POLİTİKA - 07 Ekim 2024 Pazartesi 14:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Recai Kutan için taziye mesajı

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Recai Kutan için taziye mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Recai Kutan’ın vefatı dolayısıyla taziye mesajı yayımladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, taziye mesajında, “Saadet Partisi Kurucu Genel Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Türk siyasetinin mümtaz şahsiyetlerinden biri olan Sayın Recai Kutan Beyefendi’nin vefatını derin bir teessürle öğrendim. Merhum Recai Kutan’a Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, sevenlerine, Saadet Partisi’ne ve Millî Görüş camiamıza başsağlığı diliyorum. Sayın Recai Kutan siyasi mücadelesi ve ülkemize vermiş olduğu değerli hizmetlerle inşallah her daim hayırla yâd edilecektir. Mekânı cennet olsun ”ifadelerini kullandı.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Konya Büyükşehir 2024-2025 sezonunda çiftçiye 18 farklı türde tarımsal destek verecek Konya Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerde kalkınmayı sağlamak ve bitkisel çeşitliliği artırmak amacıyla fide ve fidan desteğine devam ediyor. Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda 31 ilçeden daha önce başvurusu alınan çiftçilere tohumları teslim edildi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, bitkisel ve hayvansal üretimine katkı sağlamak amacıyla tarıma ve tarımsal projelere büyük önem verdiklerini söyledi. Konya’nın Türkiye’de tarımın en önde olduğu şehirlerden birisi olduğunu vurgulayan Başkan Altay, “Konya, sadece kendisi için değil Türkiye’nin gıda güvenliği için de önemli üretimler gerçekleştiriyor” dedi. Çiftçilere sağlanan destekler kapsamında özellikle daha az su isteyen bitkilerin teşvik edildiğini ifade eden Başkan Altay, “Büyükşehir Yasası’ndan itibaren kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın gelirlerinin ve ürün çeşitliliğinin artırılmasıyla ilgili yoğun bir çaba içerisindeyiz. Özellikle Macar fiği gibi daha az su isteyen bitkilerimizin özellikle yem bitkisi olarak kullanılmasıyla ilgili bir çalışma içerisindeyiz. 2014’ten itibaren tarıma desteklerimiz kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Bu yıl da inşallah bu tohumları çiftçilerimize dağıtarak, yüzde elli hibe destekli bir şekilde üretimin artmasını sağlamış olacağız. Emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle Konya’da hem hayvansal hem tarımsal üretimle uğraşan 31 ilçemizdeki tüm çiftçilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Onlar üretmeye devam etsinler, Konya Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü tarımsal destekte onlarla birlikte olacağız. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu. Çiftçiler desteklerden memnun Konya Büyükşehir’in tohum desteğinden faydalanan çiftçiler de Başkan Altay’a teşekkür ederek, desteğin devam etmesini istediklerini ifade etti. Kırsaldaki çiftçilerin bitkisel ve hayvansal üretimlerinin artırılması, kaba yem açığının kapatılması, kendi kaba yemlerini üretmelerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında; 2024-2025 üretim sezonunda başvuruları alınan çiftçilere 10 bin 600 dekar alan için yüzde 50 hibe destekli 106 bin 400 kilogram sertifikalı Macar fiği tohumu ve korunga tohumu dağıtımı yapıldı. 4 yılda bin ton macar fiği ve korunga tohum desteği Konya Büyükşehir Belediyesi tarımsal desteklemeler çerçevesinde 2021-2024 yılları arasında hayvancılıkla uğraşan üreticilere yaklaşık bin ton sertifikalı Macar fiği ve korunga tohumu desteğinde bulundu. Konya Büyükşehir Belediyesi, 2024-2025 üretim sezonunda çiftçiye Macar fiği ve korunga tohumu dışında; elma, asma, ceviz, badem, şeftali, kiraz, aronya, ahududu, böğürtlen, kestane, Antep fıstığı, sumak, kekik, adaçayı, nohut, aspir gibi 18 farklı türde desteklere önümüzdeki süreçte devam edecek.
Samsun Başkan Kurnaz: “Samsun’un kalbi İlkadım için sorumluluklarımızı biliyoruz” SAMSUN (İHA) – Samsun’un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, “Samsun’un Kalbi İlkadım için sorumluluklarımızı biliyor ve işlerimizi buna göre planlıyoruz” dedi. İlkadım’da ulaşımın sorunsuz işlemesi için çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Tepecik Mahallesi’nde sathi kaplama çalışması gerçekleştirdi. Başkan İhsan Kurnaz, kendilerine gelen her talebe dönüş yaptıklarını belirterek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. “Samsun’un kalbi İlkadım için sorumluluklarımızı biliyoruz” İlkadımlılar için daha uzun ömürlü ve kullanışlı yollar inşa ettiklerini ifade eden Başkan Kurnaz, “Gözbebeğimiz İlkadım’da çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Kılıçdede Mahallesi’nden Avdan’a, Hançerli Mahallesi’nden Tepecik’e kadar birçok noktada ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. İlçemizin dört bir yanında ekiplerimiz ayak basmadık nokta bırakmıyor. Hedefimiz daha yaşanabilir ve konforlu bir İlkadım. Belediye olarak, Samsun’un Kalbi İlkadım için sorumluluklarımızı biliyor ve işlerimizi buna göre planlıyoruz. Vatandaşlarımızdan aldığımız talep ve öneriler, ilçemizde yapılması gereken işlerin ilk basamağını oluşturuyor. Plan ve programımız dışında elimize notlar da ulaşıyor. Bu notların çözümü için de ekiplerimiz çalışmalarını yürütüyorlar. İlçemizde yol yapım, bakım, onarım, sıcak asfalt, sathi kaplama ve kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Ulaşım ağımızın güçlü, uzun ömürlü ve konforlu olması için elimizden gelen tüm gayreti ve çabayı gösteriyoruz. İlkadım’ın ve İlkadımlıların her anında hep yanında olmayı sürdürüyoruz” diye konuştu.
Balıkesir Balıkesir’de Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) Uygulayıcı Eğitimi Gerçekleştirildi Yenidoğan döneminde asfiksiye bağlı ölümlerin ve sekellerin önlenmesi amacıyla 1998 yılından bu yana yürütülen Yenidoğan Canlandırma/Neonatal Resusitasyon Programı (NRP) Uygulayıcı Sertifikalı Eğitimi, Balıkesir’de başarıyla gerçekleştirildi. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi koordinasyonunda 2-3-4 Ekim 2024 tarihlerinde Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Eğitim Salonunda düzenlenen eğitim, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. İsmail Mert’in açılış konuşması ile başladı. Eğitime, ilimizdeki özel, üniversite ve kamu hastanelerinin yanı sıra 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde görevli sağlık personeli katıldı. Toplamda 25 sağlık çalışanının yer aldığı eğitimde 1 Pratisyen Hekim, 2 Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, 4 Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, 2 Paramedik, 6 Ebe ve 10 Hemşire yer aldı. Eğitimde, ülke genelinde standart bir canlandırma uygulayabilmeleri için gerekli bilgi ve beceriler katılımcılara aktarıldı. Başarıyla tamamlayan 25 personel, NRP uygulayıcı sertifikası almaya hak kazandı. Bu eğitim, yenidoğan sağlığını koruma ve acil durumlarda müdahale yetkinliğini artırma amacı taşımakta. Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü, bu tür eğitimlerin devam edeceğini belirtti.
Sakarya Her hafta 10 aile termal tatil ile şifa buluyor Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin yaşlı ve engelli vatandaşların fiziksel ve ruhsal sağlıklarını termal su tedavisi ile destekleyen “Sağlık İçin Kaplıca” projesi, en çok memnuniyet oluşturan hizmetlerden biri oldu. Her hafta 10 ailenin termal tatil ile şifa bulduğu proje başladığı günden bu yana 950 yaşlı ve engellinin yüzünü güldürdü. Bu proje engellilerin ve yaşlıların ağrılarını indiriyor, fiziksel ve ruhsal iyileşme sağlıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara sunduğu ayrıcalıklı hizmetler ve hayata geçirdiği uygulamalarla takdir topluyor ve şehirde özellikle sosyal belediyecilik alanında ortaya koyduklarıyla büyük memnuniyet oluşturuyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından aktif olarak sürdürülen “Sağlık İçin Kaplıca” projesi, yaşlı ve engellilere yönelik hayata geçirilen projeler arasında en talep gören çalışmalardan bir tanesi oldu. Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Yaşlı Destek Birimi’nin (YADEM) yürüttüğü proje çerçevesinde, her hafta 10 aile Taraklı Termal’de ücretsiz kaplıca tatili yapıyor. Bu tatilde tanınan termal su imkânı, yaşlılar ile engellilerin fiziksel ve ruhsal durumlarına büyük ölçüde katkı sunuyor. Termal tatile katılan özel bireyler ve Sakarya’nın büyükleri, fiziksel hareketlerinde iyileşme görürken günlük yaşamlarında daha rahat bir süreç geçiriyor. Termal tedaviyle proje hayata geçirildiğinden bu yana Büyükşehir’in ulaştığı kişi sayısı 950’yi aştı. Tatilden faydalananlar termal suyun tedavi edici etkisiyle hem fiziksel ağrılarını hafifletiyor hem de stres ve kaygını azalmasıyla rahatlama hissediyor. Bu çalışma, yaşlı ve engellilerin bireylerin aileleriyle sosyalleşmelerine de imkan sağlayarak, hayatlarında farklı bir deneyim sunuyor. Engelli sağlık raporu bulunan bireyler ve 65 yaş üzeri vatandaşlar, kaplıca tedavisinden yararlanabiliyor. Kaplıca tedavisine katılmak isteyen vatandaşların başvuru için Sosyal Gelişim Merkezi veya Yaşlı Destek Birimi’ne gelerek başvuruda bulunmaları gerekiyor. Detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlarımız 444 40 54 (Dahili; 3770/3733) numaralı hat üzerinden ayrıntılara ulaşabiliyor.