ifadelerini kullandı. Tören sonunda, partililer göreve atanan başkan Yasin Mutlu’ya başarı dileklerinde bulunarak, hizmet yolunda desteklerini iletti.
Kayseri Yahyalı’da kırsal mahalleler sıcak asfalta kavuşuyor Yahyalı Belediyesi, 2024 yılında Yahyalı’nın kırsal bölgelerindeki ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek amacıyla sıcak asfalt çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Yahyalı ilçesine bağlı Çavdaruşağı Mahallesi’nde altyapı çalışmasının sona ermesiyle 1,7 kilometrelik yolun da sıcak asfalt çalışması tamamladı. Çalışmaları yakından takip eden Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Çavdaruşağı Mahallesini ziyaret etti. Sıcak asfalt çalışmasını yerinde inceleyen Başkan Öztürk, “Hemşehrilerimize hizmet yolunda gece gündüz demeden onlara hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Çavdaruşağı mahallemize bin 500 ton sıcak asfaltı getirerek bu hizmeti gerçekleştirmiş olduk. Diğer kırsal mahalleler için de sabırlı olmalarını istiyorum. İnşallah bu hizmetimizi hepsine yapacağız. Kırsalda neden Çavdaruşağı Mahallesi’nden başlanıldı diye soracak olursanız, bu mahallede altyapı sorunu vardı. Kanalizasyon ve içme suyu çalışmasının tamamlanmasıyla mahallemizin yolu gerçekten çok kötü hale gelmişti. Bu yüzden vatandaşlarımıza ilk müjdemiz Çavdaruşağı’ndan oldu. Tabi sadece mahallemize bu hizmetimiz olmadı. Sıralayacak olursak, yeni mezarlık alanı, kamp alanı, mesire alanı, halı saha ve diğer dokunuşlarımız bu mahallemize oldu. Ben mahalle sakinlerimize asfaltımız hayırlı olsun diyorum. Bizler hizmet için varız ve bu hep böylede olacaktır” diye konuştu. Başkan Öztürk daha sonra mahalle sakinleri ve mahalle muhtarı ile bir araya gelerek yapılacak diğer çalışmalar konusunda istişare yaptı.