ASAYİŞ - 19 Ekim 2024 Cumartesi 10:43

Ankara’da yanan otomobil kullanılamaz hale geldi

A
A
A
Ankara’da yanan otomobil kullanılamaz hale geldi

Ankara’nın Altındağ ilçesinde yanan otomobil kullanılamaz hale geldi.


Edinilen bilgiye göre, olay, akşam saatlerinde Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer alan Doğantepe Mahallesinde meydana geldi. Seyir halindeki bir otomobilde aniden yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yanan aracı söndürdü. Olay bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Yanan otomobil kullanılamaz hale geldi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa İhsan Üren Şiir Ödülü’nün sahibi Aydan Yalçın Nilüfer Belediyesi ile Bursa Yazın ve Sanat Derneği’nin birlikte düzenlediği BUYAZ İhsan Üren Şiir Ödülü’nün sahibi Enkaz Sineması şiir kitabıyla Aydan Yalçın oldu. Kültür ve sanat alanında yaptığı çalışmalarla öne çıkan Nilüfer Belediyesi ve Bursa Yazın ve Sanat Derneği’nin (BUYAZ) ile birlikte düzenlediği ‘BUYAZ İhsan Üren Şiir Ödülü’ sahibini buldu. Nazım Hikmet Kültürevi’ndeki Şiir Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen törende Enkaz Sineması şiir kitabıyla Aydan Yalçın ödülün sahibi oldu. Edebiyat dünyasına önemli katkılar sağlamış İhsan Üren’in adını yaşatmak amacıyla bu yıl 2’ncisi düzenlenen ödül yarışmasına Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin, BUYAZ Başkanı Bülent Elitok, İhsan Üren’in ailesi ve edebiyatseverler katıldı. BUYAZ Başkanı Bülent Elitok, İhsan Üren Şiir Ödülü’nün Türk şiirine ve Bursa’nın kültürüne katkı sağladığını söyledi. 39 kitap, 17 dosya olmak üzere 56 eserle başvuru aldıklarını hatırlatan Elitok, “Seçici kurulda Ramis Dara, Nahit Kayabaşı, Bülent Güldal, Gonca Özmen, Esin Üren Çakır yer aldı” dedi. Üren ailesi adına konuşan Altan Üren ise Nilüfer Belediyesi’ne ve emeği geçenlere teşekkür etti. Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Okan Şahin de, kültür ve sanat şehri Nilüfer’de şiirin kendileri için çok kıymetli olduğunu belirtti. Şahin, dernekler, sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışarak, kenti bu alanda daha farklı yerlere getirmek istediklerini söyledi. Gecede İhsan Üren şiirleri okunurken, Bülent Elitok moderatörlüğünde Ramis Dara ve Nahit Kayabaşı ile söyleşi yapıldı. Ardından Yazar Süreyya Akçay, Aydan Yalçın ile ‘Enkaz Sineması’ kitabı üzerine konuştu.
Bursa AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan; AK Parti bursa İl Başkanı Davut Gürkan, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı, Başkan Gürkan mesajında; “Tam 160 yıl önce 1864’te kabul edilen Teşkil-i Vilayet Nizamnamesi ile kurulan muhtarlık müessesi ve muhtarlarımız, mahalle ve köy sakinlerinin seçtiği ve yerel yönetimin en güçlü temsilcileridir. Demokrasimizin uçbeyleri tüm muhtarlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı günler diliyor, her birinin 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyorum” dedi. Başkan Davut Gürkan yayınladığı mesajında, “Vatandaşlarımızla devlet arasında köprü görevi üstlenerek, halkımızın taleplerini yetkililere ulaştırmakta ve sorunların çözümünde çok önemli bir rol oynayan Muhtarlarımız, demokratik katılımın en temel seviyesini oluşturmaktadır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla birlikte, 2015 yılında itibaren 19 Ekim, her yıl “Muhtarlar Günü” olarak kutlanıyor. Kamu hizmetlerinin mahallelerimize etkin bir şekilde ulaşması, toplumumuzun huzur ve refahının sağlanması yolunda büyük bir özveriyle çalışan muhtarlarımız, mahallelerin nabzını tutan, halkın sesi olan önemli birer figürdür. Özellikle kırsal kesimde muhtarlar, vatandaşların kamu hizmetlerine erişiminde önemli bir rol oynamaktadır. Uzun bir süreç içinde gelişerek günümüze kadar ulaşan muhtarlık müessesi ve muhtarlar, yerel yönetimde önemli bir yere sahip olup, vatandaşların sorunlarına çözüm bulmak için çalışmaktadırlar. Devletin mahalle ve köy halkı üzerindeki gözü kulağı, eli kolu, sesi nefesi, mahalle ve köy halkının devlet nezdindeki temsilcisi olarak muhtarlarımızla, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da Bursa’mıza ve ülkemize nice güzel hizmetler üretmek için omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz. Bu önemli görevlerini büyük bir özveriyle yerine getiren, demokrasimizin uçbeyleri tüm muhtarlarımıza sağlıklı, mutlu ve başarılı günler diliyor, her birinin 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.
Bursa Aile okulu eğitimleri Abdülaziz Kıranşal semineriyle başladı İnegöl Belediyesi ile AHİD iş birliğinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Aile Okulu eğitimleri, Cuma akşamı gerçekleştirilen Eğitimci, Akademisyen ve Yazar Dr. Abdülaziz Kıranşal’ın “Siyonizm Kıskacında Aile” semineriyle başladı. İnegöl Belediyesi ve Aile Hayatı İyileştirme Derneği (AHİD) iş birliğinde düzenlenen 8 haftalık Aile Okulu eğitimleri Cuma akşamı başladı. 06 Aralık tarihine kadar her hafta Cuma akşamı 20.30’da Sani Konukoğlu Konferans Salonunda yapılacak seminerlerin ilkinde, ilçe halkının da yoğun ilgisiyle katılımcılar adeta salona sığmadı. Her hafta farklı konu ve konukların yer alacağı Aile Okulu eğitimlerinin başlangıcı, Eğitimci, Akademisyen ve Yazar Dr. Abdülaziz Kıranşal’ın “Siyonizm Kıskacında Aile” semineriyle yapıldı. Seminere vatandaşların yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Emin Dündar da katıldı. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda vatandaşlara hitaben konuşma yapan Emin Dündar, bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen, çok kıymetli seminerlerin ve hocaların yer aldığı 8 haftalık eğitimlerin bu akşam itibariyle başladığını duyurdu. Dündar, programlara tüm İnegöl halkını davet etti. Sonrasında ise kürsüye çıkan AHİD Başkanı Naci Köseoğlu, programların hayırlı olmasını dileyerek tüm vatandaşlara davette bulundu. Konuşmaların ardından Eğitimci, Akademisyen ve Yazar Dr. Abdülaziz Kıranşal kürsüye çıktı. Yaklaşık 1 saatlik anlatımlarında aile kurumunun öneminden anne baba olma ve çocuk yetiştirmeye pek çok konuda bilgiler verdi. Program sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Emin Dündar, Dr. Abdülaziz Kıranşal’a gecenin anısına hediye takdimi gerçekleştirdi.