SPOR - 15 Mart 2025 Cumartesi 18:15

Beypazarı Akşemseddin Ortaokulu Ankara’yı Türkiye şampiyonasında temsil edecek

A
A
A
Beypazarı Akşemseddin Ortaokulu Ankara’yı Türkiye şampiyonasında temsil edecek

Ankara’da yapılan okullar arası çim hokeyi müsabakalarına Beypazarı’ndan ilk defa katılım sağlayan Akşemseddin Ortaokulu turnuvada başarılı sonuçlar aldı.


Okullar arası çim hokeyi turnuvasına ilk defa katılan Akşemseddin Ortaokulu, küçük kızlarda il birinciliği, küçük erkeklerde il ikinciliği, yıldız kızlarda il ikinciliği ve yıldız erkeklerde il dördüncülüğü alarak büyük bir başarı elde etti. Beypazarı’nda ilk defa yapılan çim hokeyi branşında başarılı olan Akşemseddin Ortaokulu öğrencileri Türkiye Şampiyonası’nda yıldız kızlar, küçük kızlar ve küçük erkekler branşında Ankara adına yarışacak.



"Amacımız gençlerimize ve çocuklarımıza farklı alanlarda da fırsat sunabilmek"


Akşemseddin Ortaokulu Müdürü Özgür Bediz, çim hokeyinin Beypazarı’na yeni gelen bir spor dalı olmasına rağmen böyle bir başarı elde edilmesinin mutluluk verici olduğunu dile getirerek, "Amacımız gençlerimize ve çocuklarımıza farklı alanlarda da fırsat sunabilmek bu anlamda öğretmenlerimize ve turnuvaya katılım sağlamamızda büyük desteği olan Beypazarı Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.



Beypazarı Akşemseddin Ortaokulu Ankara’yı Türkiye şampiyonasında temsil edecek

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Mehmet Sadık Vefa: "Kayseri ile de bütüleşen, dünyada ilk defa yapılan bir atmosfer" Erciyes’te bu yıl ikincisi düzenlenen Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası için Kayseri’de bulunan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Mehmet Sadık Vefa; "24, 25 derece sıcaklıkta, Kayseri ile de bütüleşen dünyada ilk defa yapılan bir atmosfer" dedi. Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’na (SNX Türkiye) ev sahipliği yapıyor. Şampiyonayı takip eden Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Mehmet Sadık Vefa, Türkiye’nin güzide şehri Kayseri’de olmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını söyleyerek, "Böyle muhteşem bir dağ ve muhteşem bir atmosfer içinde Kar Motosikleti Yarışı ikinci kez yapılıyor. Yabancıların bu yarışlara rağbet göstermesinden son derece mutluyuz. Kendileri ile görüşmelerimizde ’söyleyecek bir şey bulamıyoruz’ ifadelerini duyduk. Bu da bizi yönetim olarak çok mutlu etti. 24, 25 derece sıcaklıkta, Kayseri ile de bütüleşen, dünyada ilk defa yapılan bir atmosferValim ve belediye başkanım çok enerjik. Çok şükür kazasız, belasız çok güzel bir yarış günü geçiriyoruz. Seyirci katılımımız gayet yoğun, bu da bölgenin konuya ne kadar ilgili olduğunu gösteriyor. Bundan sonraki yıllarda da inşallah bu tür aktiviteler devam edecek. Federasyon olarak farklı noktalarda el değmemiş yerleri canlandırmak için planlar yapıyoruz. Onlardan bir tanesi de Afyon’dan sonra Erciyes oldu" dedi. "Sofuoğlu, Razgatlıoğlu’ndan onlarca olması gerekiyor" Gençlerin spora adapte olması gerektiğini vurgulayan Başkan Vefa, "Motosiklet federasyonu olarak çok yeniyiz. 120 tane minik yarışçı yaz tatillerinden imtina ederek antrenmanlarını yapıyorlar ve yetişiyorlar. İftiharlarımız Kenan Sofuoğlu, Toprak Razgatlıoğlu’ndan onlarca olması gerekiyor. Arkasını çok iyi doldurmamız gerekiyor. Bu tür başarılı yarışlar hanemize hep artı olarak yansıyacaktır. Bütün gençleri kendilerini spora adapte etmelerini rica ediyorum" ifadelerini kullandı.
Kütahya Kütahyalı esnafın yardım eli 6 yıldır uzanmaya devam ediyor Kütahya’da Börekçiler Mahallesi’nde esnaflık yapan Hayati Aydın, 6 yıl önce başlattığı yardım faaliyetlerini her yıl artırarak sürdürüyor. Aydın, iş yerinde ihtiyaç sahibi aileler için askıda ekmek, Ramazan ayında gıda yardımı ve öğrencilere yönelik kek ile meyve suyu desteği sağlıyor. Hayırseverlerin katkılarıyla yürütülen bu çalışmalar, dar gelirli vatandaşlara umut olmaya devam ediyor. Hayati Aydın, bu Ramazan’da da yüzlerce aileye gıda yardımında bulunmayı hedeflediklerini belirtti. Ancak geçen yıllara kıyasla bu yıl yardım başvurularında bir düşüş yaşandığını ifade eden Aydın, hayırseverleri destek olmaya çağırarak şöyle konuştu: "Bu sene 6. yılımız. Geçen seneki gibi yoğun olmasa da dağıtımlarımız devam ediyor. Gelenleri boş çevirmemeye çalışıyoruz. Ramazan’ın bitmesine 15 gün kaldı, hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz. Bu yıl 17 çeşit üründen oluşan yardım paketleri hazırlıyoruz. İçinde kuru bakliyat çok fazla olmasa da kahvaltılıklar ağırlıkta. Yumurta, ekmek üstü çikolata, peynir, sucuk, zeytin gibi ürünlerin yanı sıra Ramazan’a özel hurma, Ramazan şerbeti, hazır çorba, sıvı yağ, çay, şeker, salça ve margarin de paketlere dahil." Askıda ekmek ve öğrenci desteği devam ediyor Sadece Ramazan ayında değil, yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine destek olmaya devam ettiklerini belirten Aydın, özellikle çocuklara yönelik yardım çalışmalarına dikkat çekti. Aydın, "Okullar açıldığından kapanana kadar her gün çocuklara kek ve meyve suyu dağıtıyoruz. Hayırseverlerin katkılarıyla bu yardımları sürdürüyoruz. Ayrıca bir yıldır her gün 20 ekmek askıya bırakıyoruz. Bu yardım pandemi döneminde başladı ve aralıksız devam ediyor" diye konuştu. Aydın, yıl boyunca belirli aralıklarla gıda paketleri dağıttıklarını ancak Ramazan ayında bu desteği artırdıklarını vurguladı. Her gün 2-3 aileye yardım ulaştırdıklarını belirten Aydın, "Aileler çok mutlu, her gün dualar edip gidiyorlar. Biz de elimizden geldiğince destek olmaya devam edeceğiz." Hayati Aydın, daha fazla ihtiyaç sahibine ulaşabilmek için hayırseverlerden destek beklediğini belirtti.