GÜNDEM - 28 Eylül 2024 Cumartesi 10:18

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından temiz teknoloji alanında faaliyet gösteren kadın girişimcilere destek

A
A
A
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından temiz teknoloji alanında faaliyet gösteren kadın girişimcilere destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının temiz teknoloji alanındaki kadın girişimcileri desteklediği TÜBİTAK tarafından yürütülen Küresel Temiz Teknolojiler Girişimcilik Programı (GCIP) Türkiye 2024 Hızlandırıcı Programı kapsamında kadın girişimciler ödüllerini yıl sonunda alacak.


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının paydaş olarak yer aldığı, yürütücüsünün Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun (TÜBİTAK) olduğu, Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Teşkilatı (UNIDO) iş birliği ile yürütülen GCIP ve "Temiz Teknoloji Alanında Kadın Girişimciler için Yatırıma Hazırlık ve Küreselleşme" modülü çerçevesinde eğitimler verilerek kadın girişimcilerin projeleri destekleniyor.


GCIP Türkiye 2024 Hızlandırıcı Programı kapsamında kadın girişimcilerin temiz teknoloji alanındaki fikirlerini desteklemek ve ileriye taşımak adına başlatılan, proje başvurularını içeren yarışma kapsamında ise programa kabul edilen 37 takım arasında 23 kadın girişimci yer alıyor.


Programa kabul edilen 23 kadın girişimcinin Ulusal Akademi etkinliğinde sunulan eğitimleri ve kendilerine atanan mentörler ile çalışmaları devam ediyor.


Hızlandırıcı program kapsamında eğitimlerin tamamlanmasıyla birlikte temiz teknolojiler alanındaki yenilikçi iş fikirlerini geliştirme fırsatı elde eden kadın girişimcilere "Toplumsal Etkide Öncü Kadın Girişimci", "Yenilikçi Kadın Girişimci", "En İyi Gelişim Gösteren Kadın Girişimci", "Genç Kadın Girişimci" olmak üzere 4 kategoride destek sağlanacak.


Başarılı olan kadın girişimciler yıl sonunda düzenlenecek Ulusal Ödül Töreninde ödüllerine sahip olacak.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Kızılay Genel Başkanı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” Listesinde Türk Kızılay Genel Başkanı ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, uluslararası bilim dünyasında önemli bir başarıya imza attı. Stanford Üniversitesi tarafından her yıl hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde 2023 yılı Yıllık Etki kategorisinde yer alan Yılmaz, Türk bilim dünyasını küresel arenada başarıyla temsil etti. Stanford Üniversitesi’nin dünya çapında bilim insanlarının etkilerini değerlendirdiği bu prestijli liste, yayın sayıları, atıf oranları ve yazar sıralamaları gibi titiz kriterlere dayanmakta. Listede yalnızca en üst yüzde 2’lik dilimde yer alan ya da ilk 100 bin bilim insanı bulunmakta. Yılmaz, 2023 yılı bilimsel çalışmalarının etkisiyle bu listeye girerek, Türkiye’nin bilim dünyasındaki yerini ve katkılarını bir kez daha gösterdi. Türk Kızılay Genel Başkanı olarak insani yardım alanındaki liderliğinin yanı sıra akademik çalışmalarına da hız kesmeden devam eden Yılmaz, özellikle sağlık alanındaki araştırmalarıyla büyük bir fark oluşturdu. Özellikle halk sağlığı ve laboratuvar tıbbı konularında önemli araştırmalar yürüttu. Diyabet öncesi dönemdeki risk faktörleri, COVID-19’un etkileri ve teşhis yöntemleri, madde bağımlılığının tespiti ve yeni doğanlarda görülen bazı metabolik hastalıkların erken tanısı gibi konularda çalışmalar yaptı. Bu araştırmalarıyla toplum sağlığına önemli katkılar sağlayan Yılmaz, sağlık hizmetlerinin daha etkili ve güvenilir hale gelmesine yardımcı olmakta. Yılmaz’ın bilimsel çalışmaları hem akademik dünyada hem de Türk Kızılay’daki görevinde insanlığa hizmet anlayışını desteklemekte.